Σάββατο

Μαύρη τρύπα πολλών εκατομμυρίων


«Φέσι» στις τράπεζες έχουν βάλει τα πολιτικά κόμματα


Αθήνα
Υπερχρεωμένα στις τράπεζες εμφανίζονται τα πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε η Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η ΝΔ χρωστά 120 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 114,8 εκατ. ευρώ.

Τα κόμματα περιμένουν ακόμη να εισπράξουν την τακτική επιχορήγηση του 2010, ύψους 37,1 εκατ. ευρώ, η οποία δεν έχει ακόμη εκταμιευθεί.

Όπως υπενθυμίζει Το Βήμα, η πάγια πρακτική θέλει τις κρατικές επιχορηγήσεις να δίνονται στο τέλος κάθε Φεβρουαρίου, όμως τα κόμματα δεν έχουν ακόμα λάβει ούτε ένα ευρώ.

Εκκρεμότητες έχουν και τα κόμματα της Αριστεράς, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ: Το ΚΚΕ χρωστά στην Εθνική Τράπεζα 4,4 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2010) και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια τράπεζα 6 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης το 2014).

Μικρότερο είναι το χρέος των Οικολόγων Πρασίνων: 800 χιλιάδες ευρώ με λήξη σύμβασης το 2010.

Το μοναδικό κόμμα που δεν χρωστά σε τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, είναι ο ΛΑΟΣ, το οποίο ζήτησε και τα παραπάνω στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κρατική επιχορήγηση ωστόσο έχει μειωθεί για το 2010, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Tο πρόβλημα, όπως αναγνωρίζουν οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι ότι τα χρήματα που αναμένουν να εισπράξουν -έστω και μειωμένα- από την κρατική επιχορήγηση, θα διατεθούν σχεδόν όλα στην εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων, υποθηκεύοντας και πάλι την κρατική τους επιχορήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: