Σάββατο

Η Νικη της Ελευθεριας...

Η εικονα που τα μεσα Αποβλακωσεως και οι προθυμοι συνοδοιποροι των μας διδουν καθημερινα για την Αμερικη ειναι καπως ετσι..
" Οτι κατ αρχην , η Αμερικανικη κοινωνια κυβερναται εξ ολοκληρου απο το χρημα. Καμμια αλλη αξια , ειτε οικογενειακη, ηθικη, θρησμευτικη, πολιτικη, πολιτιστικη,ή επαγγελματισμου δεν εχει κυρος απο μονο της. Ολες αυτες οι αξιες επαναπροσδιοριζονται με βασι το χρημα. Καθε τι ειναι εμπορευσιμο προιον, θωρειται και χρησιμοποιεθιται ως εμπορευμα. Οποιοσδηποτε αξιολογειται αποκλειστικα απο το αντικρυσμα του τραπεζικου του λογαριασμου..Καθε Προεδρος ειναι στις τσεπες των εταιρειων πετρελαιου,του στρατιωτικο- βιομηχανικου συμπλεγματος, του αγροτικου λομπι, ή των οικονομικων εκμεταλλευτων της Wall street.Η αμερικη ειναι κατ εξοχην η ζουγκλα του εκτος ελεγχου φιλλευεθερισμου και του απανθρωπου καπιταλισμου, οπου οι πλουσιοι γινονται πλουσιοτεροι και παντοτε λιγοτεροι, ενω οι φτωοικαθιστανται πτωχοτεροι, και παντοτε πολυλυαριθμοτεροι..."
Ομως οι εκλογες της 4ης Νοεμβριου 2008 απεδειξαν οτι η επαναστασις ξεκινα απο την Αμερικη.Της Ελευθεριας, της Πραγματικης Δημοκρατιας, των Ισων Ευκαιριων, του αιωνα μας.
Διαπιστωσαμε ολοι μας ο,τι δεν ομολογουμε...Οτι:
1.Ενας αφροαμερικανος απο την Κενυα με την αξια του και οχι λογω καποιας συγγενειας, ανηλθε ολα τα στρωματα της κοινωνιας και κατελαβε το υπατο αξιωμα..ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.
(Δεν τον λενε Καραμανλη, Παπανδρεου, Βαρβιτσιωτη, Μητσοτακη, Κεφαλογιαννη, ή Σπηλιωτοπουλο κ.ο.κ)
2. Μολονοτι την Αμερικη κατοικει «καθε καρυδιας καρυδι» Πολωνοι, Εβραιοι, Ελληνες, Γερμανοι, Κινεζοι, Ισπανοι, Ιταλοι, περισσοτερο απο 30 ειδη φυλων, Μαυροι Ασπροι Κιτρινοι.Η Αμερικη ειναι ενα συμαπαγες και ηνωμενο Εθνος. Μονο μια σημαια κυματιζε κατα την διαρκεια των Εκλογων.Αυτη των Ηνωμενων Πολιτειων της Αμερικης...Δεν υπηρχε ταξικο, φυλετικο η οιονδηποτε διχαστικο μισος.
Αλλα και οι λογοι των μονομαχων μετα την τελικη εκβασι, πατριωτικοι, συναινετικοι, συμφιλιωτικοι, δημιουργικοι.
Ποσο θαυμασα και ζηλεψα το ηθος της Δημοκρατιας αυτης, οπως οι περισσοτεροι των συμπατριωτων μας σκεπτονται αλλα δεν ομολογουν..
Τι να συγκρινω με την μιζερια της Ελλαδος.Τις καθημερινες υβρεις των κομματων.Τηνπολεμικη κατα του εκαστοτε νικητου των εκλογων, οταν απο την επομενη των εκλογων ζηταμε παλι εκλογες!! Τις εβδομαδιαιες δημοσκοπησεις, που κατ αναλογιαν θα επρεπε ανεβοκατεβαινουν οι κυβερνησεις ως εαν ουδε συνταγμα ουδε νομοι να οριζουν τα δεοντα.. Τα διχαστικα κηρυγματα καθημερινως απο ολα τα κομματα και κατ εξοχην των επαγγελματιων του μισους και της στασεως των κομμουνιστων..
Την κληρονομικη διαδοχη στα αξιωματα οπου και θυρωρος να γινης πρεπει να εχης συγγενεια η γνωριμια με πολιτικο τζακι...
Ή ακομη την παραδειγματικη ελλειψι θαρρους να προβαλλουμε λογο πατριωτικο.Για τους δικους μας ανθρωπους που τους εχουμε εγκαταλειψει χαριν ανιερων ισορροπιων, δειλιας, ανικανοτητας...Την ψευδολαγνεια τους χαριν προσκαιρης πολιτικης επικρατησεως..
Ή την παντελη ανικανοτητα των κυβερνωντων και αντιπολιτευομενων, οταν η δεξαμενη της δυναμικοτητος των περιοριζεται στο ευρυτερο συγγενολοι των.Αληθεια θα ειχε γινει ποτε υπουργος Πολιτισμου ο νυν, αν δεν ηταν συγγενης της Θειας οικογενειας? Θα ηταν ο Αρχηγος της Αντιπολιτευσεως στην αρχηγια αυτου του κομματος ή εστω βουλευτης αν δεν ειχε το ονομα Παπανδρεου? Ή θα ηταν ποτε ο νυν πρωθυπουργος, πρωθυπουργος της Ελλαδος αν δε ηταν απογονος της Δυναστειας Καραμανλη? Ποιες ειναι οι επαγγελματικες περγαμηνες των και το παρελθον τους..Ο Γ.Κατσιφαρας το ειχε πη στην κυριολεξια.»Ουτε ο θυρωρος της πολυκατικοιας μας δεν θα μας γνωριζε...»
Ομως και ο Προεδρος ο σημερινος και ο Χθεσινος θα ησαν προεδροι αυτης της χωρας, αν συμμαχιες και ισορροπιες, συναλλαγες πολιτικες δεν καθιστουσαν αυτες τις προτιμησεις των κομματων, αμοιβαιως αποδεκτες, ερημην του λαου?
Πρεπει αν θελουμε ποτε να γινουμε κρατος Ελευθερων και σκεπτομενων να ομολογησουμε την ανικανοτητα και τα σφαλματα του συστηματος μας και να απαιτησουμε, να προσπαθησουμε να διορθωθουν.Να παραδειγματισθουμε απο τους επιτυχημενους..Να ακαλυψουμε ξανα και την Αμερικη.Γιατι ΟΧΙ?
Διοτι αυτο το παραδειγμα , ειτε μας αρεσει ειετ οχι μας το εδωσαν οι εκλογες στην Αμερικη.
Στις 4 Νοεμβριου 2008 η Επαναστασι της πραματικης Αλλαγης , ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ξεκινησε απο την Αμερικη.
Ακουσα τις δηλωσεις των πρωταγωνιστων και επιτρεψτε μου να σας τις μeταφερω, για να τις συγκρινετε με την ουσια των λεγομενων αλλα περισσοτερο και με εκεινες των δικων μας πολιτικων!!!!!
Obama
«Εαν υπαρχει καποιος καπου εκει που ακομη αμφιβαλλει οτι η Αμερικη ειναι η χωρα οπου ολα τα ενδεχομενα ειναι δυνατα, που ισως ακομη διερωταται εαν το ονειρο των ιδρυτων της Αμερικης ειανι ζωντανο στην εποχη μας, που ακομη θετει ερωτηματα για την αληθεια της Δημοκρατιας μας , σημερα αυτη ειναι η απαντησις σας..»
Ενω υποννοωντας τον χρωματισμο στον εκλογικο χαρτη των διαφρων πολιτειων της Αμερικης σε μπλε και κοκκινες αναλογως της προτιμησεως των εκλογεων..Ειπε.
«Ειμαι προεδρος των Ηνωμενων Πολιτειων της Αμερικης..»
Εν συνεχεια αναφερομενος στον συνυποψηφιο και αντιπαλο του δηλωσε:'
«Ο Τζο Μακειν εκανε θυσιες για την Αμερικη που πολλοι από εμας δεν μπορουν ουτε να φαντασθουν.»
Τελος απευθυνομενους προς ολους κατεληξε:
«Σ'αυτους που θελουν να διαλυσουν τον κοσμο τους λεω πως θα νικησουμε.Σ'αυτους που επιθυμουν ειρηνη και ασφαλεια τους λεω πως θα σας στηριξου..»
Εξ ισου πολιτισμενα ο ηττηθεις εδηλωσε :
Mc. Cain
Ειναι μια ιστορικη εκλογη.Αναγνωριζω την σημασια της για τους Αφρο-Αμερικανους, και για την ιδιαιτερη υπερηφανεια που πρεπει να αισθανονται αυτο το βραδυ. Διαπιστωνουμε ολοι μας οτι εχουμε διανυσει πολυ μεγαλη αποστασι απο τις αδικιες που καποτε κηλιδωσαμ την υποληψι του Εθνους μας῎
Λιγο νωριτερα τηλεφωνησε στον Οβαμα για να τον συγχαρη και να του προσφερη την συνεργασια του.
Ενω κατοπιν απευθυνομενος στους οπαδους του τονισε:
Από αυριο πρεπει να εργασθουμε ολοι μαζι .Η αποτυχια ειναι δικη μου όχι δικης σας
Αλλα και ο Bush τηλεφωνησε στον Obama να τον συγχαρη για την νικη του και του ειπε:
«Υποσχομαι για την ομαλοτητα και ηπιοτητα της διαδοχης. Ετοιμασθητε για το μεγαλο ταξιδι της ζωης σας. Συγχαρητηρια ...»
Ας ειμεθα ειλικρινεις:
Ανεξαρτητως της αλλαγης ή μη της εξωτερικης πολιτικης της Αμερικης, την οποιαν ευλογως προσδοκουμε για το απολυτο δικαιο των Εθνικων μας θεματωνστην Ελληνικη Μακεδονια, την Βορειο Ηπειρο την κατεχομενη Ελληνικη Κυπρο, το Ελληνικο Αιγαιο,την Ιμβρο και την Τενεδο, τους Ελληνες που εξεδιωχθησαν απο την Κωσταντινουπολι, το μαθημα που η Ευρωπη ελαβε απο την νεα Ηπειρο ειναι :Ενα.
Η νικη της Ελευθεριας...

ΙΑΣΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@Ιάσωνα
Τα κείμενα σου ενδιαφέροντα, αλλά αυτό το άτονικό σου, αρχικά κουραστικό και μετά εκνευριστικό.
Κάνε κάτι....
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

I blog quite often and I genuinely thank you for your content.
This great article has really peaked my interest.
I'm going to book mark your blog and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your Feed too.
Also visit my blog post ... Read More