Τετάρτη

O πρώτος Ελληνας με το δικό του αστέρι στο Hollywood Star of Walk of Fame!

Είναι ο πρώτος Ελληνας με το δικό του αστέρι στο Hollywood Star of Walk of Fame! Αφού ο Δημήτρης Κατής πήρε βραβείο Καλύτερης Ορχηστρικής Σύνθεσης στα Los Angeles Μusic Awards, κέρδισε αστέρι στη λεωφόρο του Χόλιγουντ.Ο 38χρονος διεθνούς φήμης μουσικός, που γεννήθηκε στο χωριό Αγιος Γεώργιος στην Κορώνια της Βοιωτίας, από πιτσιρικάς ασχολείται με τη μουσική. Το '89 έφτιαξε το γκρουπάκι Εξόριστοι, συνέχισε με ραδιοφωνικές εκπομπές, έγραψε επικές συνθέσεις και τελικά η δουλειά του ανταμείφθηκε το Νοέμβριο του 2007, όταν κέρδισε την πρώτη του μεγάλη διάκριση. Συγκεκριμένα απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία της Κλασικής Ορχηστρικής Μουσικής, ενώ είχε και δύο υποψηφιότητες στις κατηγορίες της Κλασικής Μουσικής και της Μουσικής Κινηματογράφου. Και φέτος ήρθε το καλύτερο!

Ο «επικός», όπως όλοι τον χαρακτηρίζουν, συνθέτης, που οι δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει από το Τορόντο και την Ολλανδία μέχρι τη Φλόριντα και το Λος Αντζελες, είναι από τους λίγους που πρώτα αναγνωρίστηκαν στη χώρα τους. Το 1992 το κομμάτι του «Κάνω μια ευχή» κυκλοφόρησε στο συλλεκτικό CD «Classic Metal Ballads» και έγινε πλατινένιο, καθώς πούλησε πάνω από 60.000 αντίτυπα. Και τώρα η ευχή του βγήκε αληθινή, καθώς έχει το δικό του (χολιγουντιανό) αστέρι.


Δημήτριος Κατής

Web: www.katismusic.com, www.DemetriosKatis.com

www.myspace.com/demetrioskatis,


www.exoristoi.net,


www.exoristoi.com

Email: Demetris@KatisMusic.com




Ο Δημήτρης Κατής γεννήθηκε πριν από 38χρόνια στην Αθήνα και κατάγεται από τον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας. Την περίοδο 1990-93, σε ηλικία 21 ετών παρουσίαζε δυο τηλεοπτικές νεανικές μουσικές εκπομπές στο Εθνικό Δίκτυο, ΕΤ1 & ΝΕΤ με τις εκπομπές Metalmania & StarClub αντιστοίχως. Επίσης στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του δίδαξε και ως δάσκαλος μουσικής, στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Αγ.Παρασκευής).




Ως μουσικός καλλιτέχνης - συνθέτης εξέδωσε πολλούς δίσκους με μεγάλες εταιρείες όπως η ΕΜΙ, Polygram και η VirginClassics. To 1992 του απονέμεται ο πλατινένιος δίσκος για πωλήσεις πέραν των 60.000 δίσκων, πολύ πριν ο θεσμός κατέβει στις 30.000, ενώ ήδη πολύ πριν το 1988 είχε βραβευτεί στη Μ.Βρετάνια από τους Lions των Αθηνών μαζί με τον ακαδημαϊκό συγγραφέα κ. Αθανασιάδη, ως ο καλύτερος νεαρότερος συνθέτης με αφορμή την πρώτη του δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Δωριείς, Επιστροφή στη Γη» το 1987, ένα μοναδικό έργο συμφωνικού ΡΟΚ.




Το μουσικό του έργο «Πύρινη Πορεία, από την Γένεση ως την Ευρώπη» (VirginClassics) που παρουσιάστηκε το 2001 στην επίσημη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, έλαβε τις καλύτερες κριτικές από ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και σοβαρούς ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων. Ο ίδιος ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κος Στεφανόπουλος απέστειλε τη θετική κριτική του για το έργο.




Ο σύγχρονος φιλόσοφος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνώνκαθώς και του ερευνητικού φιλοσοφικού κέντρου Αθηνών, ο κος Ευάγγελος Μουτσόπουλος, απέστειλε εκ των καλυτέρων κριτικών για το έργο του Δημήτρη Κατή, «Πύρινη Πορεία...». Θερμά συγχαρητήρια, εγκάρδιες και θετικότατες κριτικές έδωσε και το μέλος της Νορβηγικής Ακαδημίας και εκπρόσωπος του ICSU δηλ., του διεθνούς συμβουλίου των επιστημονικών ενώσεων, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Χρήστος Ζερεφός.




Το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου, ομόφωνα ενέκρινε και ψήφισε, το μουσικό έργο «Πύρινη Πορεία», να συμπεριλαμβάνεται στα μουσικά μαθήματα πολιτισμού του γυμνασίου.




Ο Δημήτρης Κατής είναι αναπληρωματικό μόνιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του « Ιδρύματος Αθανασίου Μπότση για την προαγωγή της Δημοσιογραφίας».




Ο Δημήτρης Κατής διετέλεσε πρόεδρος της Διαφημιστικής εταιρείας «Οργανισμός Προβολής» και της εταιρείας τηλεοπτικής & κινηματογραφικής παραγωγής «Κατ 4».




O Δημήτρης Κατής εργάστηκε ως συντάκτης στην εφημερίδα «Απόφαση» έχοντας την επιμέλεια των σελίδων ΗΧΟΣ.




Επίσης συνεργάζεται για 5 χρόνια με τον πρώτο ελεύθερο Δημοτικό Ραδιοσταθμό, τον ΑΘΗΝΑ 9,84, έχοντας την παραγωγή και την παρουσίαση των εκπομπών, στην αρχή την ιστορικού περιεχομένου «Ο Χορός των Δαναών» και στη συνέχεια τις «984 Μελωδικές Νύχτες» με καθαρά ροκ θεματολογία.




Ο Δ.Κατής συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες μουσικής παραγωγής, όπως στο Λος Άντζελες με την ProMusic, την ABACOστο Μαϊάμι, την AMGMusicGroup στην Ατλάντα, την KoolMusic στο Τορόντο και την Dennis Music στην Ολλανδία και τη Βρετανία. Οι πιο πάνω εταιρείες έχουν εκδώσει παγκοσμίως μουσικά έργα του Δημήτρη Κατή.




Επίσης είναι μέλος του AMERICANCOMPOSERSFORUMκαιονόματα της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας έχουν γράψει τις καλύτερες κριτικές για τα έργα του Δημήτρη Κατή, όπως μεταξύ άλλων και ο Μπάντ Κάρ, ο μουσικός σύμβουλος του διάσημου σκηνοθέτη OliverStone και ο BobRiceο πολύ-βραβευθείς μουσικός σύμβουλος στην ταινία εποχήςBenHur.




Ήδη κυκλοφορεί από το 2002 στην Ολλανδία και Βρετανία και διανέμεται σε ολόκληρο τον κόσμο το νέο του soundtrack δισκογραφικό έργο για τις ανάγκες, ευρέως φάσματος επαγγελματικών παραγωγών, των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, με τίτλο EpicDrama. Μόλις προσφάτως κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα άλλο μουσικό του έργο που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς επίσης και η ολοκαίνουργια συμφωνική δισκογραφική δουλειά για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με τίτλο Orchestral 1 που κυκλοφόρησε στο Τορόντο του Καναδά με τις Lakefield & ClotillePublishing.




Αυτό τον καιρό ο Δημήτρης Κατής συνθέτει τη μουσική για τη νέα κινηματογραφική ταινία "BronzeandBlood" σε σκηνοθεσία του διάσημου δημιουργού MarkL. Lester (Commando / Scwarchenneger) και παραγωγή του ChristopherDevereaux.




H ABACOLIBRARY που εδρεύει στη Φλόριντα πωλείται στη μεγαλύτερη Βρετανική εταιρεία παραγωγής μουσικής για κινηματογράφο και τηλεόραση BOOSEY & HAWKES με 10 μουσικά κομμάτια του Δημήτρη.2006 Φινόπωρο, Ο Δ.Κατής υπογράφει άλλο ένα συμβόλαιο για 12 ορχηστρικά κομμάτια με την Aμερικανική SONICHOUSEPublishing.




To 2004 συνεργάζεται με τον διάσημο στην Αμερική στο είδος του αφηγητή JoeLamachia (CNN, ABC, HBO, MiramaxFilms) και τον Άγγλο τενόροJamesEdwards της «Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου», για να εκδώσει το μουσικό και ποιητικό δισκογραφικό έργο «Europe, HymnandDuty» σε ποίηση του Κώστα Κατή, πατέρα του Δημήτρη. Σχεδόν σύσσωμη η Ευρωπαϊκή βουλή απέστειλε τα θερμότατα σχόλια για το έργο που αποτελεί το πρώτο σύγχρονο έργο του είδους με θέμα την ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού εναρμονισμένη και τραγουδισμένη. Πρώτος και καλύτερος στα θετικά σχόλια ο Ολλανδός GunterVerheugen αντιπρόεδρος της Κομμισσιόν. Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ http://www.demetrioskatis.com/europesong_website/index.html




Ο Δημήτρης έγινε γνωστός στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 90 με τη δημιουργία - του πρώτου στα ελληνικά μουσικά χρονικά- χεβυ μεταλ / χαρντ ροκ συγκροτήματος με ελληνικό στίχο «ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ». Το τραγούδι «Κάνω Μια Ευχή» και «Σύνορα Παντού» καθιέρωσαν το συγκρότημα το Δημήτρη που συνολικά κυκλοφόρησε με ΕΜΙ 6 δίσκους.




Ενώ πέρισυ το καλοκαίρι ύστερα από απουσία 8 ετών από τη ροκ δισκογραφία (εξαιτίας των προσωπικών επαγγελματικών υποχρεώσεων του Δημήτρη στη σύνθεση), το συγκρότημα με ολοκαίνουργο international σχήμα επιστρέφει στη δισκογραφία και στις ζωντανές εμφανίσεις με τον δίσκο WrathofZeus (Του Δία η Οργή). Αυτή τη φορά οι στίχοι είναι στ'αγγλικά διότι η διανομή του δίσκου από τη 'SonicAgeRecords' έγινε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο τραγουδιστής Stuart Cook από το Leeds (Αγγλία), o Masayuki Mizinuma (Ιαπωνία) και ο Βάσος Βασιλείου από Κύπρο δικαιολογούν την πολύ-εθνικότητα του νέου line-up. Η φίλη και συνεργάτιδα του Δημήτρη Charlotte Hannon από την Atlanta των ΗΠΑ έγραψε τους στίχους ενώ τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης.




Μην ξεχνάμε πως τον Αύγουστο του 1994 Ο Δημήτρης Κατής οδήγησε το συγκρότημα του στο μεγαλύτερο διαβαλκανικό Ροκ φέστιβαλ στη Σερβία στην περιοχή Ζάγετσαρ του Βελιγραδίου. Οι Εξόριστοι ήταν επικεφαλείς του showGitariada, με συγκροτήματα από τη νότια Ευρώπη. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Δ.Κατής & οι Εξόριστοι, να πούμε δε πως η αποστολή με εντολή του Δημήτρη δεν πέρασε από τη Fyrom αλλά από την Βουλγαρία για ν' αποφύγει την ψεύτικη αναγραφή «Μακεδονία» στα διαβατήρια.Επίσης είναι σημαντικό ν' αναφερθεί πως η συναυλία έγινε κατά τη διάρκεια του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου μεταξύ Σερβίας Βοσνίας και η κατάσταση ήταν λίαν επικίνδυνη. Το σόου παρουσιάστηκε στο 1ο κρατικό κανάλι του Βελιγραδίου και κυκλοφόρησε σε cd "Live στη Σερβία» από την ΕΜΙ την ίδια χρονιά. Μάλιστα μόλις πρόσφατα εμφανίστηκαν στο Underworld και Jasmin 25 και 26 Απριλίου αντίστοιχα.




Εκτός από μουσικοσυνθέτης και ενορχηστρωτής συμφωνικής μουσικής, με σπουδές ανωτέρων θεωρητικών μουσικής και ενοργάνωσης, είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και μέλος της ΔΟΔ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ). Υπήρξε ελεύθερος και καλλιτεχνικός συντάκτης, αρθρογράφος καθώς και ιστορικός ερευνητής και αναλυτής στη μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα «Απογευματινή» για πάνω από 15 συναπτά έτη, από τo 1987 έως το 2002.Να πούμε πως ο Δημήτρης συνεχίζει αδιαλείπτως και τη δημοσιογραφική του καριέρα στη δημιουργία της εκδόσεως του εντύπου «Δημοσιογραφία & Τύπος» του «Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Α. Μπότση» Γνωστά για πολλούς είναι τα «ιστορικής αναζήτησης και ερμηνείας» έργα του που για πάνω από 15 χρόνια διατύπωνε στην εφημερίδα «Απογευματινή» όπου και εργαζόταν.




Η Αμερικανική δισκογραφική εταιρεία ERMMedia που εδρεύει στο Σικάγο μόλις πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το κλασσικό έργο του Δημήτρη Κατή «Arrogance & Fear» σε εκτέλεση της μεγάλης συμφωνικής ορχήστρας του Κιέβου, με διευθυντή ορχήστρας το μαέστρο της έναρξης της Ολυμπιάδας του Σίδνεϋ το 2000, Robert Ian Winstin . Το εργο θα παρουσιαστεί στις ΗΠΑ σύντομα.




To2006 ο Δ. Κατής ήταν υποψήφιος στα JUSTPLAINFOLKSMUSICAWARDSστην Καλιφόρνια.

Ο Δημήτρης Κατής είναι τώρα ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ για τα LOSANGELESMUSICAWARDS για το 2007 με το κομμάτι "TheGatheringoftheTribes" στην κατηγορία FilmScoreOrchestral.




Ο Δημήτρης Κατής εκπροσωπείται σε όλο τον κόσμο από τους εξής οργανισμούς & εταιρείες management:




Αnthony J. Messina

(American Artists Entertainment)

Philadelphia, New York, Los Angeles

215 462 0115 - amessina@aaegec.com




Sylvie Harris

(Alpha Music Group)

New York 212 696 7934

info@alphamusicgroup.com




Gene Foley

(Foley Entertainment)

New Jersey, New York

908 684 9400 - GeneFoley@aol.com




Charlotte Hannon

(Atlanta Music Group)

Atlanta, GA - 678 508 5783

info@atlantamusicgroup.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: