Τρίτη

Πτώχευση και οικονομική τρομοκρατία

040410-koukouloikonomiaΑπό την ημέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ, εδώ και έξι μήνες περίπου, δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να επικαλείται καθημερινά και συνεχώς, την οικονομική κρίση, να κατηγορεί παράλληλα την Ν.Δ. για το οικονομικό χάος που προκάλεσε στην χώρα τα χρόνια που κυβέρνησε και πέραν αυτού ουδέν. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικά να περιορισθεί το δημόσιο χρέος, ενώ ο πρωθυπουργός ταξιδεύει ανά τας ρίμας και τας οδούς της Ευρώπης και των Η.Π.Α. προκειμένου να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση του χρέους με νέο δανεισμό.
Τα μόνα μέτρα τα οποία επέβαλε μέχρι τώρα η κυβέρνηση ήταν ο περιορισμός των αποδοχών στον Δημόσιο τομέα, κάτι όμως που δεν έγινε με δική της πρωτοβουλία, αλλά της το επέβαλε η Ε.Ε., για να μπορέσει να ξεκινήσει κάποια βοήθεια ή στήριξη στην Ελλάδα. Επί εβδομάδες ο πρωθυπουργός περιφέρεται στην Ευρώπη και ζητά να δανεισθεί με τους ίδιους όρους που δανείζονται και οι άλλοι εταίροι μας στην Ε.Ε.
Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε εμείς για να αποφύγουμε τον δυσβάστακτο δανεισμό και όπως όλοι γνωρίζουν το τελευταίο εξάμηνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ουσιαστικά κάνουμε το αντίθετο και έχουμε αποθέσει τις ελπίδες μας στην αναχρηματοδότηση με νέο δανεισμό.
Για μπορέσει όμως να σωθεί η χώρα χρειάζονται ακόμη γενναιότερες περικοπές στον Δημόσιο τομέα και δεν εννοούμε φυσικά περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά περιορισμό της σπατάλης των αρχόντων της εξουσίας οι οποίοι ακόμη και προ του κίνδυνου να καταστραφεί η χώρα δεν είναι πρόθυμοι να μειώσουν με τίποτα τα προνόμιά τους, τα οποία ίδιοι νομοθέτησαν και έλαβαν χωρίς την έγκριση του Ελληνικού λαού. Μέτρα τέτοια λοιπόν δεν βλέπουμε να λαμβάνονται και οι δυσβάστακτοι δανεισμοί είναι αναπόφευκτοι, ενώ η πτώχευση της χώρας είναι προ των πυλών.
Παράλληλα με τα παραπάνω οι κοινοβουλευτικοί εξουσιαστές έχουν ξεκινήσει και με βοήθεια τα τηλεοπτικά τους παπαγαλάκια, μία εκστρατεία οικονομικής κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού η οποία δεν έχει προηγούμενο. Ακόμη και όταν η χώρα βγήκε από την περιπέτεια του συμμοριτοπόλεμου και οι κάτοικοι αυτής της χώρα ήταν πάμφτωχοι και δεν υπήρχε αγροτική, κτηνοτροφική, βιομηχανική παραγωγή για να μπορέσουν να ανασάνουν οικονομικά οι Έλληνες και πάλι τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν ήσαν ηπιότερα και προς το συμφέρον των εργαζομένων.
Σήμερα για να επανέλθουμε η οικονομική τρομοκρατία που ασκούν πολιτικοί εξουσιαστές σκοπό έχει να κάμψουν τις αντιστάσεις του λαού και να επιβάλλουν τα οικονομικά μέτρα που έχουν συμφωνήσει με τους διεθνείς τοκογλύφους οι οποίοι εξυπηρετούν τις δανειακές μας ανάγκες.
Προκειμένου λοιπόν το έλλειμμα (το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν) να πέσει στο 3% μέσα σε τρία χρόνια, πρέπει οι μισθοί και οι συντάξεις να πέσουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά και η φορολογία να πάει στα ύψη κατά την άποψη των εξουσιαστών. Γι' αυτό τον λόγο ακόμη μαγειρεύουν το φορολογικό νομοσχέδιο, σβήνουν, γράφουν, συζητάνε και ενώ τελειώνει και ο Μάρτιος, ο λαός μένει με την αγωνία τι τον περιμένει.
Οι μόνοι οι οποίοι και πάλι δεν πρόκειται να θιγούν είναι οι έχοντες και κατέχοντες οι οποίοι πάντοτε βρίσκουν τρόπους να ξεφεύγουν από την τσιμπίδα της εφορίας. Η πλουτοδημοκρατία η οποία μας κυβερνά πάντοτε φροντίζει ώστε οι χρηματοδότες της να μη θίγονται από τα διάφορα φορολογικά μέτρα ,τα οποία ουσιαστικά λαμβάνονται για πληρώνουν μόνο, οι μισθωτοί οι συνταξιούχοι και οι υγιείς μικροεπιχειρηματίες οι οποίοι δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ένα ευρώ από τα πενιχρά εισοδήματα τους. Χρεοκοπεί η οικονομία της Ελλάδος δηλώνουν καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ εσωτερικού και εξωτερικού ο πρωθυπουργός, ο υπουργός και τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και οι δηλώσεις τους αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα να δανειζόμαστε με μεγαλύτερα επιτόκια και να γίνεται η χώρα μας βορά των διεθνών κερδοσκόπων.
Όμως όπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές, η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική και άλλες χώρες τους εξωτερικού που έχουν μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα από τα δικά μας, Ιρλανδία, Ισπανία, δανείζονται με πολύ μικρότερα επιτόκια από εμάς. Ένα μαγαζί που ετοιμάζεται να κλείσει δεν το δανείζεις διότι κινδυνεύεις να χάσεις και τα παλιά αλλά και τα νέα δανεικά. Επομένως τι ακριβώς συμβαίνει και οι δικοί μας δανείζονται με τόσο υψηλά επιτόκια; Ανικανότητα να διαπραγματευτούν, ή υπάρχει κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε και ίσως όταν θα γίνει γνωστό θα είναι η αιτία να φύγουν νύχτα; Ο λαός πάντως απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια και να σταματήσει η καθημερινή οικονομική τρομοκρατία, διότι διαφορετικά θα υπάρξουν εξελίξεις και γεγονότα, τα οποία δυστυχώς, δεν θα είναι σε θέση να ελέγξει η κυβέρνηση. Φωνή λαού, οργή Θεού.
Νίκος Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: