Τετάρτη

Καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή ο Γ.Κεφαλογιάννης


Καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή ο Γ.Κεφαλογιάννης

Σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου ο πρώην υπουργός και σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης. Σε έξι μήνες, επίσης με αναστολή, καταδικάστηκε ο Αρκ.Σπανουδάκης, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο κ. Κεφαλογιάννης κάθησε στο εδώλιο του δικαστηρίου έπειτα από καταγγελία δύο αστυνομικών της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (ΕΙΔΑΣΥΔΕ) Ρεθύμνου πως ο πρώην υπουργός τούς ζήτησε να κάνουν τα «στραβά μάτια», προκειμένου να απαλλαγεί καλλιεργητής κάνναβης από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε πως -όταν δεν απέδωσαν οι προσπάθειες του Αρκ.Σπανουδάκη, ο οποίος επί μήνες πίεζε τους αστυνομικούς ως απεσταλμένος του- φέρεται να κάλεσε ο ίδιος τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά και τους ζήτησε να συναντηθούν στο πολιτικό γραφείο του. Στο ραντεβού ανταποκρίθηκε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, από τον οποίο ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε να καταθέσει στο δικαστήριο ότι δεν αναγνωρίζει στο πρόσωπο του χασισοκαλλιεργητή τον δράστη.

Κατά την απολογία του ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για σκευωρία εναντίον του. Ο πρώην υπουργός, παρά τις αρχικές δηλώσεις διάψευσης, παραδέχθηκε ότι συνάντησε στο γραφείο του τον αστυνομικό Ειρηναίο Χαροκόπο, ενώ στο γραφείο βρισκόταν και ο έμπορος ναρκωτικών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε πως κάλεσε τον αστυνομικό με σκοπό να τον συμβουλεύσει, για να παρατηρήσει ο εισαγγελέας κ. Θεολογίτης: «Η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία είναι ανεξάρτητες,δεν χρειάζονται συμβουλές».

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός επανέλαβε πως ο κ. Κεφαλογιάννης του ζήτησε να αλλάξει την κατάθεσή του, ώστε να αθωωθεί ο έμπορος ναρκωτικών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης ο κ. Κεφαλογιάννης δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του, επιτιθέμενος κατά των μαρτύρων -στο διάστημα που μεσολάβησε από την αγόρευση του εισαγγελέα ως την έκδοση της απόφασης χρησιμοποίησε βαρύτατες και υβριστικές εκφράσεις κατά των αστυνομικών μαρτύρων-, ενώ μετά το τέλος της δίκης επιτέθηκε κατά των δικαστών, λέγοντας πως ντρέπεται γιατί αμαυρώθηκε πολιτική ιστορία 50 ετών.

Ο πρώην υπουργός αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματίου και της πρόκλησης σε τέλεση αδικήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: