Τρίτη

Περισσός καλεί Κόκκαλη

http://www.enet.gr/online/online_hprint?id=91647048

Και ο πολυσυζητημένος επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ; Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε να τιμήσει τον Πέτρο Κόκκαλη, πατέρα του σημερινού μπίζνεσμαν «για την προσφορά του στο λαϊκό κίνημα» και έχει ήδη στείλει πρόσκληση στην οικογένειά του να παραστεί στην τελετή που θα οργανωθεί στο Γράμμο. Εκεί όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη του εμφυλίου πολέμου.

Το ΚΚΕ αποφάσισε να τιμήσει τον Πέτρο Κόκκαλη, πατέρα του μεγαλοεπιχειρηματία για την προσφορά του στο λαϊκό κίνημα.
Ο «γιατρός», όπως τον αποκαλούσαν στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, καθηγητής της χειρουργικής, ήταν εκείνος που οργάνωσε το νοσοκομείο του ΔΣΕ στον οικισμό του Αγκαθωτού, κοντά στις Πρέσπες και έγινε μέλος της προσωρινής Κυβέρνησης της Ελεύθερης Ελλάδας. Ως υπουργός της «Υγιεινής και Πρόνοιας και προσωρινά Παιδείας» μαζί με άλλους διανοούμενους προχώρησε στη συγγραφή βιβλίων για τα παιδιά των ανταρτών.

*Γιορτάζοντας, φέτος, τα 90 του χρόνια, το ΚΚΕ προχωρεί σε μια σειρά από πρωτοβουλίες στις οποίες κεντρικό ρόλο θα έχει το παρελθόν του κόμματος. Ετσι:

*Στις 5 Οκτωβρίου στο Γράμμο, στο «βουνό της ήττας», θα αποκαλυφθεί ο ανδριάντας του Πέτρου Κόκκαλη παρουσία της ίδιας της γραμματέως Αλέκας Παπαρήγα.


*Στη διάρκεια ολόκληρου του Οκτωβρίου, στον Πολυχώρο Τέχνης «Μάνος Λοΐζος» θα εκτίθενται περίπου 2.000 ιστορικές ανέκδοτες φωτογραφίες.

*Στις 27 Σεπτεμβρίου στα Αμπελάκια της Λάρισας θα δοθεί στο κοινό το κτίριο όπου στεγαζόταν το κεντρικό παράνομο τυπογραφείο του ΕΑΜ.

*Στις 14 Νοέμβρη, οι πόρτες του «Σπιτιού του Λαού» θα ανοίξουν για να υποδεχθούν την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε έργα των Σοστακόβιτς - Μ. Θεοδωράκη - Γ. Ξένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: