Πέμπτη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της 5ης Ιουνίου οι συμμορίες της Άκρας Αριστεράς επιτέθηκαν για μία ακόμα φορά εναντίον βιβλιοπωλείων στο κέντρο της Αθήνας.


Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της 5ης Ιουνίου οι συμμορίες της Άκρας Αριστεράς επιτέθηκαν για μία ακόμα φορά εναντίον βιβλιοπωλείων στο κέντρο της Αθήνας. 35 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων «Πελασγός» στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, τραυματίζοντας τον εκδότη Γιάννη Γιαννάκενα και πυρπολώντας ολοσχερώς το βιβλιοπωλείο. Στην συνέχεια επιτέθηκαν και πυρπόλησαν το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων «Γεωργιάδη» στην οδό Σόλωνος.

Οι ακροαριστεροί συμμορίτες κυκλοφορούσαν επί ώρα στο κέντρο της Αθήνας με ρόπαλα, βόμβες μολότωφ, μπιτόνια με βενζίνη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη από τις αρχές. Είναι προφανές πως οι ενέργειές τους έχουν την ανοχή, αν όχι την ενεργή κάλυψη, του ίδιου του κράτους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την ανικανότητά τους να προστατέψουν τον νόμο και την τάξη στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδος. Καλούμε τον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της χώρας να καταδικάσει έμπρακτα και χωρίς περιστροφές τέτοιες ενέργειες βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: