Σάββατο

Εγκαταλείπει την ισότητα στους μισθούς η κυβέρνηση της Κούβας

Ο Μαρξ δεν σταματά να διαψεύδεται! Πήρε στους Κουβανούς 49 χρόνια για να καταλάβουν ότι "είναι άδικο να δίνονται τα ίδια χρήματα σε όλους ανεξάρτητα από τις εργασιακές επιδόσεις." Πότε επιτέλους θα μπει η μαρξιστική θεωρία στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=909457

Εγκαταλείπει την ισότητα στους μισθούς η κυβέρνηση της Κούβας

Η Κούβα εγκαταλείπει το σύστημα της ισότητας στους μισθούς, επιτρέποντας σε εργάτες και διευθυντές να κερδίζουν μπόνους για τις εργασιακές τους επιδόσεις, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο υφυπουργός Εργασίας της Κούβας Κάρλος Ματέου δήλωσε ότι το τωρινό σύστημα, που ισχύει από το 1959, δεν είναι πλέον «βολικό».

Το νέο σύστημα ορίζει ότι οι εργάτες θα κερδίζουν ένα μπόνους τουλάχιστον 5% για την επίτευξη στόχων, ενώ δεν θα υπάρχει πλαφόν ανώτερου μισθού.

Γράφοντας στην εφημερίδα Granma, ο Κ.Ματέου δήλωσε ότι αυτοί θα λαμβάνουν ένα μπόνους 30%, εάν η ομάδα της οποίας ηγούνται αυξήσει την παραγωγή της.

Ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε επίσης ότι η διαφοροποίηση στους μισθούς θα βελτιώσει την παραγωγή και τις υπηρεσίες.

Τόνισε επίσης ότι είναι άδικο να δίνονται τα ίδια χρήματα σε όλους ανεξάρτητα από τις εργασιακές επιδόσεις.

Ο νέος πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, εισήγαγε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις από όταν ανέλαβε τη θέση του αδελφού του Φιντέλ Κάστρο τον Φεβρουάριο.

Πάρις

Δεν υπάρχουν σχόλια: