Κυριακή

Η «μεταπολίτευση» δικαιώνεται με το ΔΝΤ

250710-meat-dnt 

















Η δημοκρατία... γιορτάζει τα 36 χρόνια της. Τι ακριβώς γιορτάζει, αυτό είναι ένα θεμελιώδες ερώτημα, που δεν δείχνει όμως να απασχολεί την παρακμασμένη αστική ελίτ. Η τελευταία, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, εξακολουθεί να κάνει αυτό που ξέρει: να προσπαθεί να διαιωνίσει τα προνόμιά της.
Και φτάσαμε λοιπόν στο σωτήριο έτος 2010. Η χώρα βρίσκεται στην εντατική, μετά τις απανωτές μειοδοσίες των ταγών της, τη διαχρονική απομύζηση του πλούτου της από επιτήδειους, τεμπέληδες και κλέφτες και τα χτυπήματα των κερδοσκόπων. Είναι πλέον σαφές τοις πάσι, ότι η Μεταπολίτευση ήταν απλά το πρόσχημα για τη λεηλασία της χώρας.
Φτάσαμε λοιπόν εδώ που ήθελαν οι αρνησιπάτριδες αστοί πολιτικοί: στην υποδούλωση της χώρας, με το πρόσχημα της κρίσης. Το «μνημόνιο» που περιορίζει την κυριαρχία μας και υπονομεύει την εθνική μας ανεξαρτησία, υπεγράφη. Και «επικυρώθηκε». Η «ελληνική δημοκρατία» αυτοκαταλύθηκε. Και όλα αυτά έγιναν, χωρίς να δοθεί μια πολιτική και διπλωματική μάχη. Εξάλλου, όπως όλα δείχνουν, όλα αυτά είχαν προαποφασιστεί.

Στην εποχή του εθνομηδενισμού, κάποιοι προσκάλεσαν στη χώρα μας την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ), η οποία πλέον συγκυβερνά, υποδεικνύοντας και επιβάλλοντας πολιτικές που εξαθλιώνουν τη μέση ελληνική οικογένεια. Η πολιτικά ανάπηρη πλέον και χειραγωγούμενη «ελληνική δημοκρατία», απαξιωμένη στα μάτια των πολιτών, πνέει τα λοίσθια, απολογούμενη και «αξιολογούμενη» συνεχώς από το διεθνή παράγοντα.
Την ίδια ώρα, η αριστερά επικαλείται τη «δημοκρατία» και συνάμα τη διαλύει, υποδαυλίζοντας ταραχές και δημιουργώντας συνθήκες χάους, ώστε να τροχοδρομήσει εξελίξεις και παράλληλα να τις ελέγξει. Την ίδια ώρα, η απονευρωμένη και «φιλελεύθερη» αστική «δεξιά» των γόνων, παρακολουθεί απρόθυμη και ανήμπορη να αντιδράσει. Αυτή έχει συμβιβαστεί εδώ και δεκαετίες και φέρει τεράστιο
Ο τοκετός θα είναι δύσκολος στο μέλλον. Οι πολίτες, οφείλουν να απογαλακτιστούν από τα μεγάλα κόμματα και να απεγκλωβιστούν από συστημικές και καθεστωτικές λογικές, έστω και τώρα.
μερίδιο ευθύνης.

1 σχόλιο:

Heliotypon είπε...

Ανεξάρτητα από το ότι τα θαλασώσαμε, ως δημοκρατία, αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να έχουμε δικτατορία. Υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι πολιτικοί (που είναι, σε τεράστιο βαθμό), αλλά και οι πολίτες που με το ραγιάδικο, αλλά και αυθάδες και εγωιστικό πνεύμα που τους διακατέχει. Που θέλουν να "τα οικονομάνε" χωρίς να δουλεύουν, που θέλουν να γίνουν πλούσιοι από τη μιά μέρα στην άλλη, που θέλουν όλοι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν και να παίρνουν και τις μίζες τους. Που δεν παράγουν τίποτε και θέλουν να ζουν μέσα στη χλίδα. Ένα άθλιο σύνολο ζητιάνων είμαστε και τα αξίζαμε όσα πάθαμε και πρόκειται να πάθουμε. Μας αξίζει να καταστραφούμε, αφού νομίζουμε πως μπορούμε να καλοπερνάμε σε βάρος των κορόϊδων. Το έγραψα και σε άλλο σχόλιο σ' αυτό το Blog (μόνο που δεν μπορώ να το βρω) ότι η Ελλάδα έφτασε στο τέλος της. H τρόϊκα και το ΔΝΤ μας έφταιξε; Ας σοβαρευτούμε και λίγο, πριν καταστραφούμε!