Δευτέρα

Σύλληψη 22χρονου στον Βόλο για συμμετοχή στους «Πυρήνες της φωτιάς»




ΡΑΛΛΗ Ερρίκου

Ένας 22χρονος, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς» συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Βόλο, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Πρόκειται για έναν 22χρονο φοιτητή ΡΑΛΛΗ Ερρίκου του Βασιλείου, που γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα, φοιτητή. σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τα πρώτα έξι που εκδόθηκαν για την υπόθεση και αναζητούνταν.
Σύμφωνα με την αστυνομία το ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί με βάση δακτυλικό αποτύπωμα του 22χρονου που είχε βρεθεί σε πλακάκι του μπάνιου στο σπίτι της οδού της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Ο 22χρονος είχε συλληφθεί ξανά στις 28 Νοεμβρίου 2006 σε αστυνομική επιχείρηση με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.
Επειδή από εκείνη την περίοδο ήταν σεσημασμένος, το αποτύπωμά του που βρέθηκε στη γιάφκα δεν άργησε να ταυτοποιηθεί.
Οι πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο 22χρονος σπούδαζε δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και βρισκόταν στο τέταρτο έτος.
Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 22χρονου ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες. Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 1014, 1964 και 170.
Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε από τον εφέτη ειδικό ανακριτή ο 22χρονος που συνελήφθη χθες Πέμπτη στο Βόλο με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο νεαρός προσήχθη ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Παρασκευής.
Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν τη συμμετοχή του στην οργάνωση, καθώς -σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας- αποτυπώματά του εντοπίστηκαν σε σταθερό σημείο στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης στο Χαλάνδρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: