Παρασκευή

Στη Δημοκρατική Συμμαχία ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Δημητρακόπουλος

Στη "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη, προσχώρησε, με δήλωσή του, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Δημητρακόπουλος.
Είχε προηγηθεί συνάντησή του με την Πρόεδρο της Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η επιτυχής αντιμετώπιση της κρίσης προϋποθέτει κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων, σύνεση στη λήψη των αποφάσεων, νηφαλιότητα στην επιλογή των βημάτων για την υλοποίησή τους και ισχυρή βούληση για τη στήριξή τους.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, πρόσθεσε,δείχνει αποφασισμένη, με τις προτάσεις και τις επιλογές της, να συμβάλλει αφενός στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της πατρίδας, αφετέρου στη βελτίωση της θέσης και της προσφοράς στης στο Ευρωπαϊκό και το διεθνές στερέωμα.
"Με αυτό το δεδομένο, θέτω κι εγώ τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μου στους τομείς των διεθνών σχέσεων και της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας στις τάξεις της "Δημοκρατικής Συμμαχίας",συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες του κινήματος και της προέδρου του Ντόρας Μπακογιάννη", τόνισε.
Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συστράτευση του κ. Γ. Δημητρακόπουλου και του ανέθεσε την ευθύνη του τομέα εξωτερικής πολιτικής του κινήματος.
Εξ άλλου, από αύριο η Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" ξεκινά τετραήμερη περιοδεία στην Κέρκυρα, τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα, την Άρτα και τα Γιάννενα.
Η κα Μπακογιάννη θα παραχωρήσει συνέντευξη στην Κέρκυρα,το δε πρόγραμμά της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σειρά συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
Στο μεταξύ, η "Δημοκρατική Συμμαχία" εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με αφορμή τη στάση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.
"Η εκκωφαντική σιωπή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνει ότι δεν έχουν τη βούληση να συγκρουσθούν με τους κομματικούς τους στρατούς και άρα να δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για απειλές και παραλήρημα των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που συνιστούν ακραία πρόκληση για την ελληνική κοινωνία.
Σημείωσε ότι "η πρόκληση αυτή ξεπερνά κάθε όριο", αν αληθεύει ότι η ΓΕΝΟΠ έχει λάβει επιχορήγηση 3,1 εκ ευρώ, από τη ΔΕΗ μέσα στο 2010.
"Ο κ. Φωτόπουλος εκβιάζει απροκάλυπτα την Πολιτεία, προκειμένου οι Έλληνες να συνεχίζουν να συντηρούν με τις θυσίες τους (τους φόρους, τη μείωση των μισθών και των συντάξεών τους, την απώλεια θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα), το συντεχνιακό του βιλαέτι", δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: