Τρίτη

Ραγδαία αύξηση των ποσοστών της «Χρυσής Αυγής» στην Αθήνα,σύμφωνα με έρευνα από τέσσερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού




Εκλογικό ρεύμα υπέρ της Χρυσής Αυγής καταγράφεται σε αρκετές δημοσκοπήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας ανησυχία στα επιτελεία των κομμάτων.
Χαρακτηριστική είναι η έρευνα....
μιας ομάδας πανεπιστημιακών από τέσσερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (Πάντειο, Μακεδονία, Οξφόρδη και Σορβόννη), που έχει....
ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο. Η δημοσκόπηση αυτή εξετάζει τιςπολιτικές συμπεριφορές στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και ευρύτερα του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Αφορμή για την...

έναρξη της έρευνας ήταν τα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, όπου, όπως επισημαίνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, Βασιλική Γεωργιάδου, που μετέχει στην έρευνα, «συνειδητοποιήσαμε ότι σε επίπεδο πολιτικής και εκλογικής συμπεριφοράς υπάρχουν καινούργια δεδομένα για να μελετηθούν».

Ουσιαστικά αυτό που διαπιστώθηκε, σημειώνει, με βάση τα πρώτα στοιχεία, είναι ότι «η Χρυσή Αυγή καταγράφει υψηλά ποσοστά, όχι μόνο σε εκλογικά διαμερίσματα, όπου η μεταναστευτική πυκνότητα είναι πάνω από 30%, αλλά και σε άλλα εκλογικά διαμερίσματα, όπου δεν είναι υψηλότερη του μέσου όρου, δηλαδή δεν είναι πάνω από 5%».


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: