Παρασκευή

Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Δήμαρχος Λαρισαίων ο Δημαρχος της Νικης




Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Δήμαρχος Λαρισαίων
Γεννήθηκε το 1950 στη Λάρισα από τον Γεώργιο και Δήμητρα, το γένος Μανδάλη.
Την περίοδο 1969-1974 σπούδασε Γεωπονία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης. Από το 1974-1978 σπούδασε οικονομία στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσ/νίκης.
Το διάστημα 1984-1985 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Πανεπιστήμιο του Reding (Αγγλία) σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αγροτικής Κοινωνιολογίας.
Το 1999 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτορας από το Τμήμα Δασολογίας και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης. Το θέμα της διδακτορικής διατριβής ήταν «Πληθυσμιακή Ερήμωση των ορεινών περιοχών της Ελλάδας».
Το 1994 παρακολούθησε σεμινάρια για θέματα περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Delf της Ολλανδίας.
Το 1995 κλήθηκε από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Michigan (MSU) των ΗΠΑ, ως υπότροφος ερευνητής, όπου συνεργάσθηκε με το τμήμα σε θέματα Αγροτικής Κοινωνιολογίας.
Από το 1979 είναι καθηγητής Αγροτικής Ανάπτυξης και Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας.
Είναι μέλος της Rural Sociological Society (USA), της εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤΑΓΡΟ), και του ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).
Διετέλεσε, πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας για δύο θητείες 1991-1995, Γεν. Γραμματέας, Αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Λάρισας.
Το 1994 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος (1995-1998) στην πρώτη αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας.
Τα έτη 1998, 2002 και 2006 εκλέγεται Δήμαρχος Λαρισαίων. Για 3 συνεχείς θητείες εκλέγεται πρόεδρος στην Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Λάρισας.
Για τις ίδιες θητείες εκλέγεται στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος στην οποία από το καλοκαίρι του 2006 είναι Β' Αντιπρόεδρος. Είναι εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα.
Ομιλεί Αγγλικά αρκετά καλά καθώς και Γαλλικά και Ιταλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: