Τετάρτη

* ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ « ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ » ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ; ; ;

πηγη
sibraxi.politon@ontelecoms.gr





Aγαπητοί φίλοι, Δελτίο 1 / 18. 11 08

* ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ « ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ » ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ; ; ;

Η Σύμπραξη Πολιτών είναι το φυσικό αποτέλεσμα των αθλιεστάτων συνθηκών και σαπίλαs των πάντων, που βιώνομε με αυξανόμενη ένταση, επί σειράν ετών. Δέν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Η πατρίδα μαs πορεύεται ακυβέρνητη, χωρίs την φροντίδα ηγεσίαs που νοιάζεται, και χωρίs το ενδιαφέρον των Πολιτών που δείχνουμε να ζούμε σε άλλη χώρα ! Η Παιδεία υποβαθμίζεται. Η Γλώσσα μαs κακοποιείται ασύστολα. Η ιστορία μαs διαστρεβλώνεται. Η Πολιτιστική μαs κληρονομιά υποκλέπτεται και η Εθνική κυριαρχία μαs αμφισβητείται από φίλουs κι εχθρούs., αλλά οι πολιτικέs ηγεσίεs επιμένουν στο επαίσχυντο "δεν διεκδικούμε τίποτα" !. Υποχωρούμε συνέχεια παντού, χωρίs μάχεs. Οι πολιτικοί έχουν εξελιχθεί σε στυγνέs κομματικέs εταιρείεs, ενεργούν με στείρο κομματισμό που είναι διάχυτοs παντού, οδηγώνταs την Ελλάδα στον αφανισμό.

Ξένεs λέξειs, φράσειs, συνήθειεs και ήθη εισάγονται, δημιουργούν σύγχυση και εκτοπίζουν από τα εθνικά πλαίσια τουs νέουs Πολίτεs. Η νεολαία, η επιβίωση του Εθνουs, χωρίs πρότυπα, ωθείται στην εύκολη ζωή, με πρότυπα τη βία, πορνεία, ναρκωτικά, κλοπέs, ψέμα, ασέβεια, αρπαχτέs, ατομισμό, αντικοινωνική συμπεριφορά. Η Δικαιοσύνη καθυστερεί, καρκινοβατεί, ή/και χειραγωγείται, άρα δέν εμπνέει εμπιστοσύνη στουs Πολίτεs. Η Υγεία περιορίζεται κι ακριβαίνει ! Η Θρησκεία, μετράει τα οικόπεδα και κέρδη τηs καταποντιζόμενη στην ανυποληψία.

Η σύνθεση του έθνουs αλλοιώνεται, με την ανεξέλεγκτη είσοδο "οικονομικών μεταναστών". Τα σύνορα δεν φυλάγονται. Λαθρέμποροι, δουλέμποροι, χασισέμποροι, ληστέs, μαστρωποί, απούσηs τηs πολιτείαs ή με την επίδειξη "δήθεν πολιτισμένηs" ανοχήs, οργιάζουν. Οι Πολίτεs νοιώθουν αφημένοι στο έλεοs των κακοποιών, οπλίζονται και κλειδαμπαρώνονται για την ασφάλειά τουs. Τα χωριά μαs αδειάζουν. Αγρότεs εγκαταλείπονται και η παραγωγή τουs σαπίζει, ώστε να αναγκαστούν να την πουλήσουν αντί πινακίου φακήs για να χοντραίνουν οι μεσάζοντεs. Το μέλλον των παιδιών μαs είναι ανύπαρκτο.

Οι Τράπεζεs, χωρίs τεκμηριωμένουs λειτουργικούs κανόνεs και ηθικούs φραγμούs,αυξάνουν τα κέρδη τουs ανεβάζονταs εκβιαστικά τα επιτόκια που διεθνώs πέφτουν, αρπάζουν τα σπίτια μαs και μαs πετούν στο δρόμο. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, υπάλληλοι και μικρο-επιχειρηματίεs βλέπουν το εισόδημά τουs καθημερινά να συρρικνώνεται, και το δημόσιο χρέοs από 0,5 τρισεκατομμύρια το 1974 να ξεπερνά σήμερα τα 50 ! ! !

Οι πολυεθνικέs εταιρίεs, καταπίνουν τιs Ελληνικέs και τουs μικρομεσαίουs. Οι επενδυτέs ξένοι και έλληνες – δυστυχώς -- εγκατέλειψαν πρό πολλού την Ελλάδα, με την μυωπική δημόσια διοίκηση που κοιμάται στην αγκαλιά τηs αρτηριοσκληρωτικήs γραφειοκρατίαs, κατευθυνόμενοι σε γειτονικέs χώρεs, συνεπώs νέεs θέσειs εργασίαs δεν δημιουργούνται όμωs οι πολιτικοί αδιαφορούν ή υπερηφανεύονται ! Και εξαγγέλουν καθημερινά χιλιάδεs νέεs θέσειs εργασίαs ανύπαρκτες ! Συνταξιούχοι δέρνονται αργοπεθαίνονταs. Επιχειρήσειs βάζουν λουκέτο και οι υπάλληλοι-εργάτεs αναγκάζονται να δέχονται μικρότερη αμοιβή ή απολύονται. Η ανεργία αυξάνεται, η παραγωγικότητα μειώνεται.

Το δημογραφικό φουντώνει, και οι πολιτικοί καλούν τουs Πολίτεs να . . . αποκτήσουν περισσότερα παιδιά ! Που θα στεγαστούν οι νέεs οικογένειεs, πώs οι γονείs θα τα αναθρέψουν και που θα βρούν δουλειά όταν μεγαλώσουν, τσιμουδιά. Μαs κοροϊδεύουν ασύστολα, και οι Πολίτεs περιμένουμε κι ελπίζουμε !

Σε τί ; ; ; Από ποιούs ; ; ; Δυό -μιση οικογένειεs διαφεντεύουν και λιγοστεύουν τον τόπο εξήντα χρόνια τώρα. Εχομε πάθει τύφλωση και δέν το βλέπουμε ; ; ; Η πλημμυρίδα τηs οικονομικήs κρίσηs παρασύρει τη χώρα μαs αλλά η πολιτική ηγεσία γίνεται ο εξολοθρευτήs μαs, με αυθαίρετη φορολογία ανύπαρκτων εισοδημάτων για να χρηματοδοτήσει τουs τζογαδόρουs, τιs τράπεζεs και λοιπούs . . . έχοντεs αναξιοπαθούντεs. Κοντολογήs η Πολιτική ΕΞΟΥΣΙΑ, για το λαό είναι ασύδοτη, εμπαικτική, εξαρτημένη, μισελληνική και αμετάκλητα χρεωκοπημένη. Μακροχρόνιοι ... φίλοι, και ανύπαρκτοι μέχρι χθέs εχθροί, μαs λοιδωρούν, μαs απειλούν, μαs εξευτελίζουν, μαs φτύνουν και η πολιτική ηγεσία μαs, απλά και "δουλικά" σκουπίζει τα φτυσίματα !

Δέν έχει νόημα να συνεχίσουμε. Είναι πασίγνωστα, η επανάληψή τουs περιττεύει. Η δημιουργία τηs Σύμπραξηs Πολιτών είναι αυθόρμητη ενέργεια Πολιτών, που διαπιστώσαμε - επί τέλουs, άλλά όχι αργά, ελπίζομε - ότι δέν περιμένομε από πουθενά ανατροπή του "επιταχυνόμενου κατεστημένου κατήφορου". Είμαστε ο μέσοs όροs των Πολιτών, που θυμώσαμε γρηγορότερα από άλλουs, η υπομονή μαs εξαντλήθηκε και δέν είχαμε αντοχή για παρακάτω εξευτελισμό μέχρι αφανισμού. Αντί λοιπόν να συνεχίσουμε να σκύβουμε το κεφάλι σιωπηλοί, αναρωτηθήκαμε : και τώρα τι γίνεται ; η απάντηση ήταν αυθόρμητα κι ομόφωνα μονοδρομική : Η μοναδική ελπίδα για μεταβολή, είναι η παρέμβαση των πολιτών. Να πάρουμε τιs τύχεs μαs στα χέρια μαs και να επιβάλλουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ αυτό που χρειαζόμαστε για να επιβιώσομε εμείς και η χώρα.

Η «νέα» τάξη, τα κόμματα τηs εξουσίαs τηs και οι υποτακτικοί τουs, που μαs κρατούν εγκλωβισμένουs στην αδράνεια, θεωρούν ότι είμαστε δούλοι τουs. Ετσι κανέναs τουs δεν ενημερώνει - συμβουλεύεται τουs Πολίτεs, κανένα μαs δεν θέλουν να ιδούν και ν΄ ακούσουν και σε κανένα μαs δεν απαντούν. Μαs θεωρούν χαζούs και αμελητέουs. Είναι λοιπόν καιρόs να διορθώσουμε αυτή την εικόνα.

* Στόχοs και σκοπόs μαs να ταρακουνήσομε, να ξυπνήσουμε τουs Πολίτεs να διεκδικήσουν τη ζωή τουs και να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τουs και του Εθνουs. Να ξεσηκωθούμε, και να βροντοφωνάξουμε :
* Μέχρι εδώ και μή παρέκει. Εμείs είμαστε τ' αφεντικά στην πατρίδα μαs. Εμείs αποφασίζουμε και καθοδηγούμε τη χώρα μαs. Με την πολιτική δύναμη του πλήθουs μαs.

Επειδή οι "κατακτητέs μαs" κατέχουν και κατευθύνουν όλα τα ΜΜΕ και τον κρατικό μηχανισμό, η μόνη επικοινωνία στη διάθεσή μαs είναι τα e-mail και οι σελίδεs Ιnternet

1. FACEBOOK : sibraxi.politon ή (2) sibraxipoliton.wordpress.com

Πιστεύονταs απόλυτα στον κυρίαρχο ρόλο του Πολίτη, έωs ότου περάσει το μήνυμά μαs σε σημαντικό αριθμό Πολιτών, δέν έχουμε νομικό πρόσωπο, άρα ούτε πρόεδρο, ούτε γενικούs γραμματείs… και φαρισαίουs, ούτε διοικητικά συμβούλια και όλα τα γνωστά ισχύοντα που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασηs του Πολίτη. Οταν ο αριθμόs μαs αυξηθεί σε τετραψήφιο, τότε μ α ζ ί αποφασίζουμε το επόμενο βήμα.

Αν πρόκειται να πετύχομε να σώσουμε και να αλλάξουμε τη χώρα μαs, αυτό επιβάλλεται να γίνει από Πολίτεs που σκέπτονται, κρίνουν και αποφασίζουν ελεύθερα. Να μάθουμε να κρίνουμε / αξιολογούμε τιs ιδέεs / προτάσειs. Η υφιστάμενη προσωπολαγνεία επιβάλλεται να εξοστρακιστεί από τα κριτήρια των Πολιτών. Συμφωνεί ο Πολίτηs με τα προτεινόμενα ; Τότε συμπράττει με την προσπάθεια που ξεκινάει και προσφέρει τη δική του συμβολή. Αυτό σημαίνει η λέξη Σύμπραξη .

Στηριζόμαστε στην πίστη μαs που πηγάζει απ' την ελληνική καταγωγή μαs, την ιστορία μαs και τον πολιτισμό μαs και μαs εμψυχώνει η προσπάθεια τηs . . . "παγκοσμιοποίησηs" να μαs "ρεπουση-άρει" και να μαs μεταλλάξει μέχρι εξαφανισμού.

Ε! Όχι ! ! ! Δέν πρόκειται να τουs κάνουμε τη χάρη να παραδοθούμε αμαχητί.

* Παρακαλούμε γνωστοποιείστε το παρόν σε όσουs περισσότερουs μπορείτε.

Ιδιαίτερα έλληνες τηs διασποράs.

Ευχαριστούμε.

(Ανδρέαs Αντωνίου – για την

Σύμπραξη Πολιτών



--------------------------------------------------------

Αγαπητοί Φίλοι, Δελτίο 2 24. 11. 08

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ « ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ » ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ OΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ; ; ;

Η μοναδική ελπίδα για μεταβολή,είναι η παρέμβαση των πολιτών. Να πάρουμε τιs τύχεs μαs στα χέρια μαs. Απαιτούνται συνεπώs συγκεκριμένε θέσειs, μέσα και νοοτροπία για να συντεθεί το νέο απαιτούμενο ορθολογικό θεσμικό πλαίσιο που χρειαζόμαστε, για την κατεδάφιση τηs εξωφρενικά στρεβλήs κι εγκληματικά αντεθνικήs πραγματικότηταs. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που θεωρούμε το θεμέλιο οργάνωσηs τηs ζωήs μαs, είναι αυταπάτη και αντικατοπτρισμόs Κατάντησε «παλιάτσοs», που εξυπηρετεί κάθε παραλογισμό των πολιτικών, πολιτικάντηδων και παρα-τρεχάμενων που την χρησιμοποιούν για διαιώνιση τηs κυριαρχίαs τουs, ευνουχίζονταs το ενδιαφέρον των Πολιτών για τα «κοινά». Συνεπώs Πρωταρχική φροντίδα είναι η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ τηs λειτουργίαs τηs ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με βασικούs χρήστεs και χειριστέs τηs τουs ΠΟΛΙΤΕΣ. Η ετυμολογία τηs αυτό σημαίνει. Ο Δήμοs δηλαδή ο Λαόs Κρατεί, κάνει κουμάντο. Αυτό δεν συμβαίνει από την αρχή τηs ανεξαρτησίαs μαs. Για πολλούs λόγουs και συνοπτικά, η τεχνική αδυναμία τηs ταχείαs συλλογήs τηs γνώμηs των Πολιτών, που με την σύγχρονη τεχνολογία το εμπόδιο αυτό έχει εκλείψει. και η επικρατούσα έλλειψη γνώσεων και πληροφόρησήs τουs, υιοθετήθηκε (αρπάχτηκε από τουs ισχυρούs τηs εποχήs) το « αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα » διοίκησηs τηs χώραs που με μικροβελτιώσειs για τουs κρατούντεs, ισχύει μέχρι σήμερα.. Ολη αυτή την περίοδο οι Πολίτεs απουσίαζαν σαν να μην υπήρχαν. Βέβαια, για να μην εμφανιστούν ανοιχτά σαν δικτάτορεs, οι κρατούντεs μαs παραχώρησαν το δικαίωμα να ψηφίζομε και να «εκλέγομε» ( ! ) ποδηγετούμενοι την εκάστοτε κυβέρνηση και αυτό το ονόμασαν «συμμετοχή του λαού» ! Το ότι ΑΓΝΟΟΥΜΑΣΤΕ. μέχρι την επόμενη εκλογή, το «κάνουν γαργάρα» γιατί γνωρίζουν ότι μαs εξαπατούν και μαs κλέβουν το αναφαίρετο φυσικό αγαθό να έχομε λόγο στη διοίκηση τηs χώραs μαs και στην διαμόρφωση τηs ζωήs μαs.

Η Δημοκρατία συνεπώs λειτουργεί σωστά με την μορφή τηs ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που βασίζεται στη συνεχή έκφραση τηs γνώμηs των Πολιτών μέσα από ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, που αποτυπώνουν την βούλησή τουs και αποτελούν πυξίδα γι αυτούs που διάλεξαν με την ψήφο τουs να διευθύνουν τιs κοινέs υποθέσειs μαs. H εκλογή των αντιπροσώπων μαs ( ; ) όπωs γίνεται μέχρι σήμερα, αφενόs είναι φαρσοκωμωδία και αφ’ ετέρου ερμηνεύεται από τουs εκλεγόμενουs σαν απόλυτη, άρα αυθαίρετη ελευθερία να κυβερνούν εν λευκώ. Φαρσοκωμωδία γιατί οι Πολίτεs κρατούνται σκόπιμα ανενημέρωτοι ή παραπληροφορημένοι, επειδή άν ήξεραν, θα ψήφιζαν διαφορετικά. Κυβέρνηση εν λευκώ κανέναs Πολίτηs δεν παραχωρεί όσο αδιάφοροs κι αν είναι. Είναι απαράδεκτα αδιανόητο το Σύνταγμα (που βέβαια οι πολιτικοί έφτιαξαν στα μέτρα τουs, χωρίs έστω να μαs ρωτήσουν) να μήν κατοχυρώνει το δικαίωμα των Πολιτών να τουs ελέγχομε, αλλά να περιμένομε ανήμποροι τιs "εκλογέs " για να τουs κρίνουμε. Τότε είναι αργά, η ζημιά που οι Πολίτεs πληρώνομε ή δέν διορθώνεται ή για να διορθωθεί απαιτεί την θυσία ανεπαρκών πόρων, που κανονικά προορίζονται να δαπανηθούν για αύξηση εθνικού πλούτου. Βασικό συνεπώs μέλημα τηs Αμεσηs Δημοκρατίαs, επείγουσα, επιτακτική ανάγκη είναι η διαρκήs, λεπτομερήs, συνεχήs ενημέρωση των Πολιτών, για να αναπτύξουν προσωπική κρίση και όχι δοτή από τα ΜΜΕ.

Αναγκαία λοιπόν η επαναδιατύπωση του Συντάγματοs. Οι ισχύοντεs όροι για την αναθεώρησή του είναι σκόπιμα χρονοβόροι, για να επιμηκυνθούν τα «ωφελήματα» των κρατούντων να αλωνίζουν σε βάροs των Πολιτών. Είναι μια νομική εφεύρεση των εξουσιαστών, για ικανοποίηση τηs αφεντιάs τουs και τηs «αυλήs» τουs που σιτίζονται χωρίs να κάνουν καμιά παραγωγική δουλειά, που πληρώνομε πάντα εμείs οι «ηλίθιοι» Πολίτεs και η χώρα, ενώ οι εμπνευστέs τηs απολαμβάνουν και όταν τα πράγματα σκουραίνουν, «λακίζουν» ή κάνουν το «ψόφιο κοριό», για να επιστρέψουν όταν οι συνθήκεs βελτιωθούν, γιατί εμείs οι Πολίτεs όνταs σκόρπιοι και ασυντόνιστοι, δεν αξιοποιούμε την θετική για μαs, συγκυρία.

Το νέο Σύνταγμα εννοείται ότι είναι συλλογικό δημιούργημα των Πολιτών και περιέχει τον όρο τηs προσθήκηs, αλλαγήs άρθρων κατά την κρίση των Πολιτών, όταν διαπιστωθεί η ΜΗ λειτουργικότητα των υφισταμένων. Το πώs αυτό θα επιτευχθεί και οι λεπτομέρειεs γραφήs νέου Συντάγματοs, είναι αντικείμενο συνεργασίαs των Πολιτών. Η Σύμπραξη Πολιτών επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη του και προσφέρει το κίνητρο προβληματισμού των Πολιτών, που πρέπει να κατανοήσομε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε «το φαγητό μασημένο» αν θέλουμε να έχομε τον έλεγχο τηs εξέλιξηs του εγχειρήματοs.

« Εναs βιαστικόs Πολίτηs ρωτάει και εισηγείται : ωραία. . .να βγούμε στο δρόμο να το δείξουμε και να το φωνάξουμε, να κάνουμε κάτι να φανεί και να την ακούσουν, πότε ? που ? ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΣΤΑΣΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ. »

Η Σύμπραξη Πολιτών έχει να προτείνει διάφορεs πρακτικέs δράσειs-λύσειs, τιs οποίεs οι Πολίτεs αναμένεται και καλούνται να τιs σχολιάσομε ή να προσθέσομε τιs δικέs μαs, με ηρεμία και νηφαλιότητα, αρκεί πάντα να θυμόμαστε ο καταλύτηs τηs επιτυχίαs είναι ο μεγάλοs αριθμόs μαs, το μέγιστο πλήθοs των Πολιτών, που μπροστά του το «κατεστημένο», που δεν διανοείται ούτε έχει εμπειρία τηs συμπαγούs δύναμηs των Πολιτών, φοβισμένο κι έντρομο, ακούει και συμβιβάζεται. Αναζητείται λοιπόν τρόποs, μοχλόs πίεσηs των «εξουσιαστών» για να ακούσουν τιs προτάσειs των Πολιτών. Προτείνεται πχ.

Συνεχήs Οργάνωση Εθελοντικών Δημοψηφισμάτων

Μη συνεργασία με τουs «εξουσιαστέs» Που σημαίνει, παραδειγματικά : Μη δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο. Μη τήρηση λεωφορειοδρόμων. Καθυστέρηση καταβολήs ΦΠΑ. Μη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ. ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ.

και λοιπέs δράσειs που οι εμείs οι Πολίτεs μπορούμε να σκεφθούμε και να προτείνομε.

Η Σύμπραξη Πολιτών πιστεύει ότι η αλληλεγγύη ( solidarity – την θυμάστε ;) των Πολιτών και ο όγκοs τουs αποτρέπει κάθε σκέψη «τιμωρίαs» τουs από τουs εξουσιαστέs μαs. Εξ άλλου τι μπορούν να κάνουν με την εφαρμογή των νόμων τουs ; Να συλλάβουν και να κλείσουν στη φυλακή 5.000 – 10,000 ή περισσότερουs Πολίτεs ; Ούτε σαν υπόθεση εργασίαs δεν στέκει ! Συνεπώs κρίσιμο σημείο εφαρμογήs οιασδήποτε απόφασηs, είναι το πλήθοs μαs. Στόχοs η ταχύτατη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού, αποφασισμένων πολιτών.

Περιμένουμε τα σχόλιά σαs και τιs προτάσειs σαs.

Αν θέλομε να πετύχομε να σώσουμε και να αλλάξουμε τη χώρα μαs, αυτό επιβάλλεται να γίνει από Πολίτεs ελεύθερα σκεπτόμενουs, κρίνοντεs, συναποφασίζοντεs και Σ Υ Μ Π Ρ Α Τ Τ Ο Ν Τ Ε Σ.

Αν αυτό το εφαρμόσομε, ΤΟΤΕ μπορούμε να το πετύχομε.

Για την

Σύμπραξη Πολιτών

Ανδρέαs Αντωνίου


--------------------------------------------------------

Download the original attachment

Αγαπητοί φίλοι, Δελτίο 3 30. 11. 08

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ « ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ » ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ; ; ;

Πρίν συνεχίσομε τιs προτάσειs μαs, με αφορμή το περιεχόμενο των όσων ανταποκρίθηκαν στιs δυό πρώτεs επιστολέs μαs, θεωρούμε σκόπιμο να τονίσομε εκ νέου, ότι η αποφυγή έκφρασηs των απόψεών σαs και η ηττοπάθεια που φαίνεται να διακατέχει μερικούs, δεν συμβάλλει στην πρόοδο διαμόρφωσηs των νέων κανόνων που επιβάλλεται να υιοθετήσομε, προκειμένου να ξεφύγει η χώρα απ’ την αρπάγη του αφανισμού.

Την γνώμη για την ποιότητα και ζημιά που προκαλούν « οι πολιτική και η πολιτική» δεν την αναφέραμε για λόγουs εντυπωσιασμού. Είναι διεθνήs και διαχρονική. ( ** ) Η εξουσία εμφανίζεται συνώνυμη με την κατάχρηση και τη διαφθορά, κι όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο πιο αχαλίνωτη η κατάχρηση και η διαφθορά που εμπεριέχει και ασκείται προs ίδιον όφελοs των (κατά κανόνα, ανεπάγγελτων) επαγγελματιών πολιτικών που την διαχειρίζονται. Υπήρχε, υπάρχει ή θα μπορούσε να υπάρχει «έντιμη εξουσία»; Οχι ασφαλώs ΑΝ αφεθεί ελεύθερη να αλωνίζει χωρίs έλεγχο. Σταχυολογούμε παραδειγματικά. Max Weber : «πολιτική είναι ο αγώναs για την κατάκτηση ή διανομή τηs εξουσίαs, για τη νομή των δημοσίων θέσεων». Ακριβώs, επειδή πρόκειται για «κατάκτηση», εκφράζεται με στρατιωτικούs όρουs, όπωs προεκλογική εκστρατεία, εκλογική μάχη, μονομαχία, διαξιφισμοί, κ.α. και διεξάγεται με πανούργα και δόλια μέσα, όπου οφείλεται η χρήση των όρων : πολιτικό παιχνίδι, κανόνεs του παιχνιδιού, κ.α. δηλαδή θεωρείται παιγνίδι άρα απουσιάζει η σοβαρότητα και ευθύνη. Ο Paul Valery, ορίζει « την πολιτική σαν την τέχνη να εμποδίζειs τουs ανθρώπουs να ασχολούνται με ό,τι τουs αφορά» ! Η παρασιτική τάξη των επαγγελματιών πολιτικών είναι ειδική του τίποτα. Οι επαγγελματίεs πολιτικοί στερούμενοι ήθουs, μπορούν χωρίs αναστολέs, ηθικέs, εθνικέs, κοινωνικέs ή άλλεs να υπονομεύουν την κοινωνία, να περιστέλλουν τιs ελευθερίεs των πολιτών, να αναιρούν τα δικαιώματά τουs, υπερασπίζονταs τα συμφέροντά τουs και τη διεύρυνση των προνομίων τουs. Ροϊδηs : «τα κόμματα θεωρούν τον τόπο ωs δορύκτητον χωράφιον προωρισμένο ειs αποκλειστική βοσκή τηs αγέληs των». Αυτά συμβαίνουν όταν οι Πολίτεs αδιαφορούν και απουσιάζουν. Ο Αριστοτέληs, ονομάζει Πολίτη εκείνον που «μετέχει κρίσεωs και αρχήs». «Μετέχω στην κρίση σημαίνει ότι συμμετέχω άμεσα στην απονομή τηs δικαιοσύνηs και μετέχω στην αρχή σημαίνει ότι συμμετέχω άμεσα στην κυβερνητική εξουσία» (Κ. Καστοριάδηs, Η αρχαία Ελληνική δημοκρατία).

Ο δήμοs, (οι Πολίτεs) « είναι κύριοs των πάντων και τα πάντα διοικεί με τα ψηφίσματα και με τα δικαστήρια, όπου ο ίδιοs κατέχει την εξουσία» (Αριστοτέληs) και την ασκεί ωs άμεση δημοκρατία, δηλαδή την ασκεί απευθείαs ο ίδιοs χωρίs «αντιπροσώπουs». Μια τέτοια πολιτική κοινότητα, ακριβώs επειδή αντλεί τη νομιμοποίησή τηs από τον εαυτό τηs και μόνο, μπορεί να υφίσταται, μέσα από μια διεργασία διαρκούs αυτοθέσμισηs, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη τελική πολιτική μορφή που διαμορφώθηκε μια για πάντα αλλά να βρίσκεται σε μια συνεχή εγρήγορση και αυτοδημιουργία, δηλαδή σε αδιάκοπη δραστηριότητα μεταβολήs των “βασικών”, “καταστατικών” και “συνταγματικών” νόμων τηs πολιτείαs και των άλλων θεσμών, που προκύπτουν σύμφωνα με τιs ανάγκεs και τιs περιστάσειs.(**)

Γι αυτό ο Πλάτων προτρέπει « ότι κανέναs δεν πρέπει να μένει αμέτοχοs απ’ τα κοινά » και ο Αριστοτέληs εκφράζει την μαθηματική εξίσωση «ότι η ισότητα των αντίρροπων δυνάμεων σώζει τιs πολιτείεs».

(**) (Τα μεταξύ κόκκινων αστερίσκων, δανειστήκαμε από πόνημα του κ. Κλεάνθη Γρίβα από την ιστοσελίδα « Ανιχνεύσειs» του δημοσιογράφου κ. Παντ. Σαββίδη τηs ΕΤ3.)

Συνεπώs αν δεν ξεπεράσουμε τιs προκαταλήψειs π.χ. «δεν γίνεται τίποτε», τιs φοβίεs «το κατεστημένο είναι πανίσχυρο» και την ηττοπάθεια «ποιοs μαs ακούει» και δεν προσθέτομε έστω κόκκο άμμου στην κοινή προσπάθεια να αυξήσομε την δύναμή μαs με το πλήθοs μαs, τότε είμαστε άξιοι τηs μιζέριαs μαs και τηs κατάντιαs μαs.

ΒΟΥΛΗ - ΚΟΜΜΑΤΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Συνέχεια του Δελτίου 2, οι θεσμοί Βουλή - Κόμματα - Βουλευτέs, έχουν άμεση και πιεστική ανάγκη ριζικών ρυθμίσεων, με στόχο την εξάλειψη / τον μετριασμό τηs δυνατότηταs καταχρηστικών ενεργειών. Είμαστε όλοι μάρτυρεs τηs υποβάθμισηs τηs Βουλήs που έχει ξεπεράσει πρό πολλού το στάδιο τηs θυμηδίαs και αποτελεί πλέον καθημερινή πηγή θυμού και αηδίαs. Η Βουλή είναι ά-βουλη, και από ναόs τηs Δημοκρατίαs κατάντησε "παράγκα " προχειρότηταs, συναλλαγήs, φιλονικείαs, ανακριβών δηλώσεων, απαγγελίαs μονολόγων «κουφών», ασύλληπτων διαστάσεων. Τα τελευταία γεγονότα δέν είναι καινούργιο θέαμα. Είναι πανηγυρική επιβεβαίωση τηs μόνιμηs αρνητικήs κατάστασηs δεκαετιών, που έχει - ευτυχώs - το χρονικό προσόν να εμπεδώσει επί τέλουs στουs Πολίτεs, την πραγματική διάσταση του εμπαιγμού τουs από τουs πολιτικούs.

1. Ο κανονισμόs λειτουργίαs τηs Βουλήs επιβάλλεται ν' αλλάξει, ώστε να προτρέπει την συζήτηση τρεχουσών εξελίξεων πρίν αποκτήσουν "ιστορική" αξία. Φυσικά είναι αδιανόητο και ρητά απαγορεύεται ο εκβιασμόs των βουλευτών σε σιωπή. Διαφορετκά πρόκειται για καθεστώs απολυταρχίαs του πρωθυπουργού-αρχηγού ή προέδρου. Ομοίωs απαγορεύεται η άρνηση του "κυβερνητικού" εκπροσώπου να απαντά στιs ερωτήσειs που δέχεται γιατί με την προσβλητική συμπεριφορά του, ακυρώνει τη θέση του την οποία οι φορολογούμενοι Πολίτεs πληρώνομε.

2. Καταργείται η ισχύουσα ασυλία. Ο βουλευτήs υπόκειται στουs νόμουs που ισχύουν για τουs Πολίτεs.

Και βέβαια απαγορεύεται η διαγραφή κακουργηματικών πράξεων και κατάχρησηs δημόσιου χρήματοs, άσχετα με το πότε διαπιστώνονται. Η βουλευτική θητεία δεν δημιουργεί δικαίωμα αυτόνομηs σύνταξηs, αλλά περιλαμβάνεται στον εργάσιμο χρόνο του κύριου επαγγέλματos του διατελέσαντοs βουλευτού.

3. Βουλευτήs δεν διορίζεται υπουργόs, υφυπουργόs, γεν.γραμματέαs, πρόεδροs / δ/νων Σύμβουλοs δημόσιου οργανισμού-επιχείρησηs, εκτόs εάν παραιτηθεί τηs βουλευτικήs του ιδιότηταs. Ο υποψήφιοs καταθέτει στη Βουλή και είναι στη διάθεση παντόs Πολίτη, λεπτομερή Κατάσταση τηs οικονομικήs του θέσηs, που ανανεώνει κάθε χρόνο άν εκλεγεί βουλευτήs και όταν αποχωρήσει απ' τη Βουλή.

4. Για την αποκατάσταση τηs αξιοκρατίαs ΚΑΙ προσωπικότηταs του βουλευτή ο ενδιαφερόμενοs δύναται να αυτο-ανακηρύσσεται υποψήφιοs του κόμματοs που επιθυμεί, πέραν τών οριζόμενων απ' το κόμμα. Ετσι παύει η ομηρία του βουλευτή από το κόμμα που του στερεί την ελεύθερη έκφραση τηs γνώμηs του και τον μετατρέπει σε «άβουλο» χειροκροτητή.

5. Μειώνεται ο αριθμόs των βουλευτών σε 150, που σημαίνει οικονομία άχρηστηs δαπάνηs δημοσίου χρήματοs κατ’ ελάχιστον E 36 εκατομ. Ετησίωs. Ισχύει ίδιο εκλογικό μέτρο σε όλη την επικράτεια. Προτείνεται π.χ 50 χιλ. Πολίτεs να εκλέγουν ένα βουλευτή, ο οποίοs και αφιερώνει την αδιάσπαστη προσοχή του στουs Πολίτεs που εκπροσωπεί. Καταργείται ο "θεσμόs" του βουλευτή Επικρατείαs, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχή του ρόλου των Πολιτών, να εκλέγουν τουs βουλευτέs.

6. Το δικαίωμα εκλέγεσθαι ορίζεται σε ΔΥΟ βουλευτικέs περιόδουs. Η θητεία του προέδρου του κόμματοs λήγει με την εκλογική ήττα, ή την παρέλευση δύο βουλευτικών περιόδων, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία «καθεστώτοs». Οτι διαθέτει να προσφέρει ο βουλευτήs, εξαντλείται στιs δύο τετραετίεs και έρχεται η σειρά «νέων, άφθαρτων» πολιτών να προσφέρουν νέεs ιδέεs και δυνάμειs. Για τον ίδιο λόγο αποφυγήs «καθεστώτοs» δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη βουλευτική ιδιότητα δύο μελών τηs ίδιαs οικογένειαs μέχρι 3ου βαθμού. Μέλοs τηs ίδιαs οικογένειαs μπορεί να θέσει υποψηφιότητα μετά την παρέλευση δύο βουλευτικών περιόδων από την λήξη του βουλευτικού αξιώματοs του συγγενούs του. Στην ένσταση στέρησηs προσωπικού δικαιώματοσ, υπερέχει το εθνικό συμφέρον του προσωπικού.

7. Απαγορεύεται η ίδρυση / λειτουργία κομματικών νεολαιών, διότι δέν υπάρχει αποχρών λόγοs, απλά συνεχίζεται η "εκπαίδευση για παραγωγή" διαφθοράs,

8. Αναθεωρείται με τάση ελαχιστοποίησηs η παρούσα εξοργιστική χρηματοδότηση των κομμάτων.

Περιμένομε άμεσα τιs προτάσειs σαs και τα σχόλιά σαs. Ευχαριστούμε.

Φιλικά

Για την

Σύμπραξη Πολιτών

Ανδρέαs Αντωνίου



-----------------------------------------------------

Download the original attachment


Αγαπητοί φίλοι, Δελτίο 4 8. 12. 08

Σήμερα δεν συνεχίζομε με Προτάσειs για την αναγκαία μεταβολή του κατεστημένου, γιατί φιλοξενούμε την επιστολή Πολίτη που «συμπράττει» και είχε γράψει τον περασμένο Οκτώβριο. Η Σύμπραξη Πολιτών απλά προσθέτει την συνθηματική επικεφαλίδα τηs.

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ « ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ » ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ; ; ;

===========================

Παρακολουθώνταs τα συμβαίνοντα που τελευταία έχουν πάρει αστρονομικέs διαστάσειs, ιδίωs το εξωφρενικό «Βατοπέδι» με τον βιβλικό καταιωνισμό δισεκατομμυρίων Ευρώ, που παίζονται σαν στραγάλια, κανέναs Πολίτηs δεν αμφιβάλλει ότι η περίφημη Εξεταστική Επιτροπή πρόκειται να βρεί «κομψό, νομιμοφανή τρόπο κουκουλώματοs», μια και είναι ηλίου φαεινότερο ότι εμπλέκονται ανώτατα στελέχη του πανίσχυρου πολιτικού κατεστημένου, που δεν υπόκειται ούτε υπακούει σε κανένα νόμο. Η διατυμπανιζόμενη πρόθεση τηs κυβέρνησηs να βγεί στο φώs όλη η αλήθεια, είναι παραμύθι τηs Χαλιμάs που φυσικά δεν γίνεται πιστευτό από κανένα, «καλοπροαίρετο» έστω, Πολίτη. Από ένα γελοιοποιημένο και εξευτελισμένο κράτοs από τουs επαγγελματίεs πολιτικούs, που χρόνια αυθαιρετούν ξεδιάντροπα με δικτατορική νοοτροπία, πού τα πολιτικά κόμματα με την «μεσολάβηση» έμπιστων ημέτερων, εισάγουν και διακινούν «μαύρο χρήμα», προερχόμενο από παράνομεs πηγέs αοράτων συναλλαγών, από ένα τέτοιο κράτοs τι νόμιμο και δίκαιο να περιμένουν οι Πολίτεs ; ; ;

Οταν με τη μεσολάβηση OFF SHORE εταιρειών και νταβατζήδων ενισχύονται κρυφά και παράνομα

Πολιτικά κόμματα και πρόσωπα του συναφιού, για ν’ αρπάξουν την εξουσία, όπου κανέναs δεν συλλαμβάνεται ούτε τιμωρείται για «οικονομικά κακουργήματα», λέs και έγιναν από «αερικά», και οι υποθέσειs δικαστικήs διαδικασίαs . . . χάνονται στον άναρχο, ατέρμονα χρόνο, για να διαγραφούν, από ένα τέτοιο κράτοs τι νόμιμο και δίκαιο να περιμένουν οι Πολίτεs ; ; ;

Οταν τα κόμματα θρασύτατα αρνούνται να δεχθούν έλεγχο στα «οικονομικά τουs», βγάζουν στο σφυρί την κρατική – δηλαδή των Πολιτών – περιουσία σαν να την βρήκαν απ’ τον παππού τουs, και επωφελούνται τα πρωτοπαλίκαρα των κομμάτων που εμφανίζονται πάμπλουτοι, ανεπάγγελτοι χθεσινοί μπατίρηδεs, χωρίs να υποχρεώνονται - όπωs υποτίθεται ορίζει ο νόμοs – να δηλώσουν το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ», από ένα τέτοιο κράτοs τι νόμιμο και δίκαιο να περιμένουν οι Πολίτεs ; ; ;

Οταν πληθώρα δημόσιων υπαλλήλων χρηματίζονται ανοιχτά, εκμεταλλευόμενοι αισχρά την σκόπιμα διατηρούμενη άθλια, άχρηστη και καταστροφική γραφειοκρατία, πουλώνταs την υπογραφή τουs για θέματα που φυσιολογικά υποχρεούνται να υπογράψουν, από ένα τέτοιο κράτοs τι νόμιμο και δίκαιο να περιμένουν οι Πολίτεs ; ; ;

Οταν ειδικοί τάχα νόμοι, ψηφιζόμενοι από κακούs ή αδιάφορουs πολιτικούs, για προστασία δήθεν των προσωπικών δεδομένων, αδυνατίζουν θρασύτατα και κατάφωρα την άμυνα του ανυπεράσπιστου Πολίτη και συγκαλύπτουν τουs απατεώνεs και τουs εγκληματίεs, σε βάροs των νομιμόφρονων Πολιτών, από ένα τέτοιο κράτοs τι νόμιμο και δίκαιο να περιμένουν οι Πολίτεs ; ; ;

Οταν δεν παρέχεται καμιά ασφάλεια στουs Πολίτεs, γιατί η Αστυνομία ασχολείται με την προστασία των λεγόμενων «υψηλών προσώπων», μη έχονταs την δυνατότητα παροχήs ίχνουs σιγουριάs κάθε . . .

έντρομη νύχτα ωs το ξημέρωμα, αλλά και στο φώs τηs μέραs, από ένα τέτοιο κράτοs τι νόμιμο και δίκαιο να περιμένουν οι Πολίτεs ; ; ;

Οταν τα παιδάκια πηγαίνουν σχολείο, σέρνονταs 20 κιλά βιβλία με άχρηστο ή βλακώδεs περιεχόμενο, που πρέπει να υποχρεωτικά να αποστηθίσουν με την απειλή κακήs βαθμολόγησηs αντί να ακονίζουν την κρίση τουs και παράλληλα μαθαίνουν να προβαίνουν στη κατάληψη του σχολείου τουs σε ρόλο εκβιαστή των γονιών τουs και τηs κοινωνίαs, σε επίδειξη τάχα δύναμηs, ενώ οι φοιτητέs χτίζουν τιs πόρτεs των αιθουσών διδασκαλίαs και των γραφείων των καθηγητών, από ένα τέτοιο κράτοs τι νόμιμο και δίκαιο να περιμένουν οι Πολίτεs ; ; ;

Οταν οι πορείεs και απεργίεs διαδέχονται η μία την άλλη, αναστατώνονταs τον ρυθμό των Πολιτών που αγωνίζονται να κερδίσουν τον επιούσιο, οι ληστείεs, το σπάσιμο βιτρινών και το κάψιμο καταστημάτων και αυτοκινήτων είναι καθημερινό φαινόμενο, από τουs γνωστούs-άγνωστουs . . . κουκουλοφόρουs που παραμένουν ασύλληπτοι, από ένα τέτοιο κράτοs τι νόμιμο και δίκαιο να περιμένουν οι Πολίτεs ; ; ;

Οταν κινδυνεύομε να χάσομε την Μακεδονία μαs από ανικανότητα και αδιαφορία των «εκλεγμένων»

. . . αντιπροσώπων μαs, που επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη χωρίs πρόγραμμα και επιλογή, πλημμύρα των λεγόμενων οικονομικών μεταναστών, παρακολουθούν άπραγοι και άφωνοι, την απειλούμενη με εκδίωξη δασκάλα στη Θράκη γιατί μαθαίνει στουs μαθητέs τηs ελληνικά (! ! !), επιτρέπουν στον «διοικητή» (!) τηs Εθνικήs Τράπεζαs που αυτοί διόρισαν, να φέρεται σαν ιδιοκτήτηs τηs, δέχονται με

θρησκευτική υποκρισία να τουs «μαγεύει» έναs κολπο-καλόγεροs και να ξεπουλάει την μισή Ελλάδα,

παινεύουν και χειροκροτούν την ενίσχυση των . . .φτωχών τραπεζών με 28 διs. Ευρώ ενώ οι Πολίτεs

μαζεύουν τα πεταμένα στιs λαϊκέs αγορέs για να επιβιώσουν, δουλεύουν ασύστολα την νεολαία μαs με την αναγγελία καθημερινά χιλιάδων «ανύπαρκτων» θέσεων εργασίαs, ανησυχούν τάχα για το δημογραφικό καλώνταs τουs έλληνεs να . . . κάνουν παιδιά που θα τρέφονται με αέρα κοπανιστό κλπ. κλπ κλπ. από ένα τέτοιο κράτοs τι νόμιμο και δίκαιο να περιμένουν οι Πολίτεs ; ; ;

Οταν . . . , Οταν . . . , Οταν . . . , θα βγάλει ο ήλιοs . . . κέρατα, ατέλειωτη η καταμέτρηση των παράλογων, στρεβλών, και ανώμαλων συνθηκών που είναι αναγκασμένοι να βιώνουν, να ζούν και να υφίστανται οι άτυχοι υπήκοοι τηs φημισμένηs χώραs του Πολιτισμού, Ε ! τότε έχει σημάνει εκκωφαντικά και σίγουρα καθυστερημένα η ΩΡΑ τηs έγερσηs των Πολιτών, να αφήσομε την μακαριότητα τηs αδιαφορίαs, να απαιτήσομε και να επιβάλλομε ΠΟΛΙΤΙΚΑ, την εφαρμογή τηs Αμεσηs Δημοκρατίαs, τη μόνη που εγγυάται επαναφορά διαχρονικών ηθών, αξιών και σεβασμού των Πολιτών, γιατί η κοινοβουλευτική αντιπροσωπευτική που μαs καταδυναστεύει, ταλαιπωρεί, βασανίζει και ζημιώνει δεκαετίεs τώρα, έχει ξεπεραστεί και δέν μπορεί πλέον να κοροϊδεύει κανένα.

Προσθήκη 8. 12. 08 Ο άδικοs χαμόs ενόs νεαρού Πολίτη έχει ένα πολύ μεγάλο συμβολισμό, διότι αφορά την Νεολαία μαs, η οποία είναι το μέλλον τηs Ελλάδαs. Τολμώ να ισχυριστώ ότι αν οι Πολίτεs είχαμε ήδη ενεργοποιήσει την παρουσία μαs και διεκδικήσει την θέση μαs των «αφεντικών» τηs χώραs μαs, που μαs ανήκει, τότε θέλαμε αποφύγει σίγουρα το 50% τουλάχιστον, των γεγονότων, των δεινών, τηs κατάντιαs και τηs θλίψηs μαs, που μαs στιγματίζουν ανεξίτηλα. Εμείs οι Πολίτεs έχομε υποχρέωση να «συμπράξομε» για να αναστήσουμε την χώρα, και να μην αφήσομε τουs Εφιάλτεs με τιs πολλέs κερκόπορτεs στην διάθεσή τουs, να εξαλείψουν και την σκόνη ακόμη των ερειπίων του αφανισμού τηs. Συνεπώs πρέπει ο κάθε Έλληναs, όλοι οι Πολίτεs, να ενδιαφερθούμε για την ανόρθωση τηs χώραs. Εάν εμείs οι ίδιοι οι Πολίτεs δεν ενδιαφερθούμε με πράξειs, για τουs εαυτούs μαs και τα παιδιά μαs, ποιοs θα ενδιαφερθεί ; ; ;

Δημοσθένης Σοφιανός



--------------------------------------------------------------

Download the original attachment

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ 5 17. 12. 08

========================================================================

Αγαπητοί Φίλοι, το Δελτίο 5, απευθύνεται στην Υπατία που μαs βοήθησε να το γράψουμε. Την ευχαριστούμε.

Φίλη Υπατία, όπωs γνωρίζειs, η χώρα μαs πέρασε πρόσφατα δύσκολεs μέρεs. Ολοι διδαχθήκαμε πολλά. Κρατάμε τα θετικά. Μόλιs ξεκινήσαμε την προσπάθεια τηs ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, αναζητούsαμε επαφή με την νεολαία, γιατί αυτήν κύρια αφορά, επειδή οι νέοι Πολίτεs έχουν χρόνια μπροστά τουs, να αντιμετωπίσουν την σαπίλα, φαυλότητα κι ανυπαρξία του Κράτουs. Αναρωτηθήκαμε με ποιά νεολαία ; Διότι αυτή που βλέπαμε χαλαρή, τρυφηλή, αδιάφορη, να βρίσκεται στον «κόσμο» τηs, με τα κριτήρια που διαθέταμε, δεν την καταλαβαίναμε. Καταλήγαμε λοιπόν αναγκαστικά στο αβασάνιστο συμπέρασμα «ότι δεν υπάρχουν σήμερα έλληνεs νέοι όπωs π.χ. το 1940 ή τη γενιά του πολυτεχνείου» γιατί οι σημερινοί που δεν στερούνται τίποτα, δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά και δεν δίνουν δεκάρα για την κρατούσα μηδενιστική κατάσταση.

Ξαφνικά βλέπουμε δεκάδεs χιλιάδεs νέουs, παιδιά και έφηβουs, να πλημμυρίζουν τουs δρόμουs και να διαδηλώνουν με πείσμα και αντοχή μέρεs τώρα, σ’ όλεs τιs πόλειs τηs χώραs. Για την ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν αποκάλυψη ! Γιατί απέδειξε ανάγλυφα ότι τα «γονίδια του έλληνα» ζούν στουs νέουs ηs Φυλήs μαs και όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή εκδηλώνονται με την γνωστή δύναμη που μαs τραγουδά επακριβώs ο μεγάλοs Μίκηs «τη ρωμιοσύνη μην τη κλαίs …νάτη πετιέται, νάτη πετιέται . . » Πέρα απ’τη θλίψη για την αδόκητη απώλεια τηs ζωήs νέου Πολίτη, ήταν οδυνηρή ευκαιρία ειλικρινούs βαθιάs αυτοκριτικήs με αποτέλεσμα την ψηλαφητή συνειδητοποίηση ότι εμείs, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πατεράδεs και παπούδεs σαs, είμαστε οι μοναδικοί υπαίτιοι και ένοχοι και πρέπει να διορθώσουμε το ορατό απ΄τουs νέουs μαs πλέον, κακό. Να τραβήξουμε, δηλαδή, δυνατά τα χαλινάρια τηs ά-λογηs «πολιτικήs», για να σταματήσουμε την πτώση τηs χώραs μαs, πριν από τον γκρεμό.

Τότε φτάνει το e-mail σου του οποίου η αντικειμενική, συγκροτημένη και περιεκτική περιγραφή σου, αιτιολόγησε τη δημιουργία και λειτουργία τηs ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ που γεννήθηκε από θυμό συσσωρευμένη απογοήτευση και αγανάκτηση, παρόμοιεs με τη δική σου και των νέων Πολιτών που εκφράζειs. Πράγματι, εμείs οι μεγαλύτεροι, αναγνωρίζομε το σφάλμα μαs και την ενοχή μαs. ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΜΕ για τη χώρα μαs, την πόλη μαs, το χωριό μαs, την οικογένειά μαs, τα παιδιά μαs ΕΣΑΣ ! Αφήσαμε τουs πολιτικούs ανεξέλεγκτουs να μαs εξουσιάζουν, καταργώνταs σύνταγμα και νόμουs για μαs και θεσπίζονταs την ΑΣΥΛΙΑ γι΄ αυτούs, καθιστώνταs τη Δημόσια Διοίκηση και τον υπάλληλο του Κράτουs μαs πλήρωs ΥΠΟΤΕΛΗ στην πολιτική ΕΞΟΥΣΙΑ τουs, γεγονόs πρωτοφανέs διεθνώs . Για το Βατοπέδι υπάρχουν, λένε, μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ !!! Βλέπετε το πώs η ΑΣΥΛΙΑ εξαφάνισε τιs ΠΟΙΝΙΚΕΣ.. Εχομε λοιπόν κρυφή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ αντί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Θέλουμε ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ. Πιστεύομε ότι αυτό μπορεί και πρέπει να πραγματοποιηθεί από μαs τουs Πολίτεs. Εμείs, φίλη Υπατία, εσύ, οι συμφοιτητέs σου, οι μαθητέs, όλοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ, είμαστε τα αφεντικά τηs χώραs μαs ! Ολοι οι άλλοι οι θεσμικοί υπηρέτεs των κοινών μαs υποθέσεων, είναι υπάλληλοί μαs. Αυτό είναι το νέο μήνυμα, που επιμελώs έκρυβαν δεκάδεs χρόνια, οι συχνάζοντεs στην « Αυλή των Θαυμάτων» (γνωστή με το ψευδώνυμο Βουλή) και επιβάλλεται να το διαλαλήσομε για να γίνει κατανοητό και κτήμα όλων των ΠΟΛΙΤΩΝ. H αντιπροσωπευτική δημοκρατία δίνει επί τέλουs τη θέση τηs στην άμεση Δημοκρατία των Πολιτών. Για να συγκροτηθεί επί τέλουs το περίφημο «αντίπαλο δέοs» σε κάθε μορφή «εξουσίαs». Δεν ανακαλύπτομε το τροχό ! Επικαλούματε τον Αριστοτέλη μαs : « Η ισότητα των αντίρροπων δυνάμεων σώζει τιs πολιτείεs». Αμφιβάλλει κανέναs ότι ΑΝ αφήσομε χωρίs συνεχή ΕΛΕΓΧΟ και ΟΔΗΓΙΕΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ τουs «υπαλλήλουs » μαs, θα μετατραπούν χωρίs καθυστέρηση σε «αφεντικά» μαs και εμείs σε «άτομα με λοβοτομή» ; ; ;

Για να πετύχομε στο στόχο μαs απαιτείται συμπαγήs ένωση μεγάλου αριθμού αποφασισμένων Πολιτών. Αυτό είναι σχετικά εύκολο να δημιουργηθεί από νέουs Πολίτεs, που δεν έχουν προλάβει να φθαρούν και να διαφθαρούν, είτε από δυσάρεστεs εμπειρίεs των παιδικών χρόνων είτε από δόσειs εξοντωτικέs «κομματικού ναρκωτικού» που μαs έχει φέρει στη σημερινή κατάντια και ατενίζομε κατάματα τον ολικό αφανισμό. Εμείs οι «μεγάλοι» δεσμευόμαστε να δουλέψομε μαζί σαs, ειλικρινά ισότιμα, ώστε να διαπιστώσετε ότι εμείs οι γονείs σαs, δεν είμαστε, δεν μπορούμε από τη φύση τηs σχέσηs μαs, εχθροί σαs. Απλά παρασυρθήκαμε – και υπάρχει εξήγηση γιατί, αλλά δεν χωρά να αναπτυχθεί εδώ - και όταν η Πατρίδα αντιμετωπίζει τον «θάνατο» τότε το ταρακούνημα το δικό σαs, μαs βγάζει απ’ το κώμα τηs αποχαύνωσηs και αδιαφορίαs. Δεχθείτε να κρατήσετε το χέρι που σαs απλώνουμε με πολλή αγάπη και πιστεύομε ότι δεν θα δοθεί άλλη ευκαιρία σε άλλη Υπατία στο μέλλον να γράψει το δικό σου αυθόρμητο και ειλικρινέs ξέσπασμα που μαs «απεγκλώβισε». Με τη άδειά σου – που πιστεύομε μαs τη δίνειs – παραθέτομε τμήματα τηs επιστολήs σου, για να ενημερωθούν 12.000 Πολίτεs που παίρνουν τα Δελτία τηs ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

«« . . . . . Δεν γράφω αυτήν την έκθεση για να περιαυτολογήσω αλλά για να υπερασπιστώ την γενιά μου που όλοι οι "μεγάλοι" αποκαλούν εγκληματική. . . . ήθελα να βλέπω την αλήθεια πίσω από τα σερβιρισμένα γεγονότα . . . πήγα στην πορεία , ένιωσα τα δακρυγόνα , έχασα για λίγο τιs αισθήσειs μου . Επιτρέψτε μου να έχω άποψη γι' αυτά που είδα. Υπάρχουν καταρχήν τρειs κατηγορίεs ανθρώπων που παρευρίσκονται στιs διαδηλώσειs :

1 . Όλοι εμείs οι μαθητέs και φοιτητέs που θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μαs για τον άδικο θάνατο του Αλέξη και δεν δεχόμαστε αμερικάνικουs συμβιβασμούs . Μαζί μαs είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που μαs υποστηρίζουν καθηγητέs , απλοί εργαζόμενοι κ.α. . . . να παραβρεθούμε στην διαδήλωση και να εκφράσουμε τον βαθύ μαs πόνο για τον κόσμο που οι "μεγάλοι'" μαs κληρονομούν. Όχι ! Δεν έχουν το δικαίωμα να κατηγορούν εμάs για τον κόσμο τον οποίο οι ίδιοι έπλασαν. Οι περισσότεροι από εμάs ζούμε σε οικογένειεs με χωρισμένουs γονείs , περάσαμε από ένα σχολείο που δεν μαs έμαθε ουσιαστικά τίποτα , καταφέραμε να μπούμε σε ένα πανεπιστήμιο για να συνειδητοποιήσουμε πωs όλη αυτή η ψυχοσωματική πίεση που δεχτήκαμε ήταν για ένα τίποτα. Ναι ! Είμαστε θυμωμένοι με τον κόσμο και το κατεστημένο κι επιτρέψτε μαs να έχουμε φωνή και άποψη αλλά ΟΧΙ δεν είμαστε εγκληματίεs ! Δεν κάψαμε εμείs τα μαγαζιά και τιs τράπεζεs ! Παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ για μαs και μαs κατηγορούν συνεχώs , δεν είμαστε αυτό που οι άλλοι θέλουν να είμαστε . Είμαστε άτομα συνειδητοποιημένα . Ξέρουμε σε τι κόσμο ζούμε , έχουμε συναισθήματα , αγωνιζόμαστε , ελπίζουμε και πάνω απ' όλα έχουμε σεβασμό . Πάντα φυσικά υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα που τουs παρασέρνει η δύναμη του πλήθουs

. . . και φωνάζω δυνατά σε εκείνουs που λένε αυτέs τιs φράσειs να μαs διευκρινίσουν όταν μιλάνε για νεαρούs, σε τι ηλικίεs αναφέρονται. Γιατί οι νεαροί που κάψανε την Αθήνα δεν ήταν φοιτητέs, είδα τα πρόσωπά τουs , οι περισσότεροι ήταν γύρω στα τριάντα και έναs ενήλικαs 30 ετών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑΡΟΣ!!! . . . και οι περισσότεροι από αυτούs δεν ήταν καν Έλληνεs .

2 .Η δεύτερη κατηγορία ήταν εκείνη που βρίσκονταν στα δεξιά και αριστερά των διαδηλωτών. Δεν είχαν σκοπό να λεηλατήσουν αλλά μόνο να καταστρέψουν . Πετούσαν βόμβεs , δεν σέβονταν τίποτα και κανέναν .. . . θυμώναμε με τιs εικόνεs που βλέπαμε αλλά τουs φοβόμασταν πιο πολύ κι απ' ότι φοβόμασταν τουs αστυνομικούs. Ήταν επικίνδυνο να απομονωθείs απ το πλήθοs. Πίσω και μπροστά τα σώματα ασφαλείαs . Δεξιά και αριστερά οι κουκουλοφόροι που οπλοφορούσαν . Μαs έριξαν δακρυγόνα . Η αστυνομία δεν επιτέθηκε σε αυτούs που καίγανε τιs ξένεs περιουσίεs αλλά σε εμάs που απλά ενώσαμε τιs φωνέs μαs για να διαμαρτυρηθούμε . . . Καθώs υπερασπίζομαι την δημοκρατία όσο σάπια κι αν είναι, θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη μετά από πολλούs διαλόγουs και έρευνεs αλλά και μαρτυρίεs , σχετικά με το ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι. Ξέρω εκ των προτέρων . . . πωs δεν θα ακουστώ αλλά παρ' όλα αυτά θα γράψω την άποψή μου κι αs μην την διαβάσει κανέναs. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένα σώματα, πράκτορεs όχι όμωs εσωτερικοί. . . . έχουν αμερικανική βάση,. . . χτυπάνε με έμμεσο τρόπο. . . . Ύστερα θα βγουν και θα κατανομάσουν αυτούs τουs ανθρώπουs που οι ίδιοι βάλανε να μαs πυρπολήσουν , τρομοκράτεs. Παιδιά ξυπνήστε , θέλουν να μαs επιβάλλουν δικτατορία . Θέλουν εμείs οι ίδιοι να ζητήσουμε να μαs ασφαλίσουν !!!

3 .Η τρίτη κατηγορία είναι οι τα τσακάλια . . . που τρώνε τα απομεινάρια, . . . Οι κουκουλοφόροι κατέστρεφαν, δεν κλέβανε. Αυτοί είναι είτε ληστέs , είτε άστεγοι, είτε ναρκομανείs γενικά άνθρωποι κακόμοιροι , που βρήκαν την ευκαιρία να "πλουτίσουν" . . . από τα καταστήματα που διέλυσαν οι κουκουλοφόροι. Ίσωs να μην έχουμε το δικαίωμα να τουs κρίνουμε , αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν τουs υπερασπιζόμαστε. .Εσύ κύριε, . . . κλείσε λίγο την τηλεόραση και βγεs στουs δρόμουs να δειs τι γίνεται. Α! δεν μπορείs λεs , έχειs υποχρεώσειs . . . Τότε συνέχισε την ζωή σου όπωs είναι τώρα , αφού σου αρέσει όπωs είναι και πιστεύειs ότι ο κόσμοs δεν χρειάζεται να αλλάξει.! . . . Αν βαριέσαι να μπειs στον κόπο να ερευνήσειs τουλάχιστο μην κρίνειs χωρίs να ξέρειs . . .τον κόσμο που μου παρέδωσεs , επέτρεψέ μου να τον αρνηθώ και να πολεμήσω για τον δικό μου. Δεν σπάσαμε εμείs τα μαγαζιά. Δείτε καλύτερα τιs κάμερεs . Οι αστυνομικοί μάχονται και συλλαμβάνουν παιδιά που δεν φοράνε κουκούλεs. Με εκείνουs που φορούσαν δεν τολμούν να τα βάλουν . Τα ΜΜΕ λένε ότι θέλουν , μην τα πιστεύετε , την δουλειά τουs κάνουν , και αναγκάζονται να λένε ότι τουs λένε. . . . . Θέλουμε να βλέπουμε τουs γονείs μαs συμφιλιωμένουs , να ζούμε σε μια χαρούμενη οικογένεια, να έχουμε μέλλον και όχι να μαs λένε πωs είμαστε η γενιά των 600 ευρώ , να έχουμε όνειρα που να μην μαs τα διαλύουν οι . . . τηλεοράσειs. Εμείs δεν ακούμε σκυλάδικα τραγούδια όπωs όλοι λένε , εμείs ψάχνουμε την ποιότητα στην ζωή , να βρούμε ένα ίχνοs φωτόs μέσα στο σκοτάδι, . . . θέλουμε αγάπη, αυτή που ο κόσμοs μαs στερεί . . . Και νιώθουμε οργή που κανείs δεν μαs καταλαβαίνει. . . . Και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τον θυμό μαs απέναντι στιs κατεστημένεs αντιλήψειs διότι δεν είμαστε η γενιά των χαμένων αλλά η γενιά των νικητών. Υπατία »»

Αγαπητή Υπατία, άν ζούσαν σήμερα οι Σολομόs, Κάλβοs, Παλαμάs, Ελύτηs θα τουs εμπνέατε να γράψουν ποιήματα σαν αυτά που τουs έκαναν διάσημουs. Η νέα γενιά είναι ΕΔΩ, ίδια εμείs. Ελάτε να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, να αποφασίσουμε με κοινή προσπάθεια την ανατροπή του σάπιου για να σώσουμε την ύστατη ώρα την πατρίδα και να νοιώσουμε την προσταγή του Παλαμά : «κλείσε μέσα στη ψυχή σου την Ελλάδα και θα νοιώσειs κάθε είδουs μεγαλείο». Δεν μπορούμε ατυχώs να συνδιαλεγόμαστε μέσα από e-mail. Περιμένομε φίλη Υπατία το e-mail σου το ταχύτερο.

Και περιμένομε φυσικά την συνδρομή και « σύμπραξη » όλων των παραληπτών του Δελτίου για να δείξουμε ότι τα παιδιά μαs, μαs επανέφεραν στο δρόμο του καθήκοντοs. Εμείs ρωτάμε πάλι :

* ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ « ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ » ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ; ; ;

Εγκάρδιεs Ευχέs για Καλέs Γιορτέs με Υγεία και καλύτερο 2009.

Φιλικά

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ


πηγη

sibraxi.politon@ontelecoms.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: