Σάββατο

Τιμήθηκαν για την προσφορά στον τόπο τους








Περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης κοπής πίτας της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας στο ξενοδοχείο «Divani», όπου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον τόπο και τη συνολική τους παρουσία στα κοινά, τρεις διακεκριμένοι Λαρισαίοι επιστήμονες.
Αναλυτικότερα, μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Τζανακούλης τίμησε τους διακεκριμένους επιστήμονες Σωτήρη Πράπα, Διευθυντή Καρδιοχειρουργικής στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών, Κίττα Χρήστο Καθηγητή Ιστολογίας – Εμβρυολογίας, Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Ιωάννη Νανά, τακτικό καθηγητή Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ λόγω οικογενειακού προβλήματος δεν παρέστη ο κ. Πέτρος Γέμτος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τέως Πρύτανης.
Ο πρόεδρος
της ΤΕΔΚ
Ικανοποιημένος από την πορεία και τις δράσεις της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας εμφανίστηκε ο πρόεδρός της και δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, αφού στην απολογιστική του ομιλία μίλησε για την επίτευξη των στόχων του οργάνου.
Ο κ. Τζανακούλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον, τονίζοντας την αγορά και προμήθεια της ΤΕΔΚ «πυροσβεστικού αεροπλάνου και οχημάτων, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των δήμων όλο το καλοκαίρι. Σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του προβλήματος των απορριμμάτων θα παίξει και ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ)».
Ο κ. Τζανακούλης χαρακτήρισε «πρωτοπόρα την ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας τόσο στη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όσο και σε καινοτόμες δράσεις, ενώ τα οικονομικά της βρίσκονται σε καλή κατάσταση».
Τα τιμώμενα
πρόσωπα
Ο Σωτήρης Πράπας είναι καρδιοχειρουργός. Το Φεβρουάριο του 2001 οργάνωσε και έκτοτε διευθύνει το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Γεννήθηκε το 1954 στο Συκούριο της Λάρισας. Είναι γνωστός για το επιστημονικό του έργο, καθώς είναι από τους πρωτοπόρους της εφαρμογής της τεχνικής «μπάι πας» σε πάλλουσα καρδιά στην Ελλάδα. Η πρωτοποριακή τέχνη «Π-graft» αποτελεί προσωπική του επινόηση και έχει αναγνωριστεί διεθνώς.
Στον σύντομο χαιρετισμό ευχαρίστησε την ΤΕΔΚ για την τιμητική διάκριση και ανέφερε ότι για αυτόν αποτελεί στόχο ζωής η προσφορά στον τόπο που μεγάλωσε και στους ανθρώπους της.
Ο πρύτανης και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1945. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής και συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον σημαντικών Ελλήνων εργαστηριακών γιατρών-ερευνητών, με επιστημονικό έργο το οποίο έχει διεθνή αναγνώριση και αποδοχή.
Στον χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόοδο που έχει σημειώσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Ιατρική Σχολή, καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, οργανωτικός Γραμματέας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .
Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε και ο κ. Ιωάννης Νανάς, τακτικός καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος ευχαρίστησε την ΤΕΔΚ για την τιμητική πρόσκληση και δεσμεύτηκε να βοηθήσει όσο μπορεί τη γενέτειρά του και τους φιλικούς και αγνούς ανθρώπους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: