Κυριακή

«Δημοκρατία της Μακεδονίας» αποκαλεί τα Σκόπια σε επιστολή του!

Μας την έφερε και ο Ομπάμα...
Τζάμπα οι χαρές για το «Ζήτω η Ελλάς» που φώναξε...

«Μαχαιριά» του Ομπάμα κατά της Ελλάδας πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την περιβόητη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο και τις συνομιλίες του με τον αμερικανό Πρόεδρο, όπου ανάμεσα στα άλλα εξετάστηκε και το Σκοπιανό.

Ο αμερικανός Πρόεδρος σε επίσημη επιστολή του προς τον σκοπιανό ομόλογό του Γκιόργκι Ιβάνοφ αποκαλεί την ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Πρόκειται για μια επίδειξη ακαμψίας, η οποία εκφράζει τη γνωστή αμερικανική θέση που αναγνωρίζει τα Σκόπια με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρότι όχι μόνο προεκλογικά αλλά καιρό τώρα ο Ομπάμα καλλιεργούσε προσδοκίες πως θα υπήρχε κάποια μεταβολή της αμερικανικής στάσης. Επιπροσθέτως, επιβεβαιώνει ότι παρασκηνιακά κατά την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον του έλληνα πρωθυπουργού ετέθη επί τάπητος το θέμα της ονομασίας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά και ότι ασκήθηκαν και ασκούνται πιέσεις προς την Ελλάδα για να κλείσει το συντομότερο δυνατόν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προκειμένου αυτά να ενταχθούν σύντομα στο ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα προτρέπει την ηγεσία των Σκοπίων να εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ενδεικτικά όλου αυτού του κλίματος είναι τα όσα καταγράφονται σε επιστολή που απέστειλε (μόλις προχθές, Παρασκευή) ο αμερικανός Πρόεδρος προς τον σκοπιανό ομόλογό του, στην οποία εκφράζει τις ευχαριστίες του για την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών της ΠΓΔΜ στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο της δύναμης του ΝΑΤΟ, ISAF.

«Με τη συμβολή της αυτή η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ISAF (...) Εκτιμούμε τη σταθερή συνεργασία της χώρας σας ως απάντηση στις κοινές προκλήσεις, όχι μόνο στο Αφγανιστάν αλλά και σε άλλα μέρη ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βοσνίας και του Ιράκ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ομπάμα στην επιστολή του αυτή, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του κ. Ιβάνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: