Τρίτη

Αλεπού, αγριόπαπιες και βίδρες στη γέφυρα Αλκαζάρ!

Ο ΠΗΝΕΙΟΣ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ... ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ


Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι- για την ακρίβεια στις όχθες του Πηνειού κάτω από τη λαϊκή αγορά της Τετάρτης; Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα, αλλά πραγματικότητα και αποτυπώθηκε χθες πριν το μεσημέρι και στο φακό της «Ε». Έκπληκτοι τακτικοί επισκέπτες του Πηνειού αντελήφθησαν την αλεπού να τριγυρίζει στους διαδρόμους της όχθης προς την πλευρά του κτιρίου του ΤΕΕ και μετά προς τη γέφυρα Αλκαζάρ και ήταν εύκολα ορατή από το δρόμο. Κάποιοι την παρακολούθησαν εκ του μακρόθεν στην αναζήτησή της ανάμεσα στη βλάστηση δίπλα στο νερό. Όπως εκτιμούν μερικοί, η αλεπού αναζητά αγριόπαπιες και άλλα πουλιά στις φωλιές τους. Είναι γνωστό, ότι παρά τις μεταβολές που υπέστη ο Πηνειός στην εσωτερική κοίτη του και την αποψίλωση της βλάστησης λόγω των έργων διαπλάτυνσης, περαστικοί αντικρίζουν αγριόπαπιες, που φωλιάζουν στις όχθες του ποταμού, φέτος και προηγούμενα χρόνια.
Επίσης, τακτικός επισκέπτης της περιοχής, όπως ισχυρίζεται, πρόσφατα είδε και μια βίδρα. Αν πράγματι συνέβη αυτό πρόκειται για εξαιρετικά ενθαρρυντικό γεγονός γιατί το συγκεκριμένο ζώο αποτελεί δείκτη υγείας και καθαριότητας των νερών. Ζει όμως σε ορεινά ποτάμια και λίμνες και είναι εξαφανισμένη από πολλές περιοχές γι’ αυτό και θεωρείται αμφίβολο, αν πρόκειται για βίδρα.
Η αλεπού όμως είναι γεγονός, όπως και οι φωλιές των πουλιών, που κρύβονται στις καλαμιές και είναι θετικό, που το ποτάμι σε πολλά σημεία του, έχει καλαμιές. Γιατί, εκτός των άλλων διυλίζουν και τα νερά. Όσο για τις αδικημένες αλεπούδες, έπαψαν να θεωρούνται επιβλαβείς εδώ και χρόνια, πολλαπλασιάστηκαν και είναι εύκολο να τις συναντήσει κανείς στην ύπαιθρο, ακόμα και ημέρα. Το πώς έφθασε στον Πηνειό στο κέντρο, σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, είναι άγνωστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: