Τετάρτη

Οπου ο Δανεισμος δεν είναι το Προβλημα .Αλλα το αποτελεσμα.

Ενώ οι συνελλληνες ασχολουνται με τις πολεμικες αποζημειωσεις , τις δημοσιευσεις του Γερμανικου περιοδικου ,την πρασινη αναπτυξι και την επιστροφη των ΗΠΑ στην πυρηνικη ενεργεια , οι γειτονες μας στην Βουλγαρια εχουν προγραμματισει την κατασκευη δυο πυρηνικων σταθμων στο Μπελενε και ταυτοχρονως συμμετεχουν στην κατασκευη και των δυο αγωγων φυσικου αεριου προς τη Ευρωπη .Του South Stream Ρωσσσικων συμφεροντων αλλα και του Ναμπουκο που θα μεταφερει φυσικο αεριο από το Αζερμπαιτζαν. .

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/03/2010_326144



Περαν αυτων τα Μεσα Εξαχρειωσεως των Μαζων με τον Λακη και τον Ταρζαν ( αστρατευτοι ψυχοπαθεις και οι δυο) εχουν κυρηξει τον Γ΄ παγκοσμιο πολεμο κατά της ΕΕ και της Γερμανιας. Βεβαια τα στοιχεια (από την Εφημεριδα Εστια σε αρθρο του Αθανασιου Παπανδροπουλου της 2/03 2010) είναι γνωστα αλλα θα τα επαναλαβουμει:



· Η Γερμανια είναι η πρωτη εμπορικη δυναμι μαζι με την Κινα είναι ο μεγαλυτερος εταιρος μας.Εξαγει στην Ελλαδα 5 δις ευρω και απορροφα περιπου 2 δις ευρω.

· Κάθε χρονο στελνει 2 εκατομμυρια τουριστες που μας αφηνουν τουλαχιστον 900 εκατ ευρω .

· Η Γερμανια εχει πραγματοποιησει επενδυσειςι1,8 δισς ευρω και 134 επιχειρησεις απασχολουν 25000 εργαζομενους.( όχι δεν συμπεριλαμβανεται ο ΟΤΕ)

· Ο Τζιρος των Γερμανικων επιχειρησεων στην Γερμανια πλησιαζει τα 800 εκατομμυρια ευρω

· Ενώ περιπου 180 χιλιαδες μεταναστες ζουν στην Γερμανια και μας εχουν εμβασει τα τελευταια 4 χρονια 650 εκατομ ευρω.( αν παραβλεψουμε ότι από το 1960 μεχρι σημερα οι μεταναστευτικοι ποροι υπερβαινουν τα 36 δισεκατομμυρια ευρω)



Δυστυχως όμως οι πολιτικοι μας πολύ κατωτεροι των περιστασεων με λαμπρη εξαιρεσι τον γηραιο Νεστωρα Κ.Μητσοτακη εξακολοθουν να συγκαλυπτουν την γενουσιουργο αιτια , το προβλημα της Ελληνικης χρεοκοπιας...Παραπλανουν την κοινη γνωμη και μεταθετουν, ταυτοποιουν το προβλημα παραπειστικως στον δανεισμο. Στον δανεισμο που είναι μεν αναγκαιος για την αποπληρωμη των τοκοχρεολυσιων και την μισθοδοσια των Δημοσιων υπαλληλων, πλην όμως δεν είναι η αιτια , αλλα το αποτελεσμα του προβληματος.



Διοτι το προβλημα είναι το τεραστιο κρατος που γιγαντωθηκε τα τελευταια 35 χρονια.Ο καρκινικος δημοσιος τομεας-λερναι υδρα που ενώ πρεπει να μειωθει, το αποστημα να κοπει, εκεινος πολλαπλασιάζεται , μεγενθυνεται εξαπλωνεται απομυζα τα παντα ανεξελεκτα.. Και η κουτση μαρια και η θεια από το κακοσαλεσι το εχει καταλαβει..Οσα δανεια κι αν παρουμε .Οσες επιχορηγησεις από την ΕΕ μας δοθουν . Οσες επενδυσεις αν ητο δυνατον ποτέ να γινουν σε μια χωρα- κομμουνιστικο παραμορφωμα- οπως η Βαλκανοταλιμπανια μας που το ΠΑΜΕ Και το ΚΚΕ αλωνιζουν σε μια ψοφοδεη πολιτεια.Οσοι φοροι κι αν επιβληθουν, αν δεν μειωθει ο Δημοσιος τομεας, αν δεν καταργηθουν οι θεσεις που δεν χρειαζονται και εγιναν για να προσληφθουν οι ψηφοφοροι και να βολευθουν οι ημετεροι .Το προβλημα θα εξακολουθει να υφισταται εις το διηνεκες.



Συνεπως όχι απλως ο 14ος Μισθος . Αλλα οι πλεοναζοντες υπαλληλοι.. Οι αχρηστες υπηρεσιες και οι αχρηστοι που συνανταμε σωρηδον στις δημοσιες υπηρεσιας, να λυνουν σταυρολεξα να λυνουν τις υποθεσεις τους στο τηλεφωνο, ή να λειπουν από το γραφειο τους οι νεοαφεντες –κρατικα οργανα που προθυμα μας εξυπηρετουν σαδιστικα όταν είναι στις θεσεις τους.



Και βεβαιως μαζι μ’αυτους τουλαχιστον οι μισοι από τους Βουλευτας μας … θα ητο ισως καποια λυσις..



Επιλογος

Σ΄αυτη την τραγικη δυσοιωνη καταστασι αυτοκαταστροφης πρεπει οι Πολιτικοι μας αλλα και εμεις να λαβουμε σοβαρα υπ οψι μας τις εκνομες και ολοκληρωτικες θεσεις του ΚΚΕ το οποιο ηδη τις εχει θεσει σε εφαρμογη και τις επαναλαμβανει καθημερινως ενω η τρελλη αμεριμνησια μας εμποδιζει να τις συνειδητοποιησουμε:

Οπως :

1. "Η νομιμότητα στην οποία πειθαρχεί το ΚΚΕ είναι το σύνθημα: Νόμος είναι......το δίκιο του εργάτη. Δεν πειθαρχεί στη βαρβαρότητα των μέτρων της κυβέρνησης που χειροκροτεί ο Κ. Μητσοτάκης μαζί με την ΕΕ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Και μόνο από αυτή τη συμπαράταξη μπορεί ο λαός να καταλάβει την ανάγκη να ξεσηκωθεί.

2. Είναι κάτι διαφορετικό από το ταξικό μίσος αυτό που βγάζουν προς τα έξω οι αστοί. Είναι βαθιά γνώση. Ξέρουν από τι κινδυνεύουν. ..αλλά και ότι το ΚΚΕ είναι απέναντί τους έτσι που αρκεί μια σπίθα για να γίνουν μπουρλότο όλα

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5526939



3. Το αν θα πέσουν ή δεν θα πέσουν οι σημερινοί διαχειριστές της κρίσης είναι παντελώς αδιάφορο για την εργατική τάξη, αν πρόκειται, αυτοί που θα πέσουν, να αντικατασταθούν από ομογάλακτούς τους. Το σωστό είναι να πέσουν κι αυτοί και οι άλλοι, όλοι μαζί. Το σωστό είναι να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι



http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5517179


Ιασων

Δεν υπάρχουν σχόλια: