Δευτέρα

Μακελειό στη Γάζα. Χτυπήθηκαν όλα τα πλοία εκτός από το Ελληνικό,

A Palestinian boat off Gaza awaits the arrival of a convoy of activists, May 30, 2010

Μακελειό στο καραβάνι βοήθειας στην Γάζα. Οι Ισραηλινοί μιλούν για διψήφιο αριθμό νεκρών. Όλα τα πλοία έχουν καταληφθεί εκτός από το Ελληνικό, το οποίο ψάχνει απεγνωσμένα το …ΥΠΕΞ για να συνεννοηθεί!!
Επεισόδια στην Aθηνα και Κωνσταντινούπολη έξω από το Ισραηλινό προξενείο.
Τουλάχιστον 10 ακτιβιστές νεκροί.

The BondHolder!!!!!!!!!!!

The BondHolder

Η κυβέρνηση έχει μια στρατηγική στα σκάνδαλα που προσβάλει την ανθρώπινη νοημοσύνη.
«Ευτυχώς που είμαστε ΕΜΕΙΣ η κυβέρνηση και τώρα αποκαλύπτετε η αλήθεια» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ποιοι είσαστε ΕΣΕΙΣ κύριε πρωθυπουργέ; Ας εξετάσουμε την σύνθεση της κυβέρνησης σας. Από τους 35 υπουργούς και υφυπουργούς σας
11 ήταν υπουργοί η υφυπουργοί στις κυβερνήσεις Σημίτη
6 ήταν γενικοί γραμματείς υπουργείων στις κυβερνήσεις Σημίτη
    6 ήταν σύμβουλοι δυο στον Σημίτη, τρεις σε εσάς και ένας στο ΥΠΕΧ..
    ( 2 υφυπουργοί σας ήταν Γ. Γ. στο υπουργείο Μεταφορών επί εποχή Μαντέλη)
Δηλαδή κύριε Πρωθυπουργέ 23 άτομα από την κυβέρνηση σας υπηρετήσαν στις κυβερνήσεις Σημίτη όπως και εσείς.
Πως είναι  δυνατόν να μας λέτε τώρα ότι ΕΣΕΙΣ ήσαστε καθαροί; Κάνεις δεν κατάλαβε τι βρωμιά υπήρχε;
Πολλοί μάλλον θα το είχαν καταλάβει όπως πχ ο Αντιπρόεδρος σας όπως δήλωσε σε άρθρο σε σημερινή εφημερίδα. Γιατί δεν παραιτήθηκε κανείς τότε και να το καταγγείλει; Έτσι απαιτεί η ηθική συμπεριφορά.
Εάν δεν  το κάνεις είσαι και ΕΣΥ ΕΝΟΧΟΣ.
Πως λοιπόν ερχόσαστε τώρα μετά εορτής και λέτε ότι εσείς αποκαλύπτετε την αλήθεια όταν όλοι τις εποχής εκείνης (22 υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης σας) ήσαστε στην πραγματικότητα ΕΝΟΧΟΙ; Ήμαρτον.
Αλλά φαίνετε ότι η καρέκλα είναι γλυκιά και ούτε αρχές ούτε ήθη μπορούν να αντισταθούν στη σειρήνα της εξουσίας. Τουλάχιστον όχι εσείς και ούτε η ομάδα σας.
Και μια θερμή παράκληση. Σταματήστε να μας θεωρείτε όντα ενός κατώτερου Θεού και μην μας προσβάλετε με αυτές τις ανοησίες.
Παραθέτουμε τον πινάκα που λέει όλη την αλήθεια:




ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ι. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΝΤ. ΡΟΒΛΙΑΣ ΥΦ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΓ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ ΥΦ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΙΤΗ
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΥΦ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΙΤΗ
Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΥΦ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΠ
ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΥΦ ΕΧΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΠΕΧΩΔΕ
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΠ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ/ΠΟΛΙΤ.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΥΦ ΑΜΥΝΑΣ Ε.ΤΥΠΟΥ ΓΑΠ
ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΤ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΥΦ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΥΦ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΤΙΝΑ  ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΥΠ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΠ
Ι. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΥΦ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΓ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Θ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΥΦ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΝΝΑ  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΦ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΥΦ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΓ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ι. ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΥΦ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΓ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΥΠ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΠ ΤΥΠΟΥ/ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ι. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΥΦ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΠ ΜΑΚΕΔ/ΘΡΑΚΗΣ
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΥΦ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΠ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦ ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟ



Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΥΠ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΦ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΥΦ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΑΡΙΛΙΖΑ  ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΓ ΠΑΣΟΚ
ΦΩΦΗ  ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΥΦ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΥΠ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠ. ΓΓ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΥΦ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠ.
Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΥΠ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠ ΜΕΤΑΦ/ΜΑΚ-ΘΡΑ.
ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΥΦ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΥΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΥΠ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΣΠ. ΒΟΥΓΙΑΣ ΥΦ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΗ ΥΦ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ




http://olympia.gr

Αποδοκιμασια Σαμαρα στη Λαρισα!!!!Νικησαν τελικα η Ντορα και η Θεκλα!!!

Χωρίς καθαρό νικητή και με πολλούς ηττημένους η χθεσινή εσωκομματική αναμέτρηση της
τοπικής Νέας Δημοκρατίας, για την ανάδειξη νέου προέδρου Νομαρχιακής Επιτροπής και προεδρείων Τοπικών Οργανώσεων.
-

Νικητής, στα σημεία, για την προεδρία της ΝΟΔΕ αναδείχθηκε ο γνωστός δικηγόρος και στέλεχος της αντικαραμανλικης «ομάδας των 16» Δημ. Παπαευθυμίου,που κατάφερε να έρθει πρώτος (συγκέντρωσε 30% περίπου, με πάνω από 580 σταυρούς διαφορά από τον δεύτερο), αφήνοντας πίσω του τους Γρ. Πρεζεράκο και Γ. Αδαμούλη, που πάλευαν έως αργά τη νύχτα για τη δεύτερη θέση,που οδηγεί σε νέα αναμέτρηση την Τετάρτη με-
ταξύ των δύο πρώτων. Ακολουθούν σε σταυρούς η Γεωργία Τρακάλα, ο Π. Επισκόπου και ο
Γ. Σκριμπώνης. Αν οι τρεις πρώτοι μπορεί να θεωρηθούν νικητές, στους χαμένους θα πρέπει να συμπεριληφθεί η ίδια η εκλογική - κοινωνική βάση της Ν.Δ., η οποία απέφυγε να πάρει μαζικά μέρος στην ψηφοφορία, στέλνοντας τα δικά της μηνύματα στην τοπική και κεντρική ηγεσία του κόμματος.


Ενδεικτικό της συμπεριφοράς της θα πρέπει να θεωρηθεί η φτωχή συμμετοχή της στις
χθεσινές εκλογές - σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ψήφισαν περί τα 6.200 μέλη του κόμματος-, η οποία υπολείπεται εντυπωσιακά της αντίστοιχης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Αντ. Σαμαρά ως νέου προέδρου - τότε είχαν ψηφίσειστη Λάρισα περί τα 22.500 μέλη.

Αυτο καθ αυτο το γεγονος της αποχης θεωρειται στη Λαρισα σαν ευθεια αποδοκιμασια της πολιτικης ρηξης που ακολουθει η φατρια της ΠΟΛΑΝ .Δικαιωμενη θεωρειται η τ Υποψηφια της ΝΔ  Θεκλα Παρασκευουδη που με μια επιστολη -καταπελτη καταδικασε την Πολιτικη Συρρικνωσης που ακολοθει  η Ηγετικη Ομαδα της ΝΔ και παραιτηθηκε προσφατα απο το κομμα.

Η εικονα των εσωκομματικων εκλογων στη Λαρισα σαφως ειναι μια κινηση στηριξης της Ντορας Μπακογιαννη.

Παρασκευή

Πατριωτικο Γλεντι στι Λαρισα!!!!Σε σπιτι Βασιλοφρονων Στρατηγων την ημερα του Αγιου Κωσταντινου















Ο Σαμαράς φτιάχνει κόμμα άξιων... κουμπάρων (;)

Σοβαρά ερωτηματικά για το τί κόμμα θέλει να φτιάξει ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ζητήματα ηθικής τάξης έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, απο ορισμένα γεγονότα που έχουν σημειωθεί στην πορεία της ΝΔ προς τις εσωκομματκές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι καταγγελίες "γαλάζιων" στελεχών περί υποψηφίων στις εκλογές των ΝΟΔΕ με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Χαλκιδικής, όπου ο πρώην Δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος για τη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Ιωακείμ Μήτσου κατήγγειλε την αποδοχή απο τη Νέα Δημοκρατία υποψηφιότητας παλιού στελέχους της Πολιτικής Άνοιξης (και κουμπάρου του κ. Σαμαρά), "του οποίου το Ποινικό Μητρώο αναγράφει καταδίκες απο σοβαρές αξιόποινες πράξεις".
Ο κ. Μήτσου, μάλιστα, είχε ενημερώσει σχετικά -μέσω επιστολής- τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους Πάνο Παναγιωτόπουλο, Μανώλη Αγγελάκα, και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.
Αντίθετα η ΝΕΦΕ δέχθηκε την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα ο κ. Μήτσου να αποχωρήσει απο την διαδικασία των εκλογών, καταγγέλοντας το γεγονός.
Εμπρός, λοιπόν, για μια Νέα Δημοκρατία των αξιών και των αξίων...

Ζάκυνθος: Παραιτήθηκε η Ελένη Πυλαρινού από τη Νέα Δημοκρατία

Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα στελέχη της περιοχής



Ένα από τα ιστορικότερα στελέχη της Ν.Δ. στη Ζάκυνθο, η Ελένη Πυλαρινού, με επιστολή της στον Γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ, Λ. Ζαγορίτη, ανακοινώνει την παραίτησή της από το κόμμα, κάνοντας λόγο για πολιτική απραξία και ασυνέπεια. Η επιστολή της έχει ως εξής:
"Προς τον Γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ.
Κύριε Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, επί είκοσι πέντε χρόνια αγωνίστηκα για τις ιδέες και τις αρχές που η μεγάλη μας, κάποτε, παράταξη πρέσβευε. Για μένα πρωταρχικό ρόλο δεν έχει η μεγάλη ή η μικρή χρονική διάρκεια που κάποιος υπηρέτησε και αγωνίστηκε για τα ιδεώδη της Ν.Δ., αλλά η συνέπεια, η ειλικρίνεια και η πραγματική πίστη σ΄αυτά. Πάντα πορεύτηκα με αυτές τις αρχές και ποτέ με άξονα το προσωπικό συμφέρον ανάλογα με τις πολιτικές συγκυρίες.
Η σημερινή, δεινή για την Πατρίδα μας, κατάσταση απαιτεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την παρουσία μιάς Νέας Δημοκρατίας που θα υπηρετεί το συμφέρον της Χώρας και του Πολίτη και δεν θα τρέμει το πολιτικό κόστος. Δυστυχώς η σημερινή στάση της νέας Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμμιά σχέση με τα ιδεώδη της φιλελεύθερης παράταξης που υπηρέτησα και πίστεψα. Το πολιτικό θάρρος έχει εκλείψει και η φωνή του απλού νεοδημοκράτη αγνοείται. Αγνοείται, εάν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα, αφού ούτε η κοινοβουλευτική ομάδα συνεδριάζει , ώστε να εκφρασθούν οι εκλεγμένοι από τον λαό βουλευτές , ούτε η κεντρική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι άσχετοι χειροκροτητές παρά τα μέλη της. Οι αρχές της Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας επιβάλουν στάση ευθύνης από την ηγεσία. Η αγανάκτηση του απλού ψηφοφόρου της Ν.Δ. ολοένα και μεγαλώνει καθημερινά, αφού βλέπει ότι η παράταξη είναι απούσα από τα τεκταινόμενα στην Πατρίδα. Σήμερα βλέπουμε μια Παράταξη απλώς εκδικητική προς αυτούς οι οποίοι με συνέπεια υπηρέτησαν και υπηρετούν τα ιδεώδη της . Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πραγματικά πλήγωσαν την παράταξη .
Η Νέα Δημοκρατία με τίμησε και την τίμησα πάντοτε από θέσεις εκλεγμένες και άμισθες. Συνδικαλίστρια τις ΔΑΚΕ καθηγητών επί χρόνια, δύο φορές Δημοτική Σύμβουλος, υποψήφια Δήμαρχος στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Ο σεβασμός μου στον απλό νεοδημοκράτη αγωνιστή είναι και θα είναι απεριόριστος αλλά η συνείδηση είναι αυτή που πάντοτε καθόριζε τις πράξεις μου.
Η πολιτική απραξία πρέπει να σταματήσει αν θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς στις απόψεις μας. Αυτή την ώρα κανείς δεν μπορεί να κρύβεται. Ο νεοδημοκράτης είναι εξοργισμένος, γιατί περιμένει καθαρό πολιτικό λόγο και δεν τον ακούει, περιμένει ξεκάθαρη άποψη και δεν υπάρχει. Καλείται, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μας, να κάνει τεράστιες θυσίες και αυτό το οποίο απαιτεί είναι τουλάχιστον αλήθεια και ουσιαστικό πολιτικό λόγο από την Ν.Δ..
Δεν αλλάζω τις ιδεολογικές αρχές και τα πιστεύω μου, δεν θα συμβάλλω όμως στη διαστρέβλωση των ιδεολογικών αρχών της Παράταξής μας. Δεν αισθάνομαι ότι εγκαταλείπω τη Νέα Δημοκρατία ,γιατί απλά με την σημερινή της μορφή δεν είναι αυτή για την οποία πάλεψα καθημερινά.
Είμαι και θα παραμείνω ενεργός πολίτης, με ελεύθερη σκέψη.
Παρακαλώ να με διαγράψετε από τα μητρώα μελών του κόμματος.


Ελένη Διον. Πυλαρινού

Κοινοποίηση
Πρόεδρο Ν.Ο.Δ.Ε. Ζακύνθου"

Εφυγε ο φιλος μου Λ. Μωυσιάδης από τη ΝΟΔΕ Πιερίας!!!Μονος Θα μεινει ο Σαμαρας οπως το παει!!!




 

Η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατία αποδομεί τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωση παραίτησής του, ο μέχρι πρότινος (πλέον) υπεύθυνος τύπου της ΝΟΔΕ Πιερίας, Λευτέρης Μωυσιάδης

Αναλυτικά το κείμενο της παραίτησης: Με την πολιτική, σε πρώτο χρόνο, έρχεται κανείς αντιμέτωπος όταν αντιλαμβάνεται τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της καθημερινότητας μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Διάλογοι, γκρίνιες, κόντρες, κρίσεις και αποφάσεις. Όλες οι εκφάνσεις ωστόσο έχουν τον ελάχιστο κοινό παρανομαστή  που λέγεται “συμβίωση”.
Κομματικά συμβιώνεις με τη Νέα Δημοκρατία είτε από συνειδητή επιλογή, είτε από οικογενειακή παράδοση, είτε από αντίδραση. Για μένα ισχύουν και οι τρεις περιπτώσεις. Σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον που ξεκινούσε από την άκρα δεξιά και κατέληγε στα άκρα της αριστεράς αντιλήφθηκα πολύ νωρίς πως τα άκρα μπορούν να σε οδηγήσουν με σιγουριά σ’ έναν μόνο δρόμο. Στο αδιέξοδο. 
Με την απόκτηση δικαιώματος ψήφου, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου του ΄96, μ’ έπεισε ο πολιτικός λόγος του Βουλευτή Πιερίας που άφησε το πολιτικό του στίγμα όσο κανείς άλλος. Η Νέα Δημοκρατία με εξέφραζε πλέον ως γνήσιος χώρος των φιλελεύθερων ευρωπαϊκών ιδεών, τόσο για τη μείωση του κρατισμού, τον περιορισμό των παρεμβάσεων του κράτους στην οικονομία, αλλά κυρίως επειδή επαλήθευσε διαχρονικά την ανάγκη για την ύπαρξη μιας μεγάλης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης.
Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γνωρίζοντας πως ο τόπος είχε την ανάγκη ενός μεγάλου πολυσυλλεκτικού κόμματος, θεώρησε καθήκον του να δημιουργήσει μια ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη τονίζοντας μεταξύ άλλων στις 4 Οκτωβρίου του ίδιου έτους:
Τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.
Η παραπάνω φράση και η λέξη κλειδί “ευρεία”  που στο ίδιο κείμενο χρησιμοποιούσε  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διασφάλισαν τη συμβίωση όλων των υγιών δυνάμεων σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Στην πορεία του χρόνου αποδείχθηκε πως μόνο όσοι μεταλαμπάδευσαν με συνέπεια την έννοια της μεγάλης φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας έτυχαν ευρείας αποδοχής, όπως στις εκλογές του 1990 και του 2004. Κάθε φορά δηλαδή που η Νέα Δημοκρατία  προέβαλε την πολυσυλλεκτικότητά, τον Ευρωπαϊσμό και τη ιδεολογική της συνέπεια.
Η Νέα Δημοκρατία όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εδραίωσε την ιδεολογική της κυριαρχία στις αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Με σταθερά φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, το όνομά της έγινε συνώνυμο της αξιοπιστίας και ταυτίστηκε πολιτικά με τις μεγάλες εθνικές επιλογές: τον εκδημοκρατισμό της ελληνικής κοινωνίας, τη σταθεροποίηση του πολιτικού μας συστήματος και την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χωρίς φοβικά σύνδρομα και προκαταλήψεις όποτε πίστεψε πραγματικά στις αρχές και στις αξίες που πρεσβεύει, έδωσε νικηφόρες μάχες και έγινε πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία και το εκλογικό σώμα.
Δυστυχώς σήμερα η νέα ηγεσία του κόμματος περιχαρακώνει και συρρικνώνει το κόμμα, λαϊκίζει επικίνδυνα και αποδομεί την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Σήμερα η νέα ηγεσία αλλοιώνει δυστυχώς τον πυρήνα της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας, με την πρόσφατη άστοχη στάση της στη Βουλή που ουσιαστικά ήταν ένα αίτημα εκχώρησης συνείδησης στο όνομα της κομματικής γραμμής. Η νέα ηγεσία προέταξε μόνο στείρα άρνηση και τον λαϊκισμό, ενώ η ίδια η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής είχε ζητήσει  απ’ το Σεπτέμβριο πρόσθετα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας.  Η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών σήμερα είναι  δυστυχώς ασυνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία,  την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία της. Και αυτή της η ασυνέπεια βαραίνει αποκλειστικά τις πλάτες του νέου προέδρου της.
Είναι πραγματικά λυπηρό  ότι το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα, δεν ακολουθεί πλέον φιλοευρωπαϊκή πολιτική και έχει εκτεθεί  ανεπανόρθωτα στους εταίρους του.
Τιμώ, σέβομαι και υπολήπτομαι τους φίλους, τους ανθρώπους και τους συναγωνιστές με τους οποίους μοχθήσαμε, χαρήκαμε, λυπηθήκαμε, γελάσαμε και κλάψαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια για τη Νέα Δημοκρατία. Στα μάτια των οποίων οφείλω να είμαι ξεκάθαρος.
Δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω απ’ το δάκτυλό μου στο όνομα μιας συνθηματολογικής ενότητας. Είναι αυτονόητο πως δε μπορώ σήμερα να συνεχίσω να εκφράζω τη νέα αυτή πραγματικότητα.  Είναι σαφές πως οφείλω να εξαιρέσω τον εαυτό μου από το μηχανισμό του κόμματος, γιατί πλέον δε νιώθω κομμάτι του.
Σας παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας.


Ο Λευτέρης Μωυσιάδης γεννήθηκε το 1978 στο Ντύσσελντορφ Γερμανίας από γονείς μετανάστες.
Σπούδασε δημοσιογραφία και επικοινωνία στη Θεσσαλονίκη.
Η ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς, απ’ τα μαθητικά του χρόνια, στην συντακτική ομάδα της εφημερίδας του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Κατερίνης “Εν Ώρα Μαθήματος”, η οποία απέσπασε και το πρώτο βραβείο στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικού εντύπου της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”. Η πρώτη του συνέντευξη ήταν με τον τότε Υπουργό Παιδείας, Γιώργο Παπανδρέου (1995). Ταυτόχρονα ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης και στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό “ΔΙΟΝ” Τηλεόραση.
Από το 1996 έως το 2004 διετέλεσε εκλογικός ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού “MEGA” στην Πιερία, ενώ συνεργάστηκε με τοπικές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και περιοδικά.
Το 2004 επέστρεψε στη “ΔΙΟΝ” Τηλεόραση παρουσιάζοντας επί τρεις τηλεοπτικές σαιζόν την εβδομαδιαία εκπομπή “ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ”, με πρώτη του καλεσμένη την τότε Δήμαρχο Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Κατερίνα Μπατζελή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Μαγκριώτης.
Συμμετείχε επίσης, στην ομάδα εργασίας “Τύπου & M.M.E.” του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” (2007-2008).
Είναι υπεύθυνος των γραφείων τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και της ΝΟ.Δ.Ε. στην Πιερία, ενώ έχει αναλάβει επιτυχείς καμπάνιες υποψηφίων Δημάρχων, Νομαρχών, Προέδρων Επιμελητηρίων και Βουλευτών.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών, της Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων, του Ελληνικού Ινστιτούτου Επικοινωνίας, όπως και του Διεθνούς Οργανισμού Reporters Sans Frontieres (Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα) που εδρεύει στη Γαλλία.
Από τον Ιανουάριο του 2009 έως και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης.

Επικοινωνία:
manager@953fm.gr

Τετάρτη

Σαλος στη Λαρισα με τις επιλογες Σαμαρα για την Δημαρχια!!!!


Αναστατη ειναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη Λαρισα!!!Συμφωνα με αποκλειστκες μου πληροφοριες το επιτελειο του Αντωνη εχει καταληξει στην επιλογη του Ντινου Διαμαντου (προερχεται απο την ΔΗΑΝΑ του Κωστη Στεφανοπουλου) αποκλειοντας τοσο τον Κωστα Τζανακουλη οσο και τον  Κωστα Μεγα που ειχε φιλοδοξιες για το Δημο στην περιπτωση μη καθοδου του νυν Δημαρχου.Η  αποφαση αυτη ,αντιθετη με το καταστατικο του κομματος δημιουργει αναστατωση στο Δημο Λαρισας με απροβλεπτες συνεπειες για τη ΝΔ !!!!.Οργισμενος ειναι ο επιτυχημενος Δημαρχος  Κωστας Τζανακουλης  με τις Επιλογες του Αντωνη που εχει ηδη δρομολογησει την απαξιωση του  και που αν τελικα προχωρησει  θα εχουμε Βατερλω στη Λαρισα!!!

Προσωπικα εγω στηριζω τον Δημαρχο και το σκηλολοι της ΠΟΛΑΝ  θα με βρει απεναντι!!!!

"Φωτογραφίζει" τον Γιωργακη και το Ιδρυμα Παπανδρεου ο Μαντέλης..και .Εχουμε Αλλαγη στο πολιτικο σκηνικο!!!!


..και καρφώνει τους τότε υπουργούς Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και Ν. Χριστοδουλάκη



"Προεκλογική χορηγία" χαρακτήρισε, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Τάσος Μαντέλης τα 200.000 και 250.000 μάρκα που πήρε από την Siemens και υπαινικτικά πρόσθεσε ότι "μίζα για έναν υπουργό είναι τα 10.000.000 ευρώ"...
Η ερμηνεία για τον υπαινιγμό αυτό είναι ότι στρέφεται προς την πλευρά του  πρωθυπουργού  αλλά και προς...το Ιδρυμα παπανδρεου!!!!
και τους τότε υπεύθυνους του κομματικού ταμείου του ΠΑΣΟΚ. Και αφήνει να εννοηθεί ότι τα πολλά λεφτά πήγαιναν προς άλλες κατευθύνσεις...
Τι ξέρει και ποιους "κρατάει" ο πρώην υπουργός;
Επίσης, ενδιαφέρον έχει και η αναφορά του ότι αρμόδιος για τον ΟΤΕ δεν ήταν εκείνος ως υπουργός Μεταφορών αλλά ο υπουργός Οικονομίας. Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς έστρεψε τα φώτα προς την πλευρά του Γιάννου Παπαντωνίου και του Νίκου Χριστοδουλάκη... 
Να σημειωσουμε  οτι ο Γιωργακης .η μαμμα του και του Ιδρυμα Παπανδρεου εκαναν Πλουσια  Φορουμ -Συνεδρια με καλεσμενους Διεθνεις Προσωπικοτητες  οπως ο τ Προεδρος των ΗΠΑ,  που αμοιφθηκαν με πολλες χιλαδες δολαρια  που συμφωνα με οσα κυκλοφορουν εδω στην Αμερικη προερχονται απο χορηγιες της ΖΗΜΕΝΣ!!!!!

Ολα αυτα σε συνδυασμο με τα οσα υπενιχθηκε προσφατα ο Προεδρος της COSCO οδηγουν σε δραματικη αλλαγη του Ελληνικου πολιτικου σκηνικου!!!Φαινετα οτι τελικα ο Γιωργακης καταρεει!!!!

Η βόμβα Μαντέλη και η απελπισμένη αυτοκάθαρση του συστήματος

Μετά τον Τσουκάτο και ο Μαντέλης παραδέχτηκε ότι έβαλε το δάχτυλο στο μέλι της Siemens. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργίας Κ Σημίτη, Τάσος Μαντέλης, επιβεβαίωσε ότι οι 200.000 μάρκα που μπήκαν στον τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει ο φίλος και κουμπάρος του, Γιώργος Τσουγκράνης, ήταν χορηγία της Siemens. Την άμεση εμπλοκή Μαντέλη ομολόγησε ευθέως ο στενός φίλος και...
 κουμπάρος του πρώην υπουργού Γεώργιος Τσουγκράνης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Αλλά όλα έχουν παραγραφεί τίποτα δεν θα γίνει. Πάλι κανείς δεν θα πάει φυλακή. Και οι επιχορηγήσεις καλά θα κρατούν...

Χορηγία ύψους 200.000 μάρκων από την Siemens στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη, Τάσο Μαντέλη αποκάλυψε κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ο επιχειρηματίας -και κουμπάρος του πρώην υπουργού- Γ. Τσουγκράνης.

Λίγο αργότερα, ο κ.Μαντέλης επιβεβαίωσε ότι το εμβασμα των 200.000 μάρκων το 1998 ,στο λογαριασμό Α.ΡΟΚΟΣ ήταν χρήματα γιά τον ίδιον,τα οποία χαρακτήρισε χορηγεία της ΖΙΜΕΝΣ. Κάλεσε,όμως,τους βουλευτές να αναρωτηθούν ποιός ήταν ο ανώνυμος πληροφοριοδότης που είπε σε δύο δημοσιογράφους ότι πήρε 10 εκατομμύρια μάρκα από τη ΖΙΜΕΝΣ ωστε κάποιοι να ξεπλύνουν στην πλάτη του τις μίζες.

Μιλάμε δηλαδή για χοντρό καρφί προς τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ. Που πήγαν τα 10 εκατομμύρια;

Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Τσουγκράνης ανέφερε ότι το 1998 ο κ. Μαντέλης τον κάλεσε να ανοίξει έναν λογαριασμό στο εξωτερικό, προκειμένου να κατατίθενται οι χορηγίες φίλων, καθώς –όπως υποστήριξε- ο πρώην υπουργός σχεδίαζε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής. Εκλογές όμως δεν έγιναν τότε

Η βόμβα που εξαπέλυσε ο κουμπάρος του κ. Μαντέλη προκαλεί ήδη μεγάλες αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα, ιδιαίτερα όμως στην κυβέρνηση η οποία εξελέγη με το σύνθημα της διαφάνειας αλλά τώρα βλέπει ένα ακόμη στέλεχος του “παλαιού ΠΑΣΟΚ” να μπαίνει στη δίνη του σκανδάλου της Siemens.

Ο Γιώργος Τσουγκράνης κουμπάρος ενός εκ των βασικών συνεργατών του κ. Σημίτη δικαιολόγησε τα λεφτά αυτά ως “χορηγία” από τη γερμανική εταιρεία, λες και είναι νόμιμο και ηθικό να παίρνει ένας πολιτικός χορηγία.

Σχετικά με την κωδική ονομασία «Ρόκος», ο κ. Τσουγκράνης είπε: «Δεν μου τον υπέδειξε ο κ. Μαντέλης, εγώ είχα έναν κωδικό ‘Ροκ’ και μετά τον μετέτρεψα σε ‘Ρόκος’. Εκεί δεν ήξερα ποιοι κατέθεταν χρήματα ούτε την προέλευσή τους.».

Η… χορηγία έγινε προς τον κ. Μαντέλη το 1998 όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και είχε υπογραφεί η σύμβαση της Siemens με τον ΟΤΕ. Στον ίδιο λογαριασμό υπάρχει κι άλλη μεγαλύτερη κατάθεση ενός υπάρχει κι άλλος λογαριασμός σε διαφορετική τράπεζα με τον κωδικό Rocos και πάνω από 400.000 ευρώ “χορηγίες”.

Πέραν τους τεράστιου πολιτικού ζητήματος που δημιουργείται για το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι τα σκάνδαλα που ξεθάβονται ανατρέπουν πλήρως και αναδιατάσσουν το πολιτικό σύστημα. Από τη μια βγαίνουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες για τη ΝΔ σχετικά με το Βατοπέδι και από την άλλη οι σκελετοί του ΠΑΣΟΚ για την Ζήμενς, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εξεταστικές για τις υποκλοπές, την οικονομία κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ, παλιό ή νέο δεν έχει σημασία, βρίσκεται στην καρδιά του σκανδάλου της Siemens είτε με τον Τσουκάτο είτε με τον Μαντέλη.

Είναι προφανές ότι το υπάρχουν πολιτικό σύστημα αφού έσκαψε το ίδιο τον τάφο του προσπαθεί τώρα να διασωθεί καίγοντας τα μαύρα πρόβατα σε μια απελπισμένη αυτοκάθαρση. Να δούμε λοιπόν που θα κάτσει η μπίλια και αν αυτές οι κινήσεις αρκούν για να εκτονώσουν την λαϊκή οργή.

Σημασία έχει ότι μόνο υγιείς πολιτικές δυνάμεις, άνθρωποι άφθαρτοι, που δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και παιχνίδια εξουσίας, θα μπορέσουν να προχωρήσουν. Φατρίες, βαρονίες, Άγιες Οικογένειες και πολιτικά δακτυλίδια διαδοχής δεν έχουν πέραση πλέον αφού όλοι αυτοί βρίσκονται βουτηγμένοι σε παλαιές και νέες αμαρτίες.

Με το που τελειώνει την κατάθεση του ο Τάσος Μαντέλης στην εξεταστική επιτροπή θα φύγει να πάει στο Αζερμπαιτζάν όπου ζει μόνιμα και κάνει τις δουλειές του! Έφυγε από την Ελλάδα με το που παραγράφηκαν τα αδικήματα και επέστρεψε να καταθέσει και να ξαναφύγει.
Θα τον αφήσουν να φύγει αντί να του πετάξουν...γιαούρτια μέσα στην επιτροπή. Ομολόγησε πριν λίγο ότι πήρε χρήματα από την siemens αλλά μόνο κάτι 200.000 + 250.000 μάρκα (έτσι είπε) και μάλιστα προκάλεσε λέγοντας ότι οι μίζες ήταν 10 εκ. ευρώ και ψάξτε να βρείτε που πήγαν!Όπως προκύπτει, από τα 200.000 μάρκα έχουν μεταβιβαστεί δύο εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό ενός Χ.Μ., ο οποίος φέρεται να είναι ο γιος του Τάσου Μαντέλη, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Τα δύο εμβάσματα είναι της τάξεως των 11.000 δολαρίων τη φορά.

Έχουμε...
αγανακτήσει να ακούμε ότι ο άλλος ομολογεί και δεν έχει καμία συνέπεια. Κανένας πολιτικός δεν θα έχει όχι μόνο ανοχή αλλά ούτε την παραμικρή συμπάθεια από τον κόσμο. Είστε όλοι συνεργοί στο έγκλημα. Το ξέρατε και δεν κάνατε τίποτα.

Σταση Ευθυνης απο την Θεκλα!!!

Παραιτήθηκε από τη Ν.Δ. η Θέκλα Παρασκευούδη

 










Η Θέκλα Παρασκευούδη, υποψήφια βουλευτής Λάρισας,  απέστειλε την παρακάτω επιστολή παραίτησης:

Φίλες και φίλοι,

Η συμμετοχή μου στα κοινά, πρώτα ως πολίτης και στη συνέχεια ως μέλος, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και 25χρόνια καθορίστηκε από τις ιδέες τις αρχές και τις αξίες που διαχρονικά εξέφραζε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της...

Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, μπήκα στη διαδικασία του «κρίνεσθαι» ,ως υποψήφια βουλευτής γιατί ήθελα να προσφέρω με ευθύτητα και ειλικρίνεια ,να εκφράσω και να αγωνιστώ, με την ιδιότητα του πολίτη και όχι του επαγγελματία «πολιτικού».

Η πορεία που έχει ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία από την εκλογή του νέου της Προέδρου έως σήμερα έρχεται σε σύγκρουση με τους παράγοντες που καθόρισαν την επιλογή μου ως πολίτη, τη στάση μου ως πολιτικού.

Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Γεωργίου Ράλλη του Ευάγγελου Αβέρωφ του Κώστα Μητσοτάκη του Μιλτιάδη Έβερτ αλλά και του Κώστα Καραμανλή, παρά τα μεγάλα λάθη και τις τεράστιες παραλήψεις της κυβερνητικής περιόδου, δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Η σχέση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας με τη Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος είναι μόνο το όνομα και το σήμα του κόμματος. Αυτό αποδεικνύει η στάση της Νέας Δημοκρατίας σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η θέση που πήρε ο Πρόεδρός της, στην ψηφοφορία σταθμό που έγινε στη Βουλή για την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης . Θέση που πάρθηκε με καθαρά προσωπική απόφαση του ιδίου, χωρίς καμία συζήτηση στα αρμόδια όργανα του κόμματος, όπως η Κεντρική Επιτροπή και η κοινοβουλευτική ομάδα, δείχνοντας έτσι την αδυναμία του, να συνεργαστεί , να διαπραγματευτεί να αντιπροτείνει.

Δεν θα σταθώ καν , σε αυτά που σε «πηγαδάκια» ομολογούν ανερυθρίαστα κορυφαία στελέχη της νέας ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι καταψήφισαν το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης γιατί απλά δε θέλανε να επωμισθούν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση .

Θα σταθώ όμως στο ότι ποτέ στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία δε λειτούργησε με τη λογική του πρόσκαιρου κομματικού κέρδους. Η Νέα Δημοκρατία πήγε πάντα κόντρα στο ρεύμα όταν αυτό απαιτούσε το συμφέρον του τόπου. Για παράδειγμα , το 1980 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Γεώργιος Ράλλης υπέγραφαν την ένταξη της Ελλάδος στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, οι δυνάμεις του λαϊκισμού είχαν δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική κοινωνία. Το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» κυριαρχούσε, σάρωνε τη λογική και όποιον έμπαινε απέναντί του. Η Νέα Δημοκρατία όμως δεν φοβήθηκε, δεν έσκυψε το «κεφάλι» στις μεγάλες αποφάσεις που έπρεπε να πάρει για την πατρίδα.

Δε μπορώ να στηρίζω αποφάσεις οι οποίες, όπως εκτιμώ, θα έχουν μεγάλο κόστος στην αξιοπιστία της παράταξής μου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Αποφάσισα να αποχωρήσω από τη νέα Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα και για αυτό οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για την ανασυγκρότησή του. Η Κοινωνία απαιτεί και οι πολίτες έχουν ανάγκη, να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με ανθρωπιά, σύγχρονη, καθαρή ματιά , ώστε να επιτευχθεί η ευημερία των πολιτών, η ευημερία της κοινωνίας, η εξασφάλιση του μέλλοντος.

Κατά την άποψη μου ο παρωχημένος πολιτικός λόγος της ηγεσίας της ΝΔ το τελευταίο εξάμηνο μετατρέπει τη ΝΔ σε λαϊκίζουσα Δεξιά ή σε έντεχνη φιλοαριστερά. Η καταψήφιση της οικονομικής στήριξης της χώρας από την Ευρωπαϊκή ένωση και το Δ.Ν.Τ. χωρίς διαπραγματεύσεις και ουσιαστική αντιπολίτευση , η διαγραφή της κας Ντόρας Μπακογιάννη, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη περιχαράκωση, στην απομόνωση, στο λαϊκισμό, στη συρρίκνωση.

Η πορεία αυτή, ήδη αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύοντας μια φθίνουσα πορεία που δεν έχει προηγούμενο. Δε μένω στην αριθμητική των αποτελεσμάτων μιας έρευνας, αλλά μέσα από αυτή αποτυπώνεται η αγανάκτηση και η χαμένη πίστη που όπως φαίνεται δεν ανησυχεί κανέναν!

Σε μια τέτοια πορεία, δε δύναμαι να συμβάλλω με την παρουσία μου και δεν δικαιούμαι να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω. Δεν συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου σε παιχνίδια μικροπολιτικής και σε παράκεντρα εξουσίας . Η περίοδος που διανύουμε δεν επιτρέπει σε κανέναν την επιδερμική προσέγγιση, τη συνθηματολογία, τα μεγάλα λόγια και τις ηρωικές κορώνες.

Εμείς η νέα γενιά οφείλουμε να κερδίσουμε το ηθικό πλεονέκτημα , να πείσουμε, να αγωνιστούμε, έχοντας γνώμονα τις αρχές και τις αξίες μας , αυτές που στην ουσία καθορίζουν τη στάση ζωής μας, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση του πολιτικού συστήματος όσο αυτό είναι δυνατόν.

Ζητώ την δημοσιοποίηση της απόφασης μου, διότι οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου, αλλά και τους φίλους που με στήριξαν στις κατά καιρούς πολιτικές και μη επιλογές μου , για τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Στόχος μου δεν είναι να πετύχω την εύνοια κάποιου ή να παραπλανήσω τους «φίλους» μου, ούτε να σαγηνέψω με τεχνάσματα λόγου.

Κάνω με αυτόν τον τρόπο ολοφάνερη την επιλογή μου με σαφήνεια.

Οι πράξεις από μόνες τους δεν είναι καλές ή κακές. Μόνο από τα χαρακτηριστικά τους προσδιορίζονται.

Κάθε πολιτική πράξη δικαιολογείται εάν προάγει την αλήθεια.

Δεν διεκδικώ την ταμπέλα του επαγγελματία πολιτικού. Είμαι ενεργός πολίτης που επέλεξα να ζω και να δραστηριοποιούμαι στην περιφέρεια και μέσα από την ενασχόλησή μου με θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ως πρόεδρος οργάνωσης που έχει δράσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την επαγγελματική μου θέση κοντά στον πολιτισμό , αλλά και τη συμμετοχή μου σε εθελοντικές δράσεις θα συνεχίσω να δίνω το παρόν.

Οφείλω ως ενεργός πολίτης να λειτουργώ με συνείδηση.

Η πολιτική για μένα είναι η πηγαία ανάγκη έκφρασης και προσφοράς στην κοινωνία…

Σε μια κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους διαφορετικούς μα ταυτόχρονα ισότιμους…

Για να ζούμε σ’ ένα περιβάλλον που μπορεί να μας φιλοξενεί όλους με αξιοπρέπεια….

Μέσα από την ανάπτυξη να θέτουμε νέους στόχους για το μέλλον…

Βασιζόμενοι όχι μόνο στον πολιτισμό του παρελθόντος, αλλά αφήνοντας το δικό μας στίγμα με γνώμονα τον πολιτικό πολιτισμό …

Φιλικά,

Θέκλα - Ευαγγελία Παρασκευούδη


(Η Θέκλα Παρασκευούδη υπήρξε

Υπ. Βουλευτής ΝΔ Λάρισας

Μέλος τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών

Μέλος τομέας Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Εκλεγμένο Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

Εκλεγμένο Μέλος ΝΟΔΕ Λάρισας)


Σάββατο

Η ζωή μας χωρις δολοφονους...

Διαβασαμε μετα «συντριβης» ψυχης τα γνωστα υποκριτικα δακρυβρεχτα του θηλυκού Σταλιν της Ελλαδας, για την αχορταγη θλιψι της πέντε χρόνια μετά το θάνατο του, πρωτου του Μεγκαλου του πολύ Μεγκαλου,  Χαρίλαου Φλωράκι, στην εκδηλωσι που οργανωσε το «τιμημενο»  ΚΚΕ στην πατρίδα του εκλιπόντος, το «Παλαιοζογλώπι» Καρδίτσας..Να θυμηθουμε εδω οτι ο ανεκδιηγητος Γαλαζιος Περιφερειαρχης Θεσσαλιας Φωτης Γκουπας ετερεχε σε καθε εκδηλωση για τον ((Αειμνηστο Εγκληματια)) και χρηματοδοτουσε το Μουσειο του χωρις τσιπα και ντροπη , ενω ουτε ενας Γαλαζιος δεν βρεθηκε τοτε να τον φτυσει!!!
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ εξήρε την «ευαγγελικη» δράση του Χαρίλαου Φλωράκη. Δινοντας εμφασι στην δολοφονικη  ιστορια του ΚΚΕ και την λαμπρα συμμετοχη του αληστου μνημης καπεταν Γιωτη αρχισφαγεα Φλωρακη.
Σημειωνουμε ο,τι δεν ειπε η «αγια»των κομμουνιστων για τον «αρχά-αγγελο» πλεον Φλωρακη…
1. "Η Ελλάδα α λα Κορέα"

"...Εγώ πιστεύω τούτο: στη χειρότερη περίπτωση για μας θα ήμασταν αλά Κορέα ­ μισοί από εδώ και μισοί από εκεί...
...Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή...
...Υπήρχε η δική μας προσδοκία: ο Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..." (Βημα 9/12/2001)

2.
Ριζοσπαστης 7/5/1998. Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα "Νόβα Μακεντόνια" στους «γειτονους» μας των Σκοπιων:
"...Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες..."
Εως εδω συγκινητικο. Εν συνεχεια αρχιζει το δραμα:
"...Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ...
...Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά (δεν μας λει ο συντροφος ποια?) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) Και υπάρχει ένα πρόβλημα. Υστερα από τον αγώνα τόσων χρόνων αναγκάστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου να δεχτεί τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων, αλλά με τον όρο να είναι Ελληνες το γένος . (για φαντασου προβλημα!!) . Μια θέση στην οποία το ΚΚΕ αντιτάχθηκε από την αρχή και παλεύει ώστε να καταργηθεί η σχετική διάταξη του νόμου. Αυτή είναι η κατάσταση κι εσείς που είστε νέοι να βγάλετε συμπεράσματα για το τι σημαίνει ιμπεριαλισμός..." (Προσπαθουμε συντροφε, προσπαθουμε)

3.
Η δολοφονια της Δασκαλας Ουρανιας Παναγιωτοπουλου Ηλιοπουλου και της κορης της Ουρανιας, όπως εξιστορουνται από τον επιζωντα γιο της δασκαλο Γιαννη Ηλιοπουλο.
Συνελήφθησαν την 6η Σεπτεμβρίου 1947, απο τους «αντρες του ΔΣΕ» με εντολή και παρουσία του Καπετάν Γιώτη.
"...Η μητέρα υπεχρεώθη να παρακολουθήση τον ομαδικό βιασμό και ξυλοδαρμό εν συνεχεία με βούρδουλα, μεχρι θανάτου της κόρης της ενω η ιδία εσφάγη, κυριολεκτικώς, δίπλα στην ξεψυχισμένη κόρη της, πάντοτε παρουσία του «γενναίου» αυτού Καπετάνιου του Δ.Σ.Ε Οπως ο διασωθεις γιός της Δασκάλας Ουρανίας, Γιάννης Ηλιόπουλος δάσκαλος και αυτός (αλλά και μέλη του εκτελεστικού αποσπάσματος που επιζούν, μαρτύρησαν και μαρτυρούν) περιέγραψε το μαρυρικο τελος της Μητερας του και της Αδελφης του, στο φύλλο της ΕΣΤΙΑΣ της 20/01/2006..."
Τω 2007, η ζωή και η συγκλονιστικη τραγικη θυσια δολοφονια της δασκαλας Ουρανιας Παναγιωτοπουλου-Ηλιοπουλου και της κορης της Ολγας, εξιστορήθη απο τον μικρο γιο της τοτε, σημερα δασκαλο συνταξιουχο, Γιαννη Ηλιοπουλο στο βιβλιο με τιτλο «Η Δασκαλα Ουρανια» που εξεδωσε ο ιδιος , αφου το αριστερο κατεστημενο των εκδοτικων οικων δεν δεχθηκε να εκδωση το βιβλιο –μαρτυρια.
Στο ιδιο αυτο βιβλιο , που αποτελει αδιαψευστη μαρτυρια των εγκληματων του Χαριλαου Φλωρακη και των «γενναιων» ανδρών του, καταγραφονται και τα θυματα απο το διπλανο χωριο – ομηροι των Ελασιτων που εν αγνοια της δολοφονιας της δασκαλας ειχαν σπευσει στο αρχηγειο του ΕΛΑΣ στη Γρανιτσα, για να ζητησουν την απελευθερωσι της.
Ησαν οι Παζαχαρίου, ο Αυγεροπουλος και ο Κατσιμπας. Κρατηθησαν αρχικως ως ομηροι, εν συνεχεια δε μετα απο σκληρα βασανιστηρια εκτελεστηκαν φρικτα δια τεμαχισμου των μελων τους

4.
Εφημερίς ΕΣΤΙΑ, 7/6/2005, Επιστολή Κου Αθανασίου Παπαδημητρίου.
"...Ο θανών, ως καπετάν Γιώτης κατα την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου υπήρξε αν όχι ο αποκλειστικός υπεύθυνος, οπωσδήποτε απο τους κυρίως υπευθύνους της δολοφονίας του αρχηγού του 5/42, συνταγματάρχου Δημητρίου Ψαρρού, άλλων 300 αγωνιστών στο κλήμα Δωρίδος και στη συνέχεια 500 αγωνιστών του 5/42 που σφαγιάσθησαν στην Δωρίδα (με κονσερβοκούτια)…
...Είχα κι’ εγώ αδελφό , τον Φώτη Παπαδημητρίου, που αγωνίσθηκε ως αξιωματικός στο 5/42 κι’ αισθάνομαι την ανάγκη για την μνήμη του να διαμαρτυρηθώ με την επιστολή αυτή αλλα και να σας δώσω την ευκαιρία να δείξετε την αλήθεια…"

5. Επιστολη του Ανδρεα Κωνσταντινου Σακκαλή, υιου του Δημαρχου Καρπενησιου τον Φεβρουαριο του 1949.
Γραφει ο κος Σακκαλης στην Εφημεριδα Εστια.
"...Διαβασα προ καιρου την επιστολη του αντισμηναρχου ε.α Κου Ανδρεα Ντανου για το μουσειο Φλωρακη, (!) ο οποιος σχολίαζε την συγκροτηση επιτροπης υπο τον υφυπουργο Οικονομικων Κο Φωλια για την χρηματοδοτηση απο τον κρατικο προυπολογισμο μνημειου προς τιμη του Χαριλαου Φλωρακη ή καπεταν Γιώτη.
Θα ηθελα να γνωριζω γιατι μια τετοια επιτροπη δεν συγκροτηθηκε ποτέ για να τιμηθει η μνημη του πατερα μου Κωνσταντίνου Σακκαλή , που ήταν Δημαρχος Καρπενησιου και τον εκτελεσε ο Χ.Φλωρακης (Καπετάν Γιώτης) κατα την καταληψη του Καρπενησιου απο τους Συμμοριτες του, τον Φεβρουαριο του 1949. Δεν αξιωνω ασφαλως μεσιστια σημαια στο υπουργειο Εθνικης Αμυνης, οπως διεταξε ο Πρωθυπουργος για τον θανατο του Φλωρακη, αλλα κατι τελος παντων που να θυμιζει, εκτος απο την μνημη του πατερα μου και την μνημη των 15 γυναικοπαιδων που εξετελεσε ο Φλωρακης σε ενα υπογειο στο Καρπενησι, των 19 αξιωματικων, των 47 χωροφυλακων, των 120 ανδρων των μοναδων Ασφαλειας Υπαιθρου, των 45 Καρπενησιωτών που επισης εξετελεσεν ο Φλωρακης κατα την διαδρομη προς την μονη Κουμασιων, το στενωμα και την Μαυροματα. Κι ακομη κατι που να θυμιζει την μνημη των 500 στρατιωτων που επεσαν στις μαχες του Καρπενησιου καθως και των 1300 ανδρων, γυναικων, και παιδιων που επιστρατευθησαν βιαίως για να ενισχυσουν τον συμμοριτικο στρατο και που πολλοι πεθαναν στο δρομο προς το Γραμμο απο την πεινα και τις κακουχιες ή εξετελεσθησαν..."
Βρισκεται να ζητω πολλα? Ολων αυτων η θυσια μπροστα στην "εθνικη προσφορα Φλωρακη". Δεν μετρα?? ..»
Ιασων

Οι ντροπαλοι υπερασπιστες των Δολοφονων..








Οπου ο Ριζοσπαστης φαινεται Λουκυ Λουκ, συγκρινομενος με το ενημερωτιο Δελτιο του ΤΕΕ..
Στις 5 Μαιου 2010 τρεις ανθρωποι δολοφονηθησαν εν ψυχρω από κανιβαλλικα  ανθρωπομορφα ανηθικα  κτηνη που επαγγελονται εκ του ασφαλους τους ανταρτες  των  πολεων.
Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου,32 ετών,από το Αίγιο,εργαζόταν ως credit officer στα δάνεια και στις χρηματοδοτήσεις. Είχε σπουδάσει Μαθηματικά και είχε μεταπτυχιακά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο City University του Λονδίνου.Ηταν 4 μηνών έγκυος.
Η Παρασκευή Ζούλια 34 ετων ζούσε στο Μαρούσι με τους γονείς της.Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακό στο University του Greenwich στην Αγγλία. Στη Μarfin εργαζόταν στο τμήμα Συναλλαγών Επιχειρήσεων ως senior credit officer.
Ο Επαμεινώνδας Τσακάλης  36 ετων έμενε στην Ηλιούπολη με τη μητέρα του. Εργαζόταν ως credit manager στο τμήμα Συναλλαγών Επιχειρήσεων.Σπούδασε στο οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στο University του Sterling στη Σκωτία.
Το εγκλημα για  το οποιο επρεπε να «τιμωρηθουν» από τα κανιβαλλικα κτηνη ηταν  διπλο.Εργαζοντουσαν  την ημερα της απεργιας και επιπλεον ησαν υπαληλλοι τραπεζης. ..
Ο 48χρονος αντιπύραρχος Μιχάλης Ανδρεόπουλος, ένας από τους πυροσβέστες που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο φλεγόμενο υποκατάστημα της Μarfin Βank στην οδό Σταδίου, το μεσημέρι της Τετάρτης, εντόπισε τον πρώτο νεκρό... και περιγραφει  να πώς στο Βημα…
 « Η οροφή στο εσωτερικό της τράπεζας ήταν σαν τρούλος και στους περιμετρικούς χώρους υπήρχαν γραφεία με εργαζομένους.Φόρεσα την αντιασφυξιογόνο μάσκα και αμέσως ξεκίνησα να ανεβαίνω τους ορόφους αναζητώντας πιθανόν εγκλωβισμένα άτομα. Αλλοι συνάδελφοι είχαν μείνει στο ισόγειο κάνοντας κατάσβεση της πυρκαϊάς. Η ατμόσφαιρα σε όλους τους χώρους του κτιρίου ήταν αποπνικτική. Δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα μπροστά μου.. Ως τη στιγμή που βρήκαν τη σορό του Επαμεινώνδα Τσάκαλη…Ξαφνικά εντοπίσαμε νεκρό τον άνδρα. Ηταν ανάσκελα πεσμένος στα σκαλιά. Μετά μπήκα μόνος μου στον χώρο των γραφείων του 2ου ορόφου και βρήκα λίγο αργότερα στην πόρτα που οδηγεί στο μπαλκόνι νεκρή τη συνάδελφό του. Δεν είχε προλάβει...»
Μολονοτι ακομη το επισημο πορισμα της Πυροσβεστικης υπηρεσιας που ασκει την ανακρισι και την σχετικη ερευνα  δεν εχει δημοσιευθει τα γεγονοτα εγιναν γνωστα από τους διασωθεντας.Οχι ομως προς ολους..
Στην γνωστη επιστολη του, ο μη εκτελεστικος διευθυντης Δ Βγενοπουλος περιγραφει ότι..  «. αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με «βόμβες napalm.. Ένας συνάδελφος χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα και εγκατέλειψε την προσπάθεια όταν είδε ότι δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Μια άλλη συνάδελφος έπιασε ένα πυροσβεστήρα που δεν πρόλαβε καν να τον χρησιμοποιήσει, λόγω των συνθηκών ασφυξίας που είχαν δημιουργηθεί. Το όλο δράμα εκτυλίχτηκε μέσα σε 4 λεπτά το πολύ».
Δηλαδη η δολοφονικη επιθεσις ειχε σχεδιασθη  επιμελως.Ειχε  οργανωθει  κάθε τεχνικη λεπτομερεια ώστε να επιτευχθει το ποθουμενο αποτελεσμα και βεβαιως μονο    «αυθορμητη» δεν υπηρξε..Η   διαφυγη  των θυματων αν καταφερναν  να ξεφυγουν από την ασφυξια  θα ειχε την ιδια τυχη που ειχαν αυτοι που προσπαθησαν να φυγουν..  « τα κομματικά τους στελέχη και οι θιασώτες τους φώναζαν έξω από κατάστημα «κάψτε τους» και πετούσαν πέτρες σ’ αυτούς που προσπαθούσαν να διασωθούν.. ». Ένας συνάδελφος που διέφυγε από την κυρία είσοδο, που σύμφωνα με τη λάσπη ήταν κλειδωμένη, κινδύνεψε να λιντσαριστεί δια λιθοβολισμού» http://www.youtube.com/watch?v=Tp31CG6hIwE&feature=player_embedded#!
Τις επομενες ημερες  οι διανεμητες της «αληθειας»,  συμπας ο τυπος  ραδιοφ(ο)νικος, τηλεοπτικος, γραπτος,  εξεφραζε μεν  την θλιψι του αλλα ευθεως διερωτατο:
Υπηρχαν πυροσβεστικα μεσα? Οι υπαλληλοι γνωριζαν να τα χρησιμοποιουν ? Ενώ  διαφοροι παραμορφωμενοι δημοσιογραφοι ντροπαλοι υπερασπιστες  των δολοφονων  δηλωναν ανερυθροιαστοι  στις  πρωινες εκπομπες ότι «αν υπηρχε ένας πυροσβεστηρας η φωτια θα ειχα σβυσει..»
Πολλα παρομοια χυδαια αποπροσανοτολιστικα παραπειστικα  ηλιθια  δια τον εχοντα   νουν μεγαλυτερο του κοκορα,  υπονοουμενα ότι δηλαδη μαλλον εν τελει εφταιγαν ειτε  τα ιδια τα θυματα που "δεν γνωριζαν να χρησιμοποιουν τον πυροσβεστηρα"  ή και "η τραπεζα που δεν ειχε πυροσβεστηρες"  ησαν  οι αληθινοι υπαιτιοι της τραγωδιας..
 Δεν θα τα εφερνα υπο οψιν σας ολα αυτά διοτι πιστευω ότι η πλειονοτης των Ελληνων εχει καταλαβει πολυ καλα τι συμβαινει..Αν ( ειμαι μηχανικος του ΕΜΠ 1974) δεν διαβαζα το αυτοαποκαλουμενο ενημερωτικο δελτιο του ΤΕΕ ( Τεχνικο Επιμελητηριο Ελλαδας)  τευχος 2584 της 17ης Μαιου 2010.( επισυναπτεται)
Οπου στο εξωφυλλο , στην πρωτη σελιδα με «φοντο»την καμμενη τραπεζα  Μαρφιν  με μεγαλα κοκκινα γραμματα το "ΤΕΕ" μας ενημερωνει και δινει κι αυτό την εξηγησι για το εγκλημα:
«Αναγκαια ή αναθεωρηση-αλλα και η εφαρμογη –του κανονισμου Πυροπροστασιας»
Ηγουν , δηλαδη, για την δολοφονια των ατυχων νεων , κατά το ΤΕΕ , τον επισημο "Τεχνικο " συμβουλο του κρατους δυο ησαν μαλλον  οι φταιχτες..
1ον. Η αναγκαια αλλα μη πραγματοποιηθεισα αναθεωρησι του κανονισμου Πυροπροστασιας  και
2ον. Η μη εφαρμογη του.
 Ισως αν ζουσαμε σε ελευθερη χωρα που δεν κομμουνιστοκρατειται  ακομη και το ΤΕΕ , θα επρεπε να διευκρινισθη από το ιδιο το ΤΕΕ και τον  κο Αλαβανο τον Προεδρο του ΤΕΕ ,ότι στις τραπεζες και στα καταστηματα στην Αθηνα  λογω των τρομοκρατικων εκδηλωσεων των αναρχοκομουνιστων θα επρεπε να ισχυουν οι κανονισμοι πυροπροστασιας  που ισχυουν για τα πρατηρια καυσιμων .Αυτο θα ητο αρκετο..
Όμως το αριστεριστικο εντυπο με το ψευδωνυμο «Ενημερωτικο Δελτιο του ΤΕΕ» χωρις καν να εχη εκδοθη η επισημη ανακοινωσι και το πορισμα ερευνης της Πυροσβετσικης υπηρεσιας απρφανθη..
«Αναγκαια ή αναθεωρηση-αλλα και η εφαρμογη –του κανονισμου Πυροπροστασιας»
Αληθεια ποια είναι η πυροπροσταοια των γραφειων του ΤΕΕ στο συνταγμα ή στο  ΤΣΜΕΔΕ Στο ταμειο τωνΜηχανικων,  στην Κολολοτρωνη οπου οι ταλαιπωροι πληβειοι μηχανικοι περιμενουν πατωντας  ο  ενας τον άλλο για να παρουν τα ψιχουλα από ένα γραφειοκραρικο σοβιετικο τερας τα αναλογουντα? Χωρις εξοδους διαφυγης  ή επαρκη μεσα πυροσβεσεως ?
Εχουν γενναιοτητα «τα χρυσα αγορια»του ΤΕΕ να μας πουν?
Περισσοτερο ομως η εισαγγελια Αθηνων , εχει το θαρρος να ζητηση τον λογο και να απαγγειλη κατηγορια κατα του Εκδοτη Κου Αλαβανου, του Διευθυντη Συνταξεως κου Αργ. Δεμερτζη, και κατ του Συμβουλου Εκδοσεως κου Γ.Καραλη γαι το αισχιστο υπονοουμενο και την παραπληροφορησι?
Ιασων

Κυνική απαξίωση της Ελλάδας από το ινστιτούτο Stratfor

 
 
Η γεωστρατηγική χρησιμότητα της Ελλάδας για τη Δύση έχει εκλείψει, εκτιμούν ερευνητές του έγκυρου αμερικανικού ινστιτούτου γεωπολιτικής Stratfor, σε μελέτη που αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα defencenet, ενώ η Τουρκία δεν πρόκειται να μειώσει τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς, αφού είναι μία ανερχόμενη δύναμη που έχει ενδιαφέροντα στην Ασία και την Μέση Ανατολή.
 
Σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, το ινστιτούτο, το οποίο σημειωτέον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα think tank της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αναφέρει ότι «η Τουρκία “χρύσωσε το χάπι” στην Ελλάδας, παρέχοντάς της ουσιαστικά μόνο καθησυχαστικές υποσχέσεις, που έπεισαν την ελληνική πολιτική ηγεσία, παρά την απογοήτευση που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες και οι στρατιωτικοί».
 
Για τις αμυντικές δαπάνες
 
«Η πιθανότητα μείωσης των τουρκικών εξοπλισμών είναι εξαιρετικά χαμηλή», εκτιμούν οι ερευνητές του Stratfor, «καθώς η Τουρκία ως ανερχόμενη δύναμη έχει επεκτείνει τις γεωπολιτικές της δραστηριότητες στον Καύκασο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή».
 
«Η Ελλάδα δαπανά για την άμυνά της το υψηλότερο κατά κεφαλήν, ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, που διατηρεί δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε σχέση με την Πολωνία η οποία θεωρεί ότι πρέπει να είναι έτοιμη για την περίπτωση που θα έχει να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό.
 
Οι υψηλές αμυντικές δαπάνες στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της ανασφάλειας της χώρας σε σχέση με τον παραδοσιακό της αντίπαλο, την Τουρκία, η οποία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την Ελλάδα τόσο σε έκταση και πληθυσμό όσο και στην οικονομία.
 
Ως αποτέλεσμα αυτού του φόβου η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα μεγάλο στόλο μαχητικών στην Πολεμική της Αεροπορία, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ υψηλά επιχειησιακά και ποιοτικά επίπεδα και είναι μεγαλύτερος ακόμα και από της Γερμανίας. Η ισχύς στον αέρα είναι εξαιρετικά σημαντικό τμήμα της ελληνικής αμυντικής στρατηγικής, και ιδιαίτερα πάνω από το Αιγαίο», αναφέρουν οι ερευνητές του Stratfor.
 
Χωρίς γεωστρατηγική αξία η Ελλάδα
 
«Ιστορικά η Ελλάδα έχει καταφέρει να επιβιώσει με την υποστήριξη ξένων δυνάμεων, οι οποίες εκμεταλλευόμενες την στρατηγική της θέση, την προστάτευσαν από πιθανές απειλές».
 
«Το σύγχρονο ελληνικό κράτος οφείλει την ανεξαρτησία του στην υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας η οποία επεδίωκε να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως μέσο για τον έλεγχο της περιοχής καθώς βρισκόταν σε ελάχιστη απόσταση τόσο από την τότε Οθωμανική Τουρκία όσο και την νεοανερχόμενη αυτοκρατορική Ρωσία στις αρχές του 19ου αιώνα.
 
Πιο πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν την Ελλάδα ως τμήμα της Δύσης ώστε να διατηρηθεί υπό έλεγχο η επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ να ελέγχεται και η Γιουγκοσλαβία στα Βαλκάνια. Με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και της Σοβιετικής υπερδύναμης η Ελλάδα χάνει τη στήριξη των μεγάλων δυνάμεων, αφού δεν χρησιμεύει πλέον σε κάποια.
 
Αυτό άφησε την ελληνική οικονομία να στηρίζεται σε δυο μόνο σημεία, τη ναυτιλία και τον τουρισμό, τα οποία όμως δεν επαρκούν να καλύψουν το χάσμα των δαπανών για την άμυνα, αλλά και τις κοινωνικές δαπάνες. Η Ελλάδα κατόρθωσε να επιζήσει δανειζόμενη, όμως αυτό συνέβαλε στη δημιουργία του σημερινού εφιάλτη, με την αύξηση του χρέους που οδήγησε στην σημερινή οικονομική κρίση.
 
Δεν αποτελεί έκπληξη η προθυμία της Αθήνας να συμφωνήσει σε αμυντικές περικοπές που έθεσε η Τουρκία. Όμως η πιθανότητα η Τουρκία να κάνει περικοπές είναι εξαιρετικά χαμηλή, λόγω των γεωπολιτικών ανοιγμάτων της Τουρκίας στον Καύκασο, τη Μαύρη θάλασσα και την Μέση Ανατολή», αναφέρεται στην έκθεση του Stratfor.

Θα ξυπνήσουμε ??




Από το Χάρβαρντ στην Ελληνική Βουλή ο Οδυσσέας Τσενάι
http://deltio11.blogspot.com/2010/02/blog-post_9087.html

Επιστρέφει σύντομα στην Ελλάδα με το «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων»

"Για όσους ξεχνούν εύκολα, ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον
έκαναν διάσημο για τον εαν τελικά θα έπρεπε, ο τότε ,νεαρός Αλβανός να
κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε πως τότε ο Θ.Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και
ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός
24ωρου στο νεαρό Αλβανό (Δείτε εδώ)

Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής
τηλεόρασης ;;;




Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του
ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ , ισχυρό Aλβανικό λόμπι
"επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ώς ιδανικό
πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον.....

Συγκεκριμένα η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο
Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ,
το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της
δημοκρατίας στις χώρες της ΝοτιοανατολικήςΕυρώπης.

Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων
εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα
για τα Βαλκάνια.

Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου
πάντα στον κόσμο - ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την
επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η
Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα - η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα
στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην
γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε
πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι μετά την τηλεοπτική του
προβολή.

Επέλεξαν λοιπόν το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ώς "επένδυση"
για το μέλλον των Αλβανικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει
Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη

Έτσι προετοιμάζουν , το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη
μεγάλη παράταξη του "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων" η οποία
σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει
ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή
Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου
- από το τμήμα Φυσικής του Boston College.

Γιατί όμως επέλεξαν ένα "φτωχό μετανάστη" όπως ο Τσενάι ;;;

Ο πατέρας Τσενάι δεν είναι καθόλου τυχαίος αφου , εκτός από Λοχαγός
των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από
τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε
ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες.

Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για
να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες,
σύμφωναμε τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί.

Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των
Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.....Αξίζει να σημειωθεί ότι η
οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε,
περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη
συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους
Γερμανούς.

O διάσημος Τσενάι

O διάσημος στην Ελλάδα Οδυσσέας Τσενάι επηρέασε μέσω της τηλεοπτικής
προβολής ένα μεγάλο ποσοστό Αλβανοφώνων στην Ελλάδα που τον έκαναν
σύμβολο των "καταπιεσμένων" Αλβανών.

Ιδανικό επικοινωνιακό προφίλ του πλέον δημοφιλή "κατατρεγμένου
φτωχόπαιδου" που θα επιστρέψει ώς ηγέτης για να απονείμει δικαιοσύνη
στους συμπατριώτες του.

Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονα χώρας όλα τα πολιτικά κόμματα,
μηδενός εξαιρουμένου, συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος
Αλβανοφώνων στην Ελλάδα.

Όλα τα Αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της
οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των
Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα
περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες. Γι αυτό,
άλλωστε, τα ίδια τα Αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες
οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε
ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση.

Είναι γεγονός πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (ιδιαίτερα μετά το
"προσκλητήριο" του τότε υπουργού εξωτερικών Α.Σαμαρά) έχει
συγκεντρώσει ένα τεράστιο αριθμό Αλβανών με αποτέλεσμα ήδη στη χώρα
μας να κυκλοφορούν - και μάλιστα με πολύ καλές πωλήσεις- Αλβανικές
εφημερίδες και περιοδικά, ενώ όλες οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προβεί
στην προσθήκη Αλβανικής γλώσσας στα περισσότερα ΑΤΜ αφού οι Αλβανοί
αποτελούν πια ενα επίλεκτο ποσοστό πελατών σε τραπεζικές καταθέσεις.

Τελευταία μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους
ιστοσελίδες επωνύμων δημοσιογράφων που περιέχουν έκδοση στα Αλβανικά
για περισσότερη επισκεψιμότητα π.χ..(βλέπε εδώ)

Υποστηρικτές στην Ελλάδα

Τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης
εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά
συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών
καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια,
πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από
εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από
ορισμένους Έλληνες Αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα
Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και
δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των
Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου
Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι.

Ποιός είναι αυτός ;;;;

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, ιδιαίτερα
αναγνωρίσιμος μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά
και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς
εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων, ας μην ξεχνάμε πως
ακόμη και η αρνητική διαφήμιση, αποτελεί κι αυτή διαφημιστική
προβολή..

Θυμίζουμε κάποιες δηλώσεις του, όταν ανέφερε ότι το μαρτύριο των
μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα
είναι σκλάβοι".

Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση
για λογαριασμό των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον
Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή
την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα
μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.

Προς το παρόν όπως όλα δείχνουν το "έδαφος" προετοιμάζεται, η αλλοίωση
του εκλογικού σώματος έχει σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών ψηφοφόρων
στο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία προσφάτως συμφώνησε προκειμένου να μην
ρισκάρει πολιτικά και να επωφεληθεί και αυτή από έστω από ένα μέρος
των νέων ψηφοφόρων..

Ποιό απ'τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί όμως να εγγυηθεί πως το νέο
εκλογικό σώμα ψηφοφόρων, μετά το αναφαίρετο δικαίωμα που θα
αποκτήσουν, δεν θα στρέψει μαζικά την εκλογική του δύναμη σε
απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες για
νέους "ηγέτες" !!!

Λεωνίδας Βαβάκης

Ο τεχνητός λιμός / γενοκτονία στην Ουκρανία, 1932 - 1933












Στις 18/5/2010 δημοσιεύθηκε στον διεθνή τύπο η φωτογραφία του Πρόεδρου της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκκοβιτς και του Ρώσου Προέδρου Ντμιτρι Μενβεντιεφ στο Κιεβο,στο μνημείο των θυμάτων του Μεγάλου Τεχνητου Λιμού της Ουκρανίας.
Ο Κος Μενβντιεφ σχολίασε ότι η ενέργεια αυτή δηλώνει έμπρακτα την αποδοχή του γεγονότος που υπήρξε μια ακόμη σταλινική γενοκτονία.
Στην σεβαστή και ιερή μνήμη επτά εκατομμυρίων βασανισμένων ψύχων του Τεχνητου Λιμού της διετιας 1932 -1933 καταγράφουμε το γεγονός όπως το περιγράφει o Αμερικανός δημοσιογράφος Thomas Walker που ταξίδεψε στην Ουκρανία κατά την περίοδο 1932 - 1933:
***
«Έφτασα σε ένα χωριό περίπου 20 μίλια νότια του Κιέβου, το οποίο είχε πρακτικά εξαφανιστεί από την πείνα. Υπήρχαν 15 σπίτια με πληθυσμό 40 κατοίκων. Όλοι οι σκύλοι και οι γάτες είχαν φαγωθεί. Τα άλογα και τα μουλάρια είχαν δημευτεί από τους Σοβιετικούς. Σε μια καλύβα μαγείρευαν κάτι περίεργο: υπήρχαν κόκαλα, δέρμα χοίρου, αγριόχορτα και κάτι που έμοιαζε με μπότα στην κορυφή της κατσαρόλας. Ο τρόπος με τον οποίον οι κάτοικοι παρακολουθούσαν το 'γεύμα' φανέρωνε την κατάσταση της πείνας τους. Υπήρχε ένα αγόρι περίπου 15 ετών, του οποίου το πρόσωπο, τα πόδια και τα χέρια ήταν πολύ λεπτά και το δέρμα του διαγραφόταν πάνω στα κόκαλα του. Είχε πρησμένο στομάχι, διπλάσιο από το κανονικό του μέγεθος. Ήταν ένα ορφανό, του οποίου ο πατέρας είχε πεθάνει από την πείνα πριν από ένα μήνα. Το αγόρι είχε σκεπαστεί με ψάθα. Δεν υπήρχαν καθόλου φτυάρια στο χωριό μετά την τελευταία επιδρομή της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας. Το παιδί είπε ότι η μητέρα του είχε φύγει μια μέρα για να ψάξει για φαγητό, αλλά δεν επέστρεψε. Το αγόρι ήθελε να πεθάνει, διότι υπέφερε έντονα από το πρησμένο του στομάχι και ήταν το μοναδικό άτομο από την ομάδα που δεν έδειχνε ενδιαφέρον για το φαγητό που ετοιμαζόταν».


Μια επιζήσασα του λιμού, η Nina Popovych περιγράφει: «Ήταν τρομακτικά χρόνια. Οι μητέρες έκοβαν φέτες τα παιδιά τους, τα έριχναν σε κατσαρόλες να τα μαγειρέψουν και τα έτρωγαν. Η μητέρα μου πήγε σε ένα χωράφι, όπου υπήρχαν μερικά άλογα και έφερε πίσω το κεφάλι ενός αλόγου - άλλες πέντε γυναίκες έπεσαν πάνω του και άρχισαν να το δαγκώνουν. Ήταν φριχτό! Οι άνθρωποι πέθαιναν μέσα στον δρόμο, αν τους τρυπούσες, το αίμα τους ήταν σαν νερό..»


Αυτα γραφει στο αρθρο της η Καθημερινη της 13/12/2006.
(http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_13/12/2006_175893


Του Κώστα Ονισένκο onisenko@kathimerini.gr )
Και κατεληγε:
«Ε πτά εκατομμύρια νεκροί θα μπορούσε να είναι ο πληθυσμός μιας μικρής χώρας. Ωστόσο, πρόκειται για τον αριθμό των ανθρώπων που υπολογίζεται ότι πέθαναν στον «Μεγάλο Λιμό της Ουκρανίας τα έτη 1932 - 1933». Ο κάθε θάνατος ξεχωριστά είναι ένα δράμα αλλά στην περίπτωση που εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν αργά και βασανιστικά από την πείνα, αποτελεί ένα γεγονός που -τουλάχιστον- θα πρέπει να γνωρίζουμε. Μια τραγωδία, τα πραγματικά αίτια της οποίας ήταν για χρόνια βυθισμένα στο σκοτάδι της αναγκαστικής σιωπής, της επιδιωκόμενης λήθης.»
****


Η διετία 1932 - 1933 ονομάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση του Σταλιν,ως «Αγροτική Μεταρρύθμιση». Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής, σε συνεργασία με τη διοίκηση της Ουκρανικής ΣΣΔ, με το πρόσχημα της κολεκτιβοποίησης, διέταξε να κατασχεθούν πρώτα όλα τα σιτηρά προϊόντα από τους αγρούς και τις αποθήκες και στη συνέχεια όλα τα μη σιτηρά προϊόντα και τα ζώα. Επιπλέον απαγορεύτηκε η μετακίνηση του αγροτικού πληθυσμού στις πόλεις. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ο θάνατος από ασιτία τεσσάρων ως δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων σε διάρκεια 500ων ημερών.


Αυτό είναι ενα γεγονός. Δεν ειναι άποψις δεν ειναι γνώμη υποθετική. Ειναι ο,τι συνέβη. 7.000.000 νεκροί 17 θάνατοι το λεπτό ,1.000 την ώρα , 25.000 την ημέρα.
Όπως λέει και ο Προυστ «Τα γεγονότα δεν εισδύουν μέσα στον κόσμο που ζουν οι πεποιθήσεις μας.δεν τις γέννησαν δεν τις καταστρέφουν» Όμως έχουν συμβεί..


Όμως αξίζει να διεισδύσουμε στο «ευρύχωρο» μιαλο του Φιλαλήθους Ριζοσπάστη και να περιπλανηθούμε στο κενό λαβύρινθο που αποτελεί τον νου και την σκέψι των σταλινικών νοσταλγών που και σήμερα καταστρέφουν την χώρα μας... Θαυμάστε πως διαστρέφει το γεγονός πως περιφρονεί τα θύματα πως γανώνει την αλήθεια , την μεγαλοπρέπεια της Αχαλίνωτης Ξύλινης Σταλινικής Γλώσσας.. :
"
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3803050&publDate=2006-11-19%2000:00:00.0




Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα για το λιμό του 1932-33


Η αντίδραση προσπαθεί να παραποιήσει και να ξαναγράψει την Ιστορία με ...αντικομμουνιστική πένα


Ετοιμάζονται εκδηλώσεις «μνήμης» της δήθεν γενοκτονίας από τους μπολσεβίκους και τον Στάλιν και πρόστιμα σε όποιον τολμήσει να την αμφισβητήσει


Τα τελευταία 15 χρόνια, μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και του αντίπαλου δέους στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, η άρχουσα τάξη κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αλλάξει την ιστορική πραγματικότητα, να ποινικοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία, να απαγορεύσει τους κομμουνιστές. Σήμερα, με τελευταία παραδείγματα την Ουκρανία και την Εσθονία (προωθείται νόμος για το γκρέμισμα των σοβιετικών μνημείων), βλέπουμε να παίρνουν τη σκυτάλη οι διάφοροι «δημοκράτες», υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ηγέτες των λεγόμενων «πολύχρωμων επαναστάσεων», που, αποκρύπτοντας συγκεκριμένα ιστορικά στοιχεία και παραποιώντας άλλα, προσπαθούν να κάνουν μια σχεδιασμένη «πλύση εγκεφάλου» στους λαούς ενάντια στο σοσιαλισμό και να τιμωρήσουν με πρόστιμα όσους δεν αποδέχονται την «ιστορική αλήθεια».. "




Δεν είναι κωμικοτραγικό...
Οι ίδιοι οι Ρώσοι σήμερα δια στόματος του Πρόεδρου των να ζητούν συγγνώμη για τα εγκλήματα του Σταλινισμού στο Κατυν στην Ουκρανια και οι εγχώριοι τέως πράκτορες και εισπράκτορες του Κρεμλίνου εδω στην Βαλακνοταλιμπανια , βαθύτατα ευγνώμονες στα πεθαμενα αφεντικά τους , να αρνούνται την αλήθεια και να μηρυκάζουν το ψεύδη των..






Ιασων