Πέμπτη

Ανιερη, Εγκληματικη, Προδοτικη, ΔΕΙΛΗ η σιωπη της «ληθης»

Στο σημερινο μας κοσμο απο οπου απουσιαζει το στοιχειο του ιερου και η εξουσια δεν εχει θρησκευτικο θεμελιο , ο δεσποτισμος δεν μπορει να διατηρηθει παρα μονο μεσω μιας πλαστης συλληψης της πραγματτικοτητος, μεσω της μετατροπης της ιστοριας σε μυθολογια. Για να γινει το παρον αγνωριστο επρεπε να χειραγωγηθη το παρελθον να υποκυψει τα παρελθον στις απαιτησεις της προπαγανδας.

Όμως σε καμια κοινωνια σε καμια εποχη η πλαστογραφησης της Ιστοριας δεν εφταε στις διαστασεις που της εδωσε ο Σταλινισμος..

Εκεινοι ακριβως που θεοποιησαν την ΙΣΤΟΡΙΑ και επεχειρησαν να αντλησουν ηθικη απο την ιστορικη αναγκη επιδοθησαν χαρωπα σε μια ανεξαντλητη προσπαθεια εκμηδενισμου των ιστορικων γεγονοτων»

Κ.Παπαιωαννου «Ψυχρη ιδεολογια»Εκδοσεις Υψιλοn σελις 82

Ο Κώστας Στρ. Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Βόλο το 1925 και πέθανε το 1981 στο Παρίσι.Στην διάρκεια της Κατοχής σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Συμμετείχε στο Ε.Α.Μ και συνελήφθη το 1944 για την δράση του.Στις 27 Δεκεμβρίου του 1945 θα διαφύγει στο Παρίσι μέσω Τάραντα με το θρυλικό πλοίο "Ματαρόα" σαν υπότροφος της Γαλλικής Κυβερνήσεως μαζί με άλλους νέους Έλληνες διανοούμενους, όπως τον Ν.Σβορώνο ,τον Ι.Ξενάκη,τον Κ.Αξελό ,τον Κορνήλιο Καστοριάδη κ.α.

http://www.delamphictionia.gr/GR/papaioannou.htm

*****************************************************************************************************

Το ανωτερω δοκιμιο εφερε στη σκεψι μου η «ιστορικη » αναφορα του γνωστου ανα το πανελληνιο» για την αντικειμενικοτητα του και διψα για την αληθεια «ριζοασπαστη» για την κομμουνιστικη εκδηλωσι αμετανοητων σταλινικων του αυτοαποκαλουμενου ΔΣΕ (http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=13/10/2009&id=11443&pageNo=7&direction=1)

Διοτι στο σιωπηλο μνημειο του αγνωστου στρατιωτη, με τα γνωστα μουχλιασμενα λαβαρα και την κροταλιζουσα ξυλινη γλωσσα, η βραχνιασμενη αμετανοητη σταλινικη ντουντουκα του ΚΚΕ επανανελαβε τα καλοδουλεμενα χοντροειδη υβριστικα ψευδη του.

« Τιμάμε σήμερα τα 65 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς κατακτητές, τους αγωνιστές που όχι μόνο έσωσαν το λαό από την πείνα αλλά μάτωσαν, βασανίστηκαν, στήθηκαν στον τοίχο για την απελευθέρωση της χώρας και της Αθήνας - σώζοντας και την τιμή της πατρίδας. Ψυχή και νους και αιμοδότης του ΕΑΜ ήταν το ηρωικό ΚΚΕ ..»

Όμως: Ποια είναι η πραγματικοτητα. Ποια είναι η αληθινη ιστορια που τα κoμματα, οι πολιτικοι μας, αποσιωπουν.

Ας την ακουσουμε, εν πρωτοις, από τον ομοιδεατη τους ( αιρετικον ή μαλλον ανορθοδοξον κομμουνιστην) Αγιν Στινα αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιο μέλος του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942 που γραφει στο βιβλιο του«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΟΠΛΑ» (εκδόσεις «Διεθνής Βιβλιοθήκη»

«..Θα το ξαναγράψουμε και θα το ξαναπούμε. Σε έναν πόλεμο που κρατάει τρία χρόνια, κανείς από την πολιτική, στρατιωτική, πνευματική ηγεσία αυτού τον πολέμου, ούτε πιάστηκε ούτε εκτελέσθηκε ούτε σκοτώθηκε στη μάχη, ούτε τραυματίστηκε ούτε πέρασε από τα κρατητήρια της Μέρλιν. Όλοι είναι σώοι και υγιείς, ούτε μία γρατσουνιά στο πρόσωπο τους. Και είναι αυτοί που με πύρινα άρθρα, με απομνημονεύματα και αναμνήσεις προβάλλουν το έργο τους για εθνική εποποιία, Νέο '21 κ.λπ., και διεκδικούν δάφνες, παράσημα, και συντάξεις...Σήμερα όλοι όσοι δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους άλλους και την ιστορία, ξέρουν ότι η «εθνική αντίσταση» σε τίποτε δεν συνετέλεσε ούτε στην απελευθέρωση της χώρας ούτε στην τελική νίκη των συμμάχων ούτε και μπόρεσε να επηρεάσει το ηθικό και την πολεμική ικανότητα του στρατού κατοχής..»

Τα αναλογα επαναλαμβανει ο Γεωργιος Παπανδερου , ο παππους του σημερινου Πρωθυπουργου..

«Οφείλομεν να ομιλήσωμεν ειλικρινώς και απεριφράστως.»

Λεγει ο Γεωργιος Ππαναδρεου στην εισηγητικη του ομιλια στο συνεδριο του Λιβανου στις 17 Μαιου 1944.

«..Εάν το ΕΑ.Μ το οποίον αρχικώς με το σύνθημα της απελευθερώσεως έχει συγκινήσει ευρύτατα στρώματα τον λαού, και έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμόν της νεότητος, τον οποίον όμως σήμερον, μετά την αποκάλυψιν των πολιτικών τον σκοπών και την χρησιμοποίησιν των μέσων της τρομοκρατίας, αποτελεί μίαν μικράν οργανωμένην και ένοπλον μειοψηφίαν απέναντι της μεγάλης ανόργανου και αφοπλισμένης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, εάν λοιπόν το ΕΑ.Μ. έχη την πρόθεσιν να χρησιμοποίηση την υλική του δύναμη την οποία απέκτησε χάρις στον πατριωτισμόν του λαού και την επικουρία των συμμάχων μας, ως όργανο εμφυλίου πολέμου και εξοντώσεως των αντιπάλων του και αύριο μετά το πέρας του πολέμου υπό το ψευδώνυμο της Λαϊκής Δημοκρατίας ως όργανον Δυναμικής επικρατήσεως επί της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, τότε βεβαίως δεν υπάρχει στάδιον συνεννοήσεως. Το καθήκον μας τότε είναι να συναγείρωμεν το έθνος και να επικαλεσθώμεν την επικουρίαν όλων των μεγάλων συμμάχων μας και των κυβερνήσεων και της δημοσίας των γνώμης εις τον διπλούν αγώνα και κατά του εξωτερικού εισβολέως και κατά τουεσωτερικού εχθρού. Διότι ο Ελληνικός λαός δεν κάμνει επιλογήν τυράννων. Αρνείται την τυραννίαν..

Η ευθύνη του ΕΑΜ είναι.. ότι επεδίωξε, πρώτον την μονοπώλησιν του εθνικού αγώνα. Δεν επιτρέπει εις κανέναν άλλον να ανέβη εις τα βουνά και να πολεμήσει τον κατακτητήν -εμποδίζει με ποινήν θανάτου τους Έλληνας να εκπληρώσουν το πατριωτικόν των καθήκον . "Παλαιόν παράδειγμα ο παριστάμενος συνταγματάρχης Σαράφης και πρόσφατον ο απουσιάζων Συνταγματάρχης Ψαρρός επεδίωξε την τρομοκράτησιν και την εξόντωσιν των αντιπάλων του... Οι αντίπαλοι του Ε.Α.Μ. εθεωρήθησαν εχθροί της Πατρίδος..»

Ενώ ο Χαριλαος Φλωρακης , σε συνεντευξι του στο ΒΗΜΑ, 09/12/2001.ομολογει ανερυθροιαστος για ποιο σκοπο πολεμουσαν οι κατσαπλιαδες του ΔΣΕ, που δεν το εχει μαθει ακοη το ΚΚΕ και ο Ριζοασπαστης οταν σουλατσαρουν στο μνημειο του αγνωστου σταρτιωτη παριστανοντας τους υπερ πατριωτες...

«.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή... Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»

Διερωτωμαι:Που ζουν, σε ποια χωρα βρισκονται οι μικροι μικροτατοι ανυπαρκτοι πολιτικοι μας..Που ενω προδιδουν την Ιστορικη αληθεια κοπτονται για το παρον και το μελλον μας...Εθελοτυφλουντες για το παρελθον..

Που είναι ο Κος Σαμαρας που οικτιρει οψιμα την δεξια του κου Καραμανλη ότι απαρνηθηκε την ιδεολογιας της..ι, Που ειναι ο κος Σπηλιωτοπουλος ο ζεν πρεμιε της ΝΔ, που δεν γνωριζει γαιτι δεν ειχε γεννηθει τοτε ο νεανιας ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, να αποκαταστησουν την Α-ληθεια, να καθαρουν την υβρι που συνετελεσθη στον ιερο χωρο του αγνωστου στρατιωτη ..

Που ειναι τελος παντων ο ΛΑ.Ο.Σ, που θελει να εκπροσωπει την δεξια..

Που ειναι ο Πρωθυπουργος μας να επαναλαβη αυτά που ειπε ο Παππους του..

Που ειναι καποιος Ελληνας απο τους τριακοσιους να μας πη την Αληθεια ...




Ιασων

Δεν υπάρχουν σχόλια: