Σάββατο

ATE Κουμπαροι!!!!




Γιατί αποτυγχάνουν οι υπουργοί Γεωργίας


Δυστυχώς έχουν περάσει πέντε χρόνια με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και κάθε χρόνο οι Έλληνες αγρότες έχουν γίνει φτωχότεροι χωρίς ουσιαστικές λύσεις εις τα αγροτικά προβλήματα.
Η καταστροφή των αγροτών ήρχισεν τον Αύγουστον του 1991 επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο τότε πανίσχυρος υποδιοικητής της Αγροτικής Τραπέζης (ανήκουν εις το άμεσον περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη) και της σήμερον Διοίκησης επί πενταετίαν της Αγροτικής Τραπέζης Κ. Μηλιάκος - κουμπάρου του σημερινού πρωθυπουργού με νομοσχέδιον απελευθέρωσεν και εμπορικοποίησεν τας τραπεζικάς εργασίας της Αγροτικής Τραπέζης Ελλάδος ήτοι μετάταξιν της Αγροτικής Τραπέζης εις τράπεζαν πολλαπλών εργασιών και κατάργησιν της Αγροτικής Πίστεως.
Η πλήρης εξομοίωσιν της ΑΤΕ με τας Εμπορικάς Τραπέζας και κατάργησιν της Αγροτικής Πίστεως είχεν καταστρεπτικά αποτελέσματα εις τον αγροτικόν λαόν, διότι τα γεωργικά λιπάσματα - γεωργικά εργαλεία - μηχαναί - σπόροι - κτηνοτροφία - δασική τεχνολογία - γεωργικαί και δασολογικαί εκμεταλλεύσεις και γενικώς εις όλα τα γεωργικά μέσα παραγωγής ηυξήθη το κόστος με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν οι αγρότες τα χωράφια των και τας αγροτικάς καλλιεργείας, τα δε αγροτικά χωριά να γίνουν νεκροταφεία.
Το συμπέρασμα ήταν η χρεωκοπία των συν/σμών και των Γεωργικών Βιομηχανιών, η καταστροφή της δευτερογενούς παραγωγής και οικονομική πτώσις της αξίας της αγροτικής ιδιοκτησίας.
Η εμπορικοποίησις της ΑΤΕ και η κατάργησις της Αγροτικής Πίστεως, συγχρόνως δε η ανεξαρτοποίησις αυτής από το υπουργείον Γεωργίας και υπαγωγή της ΑΤΕ εις την ΔΕΚΟ και Υπουργείον Οικονομικών εστέρησεν από το Υπουργείον Γεωργίας το σοβαρότερον εργαλείον της Αγροτικής πολιτικής.
Η εμπορικοποίησις της ΑΤΕ ως τράπεζα πολλαπλών εργασιών και η κατάργησις της Αγροτικής Πίστεως των χαμηλοτόκων επιτοκίων των μεσοπρόθεσμων - μακροπρόθεσμων και μικροπρόθεσμων δανείων είχεν ως αποτέλεσμα την αύξησιν των επιτοκίων εις όλα τα αγροτικά δάνεια των αγροτών εις το επιτόκιον 20-25% τα έτη 1990-1996 και την χρεωκοπίαν των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κατασχέσεων αυτών.
Οι αγρόται εν τω μεταξύ, από το έτος 1991 μέχρι σήμερον καταφεύγουν εις το ελεύθερον εμπόριον και αγοράζουν τα γεωργικά λιπάσματα - γεωργικά φάρμακα - σπόρους - εργαλεία με πάρα πολύ ηυξημένας τιμάς με δανεισμόν από τας εμπορικάς τραπέζας το δε κόστος όλων των αγροτικών καλλιεργειών να πολλαπλασιασθή και η αγροτική οικογενειακή εκμετάλλευσις να χρεοκοπήση και οι αγρόται να συντηρούν ελάχιστες καλλιέργειες με τας επιδοτήσεις της ΕΟΚ.
Τούτο εγένετο λόγω της καταργήσεως της Αγροτικής πίστεως και της χρηματοδοτήσεως μαζικής αγοράς γεωργικών λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων - σπόρων κ.λπ. των αγροτών μέσω Δευτεροβάθμιων και Πρωτοβάθμιων Συν/κών οργανώσεων.
Το δεύτερον καταστροφικόν έργον του τότε Υποδιοικητού και μέχρι σήμερον επί πενταετίας Διοικητού της ΑΤΕ κ. Μηλιάκου ήταν και συνεχίζεται επί πενταετίαν η αποχώρισης της ΑΤΕ από τας μικτάς επιχειρήσεις με τους Συν/σμούς - τας Γεωργικάς Βιομηχανίας και την εξαγοράν υπό των Συν/σμών των μετοχών ΑΤΕ με επιτόκιον 20-25% (υποχρεώνοντας αυτούς) με αποτέλεσμα αι Αγροτικαί Βιομηχανίαι να περιέλθουν εις τα χέρια των αγροπατέρων και εχρεωκόπησαν ή μια μετά την άλλην μη δυνάμεναι να πληρώσουν τα δάνεια προς την Αγροτικήν Τράπεζαν.
Χάθηκαν περιουσίαι των Συν/κών οργανώσεων δισεκατομμύρια τότε δρχ. με την κατάσχεσιν υπό της ΑΤΕ και το ξεπούλημα αυτών σε ιδιώτες οι οποίοι και έχουν μέχρι σήμερον το μονοπώλιον της Γεωργ. Βιομηχανίας.
Δυστυχώς, το σχέδιον του κ. Μηλιάκου εσυνεχίσθη από τον αντικαταστάτην του κ. Μηλιάιου εις την ΑΤΕ την περίοδον της δεκαετίας της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργόν τον κ. Σημίτην 1993-2004.
Τα έτη 1991-2008 έχουν χρεωκοπήσει και κατασχέθησαν από την ΑΤΕ ή άλλες τράπεζες όλαι αι γαλακτοβιομηχανίαι επεξεργασίας γεωργ. προϊόντων - Τυροκομεία - Κονσερβοποιεία - Οινοποιεία και γενικώς όλαι οι γεωργικαί βιομηχανίαι τροφίμων των Συν/κών Οργανώσεων.
Υπολογίζεται ότι η χρεωκοπία των Γεωργικών Βιομηχανιών των Συν/κών οργανώσεων με το καταστροφικόν σχέδιον του κ. Μηλιάκου Δ/τού της ΑΤΕ και του προκατόχου του την περίοδον του ΠΑΣΟΚ 1993-2004 εδημιούργησεν 100 χιλιάδες ανέργους εργαζομένους εις τας Γεωργικάς - Δασικάς - Κτηνοτροφικάς Βιομηχανίας όσο και εις τας συναφείς εργασίας αυτών ενώ τα 90% των αγροτών της Ελλάδος ζουν κάτω από το όριον της της φτώχειας.
Το τρίτον καταστροφικόν έργον του Διοικητού της ΑΤΕ κ. Μηλιάκου ήταν ο κατάργησις της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας της ΑΤΕ και του γεωτεχνικού προσανατολισμού της ΑΤΕ.
Όπως είναι γνωστόν υπήρχεν ανταγωνισμός των γεωπόνων και γενικώς των γεωτεχνικών του υπουργείου Γεωργίας και των Γεωπόνων και Γεωτεχνικών της ΑΤΕ.
Οι μεν πρώτοι του υπουργείου Γεωργίας ησχολούντο με την αύξησιν της φυτικής παραγωγής - της κτηνοτροφίας - των δασικών εκμεταλλεύσεων οι δε γεωτεχνικοί της ΑΤΕ με την τεχνολογίαν τροφίμων - τυροκομικών και δασικών προϊόντων κ.λπ.
Εκατοντάδες γεωτεχνικοί της ΑΤΕ με σπουδάς εις τα καλύτερα παν/μια των ΗΠΑ απεσύρθησαν τη εντολή του κ. Μηλιάκου από τας γεωργικάς βιομηχανίας των συν/κών οργανώσεων και συνταξιοδοτήθησαν πρό της συμπληρώσεως 65ετίας ενώ αι γεωτεχνικαί υπηρεσίαι καταργήθησαν σταδιακώς από την ΑΤΕ.
Τα περίφημα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα των γεωργικών βιομηχανιών της Ελλάδος εξηφανίσθησαν και δεν υπάρχουν πλέον εις την ελληνικήν αγοράν.
Τα παραδοσιακά τυριά - οι φημισμένοι χυμοί πορτοκαλιών - οι κομπόστες ροδακίνων - αχλαδιών της Βεροίας και της Νάουσας και γενικώς τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα των γεωργικών συν/κών οργανώσεων έχουν εξαφανισθή από την Ελλάδα.
Έφθασαν εις την «κατάντιαν» οι Έλληνες να αγοράζουν φακές - ρεβίθια - φασόλια - πατάτες - σκόρδα - κρεμμύδια κ.λπ. από άλλας χώρας χωρίς να γνωρίζουν την προέλευσην των αν και περισσότερες φορές βαπτίζονται ελληνικά και οι αγροτικές κινητοποιήσεις επαναλαμβάνονται από το έτος 1991 μέχρι σήμερον το έτος 2009.
Εν τω μεταξύ, η αποχώρισις του κ. Μηλιάκου το έτος 1993 άφησε χρέη εις την ΑΤΕ 800 εκατομμύρια επισφαλή δάνεια εις τους μη αγρότας τα οποία ουδέποτε εισπράχθησαν ενώ την δεκαετίαν 1993-2004 του ΠΑΣΟΚ και την πενταετίαν της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας 2004-2009 τα επισφαλή δάνεια εις τους μη αγρότας επολλαπλασιάστηκαν με Διοικητήν της ΑΤΕ τον κ. Μηλιάκον παραλλήλως η ΑΤΕ δανείζεται διαρκώς από το έτος 1991 μέχρι της σήμερον με εγγύησιν του Δημοσίου ενώ εις την ΑΤΕ οι ψεύτικοι ισολογισμοί συγκαλύπτονται είτε εμφανίζουν κέρδη με την υπεραξίαν των κατασχεμένων αγροτικών περιουσιών, γεωργικών συν/σμών και γεωργ. εκμεταλλεύσεων.
Είναι δε γνωστόν με την σημερινήν οικονομικήν κρίσιν αι μετοχαί της ΑΤΕ έφθασαν εις την εξευτελιστικήν αξίαν του ενός ευρώ ο κ. Μηλιάκος εκλιπαρεί την κυβέρνησιν δια να λάβη πέντε δισ. ευρώ από τα 28 δισ. ευρώ προκειμένου η ΑΤΕ να μη χρεωκοπήσει ενώ συγχρόνως επί πενταετίαν επεξεργάζεται το ξεπούλημα της ΑΤΕ.
Τέτοιον κουμπάρο να τον χαίρεσθε κ. πρωθυπουργέ.
Αγαπητή Ελευθερία
Θέλω να απονείμω και αποτίσω φόρον τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον ιδρυτή της «Ελευθερίας», αείμνηστον Δημητρακόπουλου, και την εφημερίδα «Ελευθερία» διά τους αγώνες υπέρ των αγροτών της Ελλάδος.
Τόσον η εφημερίδα «Ελευθερία» όσο και ο υποφαινόμενος ηγωνίσθημεν να μην γίνη η εμπορικοποίησις της ΑΤΕ και να μην καταργηθεί η Αγροτική Πίστις και μη ξεπωληθή το εργοστάσιο Γάλακτος της Γεωργοενώσεως Λαρίσης.


Μετά τιμής

Αθανάσιος Δημ. Δεσλής, Bs Ms, PhD, πρώην γενικός δ/ντής Γεωργοενώσεως Λαρίσης - Τυρνάβου - Αγιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: