Πέμπτη

«Σήκωσε» τόνο 250 κιλών στον Παγασητικό





Ραντεβού με την τύχη φαίνεται να είχε χθες το πρωί ο καθηγητής Φυσικής κ. Χριστόφορος Θεοδοσόπουλος, ο οποίος κατάφερε μετά από προσπάθεια δύο ωρών να πιάσει έναν τόνο 250 περίπου κιλών στον Παγασητικό, κάτι πρωτοφανές για τον συγκεκριμένο κόλπο.
Οπως αναφέρει ο κ. Θεοδοσόπουλος , μαζί με έναν ακόμα φίλο του χθες το πρωί ψάρευε στα ανοιχτά του Παγασητικού στις Νηές. Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ιχθυοκαλλιέργεια, ωστόσο οι πιθανότητες να πιαστεί ένα τόσο μεγάλο ψάρι ήταν από ελάχιστες έως μηδαμινές.
Ο καθηγητής Φυσικής για να πιάσει το ψάρι χρησιμοποίησε την μέθοδο drifting. Αυτό που έκανε δηλαδή ήταν να «δολώσει» στο αγκίστρι ένα ψάρι και να ρίξει στη θάλασσα γύρω- γύρω άλλα ψάρια, ώστε να ξεγελάσει τον τόνο και τελικά να πιαστεί.
Ο τόνος αλιεύτηκε τελικά, αλλά ταλαιπώρησε για περίπου δύο ώρες τους ικανότατους ερασιτέχνες ψαράδες, οι οποίοι προσπαθούσαν να τον σηκώσουν από την περιοχή που τον αλίευσαν μέχρι και το κέντρο σχεδόν του Παγασητικού.
«Είναι κάτι το οποίο δεν περιμέναμε να συμβεί, καθώς δεν αλιεύονται ψάρια τέτοιου μεγέθους στον Παγασητικό. Ήταν δύσκολο μέχρι να το σηκώσουμε, αλλά τα καταφέραμε στο τέλος», τόνισε με έκδηλη χαρά ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: