Κυριακή

Η γαλάζια κόντρα «έδιωξε» τον Σαρκοζί

Η γαλάζια κόντρα «έδιωξε» τον Σαρκοζί
Η αντιπαράθεση του Π. Ψωμιάδη και του Β. Παπαγεωργόπουλου για την υποδοχή του Γάλλου προέδρου οδήγησε τελικά στη ματαίωση της επίσκεψηςτου Ν. Σαρκοζί στη Θεσσαλονίκη
Στα «γρανάζια» των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, που διατρέχουν επί χρόνια τις σχέσεις του νομάρχη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης συνετρίβη για ακόμη μια φορά η αξιοπρέπεια της συμπρωτεύουσας και των κατοίκων της, αλλά και η φήμη της ίδιας της χώρας.
Η αιτία είναι η διαμάχη του Π. Ψωμιάδη και του Β. Παπαγεωργόπουλου για το ποιος θα αποδώσει και με ποιον τρόπο τιμές στον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος επρόκειτο να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη.
Σε αυτή την «κόντρα» και επειδή και οι δύο «γαλάζιοι» παράγοντες της συμπρωτεύουσας θέλουν να είναι διεκδικητές της δημαρχίας στις επόμενες εκλογές, τελικά την «νύφη» την πλήρωσε η πόλη και ο Ν. Σαρκοζί δεν την επισκέφτηκε.
Μετά τη σύνοδο
Η ιστορία ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου ο Γάλλος Πρόεδρος προσέφερε τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Ο «συνήθης ύποπτος» Παναγιώτης Ψωμιάδης, που δεν χάνει ευκαιρία να μιλήσει επί παντός επιστητού, ενθουσιάστηκε με τη στάση του Ν. Σαρκοζί και έσπευσε να δηλώσει πως θα επιθυμούσε να δώσει το όνομα του Γάλλου Προέδρου σε μία πλατεία της πόλης.
Βέβαια ο Πανίκας, όπως πάντα, θεωρεί πως έχοντας το ρόλο του νομάρχη μπορεί να διατυπώνει και να πράττει ό,τι θέλει, γιατί έτσι του αρέσει. Επομένως γι αυτή την πρωτοβουλία του δεν ρώτησε κανέναν στην κυβέρνηση και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα ενημέρωνε τον «άσπονδο φίλο» του Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Όταν ξεκαθάρισε πότε θα γινόταν χρονικά η επίσκεψη Σαρκοζί στη χώρα μας, ανακοινώθηκε πως ο Γάλλος Πρόεδρος θα ερχόταν και στη Θεσσαλονίκη, όπου βέβαια θα ήταν εφικτή και η σχετική τιμητική τελετή, η οποία θα έπρεπε να κανονιστεί με κάθε λεπτομέρεια και οπωσδήποτε να τηρηθεί η εθιμοτυπία και το πρωτόκολλο.
Την πρόθεση Σαρκοζί να έρθει στη Θεσσαλονίκη δημοσίευσαν ελληνικές και γαλλικές εφημερίδες και μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν υπήρχαν πληροφορίες περί του αντιθέτου. Αίφνης όμως διαπιστώθηκε πως η πράξη της ονοματοδοσίας δρόμων και πλατειών ανήκει στην ευθύνη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και όχι του Νομάρχη.
Τον... ψαλίδισε
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος για να μην «ψηλώσει» ο Πανίκας, που θα γινόταν πράξη η πρότασή του για να τιμηθεί ο Γάλλος Πρόεδρος, προτίμησε να «κοντύνει» τον νομάρχη και μαζί και την ίδια την πόλη.
Έτσι δέχτηκε να προσφέρει μόνο το χρυσό κλειδί της Θεσσαλονίκης στον Ν. Σαρκοζί και όχι το όνομα του τελευταίου σε κάποια κεντρική πλατεία.Το αποτέλεσμα ήταν πως αυτή η υποβάθμιση του κύρους του Γάλλου Προέδρου επέφερε τη ματαίωση της επίσκεψής του στη συμπρωτεύουσα.
Η πίκρα που μένει στα «χείλη» των κατοίκων της Θεσσαλονίκης από την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη τους και κατ επέκταση βέβαια και η χώρα τους από τα «έργα και τις ημέρες» νομάρχη και δημάρχου οδηγεί τελικά στο ερώτημα: ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν ή στην περίπτωση της συμπρωτεύουσας έχουμε μία εξαίρεση και ο λαός είναι ανώτερος των ηγετών του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: