Τετάρτη

Η Κρυφη Πλευρα του ΠΑΣΟΚ

gap-pasokΜόλις δύο εβδομάδες μένουν μέχρι τις εθνικές βουλευτικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ διεκδικώντας την λαϊκή έγκριση και την διακυβέρνηση της χώρας για την επόμενη τετραετία, συνεχίζει να κρύβει επιμελώς την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει καθώς και τον τρόπο χειρισμού άλλων ζωτικών εθνικών θεμάτων.
Επιχειρώντας να δούμε αυτόν τον αθέατο κόσμο του Γ. Παπανδρέου, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, στην συνέχεια θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην μνήμη μας τις πολιτικές απόψεις που είχε κατα καιρούς εκφράσει ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και που μέχρι σήμερα δεν έχει αναιρέσει. Επίσης σε αυτό το σήμειο, σωστό είναι να επισημανθεί πως με αυτό το τρόπο δεν επιχειρείται η μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόσε η Ν.Δ., παρά μόνο η προετοιμασία ώστε να είμαστε γνώστες στο τι ενδεχομένως θα περιμένουμε απο το ΠΑΣΟΚ
.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στην ωμή προκλητικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία έναντι της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ είτε δεν μας λέει απολύτως τίποτε είτε φροντίζει να εξωραΐσει στα λόγια τις ίδιες πολιτικές που εφήρμοσε στο παρελθόν, όπως...

  • Την περίφημη πολιτική που μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία θα αναγκαζόταν να υποστεί εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και που θα ήσαν λίαν επωφελείς για την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή.
    Διαβάστε περισσότερα..
  • Την πολιτική του ζεϊμπέκικου που είχε ως συνέπεια τον κατακλυσμό της «ελληνικής» ιδιωτικής τηλεόρασης με κάθε λογής τουρκικής προέλευσης σαπουνόπερες. Πράγμα που διεύρυνε λίγο αργότερα και η διπλωματία των σεισμών.
    *Με παρόμοια λογική και στο ίδιο πλαίσιο, αργότερα έκανε και η Ν.Δ. με χειρότερο μάλιστα τρόπο, καθιστώντας την τουρκική γλώσσα ως υποχρεωτικά διδακτέα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δείτε σχετικό άρθρο..
  • Την με φανατισμό ξεκάθαρη υποστήριξη στο σχέδιο Ανάν που επιχειρούσε την οριστική παράδοση της Κύπρου στα νύχια του Αττίλα.


ΣΚΟΠΙΑ

Ειδικά στις σχέσεις μας με τα Σκόπια καθώς και την καταιγίδα αναγνωρίσεων που ακολούθησε, το ΠΑΣΟΚ πλειοδοτούσε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ποιος θα υποστηρίξει πιο θερμά τους γείτονες μας ψευτο-μακεδόνες, όπως...

  • Το έτος 1999 όπου κατά την διάρκεια της 50ης συνόδου του ΝΑΤΟ, με την συγκατάθεση των Σημίτη-Παπανδρέου στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν αντέδρασαν στην είσοδο των τελευταίων ως συνεργαζόμενο μέλος αλλά το αποδέχθηκαν και με την επίσημη ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», διότι τότε η Τουρκία σε εκείνη την σύνοδο και μπροστά στην ελληνική αντιπροσωπεια, αναγνώρισε τους ψευτο-μακεδόνες ως δημοκρατία της Μακεδονίας.
    διαβάστε σχετικό άρθρο...
  • Την ένταξη στο ΠΑΣΟΚ, δήθεν ανθρωπιστών φιλελεύθερων, που αποδεδειγμένα οι αντίστοιχες ΜΚΟ στις οποίες ανήκαν, εχρηματοδοτούντο από ξένα κέντρα ή ΜΚΟ τύπου Σόρος
  • Τους αλαλαγμούς στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρόσφατα έδειχναν εντός τους ελληνικού κοινοβουλίου, την αμέριστη συμπαράσταση στους προβακάτορες ψευτομακεδόνες, που οι τελευταίοι τόσο άσχημα διαβιούν στην χώρα μας, ώστε παραδόξως στο σύνολο τους να βρίσκονται διορισμένοι σε ζηλευτές διοικητικές δημόσιες θέσεις.

    Στο ηχητικό απόσπασμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Λιάνης, μας ενημερώνει για την παρατυπία που έκανε ο ελληνικός στρατός, κάνοντας ασκήσεις έντός της ελληνικής επικράτειας, εντελώς απρόσκλητος!!!
    Πρωτότυπο στα παγκόσμια χρονικά,
    οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις θα πρέπει να ασκούνται εφεξής μετά απο την πρόσκληση σλαβομακεδόνων...


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  • Την αμέριστη συνδρομή του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε κάθε παράνομο που εισέρχεται στη χώρα.
  • Τους αλαλαγμούς στελεχών του κόμματος, (βλέπε Καραμάνου) για αδίκηματα που χρεώνονταν σε έλληνες πολίτες όταν αυτά δεν είχαν κάν εκδικαστεί και διερευνθεί από την ελληνική δικαιοσύνη (περίπτωση Αμαρύνθου).
  • Την προσωπική εκστρατεία που έκανε ο ίδιος ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, για την κατάργηση της ζώνης ναρκοπεδίων στα σύνορα με την Τουρκία, τάχα για την προστασία των παρανόμως διερχομένων μεταναστών. Μία προσπάθεια που παράλληλα είχε και την υποστήριξη διεθνούς παραστρατιωτικής ΜΚΟ αμερικανικών συμφερόντων η οποία μάλιστα σύμφωνα με τις καταγγελίες των Ρωσικών υπηρεσίων, αυτή η ΜΚΟ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόσφατη σύντομη πολεμική αναμέτρηση Ρωσίας -Γεωργίας.
  • Την συχνότατη αναφορά του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση του να δώσει πλήρη δικαιώματα, σε κάθε ανεξέλεγκτο και παράνομο μετανάστη που εισήλθε στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: