Πέμπτη

Εξελέγη το νέο Δ.Σ του Κοινού των Μαγνήτων

Νέα της Ομογένειας


Με την εκλογή του διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Παρκ του Βόλου το 2ο Συνέδριο των Απόδημων Μαγνήτων.

Ψήφισαν 33 σύνεδροι και βρέθηκαν 3 άκυρα. Εξελέγησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ 10 υποψηφίων οι Πόπωτας Κωνσταντίνος, Δήμου Πασχάλης, Γκρέκας Αντώνιος, Ζουπανιώτης Αποστόλης, Αλεξίου Νικόλας, Διαμάντη Τζένη και Κατσιρέλου Μαρία.

Την έναρξη μιας νέας εποχής ειλικρινών και ουσιαστικών σχέσεων ανάμεσα στους απόδημους Μάγνητες και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, σηματοδοτεί η καλή αρχή που έγινε με την πραγματοποίηση του 2ου Συνεδρίου Αποδήμων Μαγνήτων.

Η τροποποίηση του καταστατικού του «Κοινού των Μαγνήτων» και η εκλογή νέου Δ.Σ. ανοίγει καινούργιες προοπτικές για τη λειτουργία του Σωματείου, το οποίο πλέον πιάνει δουλειά για την επίτευξη των πρώτων στόχων του, κάτω από ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα διοίκησης.
Χθες, ο νομάρχης Μαγνησίας και πρόεδρος του «Κοινού των Μαγνήτων» συγκάλεσε την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου.
Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε, από τα εκλεγέντα στη συνέλευση μέλη, η εκλογή του Αντιπροέδρου, του Γραμματέα και του Ταμία του «Κοινού των Μαγνήτων», που καθόρισε τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ως εξής:
Πρόεδρος ο εκάστοτε νομάρχης Μαγνησίας και εν προκειμένω ο κ. Απόστολος Παπατόλιας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ο αρμόδιος για θέματα αποδήμων Αντινομάρχης και εν προκειμένω η κ. Αναστασία Οικονόμου, Αντιπρόεδρος ο κ. Κωνσταντίνος Πώποτας (Λουξεμβούργο), Γραμματέας ο κ. Απόστολος Zουπανιώτης (Η.Π.Α.), Ταμίας η κ. Τζένη Διαμάντη (Η.Π.Α.) και μέλη οι κ.κ. Νίκος Αλεξίου (Η.Π.Α.), Πασχάλης Δήμου (Σουηδία), Αντώνης Γκρέκας (Γαλλία) και Μαρία Κατσιρέλου (Γαλλία).
Ο κ. Παπατόλιας έκανε λόγο για ένα σημαντικό δημοκρατικό όργανο για τη συσπείρωση, χειραφέτηση και ενεργοποίηση του απόδημου Ελληνισμού, με βασικό στόχο τη δημιουργία ουσιαστικών δεσμών επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ αποδήμων, αλλά και μεταξύ αποδήμων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το νέο Δ.Σ. του «Κοινού των Μαγνήτων» καθόρισε μια σειρά από μεγάλες προτεραιότητες που σηματοδοτούν, σύμφωνα με τον νομάρχη, την ουσιαστική έναρξη λειτουργίας του θεσμού και δίνουν το στίγμα της ενεργοποίησής του.

Μέχρι τέλους
Ο κ. Παπατόλιας ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του συνεδρίου και στην αφύπνιση του θεσμού για το μέλλον της Μαγνησίας. Η ιδιαίτερη τιμή που επιφυλάχθηκε, όπως είπε, από τους απόδημους Μάγνητες για την εκλογή του νομάρχη ως προέδρου του Δ.Σ., «το μόνο που υποδηλώνει είναι εκείνο της διαρκούς στήριξης και αρωγής του εγχειρήματος. Αποτελεί πολιτική δέσμευση της Νομαρχίας ότι θα συνεχίσουμε αυτό το εγχείρημα μέχρι το τέλος».
Τις ευχαριστίες όλων των αποδήμων για την αποτελεσματική διοργάνωση του συνεδρίου μετέφερε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κ. Πώποτας. Το συνέδριο, όπως τόνισε, αποτέλεσε δοκιμή για την αποτελεσματικότητα του «Κοινού των Μαγνήτων», που ήταν επιτυχής.
«Απέδειξε ότι μπορούμε να ευελπιστούμε σε μια πραγματικά λειτουργική και αποδοτική συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και ταυτόχρονα να θέσουμε υπόψη της μια συγκριτική ματιά που έχουμε ως απόδημοι, για την ανάπτυξη του νομού. Δοκιμάσαμε να συντονιστούμε γύρω από κοινούς στόχους κα κυρίως τους Μεσογειακούς και πετύχαμε να εκσυγχρονίσουμε το καταστατικό του Σωματείου, με τρόπο που μας επιτρέπει να έχουμε σύγχρονες δομές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Αποδήμων. Κυρίως αποκτήσαμε την εμπιστοσύνη και την πεποίθηση ότι δεν θα έχουμε τις δυσκολίες του παρελθόντος και θα μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στη Μαγνησία αυτό που μας έδωσε στα νιάτα μας και το οποίο είναι η βάση της επιτυχίας που έχουμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο κ. Πώποτας.
Έπειτα από επταετή αδράνεια, το «Κοινόν των Μαγνήτων» αναβιώνει, τόνισε από την πλευρά του ο Γραμματέας Απ. Zουπανιώτης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες στην αντινομάρχη Νατάσα Οικονόμου και όσους προετοίμασαν το συνέδριο και εργάστηκαν για την άψογη φιλοξενία των αποδήμων.
Σύμφωνα με τον κ. Ζουπανιώτη, οι στόχοι που τέθηκαν ήταν ρεαλιστικοί, ενώ επισήμανε ότι οι απόδημοι Μάγνητες δεν ήρθαν για να ζητήσουν ο,τιδήποτε, αλλά για να θέσουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους στη διάθεση του τόπους τους. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι για να γίνουν πράξη οι στόχοι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά απαιτείται η κοινή συνέργεια όλων των φορέων.
Η Ταμίας του Σωματείου Τζένη Διαμαντή μετέφερε τις ευχαριστίες των αποδήμων για την εξαίρετη διοργάνωση και την άψογη φιλοξενία και ευχήθηκε το Συνέδριο να αποτελέσει μια καλή αρχή, με ευνοϊκότερες προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: