Κυριακή

Βεβήλωσαν εκκλησία στον Τσεσμέ οι Τούρκοι





Μετέτρεψαν εκκλησία σε προεκλογικό κέντρο με τις ευλογίες της Pepsi! Οι Τούρκοι για ακόμη μια φορά απέδειξαν περίτρανα πως δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Μόνο το πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ έλειπε μέσα από τον ιστορικό ορθόδοξο ελληνικό ναό στον Τσεσμέ (πόλη που βρίσκεται απέναντι από τη Χίο και ήταν ελληνική) της Μικράς Ασίας, τον οποίο οι «φίλοι» μας αποφάσισαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν για την προεκλογική καμπάνια στην Τουρκία.
Για του λόγου το αληθές, οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η «Εspresso» αποδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού των Τούρκων τόσο προς την πολιτιστική μας κληρονομιά όσο και προς τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις. Πραγματικά, η συνολική εικόνα του ναού είναι ιδιαίτερα θλιβερή. Η εκκλησία απέξω μοιάζει με ερείπιο (φωτ. 1), ενώ μέσα έχει βεβηλωθεί(φωτ. 2)! Οι αγιογραφίες που υπήρχαν κάποτε έχουν χαθεί κάτω από την άσπρη μπογιά που οι γείτονές μας χρησιμοποίησαν για να σβήσουν καθετί που θυμίζει Ελλάδα και χριστιανισμό. Το μόνο που υπάρχει ακόμη είναι η ξεθωριασμένη μορφή του Χριστού στο ταβάνι και αυτό μόνο και μόνο επειδή το Κοράνι τον αποδέχεται ως προφήτη.



Κατά τα άλλα, εκεί που κάποτε ήταν ο ιερός άμβωνας, στήθηκε βάθρο από το οποίο οι υποψήφιοι έβγαζαν τους λόγους τους, ενώ από κάτω είχαν τοποθετηθεί δεκάδες καρέκλες για τους… πιστούς του κόμματος. Λίγο πιο πέρα είχε στηθεί, με τις ευλογίες της γνωστής εταιρείας αναψυκτικών Pepsi, μια μικρή έκθεση βιβλίων, ενώ ταυτόχρονα οι οπαδοί των υποψηφίων μπορούσαν να απολαύσουν και την έκθεση ζωγραφικής την οποία διοργάνωσαν τα στελέχη του κόμματος.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: