Τρίτη

Χρηστος Ζωης


Από το 1983 είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ. Στις εκλογές του 2000, του 2004 και του 2007 εκλέγεται βουλευτής Λάρισας. Τον Μάιο του 2007 ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και ex officio μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ. Είναι Υφυπουργός Εσωτερικών.

Γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Δυτικής Γερμανίας στις 10.5.1968.
Έγγαμος με την Ιωάννα Τσαγκάλη.

Επάγγελμα: Δικηγόρος.

Σπουδές: Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Toulouse I της Γαλλίας. Ξένες γλώσσες: Γαλλική, Αγγλική.

Διεύθυνση: Μανδηλαρά 21, 41223 Λάρισα, Tηλ.: 2410/536600, Φαξ: 2410/255540.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εκλέγεται βουλευτής Λάρισας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000, του 2004 και του 2007. Διετέλεσε μέλος στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Επίσης, μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, την Ειδική Επιτροπή για την επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Κύρωση Συνθήκης για τη Θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης» και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων του Ο.Α.Σ.Ε. Ορίσθηκε από τον Κ. Καραμανλή, αναπληρωματικό Κοινοβουλευτικό μέλος στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Τον Μάιο του 2007, ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και ex officio μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και της Ν.Δ. από το 1983. Στέλεχος της Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ. και Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής του Α.Π.Θ.. Μέλος του Εκτελεστικού γραφείου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και υπεύθυνος για συνδικαλιστές, συνεταιριστές και νέους επιστήμονες. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.. Μέλος των Ο.Κ.Ε. Εσωτερικών και Γεωργίας. Μέλος του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μέλος πολιτιστικών συλλόγων και ιδρυτής της Ένωσης Νέων Ευρωπαϊστών στη Λάρισα.

Προσωπική σελίδα Βουλευτή
http://www.xzois.gr Νέο παράθυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: