Πέμπτη

Εξοστρακισμό "δείχνει" το πόρισμα της βαλλιστικής

Σοβάς ή τσιμέντο ανιχνεύτηκαν στη σφαίρα του όπλου του ειδικού φρουρού, η οποία έκοψε το νήμα της ζωής του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου.

Το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης η οποίας παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα στον ανακριτή επιβεβαιώνει τα όσα είχε αποκαλύψει εδώ και ημέρες η zougla.gr.

Ότι δηλαδή η μία πλευρά της βολίδας είναι χτυπημένη, πράγμα που σημαίνει ότι προσέκρουσε σε σκληρό αντικείμενο, πριν χτυπήσει το θύμα.

Τα στοιχεία αυτά συμπίπτουν μάλιστα με το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Λευκίδη, ο οποίος ανέφερε ότι η πορεία της βολίδας ήταν από πάνω προς τα κάτω, άρα υπήρξε γωνία πρόσκρουσης.

Κατά την εξέταση ήταν παρόντες τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά του θύματος, αλλά και από την πλευρά των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών.

Στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος», η βολίδα υπεβλήθη και σε χημική εξέταση, κατά την οποία εντοπίστηκαν «επίκτητα» υλικά, πιθανότατα από σοβά ή τσιμέντο.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογενείας του Αλέξη Γρηγορόπουλου πιστεύουν πως η βολίδα εισήλθε στο σώμα του 15χρονου μάλλον από τα πλάγια και όχι από πάνω προς τα κάτω και ότι τα «επίκτητα» υλικά που βρέθηκαν πάνω της δεν είναι άσφαλτος, μάρμαρο ή μέταλλο.

Ακόμη όμως και αν η σφαίρα εξοστρακίστηκε, το γεγονός αυτό ενδεχομένως να μην αποκλείει δόλο και πρόθεση εκ μέρους του δράστη, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο ο σκοπευτής να αστοχήσει.

Το επόμενο βήμα είναι η βλητική εξέταση και αυτοψία στην οδό Τζαβέλλα, για να αποδειχθεί πού ακριβώς χτύπησε η σφαίρα, από ποια απόσταση βλήθηκε και πού στόχευε ο δράστης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συλλογή υλικών από το σημείο του περιστατικού, ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκριση με τα υλικά που βρέθηκαν πάνω στη βολίδα.

Στο μεταξύ, καμία σχέση με το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 15χρονου δεν έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάλυκας σφαίρας, τον οποίο βρήκε και παρέδωσε μία γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι τον βρήκε στην οδό Βαλτετσίου.

Η γυναίκα εμφανίστηκε αυτοβούλως στον ανακριτή τις προηγούμενες ημέρες, παραδίδοντας τον κάλυκα, χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής πότε ακριβώς βρέθηκε.



Επιμένουν στην άποψη περί δολοφονίας του 15χρονου οι δικηγόροι της οικογένειας του μαθητή μετά και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που παραδόθηκαν στον ανακριτή.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του 15χρονου, οι οποίοι μαζί με τους συνηγόρους των ειδικών φρουρών ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης εμφανίζονται βέβαιοι ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όπως δήλωσε η κ. Βλασία Σεργάκη: «έστω κι αν αναφέρει εξοστρακισμό η βαλλιστική εξέταση αυτό θα κριθεί σε συνδυασμό με την βλητική εξέταση και την αυτοψία του χώρου όπως ζητούν οι τεχνικοί σύμβουλοι για να καθοριστεί η ακριβής πορεία και κατεύθυνση της σφαίρας».

Σύμφωνα με την κ.Σεργάκη: «χωρίς την βλητική εξέταση και την αυτοψία δεν μπορούν αυτή την στιγμή να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα καθώς η ιατροδικαστική έκθεση και η βαλλιστική έρευνα χρήζουν ιδιαίτερα ενδελεχούς μελέτης».

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να διενεργηθεί η βλητική εξέταση και η αυτοψία του χώρου, αφού ο ανακριτής έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας του 15χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: