Παρασκευή

Σύγκριση των πρώτων υποψηφίων ευρωβουλευτών στα ελληνικά κόμματα

Μας στέλνει τις απόψεις του ο Μίκης Ζέζας:

Έχουμε και λέμε:

1. ΝΔ - Μαριέττα Γιαννάκου. Αυτοκτονική επιλογή Καραμανλή. Ανασύρει το θέμα του βιβλίου Ιστορίας και την αδικαιολόγητη εμμονή της τέως Υπουργού να το υποστηρίξει μέχρι τελικής πτώσεως. Δικής της. Καρατομήθηκε στην Α Αθήνας. Ένα θέμα που “άγγιξε” τους Νεοδημοκράτες περισσότερο από κάθε άλλη βάση κόμματος. Η δυσαρέσκεια από την επιλογή Γιαννάκου τεράστια και οδηγεί σε πτώση το κόμμα.

2. ΠΑΣΟΚ - Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μίζερη και εσωστρεφής επιλογή. Ένας καθαρά κομματικός υποψήφιος. Διόλου ελκυστικός για όσους δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Πώς θα προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους ή πώς θα επαναφέρουν τους δυσαρεστημένους τους με τέτοιον επικεφαλής; Η μήπως δεν τους νοιάζει;

3. ΚΚΕ - Γιάννης Παφίλης. Γνωστές έως και πεπαλαιωμένες οι θέσεις του ΚΚΕ. Ομοίως και οι επιλογές του. Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Ούτε για τα μάτια του κόσμου μία συμβολική ανανέωση εκεί στον Περισσό; Τα ίδια με τους από πάνω. Κάντε κάτι να προσελκύσετε νέους ψηφοφόρους όπως κάνατε το 1999, όταν συνεπικορούμενοι από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία κοντέψατε το 9%. Με τον Παφίλη αυτο-περιορίζεστε.

4. ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Χουντής. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνανε ανανέωση! Ναι. Ποιον βάλανε; Τον γραμματέα του Συνασπισμού. Της μεγαλύτερης συνιστώσας. Και έπεσε σκληρό παζάρι με τις Ρι.Ζες για τις υπόλοιπες θέσεις. Ακόμα και οι άκρα αντι-ευρωπαϊστές πήρανε μερίδιο της ενδεχομένως εκλόγιμης πίτας! Αυτή η απέραντη πολυ-συλλεκτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ τον καθιστά μονίμως εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια. Δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθεί ευρύτατη προσωπικότητα. Πώς θα φτάσετε έτσι τα ονειρεμένα ποσοστά των δημοσκοπήσεων; Χώρια και η μισο-γκάφα να βάλουν στην τελευταία θέση μετανάστρια που δεν έχει δικαίωμα εκλέγειν ή εκλέγεσθαι στην Ελλάδα!

5. ΛΑΟΣ - Νίκη Τζαβέλλα. Εδώ έπεσε το γέλιο της αρκούδας! Η δυσαρέσκεια όχι των οπαδών ή των μελών αλλά και των στελεχών του κόμματος είναι διάχυτη. Και θα έχει αντίκτυπο στο εκλογικό αποτέλεσμα. Πώς είναι δυνατόν η επί πολλά έτη συνεργάτιδα των Μητσοτάκηδων (βλέπε κατηγορίες Καρατζαφέρη κατά της Ντόρας στα εθνικά θέματα) και η αντιπρόεδρος(!!) της Ιντρακόμ του Κόκκαλη, να μας εκπροσωπήσει για τα “εθνικά δίκαια” που κόπτονται οι του ΛΑΟΣ; Θα τη βγάλει βέβαια την έδρα της, αλλά κι αυτή ζαβή. Τζαβή. Τζαβέλλα. Με τερματοφύλακα από τα τσικό πας να παίξεις τελικό ρε φίλε;

6. Οικολόγοι-Πράσινοι - Μιχάλης Τρεμόπουλος. Εδώ λίγα μπορεί να πει κανείς. Εάν θεωρήσουμε ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος αυτού γνωρίζουν πράγματι περί τίνος πρόκειται, τότε η επιλογή ήταν άριστη. Να θυμίσουμε το “Έξω οι Πόντιοι πρόσφυγες από τη Θράκη”, να θυμίσουμε το “να τιμηθεί ο Κεμάλ σαν παιδί της πόλης”, να θυμίσουμε την υιοθέτηση του “σκέτο Μακεδονία”(!) για τα Σκόπια. Να τα θυμίσουμε για μας. Γιατί οι ψηφοφόροι του (ελπίζω να) τα γνωρίζουν.

7. Δράση - Στέφανος Μάνος. Η γερουσία της χώρας. Τέσσερις 70άρηδες (Μάνος, Κοντογιαννόπουλος, Μπουτάρης, Δήμου) θέλουν να μας πείσουν ότι φέρνουν “κάτι νέο στην πολιτική σκηνή της χώρας” και …γελούν και οι πέτρες. Τι να πει κανείς. Μία ακόμη αποτυχία στο βιογραφικό του Μάνου μετά την διεύθυνση της Αλλατίνη (που την έφερε στο χείλος της χρεωκοπίας), την υπουργία του επί Μητσοτάκη, τη θητεία του στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και την αποτυχία των Φιλελευθέρων. Ο καθένας αποδίδει εκεί που μπορεί. Ο Μάνος στις αποτυχίες.

8. Δημοκρατικοί - Αντώνης Παπαγιαννίδης. Εδώ ομολογώ η έκπληξη ήτανε μεγάλη. Είχα αρχικά μία ελπίδα σ’ αυτό το νέο κόμμα από πραγματικά νέους ανθρώπους. Όχι τζούφιους όπως η γερουσία της Δράσης. Αλλά ρε παιδιά τον Παπαγιαννίδη; Αυτόν που συμμετείχε στην “Ανοιχτή Κοινωνία” παρέα με Μουζέλη, Βερέμη και άλλους; Αυτόν που προπαγάνδιζε υπέρ της θεσμοθέτησης του ρόλου των ΜΚΟ στην πολιτική ζωή; Αυτόν που αναδημοσίευε τα άρθρα του στο περιοδικό “Δικαιωματικά” του Παναγιώτη Δημητρά του περιβόητου Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι; Καλύτερο δεν βρήκατε; Έλεος δηλαδή! Κρίμα γιατί θα πάτε τζάμπα στα αζήτητα ενώ οι προθέσεις σας είναι αγνές. Πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά παρακαλώ.

9. Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο - Στέλιος Παπαθεμελής. Να μην ξεχάσω. Νούμερο δύο ο Κώστας Ζουράρις. Συγγνώμη αν θα φανώ μεροληπτικός αλλά εδώ η επιλογή ονόματος κόμματος και πρώτων στη λίστα είναι δίδυμο γκανιάν! Και δεν το λέω ειρωνικά. Μακράν η καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη μου. Κλείδωμα του ονόματος “Μακεδονία” σε ελληνικό κόμμα στην ευρωβουλή.

Αν κάποιοι σκέφτονται πράγματι Ευρωπαϊκά στις Ευρωεκλογές, και το ποιος από τους ανωτέρω θα μπορούσε να υπερασπιστεί ΚΑΛΥΤΕΡΑ τα ελληνικά συμφέροντα στις Βρυξέλλες, αυτός δεν είναι η Γιαννάκου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Παφίλης, ο Χουντής, η Τζαβέλλα (εδώ γελάνε!), ο Τρεμόπουλος, ο Μάνος ή ο Παπαγιαννίδης. Ο καλύτερος να τα υπερασπιστεί στις Βρυξέλλες είναι οπωσδήποτε ο Στέλιος Παπαθεμελής, με τη βοήθεια και του Κώστα Ζουράρι.



Πηγη http://blog.antibaro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: