Δευτέρα

"Απαγόρευσαν στους Αξιωματικούς να φέρουν τα Παράσημα!"


"Τελικά θα απαγορεύσετε και τις στολές;Αυτό θα προβλέπεται στα Στρατιωτικά Πανεπιστήμια κε Υπουργέ;
Είμαι Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, τον προβληματισμό τον δικό μου και των συναδέλφων μου, σχετικά με μια πρόσφατη απόφαση / διαταγή που δεχτήκαμε...


Με σήμα από το Γ.Ε.Ν. στις 28 Απριλίου ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Α.Ν.Σ. (Πρακτικό ΑΝΣ/Ολομέλειας ΥΠ’αριθμο 77/26), σύμφωνα με την οποία με τις θερινές στολές μας (στολές ημέρας) μας απαγορεύουν να φέρουμε : ταινίες (διεμβολές) ηθικών αμοιβών και διακριτικά σήματα.
Ταινίες (διεμβολές) είναι οι μικρογραφίες των Παρασήμων και ηθικών αμοιβών που μας απένειμε η πατρίδα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες και την προσφορά μας.
Διακριτικά σήματα είναι τα Διακριτικά που φέρουμε όσοι υπηρετούμε σε Πολεμικά Πλοία, σε Υποβρύχια, στους Βατραχανθρώπους, στα Ελικόπτερα και στα Αεροσκάφη μας.
Προσπαθώ να βρω μια λογική εξήγηση για την ανωτέρω διαταγή και δεν μπορώ
Είναι τυχαίο ότι η εν λόγω απόφαση πάρθηκε δύο ημέρες μετά την «αντίδραση» των συναδέλφων μας Ιπταμένων της Πολεμικής μας Αεροπορίας ;
Μήπως λόγω της οικονομικής κρίσης εκτός από τις περικοπές στις παρελάσεις, τους και τα διακριτικά μας και εξασφαλίσουν κονδύλια και από αυτά;
Κονδύλια που θα τους χρειαστούν ίσως για την ανέγερση του τζαμιού στο χώρο του Πολεμικού μας Ναυτικού!!!!!
Η μόνη εξήγηση που δίνω στην συγκεκριμένη διαταγή είναι η προσπάθεια, μετά την οικονομική μας εξαθλίωση, να επιχειρήσουν και την ηθική μας προσβολή και απαξίωση.
Προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε δημοσίους υπάλληλους με στολή SECURITY…
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό που για ‘’ αυτούς ’’ είναι ένα κομμάτι ύφασμα, ένα κομμάτι μέταλλο για εμάς που έχουμε γαλουχηθεί ως Ναυτικοί Δόκιμοι, ως Ευέλπιδες, ως Ίκαροι είναι η Στολή μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η Τιμή μας (για όσους από ‘’αυτούς’’ θυμούνται αυτές τις Λέξεις…).
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’, από τα 18 μας χρόνια έχουμε σε ένα στρατόπεδο ξεχνώντας, φίλους, οικογένεια, παρέες, διασκέδαση, για να πετύχουμε αυτό που από παιδιά ονειρευόμασταν.
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’ αφήνουμε τα σπίτια μας, για τέσσερις, πέντε, έξι μήνες συμμετέχοντας σε αποστολές. Διάστημα που δεν βλέπουμε τα παιδιά μας να γεννιούνται, να μεγαλώνουν, να βαπτίζονται…
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’ ταξιδεύουμε μήνες, με πλοία ή υποβρύχια, χωρίς για εμάς να ισχύουν “απαγορευτικά” καιρού, καταδυόμαστε δεκάδες μετρά κάτω από τη θάλασσα, πέφτουμε από αεροπλάνο με ένα κομμάτι ‘’ύφασμα’’ στην πλάτη, πετάμε με τα ελικόπτερα μας μέρα-νύχτα, βοηθάμε τους συνανθρώπους μας σε ακριτικές περιοχές, συμμετέχουμε σε αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’ έχουν δώσει τη ζωή τους συνάδελφοι μας, αφήνοντας στα παιδιά τους μονό αυτά τα Διακριτικά και τα Παράσημα τους. Αυτά που μας απαγόρευσαν να φοράμε ως ‘’τιμωρία / προειδοποίηση’’ για την κίνηση των συναδέλφων μας Ιπτάμενων.
Σίγουρα όμως δεν μπορούν, όλοι αυτοί οι ‘’κύριοι’’, να καταλάβουν πως ότι και να κάνουν, δε μπορούν να μας «απαγορεύσουν» να «φέρουμε» την Τιμή, την Αξιοπρέπεια και την Περηφάνια τη δική μας και των οικογενειών μας για αυτό που είμαστε και για αυτό που προσφέρουμε στην Πατρίδα μας (άραγε αυτοί είναι υπερήφανοι για τις υπηρεσίες τους τόσα χρόνια;), δεν μπορούν να πάρουν από τα μάτια των παιδιών μας τη χαρά και το καμάρι τους όταν μιλάνε για εμάς. Και σίγουρα δε μπορούν να μας πάρουν την αγάπη μας για αυτή την Πατρίδα, αυτή τη Θάλασσα, αυτό τ! ον Ουρανό, αυτό το χώμα.
Γιατί εμείς έχουμε γαλουχηθεί ως Ναυτικοί Δόκιμοι, ως Ευέλπιδες, ως Ίκαροι….

Αξιότιμοι κύριοι,
Σας αποστέλλω την ακόλουθη επιστολή με έναν από τους πολλούς προβληματισμούς μου αυτούς τους ‘’πονηρούς’’ καιρούς, γιατί πιστεύω ότι μέσω εσάς θα μπορέσω να εκφράσω την άποψη μου και να την μοιραστώ μαζί σας. Σε μια εποχή που το μονό που προβάλλετε και θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε είναι ότι αυτό που επικρατεί στην Πατρίδα μας σήμερα είναι η ‘’λαμογιά’’, η αναρχία, η ομοφυλοφιλία, οι πορνοστάρ, και οι ψευτοαριστεροπροοδευτικοι, θελω να πω ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα.
Μία Ελλάδα υπερήφανη!
Ευχαριστώ, εκ των προτέρων για τη φιλοξενία."

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ


http://armyalert.blogspot.com/2010/05/blog-post_1464.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: