Κυριακή

H Ομιλια της Ντόρας Μπακογιάννη στη Λαμία!!!

 
 
Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Λαμία,  σε μια πόλη που την αγαπώ και  με την οποία με συνδέουν πολλοί και ισχυροί δεσμοί. Βλέπω σήμερα ανθρώπους, παλιούς φίλους, με τους οποίους έχουμε δώσει καλούς και δύσκολους αγώνες. Βλέπω όμως και καινούργιους φίλους, συμπολίτες μας οι οποίοι αποφασίζουν σήμερα να  μπουν στη  δράση για να πετύχουμε, όλοι μαζί, τους κοινούς στόχους που βάζουμε. Και αυτό είναι  πολύ σημαντικό και τους ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου για τη συμβολή τους  και την προσπάθεια τους.
Σας  ευχαριστώ για  την  παρουσία σας εδώ. Σας ευχαριστώ για την απόφαση σας να βγείτε μπροστά. Να γίνετε εσείς το πρόσωπο , η ταυτότητα της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Λαμία. Να γίνετε εσείς η γέφυρα επικοινωνίας των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται δίπλα σας με το κίνημα μας.
Ξεκινήσαμε πριν από τέσσερεις περίπου μήνες  μια δύσκολη πορεία.  Αποφασίσαμε όλοι μαζί να αλλάξουμε σελίδα. Και να προχωρήσουμε μπροστά, βάζοντας πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του τόπου. Με τη συμμετοχή και τη δράση μας ξεκινάμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα! Είμαστε εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ’ την πολιτική, βάζουμε την Ελλάδα.
Η  Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα κίνημα ενεργών πολιτών.Είναι σύμπραξη ελεύθερων ανθρώπων που τους δένουν κοινά οράματα, κοινά πιστεύω, κοινές ελπίδες.
Δημιουργούμε πλέον σε όλη την Ελλάδα  ένα νέο κίνημα. Σήμερα εδώ στη Λαμία, το πρωϊ στο Βόλο, χθές στη Θεσσαλονίκη, την προηγούμενη εβδομάδα στον Έβρο και στην Κομοτηνή, πριν από ένα μήνα σε όλη την  Ήπειρο και την Κρήτη.  Το κίνημα μας αποκτά δύναμη και δυναμική. Απλώνεται παντού. Και είναι ένα  κίνημα χωρίς ενδιάμεσους. Χωρίς παραγοντισμούς. Δύναμη μας είναι οι ιδέες και οι άνθρωποι.  Ιδέες που συγκρούονται κα άνθρωποι που τολμούν.  Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το κίνημα δημιουργικών, ασυμβίβαστων και ελεύθερων ανθρώπων. Και είμαι περήφανη για αυτό.
Η Δημοκρατική Συμμαχία  δημιουργήθηκε για να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Χωρίς μισόλογα. Χωρίς να τρέμει το πολιτικό κόστος. Στους λίγους μήνες που δρούμε πολιτικά έχουμε δώσει ένα καθαρό στίγμα. Μιλάμε ανοικτά, καθαρά και συγκεκριμένα. Μιλάμε για τη  νίκη της κοινής λογικής.  Αγγίζουμε θέματα που αφορούν τους πολίτες, αλλά  όλοι οι υπόλοιποι προσπερνούν. Ζητάμε να μειωθεί η πίεση στον ιδιωτικό τομέα και να σταματήσει η υπερφορολόγηση του που δεν οδηγεί πουθενά. Προτείνουμε μια καθαρή λύση: Ενιαίος φορολογικός συντελεστή 20% για όλες τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Ζητάμε να παταχθεί η φοροδιαφυγή και θεωρούμε ότι πρώτο βήμα είναι να ελεγχθούν και να πληρώσουν οι επώνυμοι και οι ισχυροί που φοροδιαφεύγουν συνειδητά. Γι΄ αυτό θέσαμε στη Βουλή  το θέμα φοροδιαφυγής του κ Αναστασιάδη. Ζητήσαμε να ερευνηθεί σε βάθος το διαχρονικό σκάνδαλο στο χώρο της υγείας. Πήραμε καθαρή θέση για τις ΔΕΚΟ. Τα βάλαμε με το συντεχνιακό και κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό που παραλύει κάθε τόσο το τόπο. Γι΄ αυτό είπαμε ότι πρέπει το κράτος να σταματήσει να πληρώνει τις μεγάλες συντεχνίες όπως είναι η ΓΕΝΟΠ με 3 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο. Αν κάνει εκεί οικονομίες θα έχει τους πόρους που χρειάζεται για να συντηρεί τις υποδομές  της Ελληνικής Αστυνομίας και να μην βλέπουμε τα εκφυλιστικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.  Προτείναμε την αύξηση του ΕΚΑΣ που μπορεί να γίνει μέσα από τη μείωση των χρηματοδοτήσεων που δίνονται στα κόμματα και στο πολιτικό σύστημα.
Η στρατηγική μας ενοχλεί. Όσοι δεν τολμούν να τα βάλουν με τις προτάσεις και τις ιδέες μας, επιλέγουν τη παραπολιτική και τις ύβρεις. Δεν πρόκειται όμως να μας  λυγίσουν.
Σήμερα η ελληνική κοινωνία έχει μπει σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών.  Πολλές από αυτές γίνεται με βίαιο τρόπο και ανατροπές κατεστημένων ισορροπιών.  Αλλαγών στη νοοτροπία, στη συμπεριφορά, στις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, στις εξωτερικές μας σχέσεις.
Η ελληνική κρίση θα γεννήσει μια νέα κοινωνία στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  πολιτεύθηκε χρόνια συκοφαντώντας και υπονομεύοντας τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία.  Επένδυσε στο λαϊκισμό και καλλιέργησε τη λογική του σπάταλου, συντεχνιακού και αναποτελεσματικού κράτους. Σήμερα, αναγκάζεται να αναιρέσει  όλα όσα έλεγε και έπραττε ως κόμμα για τριάντα χρόνια. Γι΄ αυτό κυβερνά με όπλο το φόβο και με στόχο να στρέψει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της. Εφαρμόζει και σήμερα μια λανθασμένη πολιτική.
Η Ελλάδα διψά για αλήθειες. Διψά για προοπτική που να βασίζεται σε ένα ξεκάθαρο σχέδιο, μετρημένο και υλοποιήσιμο. Διψά για να απαλλαγεί από το λαϊκισμό  και τη κοροϊδία.
Η προσπάθεια μας δεν είναι  εύκολη.  Όμως ούτε εμείς  είμαστε για τα εύκολα. Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε συνειδητοποιημένοι, είμαστε αρκετοί και θα γίνουμε περισσότεροι και ναι είμαστε για τα δύσκολα.
Η Λαμία για την προσπάθεια αυτή είναι κρίσιμη και σημαντική. Εμένα θα με βλέπετε συχνά στην πόλη και στην περιοχή. Και γιατί έχω δεσμούς, αλλά και γιατί η Λαμία θα είναι ορμητήριο για την ανάπτυξη και την πολιτική κυριαρχία της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι δίκη σας υπόθεση.  Πρέπει όλοι εσείς να την πάρετε στα χέρια σας. Να βάλετε πλάτη και να γίνετε οι πρεσβευτές της. Κάντε το μήνυμα, τις ιδέες, τις προτάσεις μας να ακουστούν παντού. Αναζητήστε συμμάχους και φίλους. Με συστατική επιστολή τις ιδέες μας και την αμετακίνητη βούληση μας  να εργαστούμε για ένα σχέδιο σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων  προσπαθήσετε να  μας ακούσουν όσο περισσότεροι μπορούν.
Οικοδομούμε ένα κίνημα που θέλει να έχει την τόλμη να λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Που μετρά τα λόγια του και βλέπει με ρεαλισμό και ορθολογισμό την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Ένα κίνημα που απεχθάνεται τον λαϊκισμό και τις εύκολες και ανέξοδες υποσχέσεις. Ένα κίνημα κοντά στον πολίτη, που συνδυάζει πολιτική και οικονομική ευθύνη με κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία. Ένα κίνημα τολμηρό, καινοτόμο, μεταρρυθμιστικό, που είναι αποφασισμένο να ανοίξει καινούριους δρόμους για την Ελλάδα. Ένα κίνημα που σέβεται τη δημοκρατία και την ελευθερία και την εφαρμόζει έμπρακτα στο εσωτερικό του. Που πιστεύει στο διάλογο και στη συνεννόηση. Που απορρίπτει τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Που έχει ανοικτές διαδικασίες και ανοικτές πόρτες. Ένα κίνημα για την Ελλάδα που έρχεται, για την Ελλάδα που αλλάζει, για την Ελλάδα που είναι αποφασισμένη να κερδίσει την μάχη και να σηκωθεί και πάλι όρθια.
Μαζί θα τα καταφέρουμε.

Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στη Λαμία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου