Σάββατο

Ποιο θελουμε να ειναι το μελλον μας…?

Στην ανυπαρκτη κοινωνια της Νεοελληνικης Βαρβαροτητος..Οπου δεν υπαρχει ηγετικη ταξι παρα μονο «τσανακογλυφτηδες» μικρων αλητων και μεγαλων ανικανων εξουσιαστων.Με προεξαρχοντα τα τηλεοπτικα –κυρίως– αλλα και τα ραδιοφωνικα- μέσα εξαχρειωσεως οπου ο λαϊκισμός και τα σχόλια των τηλεαστέρων ωθούσαν τη νεολαία σε ακραίες πράξεις, τιποτα δεν φαινεται να συγκινει την νεκρικη μας απαθεια και την αδιαλειπτο ομφαλοσκοπησι μας..
Διοτι μολονοτι ο πρωτος απολογισμος της «οργης » μιας ασημαντης τραγικης μειοψηφιας που ανηγορευθη σε «λαικια»εξεγερσι απο τον Κο Αλαβανο και τα κοτσιδοφορα Αλαβανακια σε καθε καναλι, δεν αφηνει περιθωρια αλλης σπαταλης νεοπλουτων, οι «επιχειρησεις»συνεχιζονται.Τα «παιδια»καλουνται να συνεχισουν τον αγωνα τους, η κουκουλωμενη συμπεριφορα τους πλεον ειναι «πρωτυπο» και μια νεα εποχη γενναται, χαρις αυτων…
Ας δουμε ομως τι στοιχισε μεχρι προσχθες, αυτη η «λαικια» εξεγερσι των «Ταλιμπαν»της Βαλκανοταλιμπανιας μας..
Σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζουν οι έμποροι το κόστος για τις εμπορικές επιχειρήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τόσο εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν σε κτιριακές εγκαταστάσεις και εμπόρευμα όσο και λόγω της καθολικής απώλειας τζίρου.

Ενω πάνω από 160 κατεστραμμένα καταστήματα και τράπεζες είχε καταμετρήσει ο Δήμος Αθηναίων μέχρι χθες το μεσημέρι. Η καταγραφή ήταν σε εξέλιξη και ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων που καταστράφηκαν αναμένεται να είναι υπερδιπλάσιος. Ταυτόχρονα έχουν καταμετρηθεί (και απομακρύνονται σε συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την Τροχαία) περισσότερα από 100 οχήματα. Τα περισσότερα έχουν καταστραφεί πλήρως και θα «αναγνωριστούν» από τον αριθμό πλαισίου. Εκτεταμένες ζημιές έχουν γίνει επίσης σε δεκάδες φανοστάτες, φωτεινούς σηματοδότες, κολόνες ενώ κάηκαν πάνω από 800 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης και 300 καλαθάκια. Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά στο κέντρο της Αθήνας σε σπασμένα πεζοδρόμια, κράσπεδα, στάσεις λεωφορείων, διαφημιστικές πινακίδες και γενικότερα σε ό,τι μπορούσε να σπάσει ή να καεί. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το τελευταίο τριήμερο στην Αθήνα έγιναν εμπρησμοί σε 38 υποκαταστήματα τραπεζών, 82 καταστήματα και σε τουλάχιστον 62 ακόμα κτίρια. Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στις οδούς Ακαδημίας, Σόλωνος, Ναυαρίνου - Σκουφά, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ιπποκράτους, Πειραιώς (από την Ομόνοια μέχρι τη Σοφοκλέους), Πατησίων, Στουρνάρη, Ερμού και δεκάδες ακόμα δρόμους. Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Συντάγματος ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο κάηκε ολοσχερώς..
Χωρις να συνυπολογισουμε τα κατεστραμμενα αστυνομικα οχηματα τα πυροσβεστικα, τις καταστροφες σε αστυνομικα τμηματα ή αλλα νεοκλασσικα κτιρια, που Θυμιζουν Λιβανο..
Διερωτωμαι οταν αλλου πεθαινουν απο την πεινα, την διψα, την χολερα, εμεις εδω εχουμε την πολυτελεια να γεμιζουμε την ηλιθια ανια «μας» μ’ αυτες τις καταστροφες, ποιο θελουμε να ειναι το μελλον μας…

ΙΑΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: