Τετάρτη

Πωλείται το εμπορικό κέντρο gaea life style center!

 
(από το kosmoslarissa.gr) 
Η επένδυση απέτυχε και το δάνειο έγινε θηλιά! Οι πόρτες των τραπεζών έκλεισαν για την ΕΑΣ Λάρισας. Τα εύκολα δάνεια από την ΑΤΕ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ανήκουν στις άφρονες εποχές του ελληνικού κράτους. Η πολυδιαφημισμένη επένδυση του αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη βυθίστηκε στο Λιμάνι. Μόλις δυόμιση χρόνια μετά τα λαμπερά εγκαίνια το εμπορικό κέντρο που κόστισε ένα σωρό λεφτά, επιβεβαίωσε την αποτυχία της επένδυσης με ένα μεγαλοπρεπές πωλητήριο στην τιμή των 14 εκ. ευρώ….   Τελικά το mall του… Μαρίνου Αντύπα του Θεσσαλικού κάμπου, του Θανάση Κοκκινούλη, κρέμασε πωλητήριο μόλις δυόμισι χρόνια μετά τη λειτουργία του, αναγκάζοντας τους αγρότες που ονειρεύονταν να γίνουν καταστηματάρχες και επιχειρηματίες να επιστρέψουν στα χωράφια τους.

 Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τo «Gaea Lifestyle Center» που κόστισε στην ΕΑΣ Λάρισας περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα αναγκάστηκε να δανειστεί από την Αγροτική Τράπεζα, πωλείται σήμερα στην τιμή των 14 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό κέντρο της ένωσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, με πρωτομάστορα τον «γαλάζιο» αγροτοσυνδικαλιστή του Κάμπου Θανάση Κοκκινούλη, δεν άντεξε την οικονομική κρίση και «γονάτισε» ύστερα από δύο χρόνια λειτουργίας.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2008 όταν ο κ. Κοκκινούλης έκοβε την κορδέλα του «Gaea Lifestyle Center» καμαρώνοντας για το δημιούργημά του. Με 57 καταστήματα και xώρους μαζικής εστίασης, το εμπορικό κέντρο των αγροτών ξεκίνησε με τους  καλύτερους οιωνούς.

Η επένδυση στοίχισε πάνω από 8 εκατ. ευρώ και ήταν έργο της ένωσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, προκειμένου, όπως είχε αναφέρει ο τότε πρόεδρος της Θανάσης Κοκκινούλης, «να αναχαιτιστεί το κύμα εισροής ξένων κεφαλαίων στη θεσσαλική πρωτεύουσα». Οι Λαρισαίοι όμως δεν αγκάλιασαν το δημιούργημα των αγροτών. Οι μη ικανοποιητικές επιδόσεις του και η έλλειψη εμπορικής κίνησης και ρευστότητας έχουν ήδη οδηγήσει αρκετούς από τους μισθωτές  του εμπορικού κέντρου να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα από το σύνολο των 6.000 τ.μ. να είναι σήμερα ξενοίκιαστα τα 900 τ.μ.

Ο πρόεδρος της ένωσης κ. Σπύρος Τσικρίκας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα όταν ο «μάνατζερ» του mall αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα στον Δήμο Κιλελέρ, αναφέρει στο «ΘΕΜΑ»: «Ήδη έχει ανατεθεί σε κτηματομεσιτικό γραφείο η αναζήτηση αγοραστή του κέντρου. Προηγήθηκαν κάποιες συζητήσεις με την ΑΤΕ αλλά δεν κατέληγαν πουθενά, ενώ όσον αφορά στο τίμημα της πώλησης, αυτό ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ. Παρόλο που η λειτουργία του "Gaea Lifestyle Center" ξεκίνησε με τους καλύτερουs οιωνούς η οικονομική συγκυρία αλλά και η ανεργία που καλπάζει φρέναραν την ανάπτυξή του. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα σε σύνολο 6.000 τ.μ. τα 900 να μένουν σήμερα ξενοίκιαστα».

Ο αρχικός στόχος για τον τζίρο από τις πωλήσεις των καταστημάτων θα έπρεπε να ανέλθει περίπου σε 18-20 εκατ. ευρώ στο πρώτο 12μηνο πλήρους λειτουργίας και με έσοδα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας περίπου 1,5-2 εκατ. ευρώ, στόχοι ωστόσο οι οποίοι ουδέποτε επιτεύχθηκαν. Αντιθέτως, οι υποχρεώσεις από τα δάνεια έχουν... φουσκώσει σαν τον Πηνειό, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες οι επικρίσεις που δέχεται η ΕΑΣ Λάρισας ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν εκτός του αντικειμένου της.

 Πολλοί ήταν μάλιστα οι αγρότες του Κάμπου που σχολίαζαν με πίκρα πως «αντί να επενδύσουμε στην τυποποίηση και διανομή αγροτικών προϊόντων βρεθήκαμε μπλεγμένοι στον χώρο της μόδας και του lifestyle». Η παρουσία μάλιστα της καλλονής από την Πορτογαλία, η οποία ανέλαβε την προώθηση του «Gaea», τους έβαζε σε σκέψεις, αλλά ο κ. Κοκκινούλης  τους καθησύχαζε λέγοντας πως επέλεξε την καλύτερη...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ GAEA LIFESTYLE CENTER ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ DEALS ON WHEELS INTERNATIONAL ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΩΗΣΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ ΤΟ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΣΤΑ 12 ΕΚ ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑΦΕΤΕΡΑ FERRARI KAI TA LAMBORGHINI ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΣΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΕΣΙTH .