Κυριακή

ΟΧΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, με πρωτοπόρους και οδηγούς τους Έλληνες της Μακεδονίας, την Παν-μακεδονική Καναδά και τις Μακεδονικές οργανώσεις στις πέντε Ηπείρους διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαιτέρως προς Αθήνα, Σκόπια, Βρυξέλες, Ουάσινγκτον και Ο.Η.Ε., ότι:
*
Επιθυμούμε την ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη, και προωθούμε τη φιλία και συνεργασία όλων των λαών της Βαλκανικής εφόσον υπάρχει πνεύμα αληθινής συνεργασίας και γειτονίας και με θετικές προοπτικές για την Ελλάδα.
*
Επιθυμούμε την συμμετοχή στους διεθνείς οργανισμούς και οικογένειες όλων των ενδιαφερομένων χωρών εφόσον αυτές πληρούν τις ανάλογες προϋποθέσεις και σύμφωνα με την νομοθεσία ένταξης των οργανισμών αυτών.
*
Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναγνωρίσουμε τις ανιστόρητες διεκδικήσεις και τον παράλογο σφετερισμό της Ελληνικής και Μακεδονικής ταυτότητάς μας από τους Σλάβους των Σκοπίων, ή από οποιουσδήποτε.
*
Ζητούμε να σταματήσει η εθνικιστική προπαγάνδα από τους Σλάβους των Σκοπίων στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα τα οποία γαλουχούν τις νεώτερες γενεές με μεγαλοϊδεατισμούς, αλυτρωτικές τάσεις και διαθέσεις.
*
Ζητούμε πλήρη αναθεώρηση των ψευδών ισχυρισμών και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά τους εγχειρίδια.
*
Ζητούμε να σταματήσει κάθε αβάσιμη δημαγωγία, αλυτρωτική διεκδίκηση και προπαγάνδα, στο δημόσιο τομέα και τις ένοπλες δυνάμεις τους.
*
Απαιτούμε οι επόμενες γενιές των Ελλήνων να μην πληρώσουν τα λάθη σημερινών χειρισμών και αποφάσεων των ελληνικών κυβερνήσεων. Το θέμα με τα Σκόπια πρέπει να κλείσει εδώ, και αν χρειαστεί, με τελεία διακοπή επαφών.
*
Δηλώνουμε ότι η Ελληνική ιστορία και το όνομα «Μακεδονία» θα πρέπει να παύσουν να είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων.
*
Ζητούμε να μην υπογραφεί από την Ελλάδα καμία συμφωνία περί ονομασίας που περιέχει το ελληνικό όνομα Μακεδονία.
*
Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (Veto) σε κάθε ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ατλαντική Συμμαχία μέχρις ότου αποφασίσει σε ένα όνομα και μία λύση που δεν θα προσβάλει άλλο τον ελληνικό λαό, την ιστορία του, την παράδοση και πολιτιστική του κληρονομιά, και ούτε θα υπονοεί απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.
*
Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να αντιδράσει δυναμικά και αποφασιστικά ενάντια στον όποιο διασυρμό υφίσταται από την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σλάβων των Σκοπίων.
*
Ζητούμε από την Ελληνική Εκκλησία να σταθεί πρωτοπόρα στο πλευρό των Ελλήνων όπως έκανε σε όλους τους αγώνες του Εθνους και να ηχήσει το σάλπισμα της αφύπνισης για τον εθνικό κίνδυνο.
*
Ζητούμε από τον επιχειρηματικό κόσμο, και τις Ελληνικές Επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στα Σκόπια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ασκήσουν αμέσως οικονομικές πιέσεις στην κυβέρνηση των Σκοπίων για να εξαντλήσουν τα αποθέματα επιδότησης των αλυτρωτικών διαθέσεων ενάντια στην Ελλάδα.
*
Ζητούμε από την Διεθνή Κοινότητα να αναθεωρήσει την πολιτική της στα Βαλκάνια που οδηγεί την ευρύτερη περιοχή σε αποσταθεροποίηση και την καθιστά συνεργό σε αλυτρωτικές ενέργειες και στην απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.
*
Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να διερευνήσει το θέμα των Ελλήνων της Βαρντάρσκα και του Τίτο, με προσφυγή στην Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι υπάρχει εκεί Ελληνισμός σήμερα πού αποσιωπείται.
*
Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να εξετάσει πιθανή προσφυγή των Σλάβων των Σκοπίων στο Δικαστήριο της Χάγης για κλοπή της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας.
Μην παραδώσετε την Ελληνική Ιστορική, Πολιτισμική και Eθνική κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας εις τον αιώνα τον άπαντα με τυχόν απόφασή σας να παραδώσετε τον όρο «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε μορφή, ούτε στο Αλβανο-Σλαβικό κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, ούτε σε κανέναν.
Αν σε κάθε γέφυρα που χτίζουμε με παραδοσιακούς φίλους ή με άσπονδους γείτονες εμείς παραχωρούμε ένα κομμάτι της ταυτότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας, προς «χάριν της ειρήνης και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη» ενώ από την άλλη μεριά της γέφυρας σμιλεύουν την δική τους εθνική ταυτότητα σε δικά μας λευκά μάρμαρα, τότε στο μέλλον η Ελλάδα θα είναι πραγματικά: «…κάποια τέως χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης…».
Μην το κάνετε!.
Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο
25 χρόνια στην υπηρεσία του Ελληνισμού, 25 χρόνια στο πλευρό των Ελλήνων του Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: