Πέμπτη

Μπογιές και αυγά στον Λοβέρδο

Επίθεση με αυγά και μπογιές δέχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ΚΑΠΗ στους Αγίους Αναργύρους. Ένταση, προπηλακισμοί και δύο σοβαρά τραυματίες. Τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ. Δείτε τι δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
Τελειωμό δεν έχουν οι επιθέσεις σε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Α ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε φραστική επίθεση, από ομάδα ατόμων που εισέβαλε στην αίθουσα.
Εκτοξεύθηκαν μπογιές και αυγά, προς τους παρευρισκόμενους και εναντίον του υπουργού και ακολούθησε πανδαιμόνιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο άτομα.
Πρόκειται για τον πρόεδρο του του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρο Πελέκα και τον σύμβουλο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.
Οι δύο άνδρες δέχθηκαν χτυπήματα με καδρόνια στο κεφάλι και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν υποστεί διάσειση.





H επίθεση στον Α. Λοβέρδο by fotnak




Όλα ξεκίνησαν, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα κατά την άφιξη του κ. Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.
Την ώρα της άφιξης, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ομάδα δεκαπέντε ατόμων, οι οποίοι, κατά τους ίδιους, ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτέθηκαν του υπουργού Υγείας και των συνεργατών του.
Πετώντας αυγά συνεπλάκησαν με την ασφάλεια του κ. Λοβέρδου και τους παρισταμένους και χειροδίκησαν με αποτέλεσμα να ζαλιστεί ο συνεργάτης του υπουργού Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Αμέσως ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, γιατρός στο επάγγελμα, έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες ενώ εκλήθη το ΕΚΑΒ και αστυνομική δύναμη η οποία παρενέβη και απεκατέστησε την τάξη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο αργότερα και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν τρομοκρατούνται και "κανείς δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καθήκον μας".
Αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας αποχώρησε για να επισκεφθεί τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματά στο οποίο διακομίσθηκαν. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσία των κ.κ. Τιμοσίδη και Αηδόνη.
 

Απάντηση Λοβέρδου για τα αβγά by aggelosandreou
Σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλοντας σε ανακοίνωσή του ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ και το κόμμα του είναι πίσω όσα συνέβησαν σε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στους Αγίους Αναργύρους.
Έδρασαν οι δήθεν "γνωστοί - άγνωστοι", επισημαίνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: "Με νοοτροπία τραμπούκων, και μετερχόμενοι πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του ’60, αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες»".
Επιπλέον τονίζει ότι τώρα οι μάσκες έπεσαν και οι δήθεν «γνωστοί - άγνωστοι» έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα. Συγκεκριμένα καταγγέλει ότι πρόκειται για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχό στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου.
"Ο κ. Τσίπρας και ο Συνασπισμός του οποίου ηγείται, είναι συνυπεύθυνοι σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και θα παραμένουν έκθετοι, έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές ενός δημοκρατικού κόμματος. Ο κ. Τσίπρας οφείλει πλέον να αντιληφθεί ότι, πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στο παρελθόν, δεν οδηγούν παρά στην βία, την ανομία, πλήττουν την δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον και τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε πολίτη", καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Συνασπισμού
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο. Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον Πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, τη διαψεύδει", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Αριστεράς.
"Για άλλη μια φορά - ελπίζουμε τελευταία - τους γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν.
Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένοι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, είναι υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, μαχητικών αγώνων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης. Για την πολιτική μας δεν θα απολογηθούμε σε αυτούς που χρησιμοποιούν βία, πλήττουν τη δημοκρατία, επιτίθενται στα δημοκρατικά δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσια περιουσία ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Και αυτοί έχουν όνομα. Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: