Σάββατο

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
Πάντα γνώριζα ότι υπήρχαν συνιστώσες στη Νέα Δημοκρατία του κύριου Σημίτη αλλά δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι θα χειροκροτείτο ο κύριος Βενιζέλος από τη Νέα Δημοκρατία όταν το ΠΑΣΟΚ δεν χειροκρότησε χθες τον Πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης την οποία ψηφίζει και της δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.
 
Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ποιο είναι το στημένο παιχνίδι. Το απόλυτα στημένο παιχνίδι το οποίο παίζεται εις βάρος του Ελληνικού λαού εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν από το 2000.
 
Είναι ένα στημένο παιχνίδι το οποίο μας φέρνει σήμερα στο Κοινοβούλιο για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ακούγοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της τέταρτης κυβέρνησης Σημίτη.

Είναι η τέταρτη κυβέρνηση Σημίτη, διότι ουσιαστικά η οικονομική πολιτική η οποία ακολουθείται, είναι αυτή που εμπνεύστηκε ο κύριος Σημίτης το 2000. Τότε υπουργός του επί της Οικονομίας ήταν ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, κουμπάρος και εμπνευστής του σημερινού υπουργού Οικονομικών του κ. Στουρνάρα.

 
Η δεύτερη κυβέρνηση Σημίτη ήταν η κυβέρνηση Παπανδρέου. Αποχώρησε κι εκείνη από την αίθουσα του Κοινοβουλίου μαζί με τον κ. Σαμαρά μόλις οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λάβαμε το λόγο, τους ευχαριστούμε.

Φαίνεται ότι η τρόικα είναι πιο ευχάριστος συνομιλητής απ’ ότι ο Ελληνικός λαός και το Εθνικό Κοινοβούλιο.

 
Ο κύριος Παπανδρέου είχε ως υπουργό επί της Οικονομίας τον κύριο Παπακωνσταντίνου, έτερο τέκνο του κυρίου Σημίτη. Είναι εκείνος που με τη Goldman Sachs φρόντισε να ετοιμαστεί το swap το οποίο θα υποδούλωνε τον ελληνικό λαό και το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε εταιρεία-τίτλος και ουσιαστικά έχει μεταφερθεί το χρέος εκείνου του swap στην Εθνική Τράπεζα.

Τρίτος υπουργός είναι ο υπουργός που επέλεξε ο κύριος Σαμαράς μόλις ανέλαβε την εντολή της συγκυβέρνησης, ο κύριος Ράπανος από τα γνήσια τέκνα του κυρίου Σημίτη αλλά έφυγε νωρίς. Τέταρτος είναι ο κύριος Στουρνάρας


Είναι ένα στημένο παιχνίδι το οποίο εκτελεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το σχέδιο της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, της κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας, της παράδοσης καταρχήν μέσω των οικονομικών όπλων του κράτους που λέγεται Ελλάδα. Στη συνέχεια η Ελλάδα λειτουργεί  ως πυροκροτητής  για τις επόμενες χώρες του Νότου μέχρι να φτάσουμε σε όλη την Ευρώπη, μέχρι να φτάσουμε σ’ αυτό που ο κύριος Πάγκαλος έλεγε φεντεραλισμό.

 
Είναι  ένα σχέδιο το οποίο ξεκίνησε όταν βρέθηκε η πιο συμπαθής κατάλληλη ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση της χορήγησης αφειδώς δανείων.
Άρχισε τότε με την κυβέρνηση Σημίτη η αγορά όπλων. Έγιναν πλούσιες οι βιομηχανίες της Γερμανίας, όπως η HADEVE  με τα υποβρύχια, οι εταιρείες παραγωγής τεθωρακισμένων, έγινε ο αγροτικός αφοπλισμός της Ελλάδος.

 
Τέλος προχώρησαν στη δανειοληπτική παγίδα του Ελληνικού λαού. Εορτοδάνεια, αυτοκίνητα, κάρτες. Οι τράπεζες κυνηγούσαν τους Έλληνες καταναλωτές να πάρουν δάνεια. Αυτά τα δάνεια έχουν γίνει τώρα η αγχόνη του Ελληνικού λαού, της ελληνικής οικογένειας

Πρόκειται για δάνεια που οδηγούν Ελληνίδες και Έλληνες, πατεράδες και μανάδες στην αυτοκτονία. Αυτοκτόνησαν 3.000 Έλληνες. Τους κτυπούν την πόρτα οι νταβατζήδες των εισπρακτικών εταιρειών, οι ίδιοι νταβατζήδες στους οποίους ανέθεσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να εισπράττουν τους φόρους σ’ αυτόν εδώ το τόπο. Σε λίγο θα εισπράττουν για λογαριασμό των τραπεζών στις οποίες θα χρωστά το ελληνικό κράτος.

 
Στη δεύτερη φάση κατέφθασε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τρία άγνωστα ταλέντα μέχρι εκείνη τη στιγμή, τον κύριο Παπακωνσταντίνου, τον κύριο Ραγκούση και τον κύριο Δρούτσα. Και τι έκαναν; Ανέλαβαν πρώτα απ’ όλα τη δυσφήμιση της χώρας Ποιος μίλησε για τιτανικό; Ποιος δυσφήμισε πρώτος τη χώρα αλλοιώνοντας τα στατιστικά στοιχεία; Ο πρώην πρωθυπουργός, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Προχώρησαν σε τρίτη φάση παραχωρώντας στους διάφορους παίκτες των σεναρίων της κατάλυσης του Ελληνικού Δημοσίου
 
Ο διοικητικός νους ήταν Καλλικράτης, ο οικονομικός νους τα μνημόνια. Προχώρησαν και στη διάλυση του δικαστικού σώματος.

Βλέπουμε δικαστές να έχουν πάρει πολιτική πλευρά. Βλέπουμε να γίνονται  βουλευτές Επικρατείας και υπουργοί χωρίς αυτό να γίνεται για την συνδικαλιστική τους δράση, αλλά τυχαίως όλως, διότι είναι στενοί συγγενείς του διαπραγματευτή της SIEMENS που έκανε τη συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο.



Ο Μπόμπ  Σικέλης υπέγραψε τη συμφωνία, συμφωνία που ακόμη βέβαια δεν έχει υπογραφεί από υπουργό, έχει περάσει από τη Βουλή και χαρίζει 1,9 δις ευρώ του ελληνικού λαού στην εταιρία η οποία λειτούργησε ως διαφθορέας του ελληνικού δημοσίου .

 
Προχώρησαν σε διάλυση της αστυνομίας, των συνδικάτων, της παιδείας-ελπίζω ότι η ΝΔ θα συνεργαστεί στενά με την κ. Ρεπούση την υπεύθυνη τομεάρχη της συγκυβέρνησης.
 
Όμως ήλθε η ώρα της κρίσης και είναι η ώρα που θα πρέπει να κριθούν οι κριτές. Είναι η ώρα να ανοίξουμε τον φάκελο των κριτών. Διότι η Ελλάδα λειτούργησε ως λεοντή ή μεταμφίεση για να απασχολήσουν την κοινή γνώμη.

Η Ευρώπη απέτυχε, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είναι χρεωμένες. Η Γερμανία είναι εκείνη που θα πρέπει να γίνει υπόδικος απέναντι στην Ευρώπη του Νότου. Θεωρείται και είναι ο εισαγωγέας της διαφθοράς. Είναι σημαντικό να δούμε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κανείς να ελέγξει την ορθότητα των  απαιτήσεων της τρόικας που εκπροσωπεί τον συνδυασμό των μπαταξήδων: των τραπεζιτών και εκείνων που προχωρούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση υπό την έννοια της κατάργησης του έθνους κράτους, των φεντεραλιστών.

 
Αυτοί είναι που θα ελέγξουν τα έργα και τις ημέρες της Siemens; Αυτοί είναι που θα ελέγξουν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια; Αυτοί είναι που θα ελέγξουν την πολυετή λεηλασία της εμπορικής αγοράς της χώρας μας; Όχι βέβαια.

Αλλά  η συγκυβέρνηση έγινε για  ένα λόγο, η συγκυβέρνηση έγινε προκειμένου να σβήσουν όλα τα σκάνδαλα, να μην τιμωρηθεί απολύτως κανείς.

 
Ερωτώ, γιατί δεν έγινε η κυβέρνηση στις 6 Μάιου όταν είχαν την πλειοψηφία το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΜΑΡ; Τι άλλαξε από τις 6 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου; Το μόνο που άλλαξε είναι ότι παραγράφηκαν, νομίζουν, τα αδικήματα εκείνων που χειρίσθηκαν την καταστροφή της χώρας. 

Παραγράφονται αρκετά αδικήματα δεν παραγράφεται όμως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ούτε η σύσταση διεθνούς συμμορίας. Προβλέπονται αυτά από τις διεθνείς συμβάσεις. Αλλά δεν παραγράφεται ούτε ένα άλλο αδίκημα, το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Αν αποδειχθεί ότι τελικά ήταν μέρος του σχεδίου θα κριθούν και θα κριθούν πολύ αυστηρά από τον ελληνικό λαό.

 
Την ίδια ώρα που μιλούν για έλεγχο των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα, οι ίδιοι υπογράφουν την απαλλαγή των πάντων. Άκουσα προχθές τον κ. Βενιζέλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να μιλά για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Τα ίδια ακριβώς έλεγε, όταν ως πρωταγωνιστής της εξεταστικής επιτροπής  για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, υπέγραφε την απαλλαγή του. Του θυμίζω την υπογραφή του.
 
Τα ίδια έλεγε και ο κ. Σαμαράς. Στην εξεταστική επιτροπή για τη  Siemens,  στο πόρισμα το οποίο κατέθεσα, είχα ζητήσει  την περαιτέρω διερεύνηση για τον κ. Μιχάλη Λιάπη.  Χθες λοιπόν απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες για 13 πρώην στελέχη του ΟΣΕ για την υπόθεση της Siemens,  για την υπόθεση του τροχαίου υλικού.
 
Όσον αφορά την υπόθεση του Σκαραμαγκά, για την υπόθεση αυτή στην οποία αν η εξεταστική επιτροπή της SIEMENS  είχε παραπέμψει και τον τότε  υπεύθυνο υπουργό θα είχε αποκαλυφθεί η αλήθεια και δεν θα είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις που υπέγραψε με τα ναυπηγεία ο κ. Βενιζέλος. Καταθέτω τη μήνυση για τα πρακτικά της Βουλής.


Είχε έρθει αίτημα για τον κ. Λιάπη, βέβαια δεν συζητήθηκε και τώρα έχει επέλθει η παραγραφή. Αυτή λοιπόν είναι η συγκυβέρνηση της συγκάλυψης , η συγκυβέρνηση που ουσιαστικά  αυτό που θέλει να κάνει είναι να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα τιμωρηθεί.    

 
Τοποθετήθηκε υφυπουργός  Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός του Ναυτικού που υπέγραψε τη σύμβαση τροποποίησης για το Σκαραμαγκά. Που υπέγραψε δηλαδή ουσιαστικά τη συνέχιση του σκανδάλου. Και ερωτώ, θα το επιτρέψει ο ελληνικός λαός; Ελπίζω πως όχι. Πιστεύω πως όχι.
 
Αλλά αυτό αφορά και εμάς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Απευθύνομαι σε όλες τις πλευρές και ιδίως στους νέους συναδέλφους, σε εκείνους που εξελέγησαν για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, διότι ο ελληνικός λαός τους έστειλε σε τούτη εδώ την αίθουσα. Επισημαίνω ότι ο καθένας από εμάς έχει και την προσωπική του ευθύνη.
 
Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΛΗΝΕΣ συναντηθήκαμε συνάδελφοι από διαφορετικούς χώρους, ενωθήκαμε δέκα βουλευτές στην αρχή, ήλθαμε κοντά με το Άρμα Πολιτών, με τον Γιάννη Δημαρά. Δημιουργήσαμε κοινοβουλευτική ομάδα και αντισταθήκαμε στην κομματική εντολή.

Αυτό που ζητώ από όλους σας τους νέους συναδέλφους είναι να ψηφίσετε κατά συνείδηση, κατά εθνική συνείδηση.

 
Προχωράμε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι σε αυτό το στημένο παιχνίδι έχοντας δει ότι και οι όροι δεν είναι ξεκάθαροι. Ο νόμος 4060/2012 προέβλεψε και οι βουλευτές έδωσαν την εξουσιοδότηση στον κ. Βενιζέλο και τον κ. Προβόπουλο να υπογράψουν τις δανειακές συμβάσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Στο άρθρο 2 παράγραφος 3 ορίζεται ρητά ότι: «με μέριμνα του υπουργού Οικονομικών, η σύμβαση μετά την υπογραφή της από όλα τα προβλεπόμενα μέρη διαβιβάζεται στην Βουλή για ενημέρωση».
 
Ζητώ την ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων για την σύμβαση που φέρεται να έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με τον EFSF.

Το ερώτημα είναι: Υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση; Η απάντηση είναι πως όχι. Δεν υπάρχει καμιά υπογεγραμμένη σύμβαση με τον EFSF.


Πως διαπραγματεύεται κάποιος μια ανυπόγραφη σύμβαση; Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν οι δεσμευτικές υπογραφές δυο αρχηγών, του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου.

 
Η μόνη δέσμευση είναι οι εγγυητικές τους επιστολές. Τίποτε άλλο δεν δεσμεύει την Ελληνική Δημοκρατία απέναντι στους δανειστές σε σχέση με τον EFSF.
 
Ένα άλλο ερώτημα είναι πως εισρέουν κεφάλαια όπως π.χ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπου δόθηκαν 25 δις ευρώ χωρίς υπογεγραμμένη σύμβαση.
Σας θυμίζω ότι σε γραπτή απάντηση του κ. Ζανιά σε έγγραφη ερώτηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρεται ότι δανειστήκαμε σε τίτλους για τις τράπεζες εκτός EFSF. Μας χορηγήθηκε και το σχετικό ΦΕΚ.

Σας αναφέρω ότι αυτού του είδους ο δανεισμός δεν προβλέπεται στα σχέδια συμβάσεων που έχουν έλθει στη Βουλή για κύρωση. Πως λοιπόν πληρώνονται τόκοι για μη υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις. Ρωτάω ευθέως, εσείς κ. Βενιζέλο που ασχολείστε με το νέο ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις δανειακές συμβάσεις με τον EFSF; Αν ναι καταθέστε το αντίγραφο και δώστε το στους Έλληνες βουλευτές.

 
Άκουσα χθες με προσοχή τον Πρωθυπουργό. Μίλησε για πολλά ωραία πράγματα ανάμεσα στα οποία ήταν και η χρηματοδότηση των κομμάτων. Αποφάσισε ότι θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο. Η αλήθεια όμως ποια είναι;

Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέη 96.800.000 ευρώ στην Αγροτική τράπεζα, 10.000.000 ευρώ στη Marfin, 5.000.000 ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς.

 
Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέη 105.000.000 ευρώ στην Αγροτική τράπεζα, 15.000.000 ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς.

Αυτά τα χρέη προκύπτουν από απάντηση που έδωσε ο υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης στο Κοινοβούλιο σε ερώτηση του τέως συναδέλφου, του κ. Βελόπουλου. Την καταθέτω.

 
Τι θα αλλάξει λοιπόν από την χρηματοδότηση των κομμάτων; Θα αλλάξουν τα ΑΦΜ των κομμάτων και θα διαγράψουμε τα χρέη ή θα κλείσουμε την Αγροτική τράπεζα;
 
Ξεκαθαρίζουμε από το βήμα της Βουλής. Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να χαριστούν χρήματα του ελληνικού λαού τα οποία χρησιμοποιήσατε για προπαγάνδα στις τελευταίες εκλογές ρίχνοντας λάσπη. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε έτσι για αλλαγή του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων.
 
Εμείς συμφωνούμε να αλλάξει και μάλιστα να μειωθούν κατά πολύ οι επιχορηγήσεις στα κόμματα. Προτού όμως γίνει αυτό θα πρέπει να πληρώσετε εκείνα τα δάνεια τα οποία πήρατε έναντι των επιχορηγήσεων των επομένων ετών.
 
Να σας θυμίσω ότι υπάρχουν και ανοικτές υποθέσεις. Ο κ. Τσουκάτος επανήλθε πλέον στα πράγματα. Ερωτώ, τι έχει γίνει; Είχε δίκιο όταν είπε ότι τα χρήματα του κ. Χριστοφοράκου τα πήρε το ταμείο του ΠΑΣΟΚ άρα πρέπει να επιστρέψει την χρηματοδότηση των κομμάτων ή τα πήρε ο ίδιος και πρέπει να πάει φυλακή.
 
Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δυο μαζί ή κανένα από τα δυο. Κάποιος από τους δυο πρέπει να πληρώσει, το ΠΑΣΟΚ ή ο κ. Τσουκάτος. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αλήθεια και για εμπιστοσύνη.

Είδα χθες ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού είχε επτά συγκεκριμένες αναφορές ίδιες  με την ομιλία του κυρίου Παπαδήμου, δεν ξέρω αν ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας.

 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι από την κυβέρνηση του αυτονόητου, του κυρίου Παπανδρέου, τώρα έχουμε περάσει στην κυβέρνηση του προφανούς.
Όταν δεν λένε τι θα κάνουν με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ενώ στο χρέος από το μνημόνιο 2 έχουν αναγραφεί 50 δις ευρώ που θα διατεθούν στις τράπεζες, και θα χρεωθούν στο χρέος, ποιος θα εξοφλήσει αυτά τα χρήματα;

 
Παίρνουν το πενηντάρικο από την γερόντισσα για να το δώσουν στους τραπεζίτες; Αυτή είναι μια απάντηση που πρέπει να δοθεί τώρα.

Η περιβόητη επιτροπή που θα γινόταν για την περίοδο 2009-2010 ξεχάστηκε. Αντικαταστάθηκε  με επιτροπή που θα διερευνήσει λέει τι έγινε από το 1974 μέχρι σήμερα. Η κάθαρση για την ελληνική οικονομική τραγωδία θάφτηκε στα χρονοντούλαπα της τριπλής συγκυβέρνησης.

 
Αυτό είναι το προφανές, η ύφεση μεγαλώνει υπάρχουν ακραίες προβλέψεις που προβλέπουν ύφεση μέχρι 10%, η ανεργία θα αυξηθεί ή στην καλύτερη περίπτωση θα παραμείνει στα ίδια.

Ταυτόχρονα μιλάμε για ένα τσουνάμι αποκρατικοποιήσεων. Θα πουλήσετε δημόσιες επιχειρήσεις κι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν θα κάνουν μαζικές απολύσεις; Ποιόν κοροϊδεύετε;

 
Ανεργία και ύφεση το περιβόητο σπιράλ του θανάτου θα συνεχίσει να τρυπά τα σωθικά της χώρας και αυτό είναι προφανές. Οι αποκρατικοποιήσεις που έχετε σχεδιάσει σε συγκεκριμένους αγοραστές είναι στημένες, όπως η υπόθεση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Η καλύτερη προσφορά είναι 40 εκατομμύρια ευρώ, οι αποτιμήσεις μόνο των περιουσιακών στοιχείων είναι δεκαπλάσιες και ενδιαφερόμενος αγοραστής είναι ουσιαστικά ο ανταγωνιστής. Θα αγοράσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, θα τελειώσουν οι καλλιεργητές των τεύτλων, θα σταματήσει να υπάρχει βιομηχανία στις περιοχές που κλείνουν τα εργοστάσια, ο ανταγωνιστής θα αγοράσει το εργοστάσιο θα το κλείσει και θα κερδίσει με εισαγόμενα προϊόντα.

 
Στον ΟΠΑΠ ο φίλος σας ο κύριος Κόκκαλης με την Intracom, μετέφερε τα δικαιώματα της Intrasoft για το λογισμικό, σε μια offshore εταιρεία στην Κύπρο. Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο ο ΟΠΑΠ πληρώνει στην offshore της Κύπρου τα δικαιώματα για το λογισμικό.

Αυτό τι σημαίνει, ότι δεν μπαίνει στο ελληνικό δημόσιο ούτε ένα ευρώ σε ποιόν θα δώσετε τον ΟΠΑΠ; Τα χετε συζητήσει μεταξύ σας; Φοβάμαι πως ναι.

 
Η μνημονιακή πολιτική θριαμβεύει. Μιλήσατε για την αναγκαιότητα να τηρηθούν και να επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου, δηλαδή έλλειμμα 3% μέχρι το 2015, ότι δηλαδή διατάζει και ότι επιβάλλει το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, ότι λέει το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας.

Εδώ απλώς θα αναφέρω ότι ο νομπελίστας οικονομολόγος ο Paul Krughman το θεωρεί υπεύθυνο για την κρίση στην Ευρώπη και το έχει χαρακτηρίσει σύμφωνο δημοσιονομικής ηλιθιότητας.

 
Το αποτέλεσμα είναι απλό: οι άνεργοι, οι φτωχοί  και οι πεινασμένοι θα συνεχίσουν να υποφέρουν και να χάνονται για να θριαμβεύσει ο νεοφιλελευθερισμός. Αυτό είναι το προφανές λοιπόν αυτής της κυβέρνησης.
 
Ίσως κατηγορηθώ πάλι για λαϊκισμό, για γραφικότητα και ως επικίνδυνος για την ευρωπαϊκή πορεία και τη θέση της χώρας. Η δική σας μνημονιακή πολιτική καθημερινά αποτυγχάνει. Και αποτυγχάνει γιατί υπακούει στις προσταγές που υπηρετεί τις ανάγκες μιας περιορισμένης ομάδας ανθρώπων ενάντια σε κάθε ανθρωπιστική και ηθική λογική. Ούτε λαϊκοί είμαστε ούτε επικίνδυνοι. Εμείς μιλάμε και προετοιμάζουμε τους όρους για πλήρη αποδέσμευση της χώρας από το επαίσχυντο μνημόνιο, για κατάργηση άμεση των μνημονίων.

Η τριπλή συγκυβέρνηση προετοιμάζει την κοινή γνώμη για το μνημόνιο Νο 3 και ένα ακόμα P.S.I. Θυμηθείτε την ημέρα που το αναφέρω μέσα στο κοινοβούλιο. Αυτό είναι το προφανές.

 
Το συμπέρασμα είναι ότι η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας. Και για όλα αυτά που ανέφερα, οι συγκυβερνώντες είστε υποκριτές άρα και οι πολιτικά αδύναμοι, αυτό θα γίνεται εμφανές κάθε μέρα, κάθε μέρα που περνά. Αλλά κάθε μέρα χάνονται ζωές.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταψηφίζουμε την τριπλή συγκυβέρνηση γιατί η πολιτική της κατακερματίζει τον κοινωνικό ιστό και σπρώχνει μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες στην εξαθλίωση. Η πολιτική της συνθλίβει ποιοτικά και ποσοτικά τη μεσαία τάξη εξαφανίζει την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας την μικρομεσαία επιχείρηση.


Δεν υπάρχει καμία από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που να μπορεί να ζει.      


Οι Έλληνες έχουν φτάσει στο απροχώρητο, περήφανοι άνθρωποι όταν βλέπουν να τους χτυπούν τη πόρτα οι κλητήρες, αποφασίζουν να πηδήξουν από το μπαλκόνι.


Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα και να το σταματήσουμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε δικαίωμα να σκοτώνουμε ανθρώπους.

 
Το ίδιο συμβαίνει και με τη μετανάστευση τα περισσότερα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό. Έχει ερημώσει η επαρχία, έχουν ερημώσει οικογένειες.
Έχουν προχωρήσει σε μια προλεταριοποίηση της μεσαίας τάξης και μια εξαθλίωση του προλεταριάτου.

 
Στο νέο οικονομικό μοντέλο δεν χωράνε όλοι οι Έλληνες. Και θέλω να θέσω ένα θεμελιώδες ερώτημα. Πόσοι περισσεύουν από τους Έλληνες; Και όσοι περισσεύουν από τους Έλληνες τι θα απογίνουν; Πώς θα ζήσουν; Δεν υπολογίζετε αυτούς που δεν μπορούνε να ζήσουν;
 
Έχετε πάρει τις δικές σας αποφάσεις και δεν σας ενδιαφέρει να απαντήσετε κύριοι της συγκυβέρνησης. Έχετε κάνει τις επιλογές σας. Πιστεύετε ότι με τα ψεύτικα διλήμματα και του εκβιασμούς θα υφαρπάζετε την ψήφο των Ελλήνων και θα κυβερνάτε εκπροσωπώντας πάντα τα συμφέροντα της παγκόσμιας οικονομικής εξουσίας, της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Καταλαβαίνετε όμως καθημερινά ότι με το να αυτοκτονούν όλο και περισσότεροι Έλληνες, αυτή τη πολιτική δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί από ένα γνήσιο πατριωτικό, κοινωνικό, λαϊκό Κίνημα, όπως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 
Σ’ εμάς έπεσε ο ιστορικός κλήρος να εκπροσωπήσουμε όλες αυτές τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Πολιτισμό που θεμελιώθηκε πάνω στις αρχές που δείξανε οι πρόγονοι μας και γι’ αυτό το λόγο λέμε ότι καταψηφίζουμε αυτή τη κυβέρνηση.
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κυβέρνηση Σαμαρά εξαπάτησε προεκλογικά τους Έλληνες. Εάν δει κανείς τις τέσσερις αναγγελίες που έγιναν στο Ζάππειο και τις 18 προτάσεις της δέσμης μέτρων, θα δει ότι ελάχιστες είναι αυτές στις οποίες έλεγε αλήθεια στον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς.
 
Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου τελείωσε. Η αποζημίωση των ομολογιούχων δεν υπάρχει, η προεκλογική δέσμευση αποσύρθηκε. Το πάγωμα και η μείωση των αντικειμενικών αξιών δεν υπάρχει, προεκλογική δέσμευση αποσύρθηκε. Η επιστροφή των οφειλών του δημοσίου δεν υπάρχει, και αυτή η προεκλογική δέσμευση αποσύρθηκε.

Η τακτοποίηση των αυθαιρέτων εξαφανίστηκε. Η αποποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας αποσύρθηκε. Για την ανακεφαλαιοποιήση των τραπεζών, δεν είπε τίποτα.

 
Η κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση. Αναμένει οδηγία από την τρόικα και μάλιστα την ώρα που ο Νότος παλεύει, εκείνος στέλνει εκ των προτέρων επιστολή  για να είναι το καλό παιδί της κ. Μέρκελ. Εκπροσωπεί  ο πρωθυπουργός τους τρεις συγκυβερνώντες.
Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει ουσιαστικά οδηγηθεί στο 100% της απορροφητικότητας μόνο με το πρόγραμμα Ήλιος. Οι Γερμανοί είναι εκείνοι που εκμεταλλεύονται ουσιαστικά τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

 
Η αποκατάσταση των συντάξεων που προβλέπουν τα 18 μέτρα δεν έγινε. Η επέκταση του επιδόματος ανεργίας για δυο χρόνια ειπώθηκε ότι θα γίνει, αλλά δεν ειπώθηκε πότε θα ξεκινήσει. Η επέκταση του επιδόματος ανεργίας για μη μισθωτούς εξαφανίστηκε. Το ίδιο έγινε και με τη ρύθμιση των φορολογικών επιβαρύνσεων των επομένων  μηνών. Όσο αφορά αυτή τη δέσμευση επιβεβαιώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά με τη ρύθμιση εξόφλησης φορολογικών βαρών του 2012 σε εννέα δόσεις και με τα υπόλοιπα τι γίνεται;
 
Τι έχει γίνει με την αντικατάσταση του χαρατσιού από το νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, τίποτα. Η μείωση των φορολογικών χαρατσιών ήταν μόνο για προεκλογική χρήση. Έλεγε ότι το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου δεν θα απολύεται αλλά θα μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον, δεν υπάρχει πλέον ούτε αυτή η δέσμευση.

Η εξασφάλιση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό δεν υπάρχει πουθενά.

 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και την ανακοπή της λαθρομετανάστευσης. Εμείς καταθέτουμε αύριο το πρωί όπως είχαμε αναγγείλει πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές και καλούμε τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου έχοντας τη πλειοψηφία να καταργήσουμε το νόμο που δεσμευτήκατε για να σας εκλέξει εκπροσώπους του ο ελληνικός λαός.
 
Καταθέτουμε πρόταση νόμου, μετά, σε δεύτερη φάση για την αναγνώριση και ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ. Έχω ήδη ζητήσει από το Νίκο το Λυγερό να ετοιμάσει τη πρόταση αυτή. Και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, όχι όμως για να συγκαλυφθούν και να παραγραφούν τα εγκλήματα, αλλά προκειμένου να ξέρει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στην προηγούμενη κυβέρνηση ο στόχος ήταν να πετύχουν το PSI. Θέλω να σας ανακοινώσω επισήμως ότι το πέτυχαν. Το PSI που πετύχανε και όλα εκείνα τα χρήματα ήταν για να διαλύσουνε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, να εξαφανίσουν τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και όλα εκείνα τα χρήματα των ταμείων που μετατράπηκαν σε ομόλογα και κουρεύτηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ασφαλισμένων μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος. Και αυτό θα εξεταστεί πώς ακριβώς έγινε. Αν είναι να πετυχαίνετε κάθε φορά από ένα τέτοιο σχέδιο, τότε φοβούμαι ότι δεν έχει πολλά ψωμιά η Ελλάδα με τη δική σας κυβέρνηση.
 
Εμείς εδώ από το κοινοβούλιο θα παλέψουμε, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο. Γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει Εθνική Αντιπρόταση. Ότι οι Έλληνες καταργώντας τα μνημόνια και διώχνοντας από εδώ τους εξουσιαστές της Γερμανίας, να δουλέψουμε σκληρά μεν, να πονέσουμε αλλά να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Με μια χώρα που θα κρατά την εθνική της κυριαρχία, με ένα λαό που θα είναι περήφανος
 
Με Έλληνες οι οποίοι θα γελάσουν πάλι.

Με Έλληνες που δεν θα αυτοκτονούν.

 
Με Έλληνες που δεν θα είναι θλιμμένοι.
 
Με Έλληνες που θα συνεχίσουν  να είναι περήφανοι και νικητές.
 
Ευχαριστώ πολύ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: