Δευτέρα

Vasilije Gligorijevic, an activist blogger, was arrested in FYROM

Zητάει την βοήθεια μας ...
Ο Σερβικής καταγωγής και δημιουργός του Σλαβικού Φιλελληνικού Δικτύου συνελήφθη σήμερα το πρωί από την αστυνομία (FYROM). Σχετικοί σύνδεσμοι εδώ και εδώ.
Το φασιστικό κράτος των Σλαβομακεδονιστών δεν δέχεται ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ. Μήπως αιτία της συλλήψης είναι το καταπληκτικό άρθρο με τίτλο FYROM: Fascism in Action αλλά και η μετάφραση του γνωστού κρατικού Σκοπιανού βίντεο με θέμα τα ρατσιστικά σχόλια εναντίων φυλών που δεν φέρουν άσπρο χρώμα στο δέρμα ?
Οι Σλαβομακεδονιστές δεν αντέχουν τον διάλογο, πόσο μάλλον ανθρώπους που τους λένε την αλήθεια για το ποιοί είναι και τι ήταν.
UPDATE (23:10) αναδημοσίευση από την zougla.gr, του Παναγιώτη Σαββίδη
Συνέλαβαν Σέρβο φιλέλληνα στα Σκόπια
Για προσβολή του «μακεδονισμού» συνελήφθη ο Σέρβος ακτιβιστής, Βάσκο Γκλιγκόροβιτς, από τις Αρχές της ΠΓΔΜ. Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα και διαδόθηκε αστραπιαία σε ελληνικά, σερβικά και ξένα blogs.
O Βάσκο Γκλιγκόροβιτς σύστησε πρόσφατα το «ΣΛΑΒΙΚΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» στα Σκόπια, μια ΜΚΟ, που στόχο έχει να παραθέσει σοβαρά επιστημονικά επιχειρήματα στους ισχυρισμούς των γειτόνων, για… απευθείας καταγωγή τους από το Μέγα Αλέξανδρο και το Βουκεφάλα.
Φοιτητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων, ο Βάσκο Γκλιγκόροβιτς, έγινε γνωστός τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν παρουσιάστηκε σε συμβολαιογράφο της πρωτεύουσας, προκειμένου να καταγράψει επίσημα την άποψή του, για την ταυτότητα των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων» της ΠΓΔΜ.
Ο ίδιος, μετά από δικαστικό αγώνα, έλαβε και πάλι τη σερβική κατάληξη στο επίθετό του και από… Γκλιγκόροφ επανήλθε στο Γκλιγκόροβιτς.
Τον περασμένο Ιούνιο, η zougla.gr ειχε φιλοξενήσει τις απόψεις του Σέρβου φιλέλληνα για τη σκοπιανή διαμάχη, γύρω από το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Στα γειτονικά Σκόπια, που ζουν το δικό τους... «μακεδονικό» μύθο, είναι σε ισχύ νόμος του 1996, που απαγορεύει οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα για την εθνική ταυτότητα των κατοίκων της χώρας.
----------------------------
Vasilije Gligorijevic a activist blogger is arrested from FYROM ultra -nationalist Regime
Please help him. Vasko’s last message was posted in Facebook and MOTW saying:
“I am being arrested tonight. Pray for me all. The police is in my flat, they are searching it.”
Its widely known that exercising one’s right to freedom of expression is an unknown term to FYROM’s regime when it has to do with criticizing the state-imposed Ultra-Nationalism prevailing today among FYROM’s population.
I remind Vasko Gligorijevic is an Serbian origin activist, strong criticizer of “Pseudomacedonism” and one of the leading members of The Slavic Philhellenic Network. The international community and especially the Human Rights Organizations should intervene energetically and put an end to stop this comedy. Freedom of expression went to Jail in FYROM
ΠΗΓΗ: akritas-history-of-makedonia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: