Κυριακή

Τουρκικό πάρτυ στο Αιγαίο

180709-agaioΠαραβάσεις και παραβιάσεις... Συνεχώς και αδιάλειπτα, οι τούρκοι αμφισβητούν την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, ταπεινώνοντας την πολιτική αλλά και τη στρατιωτική ελίτ της χώρας μας, που δεν δείχνουν να ενοχλούνται. Τώρα, οι τούρκοι εκτελούν υπερπτήσεις και πάνω από κατοικημένες περιοχές, υπενθυμίζοντας στους ακρίτες συμπατριώτες πόσοι λίγοι, ενδοτικοί αλλά και δειλοί είναι οι πολιτικοί ταγοί μας. Αυτοί που κάνουν τα πάντα, εκτός από το να σηκώνουν οπλισμένα τα F-16 που έχει πληρώσει πανάκριβα (γιατί άραγε;) ο ελληνικός λαός για να «κατεβάσουν» για παραδειγματισμό έστω έναν πιλότο της κατά τα άλλα «σύμμαχης» (ελέω ΝΑΤΟ) χώρας, που δεν έχει στιγμή από τη σύστασή της σταματήσει να φέρεται εχθρικά στον Ελληνισμό.
Οι Τούρκοι όμως δεν μένουν στις υπερπτήσεις. Σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας, στέλνουν στα νησιά μας από τα παράλιά τους χιλιάδες μετανάστες σε εβδομαδιαία βάση, αλλοιώνοντας βίαια έστω και για λίγο, τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε μικρά αλλά κατοικημένα νησιά (Αγαθονήσι, Λέρος, Πάτμος κα). Και εμείς, ακόμα και όταν πιάναμε Τούρκους δουλεμπόρους (σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα στρατιωτικούς), τους γυρίζαμε πίσω, χωρίς καν να επιβάλλουμε τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις... Παραβιάζοντας εμείς, τους ίδιους μας τους νόμους, για να σώσουμε αυτούς που απειλούν την εθνική μας κυριαρχία! Τόση δουλεία, τόση υποτέλεια στα κελεύσματα των ξένων πρεσβειών!
Κάποτε, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αν δεν απατώμαι, τέθηκε το δίλημμα «βούτυρο ή κανόνια». Τότε, κάποιοι τάχθηκαν υπέρ των κανονιών, λέγοντας ότι ευημερία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, αυτό αποτελούσε απλό ρητορικό σχήμα, ή αν θέλετε, προπέτασμα καπνού για την εξαπάτηση του πολίτη. Κοινώς, αυτό που έλεγαν οι κυβερνώντες, δεν το πίστευαν. Όπως δεν το πιστεύουν και σήμερα. Τότε, όλοι οι εξοπλισμοί έγιναν για να τα αρπάξουν κάποιοι και να ικανοποιηθούν οι έμποροι όπλων. Όσοι, δε, υποσχέθηκαν «κάθαρση» στο συγκεκριμένο χώρο, μόλις εγκαταστάθηκαν στην εξουσία, άρχισαν να σφυρίζουν αδιάφορα και απλά, ακολούθησαν την πολιτική των προκατόχων τους.
Είναι όντως ουτοπία να αναμένει κανείς από τις κατά τα άλλα «τελειωμένες» αστικές πολιτικές ηγεσίες να αντιταχθούν στην τουρκική επιθετικότητα και να «κεράσουν» τους γείτονες μια από τα ίδια, προτάσσοντας τα αχαμνά και όχι τα πισινά τους. Είναι όντως ουτοπία να αναμένει κανείς από τους ράθυμους κυβερνώντες να κάνουν το αυτονόητο: να υπερασπιστούν τα όσια και τα ιερά του έθνους. Τώρα μάλιστα που οι Τούρκοι ανακοινώνουν την έναρξη γεωφυσικών ερευνών σε περιοχές που περιλαμβάνονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια και ανατολικά του Καστελόριζου, η ανάγκη της ανάληψης των ηνίων από μια στιβαρή και ριζοσπαστική πολιτική ηγεσία, προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ. Αλλιώς, απειλούμαστε με συρρίκνωση.
Η σήψη, η διαφθορά είναι πλέον κυρίαρχες στη χώρα μας, όπως και ο ωχαδερφισμός. Αν αυτό συνδυαστεί με το διάχυτο εθνομηδενισμό στην πολιτική ρητορεία της αριστεράς, οι επιπτώσεις στο ηθικό του μέσου πολίτη και ακολούθως, στην αποτρεπτική και αμυντική μας ικανότητα, είναι δραματικές. Το έθνος αξίζει ομολογουμένως κάτι καλύτερο!

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος
dzafeiropoulos@elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: