Τρίτη

Κριμα Κωστα Τσιλιγιαννη

Κωστα Τσιλιγιαννη

Υπηρξες απο του Υδρυτες της Ιστορικης ΕΚΟΦ.Το πρωτοπαλληκαρο της ΕΡΕΝ στο Πανεπιστημιο της΅Θεσσαλονικης.Ο φοβος και ο τρομος των Λαμπρακηδων στην Εποχη του Καραμανλισμου.Οι Συναγωνισται σου σε ενθυμουνται και στεκονται με σεβασμο στο παρελθον σου.

Τι επαθες ομως τωρα?
Τωρα στο τελος πως μπορεις και αμαυρωνεις μια τοσο ενδοξη Ιστορια?Ειναι Δυνατον?


http://www.kis.gr/news3.html


"Η Εβραϊκή Κοινότητα της Άρτας"
του Κωνσταντίνου Τσιλιγιάννη
Έκδοση ΚΙΣ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την αποτύπωση της ιστορίας των Εβραίων της Ελλάδας, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εξέδωσε πρόσφατα το βιβλίο του κ. Κωνσταντίνου Τσιλιγιάννη "Η Εβραϊκή Κοινότητα της Αρτας".
Οπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ο πρόεδρος του ΚΙΣ κ. Μ. Κωνσταντίνης "…Την Κοινότητα της Αρτας, που έσβησε στη μεταπολεμική περίοδο, έρχεται να ξαναφέρει στη μνήμη και να την παραδώσει ως ιστορική παρουσία στους μεταγενέστερους ο κ. Κ.Α. Τσιλιγιάννης με το έργο του αυτό. Ο κ. Τσιλιγιάννης συγκεντρώνοντας και διασταυρώνοντας στοιχεία παρακολουθεί την εξέλιξη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αρτας σ' ολόκληρη την πολυαιώνια ιστορική διαδρομή της...".
Τα τρία μέρη του βιβλίου είναι τα εξής: α. Ιστορική αναδρομή των Εβραίων της Αρτας, με στοιχεία από τον 10ο αιώνα μέχρι και τη διάλυση της Κοινότητας το 1959, β. Η κοινωνική και η οικονομική οργάνωση και δραστηριότητα των Εβραίων της Αρτας, με στοιχεία για τις συνοικίες, την ονοματολογία τις συναγωγές και τα εβραϊκά σχολεία. Επίσης, στοιχεία για την επαγγελματική δράση των Εβραίων μέσα από έγγραφα εμπορικών συναλλαγών και για την κοινωνική συμμετοχή των Εβραίων μέσα από τοπικές εφημερίδες κ.ά. ντοκουμέντα, γ. Ο κοινωνικός και θρησκευτικός βίος των Εβραίων, με στοιχεία για τα ήθη, τα έθιμα, το δίκαιο, τις θρησκευτικές εορτές και τις τελετές στην προπολεμική και μεταπολεμική Αρτα.
Το πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό του βιβλίου "ξαναζωντανεύει" την εβραϊκή ζωή στην Αρτα.
Πρόκειται για ένα έργο ολοκληρωμένο, όπου ο συγγραφέας ερευνά και τεκμηριώνει κάθε πτυχή της ιστορικής πορείας των Εβραίων στην Αρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: