Δευτέρα

Διαδικτυακή προκήρυξη για τα 14 πρωτοχρονιάτικα χτυπήματα

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνα-Θεσσαλονίκη», με κείμενό της στην ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης athens.indymedia.org, ανέλαβε την ευθύνη για τα 14 «πρωτοχρονιάτικα χτυπήματα» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

«Αφιερώνουμε το πρωτοχρονιάτικο μπαράζ στον αναρχικό Αποστόλη Κυριακόπουλο που βρίσκεται προφυλακισμένος για βίαιες επιθέσεις στη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκεμβρίου καθώς και σε όλους τους συλληφθέντες των γεγονότων», αναφέρουν στο κείμενο. «Οσο για τις ελληνικές διωκτικές αρχές που είχαν προετοιμαστεί για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, αφού δεν μπορούν να φυλάξουν τις πόλεις τους, ας φυλάξουν καλύτερα τον εαυτό τους», προσθέτουν. Το κείμενο της ανάληψης ξεκινά με ένα απόσπασμα-αντίο στον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και συνεχίζει: «Τώρα δεν ταιριάζει η φλόγα των κεριών πάνω από ένα νεανικό μνήμα, αλλά ολόκληρες πολιτείες να λαμπαδιάζουν. Αντί για μοιρολόγια, οι μονόλογοί μας έχουν αρχίσει να ακούγονται παντού: Εκδίκηση, επίθεση, επανάσταση στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λευκωσία, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη».

Στην Αθήνα πρόκειται για τα «χτυπήματα», που έγιναν σε: ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας δίπλα στον ΟΓΑ, όχημα εταιρείας στη λεωφ. Αλεξάνδρας, τις τρεις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, υποκατάστημα της Alpha Bank στο Πολύγωνο, της Εμπορικής Τράπεζας στο Περιστέρι, της Εθνικής Τράπεζας στη Φρεαττύδα, της Τράπεζας Πειραιώς στον Πειραιά και δύο οχημάτων -ενός ιερέα στη Ν. Σμύρνη και εταιρείας σεκιούριτι στο Γαλάτσι, και στη Θεσσαλονίκη: στα γραφεία της Eurobank και της Marfin Bank και σε βιβλιοπωλείο.

*Σε ένδειξη «ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, που δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση με βιτριόλι από τα αφεντικά» έγινε, σύμφωνα με τηλεφώνημα αγνώστου στην «Ε», η εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στους Αγίους Αναργύρους, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. «Ο ταξικός πόλεμος συνεχίζεται. Αμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων του Δεκεμβρίου», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: