Πέμπτη

Μεγαλειοτατε !!!!!Ολοι οι Ελληνες μετεχουμε στη χαρα για το γαμο των παιδιων σας!!!Να μας Ζησουν !!!!

               Ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία συγκινημένοι κατά τη διάρκεια του μυστηρίου



Στην ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου των Σπετσών από νωρίς ήταν όλα έτοιμα.

Στις 19:30, διά θαλάσσης από το Πόρτο Χέλι, με το σκάφος της οικογένειας, «Αφρόεσσα», έφτασε ο Νικόλαος, γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου , δια ξηράς, με μία ανθοστολισμένη άμαξα, έφτασε η νύφη Τατιάνα Μπλάτνικ, έτοιμοι και οι δύο να πουν το μεγάλο «ναι», σε ένα γάμο που επέλεξαν να τελέσουν στην Ελλάδα και στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Στο πλευρό τους οι δικοί τους άνθρωποι, οι γονείς και τα αδέλφια του γαμπρού, η οικογένεια της νύφης, οι αδελφές του βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας, αφ’ ενός η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, το διάδοχο του θρόνου Φελίππε με τη σύζυγό του Λετίθια και τις ινφάντες Κριστίνα και Έλενα και η πριγκίπισσα Ειρήνη και αφ’ ετέρου η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα και η αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου Φρέντερικ, και τον αδελφό του πρίγκιπα Χοακίμ.

Παρόντα ήταν επίσης μέλη πολλών βασιλικών οικογενειών, όπως ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαάκον, η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας Βικτόρια με τον σύζυγό της και τα μικρότερα αδέλφια της, τη Μαντλέν και τον Καρλ-Φιλίπ, ο διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας Βίλχελμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του Μαξίμα και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας.

Το παρών έδωσαν και πολλοί φίλοι από το ευρωπαϊκό και ελληνικό τζετ σετ. Σύνολο 370 καλεσμένοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εκ των οποίων οι μισοί περίπου είναι Έλληνες.

Μεγάλοι απόντες «γαλαζοαίματοι» ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, για λόγους υγείας μετά την σχετικά πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα στην οποία υπεβλήθη, αλλά και η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας και ο διάδοχος του θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα - τους οποίους εκπροσώπησε ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ με τη σύζυγό του - για την επίσκεψη των οποίων δεν κρίθηκαν επαρκή τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ένα σώμα που ξεπέρασε συνολικά τους 200 άνδρες τόσο από πλευράς ελληνικών αρχών, όσο και πρεσβειών και ιδιωτικής ασφάλειας των ίδιων των καλεσμένων.

Κουμπάροι του ζευγαριού είναι οι αδελφοί του Νικολάου Παύλος και Φίλιππος, τα τρία αδέλφια της Τατιάνας Μπόρις, Ιγκόρ και Αττίλιο και ο παιδικός φίλος του Νικολάου Νάσος Θανόπουλος. Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ.

Η ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε στις αρχές του 1800, όπου ξεκίνησε στις Σπέτσες πρώτο από όλα τα νησιά η επανάσταση του 1821, έχει ένα καμπαναριό που θεωρείται δείγμα αριστουργηματικής τέχνης, στολίστηκε εξωτερικά για την περίσταση με άνθη, φρούτα και κλαδιά θάμνων της ελληνικής γης και δύο μεγάλες ελληνικές σημαίες στην είσοδο. Με το Ναό να μην ξεπερνά σε χωρητικότητα τα 50 άτομα, οι διοργανωτές διαμόρφωσαν το χώρο σε πολλά επίπεδα. Χρησιμοποίησαν τον εσωτερικό χώρο της Μονής και το προαύλιο του ναού για τους επίσημους προσκεκλημένους, τοποθετώντας οθόνες για την ταυτόχρονη προβολή του μυστηρίου και τον προαύλιο εξωτερικό χώρο της Μονής για τους ανθρώπους των ΜΜΕ, που ανέρχονταν σε 200, εκ των οποίων 120 ξένοι, κυρίως τηλεοπτικών συνεργείων και φωτορεπόρτερ - για τους οποίους έστησαν και μία ειδική εξέδρα, ώστε να μπορούν να απαθανατίσουν στιγμές από την προσέλευση των επισήμων.

Οι διοργανωτές προέβλεψαν, στα όρια των περιορισμένων δυνατοτήτων του χώρου, και ένα μικρό κομμάτι με ειδικά κιγκλιδώματα για τους... κοινούς θνητούς, πολλοί εκ των οποίων κάτοικοι του νησιού, που ήθελαν να πάρουν μία μικρή γεύση από την λάμψη ενός τέτοιου λαμπερού γάμου.

Μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου οι νεόνυμφοι και οι προσκεκλημένοι τους μεταφέρθηκαν στο κτήμα Κουτσή στην Κουζουλού Σπετσών για την γαμήλια δεξίωση.
















Παύλος, Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους

Η μητέρα της νύφης με τον πατριό της

Οι Βασίλισσες Μαγκρέτε και Σοφία

Οι φίλες της νύφης, παράνυφες

Η Αλεξία με το σύζυγό της Κάρλο Μοράλες και τα παιδιά τους

Φίλιππος και Θεοδώρα

Κωνσταντίνος και Άννα Μαρία

Ο κουμπάρος Νάσος Θανόπουλος

Υψηλοί προσκεκλημένοι

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με την Ζωή Λάσκαρη και την κόρη τους

Υψηλοί καλεσμένοι

Η νύφη

Η νύφη κατά την είσοδό της στην εκκλησία

Oι νεόνυμφοι

Ο Νικόλαος εισέρχεται στην εκκλησία

Oι νεόνυμφοι

Oι νεόνυμφοι

Η νύφη

Oι νεόνυμφοι

Oι νεόνυμφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: