Τρίτη

Συνέλαβαν απόψε στην Πάφο τον γνωστό εκδότη των "Θεσσαλικών Εκδόσεων", επειδή διαμαρτυρόταν για το ξεπούλημα τής Ορθοδοξίας στον Πάπα !..

Λευκωσία, Κύπρος

Συνελήφθησαν διαδηλωτές κατά του διαλόγου Ορθοδόξων- Ρωμαιοκαθολικών.

Στη σύλληψη τεσσάρων πολιτών και δύο μοναχών της Μονής Σταυροβουνίου, οι οποίοι για τέταρτη μέρα διαδήλωναν κατά του θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών με αφορμή την 11η συνάντηση της Μικτής Επιτροπής στην Πάφο, προχώρησε η Κυπριακή Αστυνομία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρόεδρος του ελλαδικού συλλόγου «Κοσμάς Φλαμιάτος», Λαυρέντιος Ντι Τζόρτζιο (σ.σ.: Πρόκειται για τον γνωστό εκδότη των "Θεσσαλικών Εκδόσεων", στενό φίλο του παπα- Γιώργη Μεταλληνού!)...

Κατά τη σύλληψη σημειώθηκαν επεισόδια και ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας διέταξε κατεπείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί ποια μέλη της Αστυνομίας και σε ποιο βαθμό ενέχονται στη χρήση ''αχρείαστης μορφής βίας'', εναντίον του ενός μοναχού.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανώτερος Υπαστυνόμος Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει και καταλάβει το εκκλησάκι Αγιος Γεώργιος, που βρίσκεται σε ξενοδοχείο της Πάφου, όπου διεξάγονται οι εργασίες της Μικτής Επιτροπής , και αποτελεί ιδιωτικό χώρο που ανήκει στη Μητρόπολη Πάφου.

''Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Αστυνομίας να αποχωρήσουν ειρηνικά, αυτές δεν εισακούστηκαν από τους διαδηλωτές και χρειάστηκε η Αστυνομία να επέμβει δυναμικά για να επιβάλει το νόμο και την τάξη'', είπε ο κ. Κατσουνωτός, προσθέτοντας ότι ''όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης''.

Ανέφερε, επίσης, ότι ''από τα...

στιγμιότυπα που μεταδόθηκαν από διάφορα ΜΜΕ, που βρέθηκαν στο μέρος για να καλύψουν την επιχείρηση της Αστυνομίας, εκ πρώτης όψεως διαπιστώνεται πως σε μια περίπτωση, στην προσπάθεια επίτευξης σύλληψης, μέλος της Αστυνομίας χρησιμοποίησε αχρείαστης μορφής βία, λόγω αντίστασης του συλληφθέντος''.

Ο κ. Κατσουνωτός διευκρίνισε ότι η αναφορά του για αχρείαστης μορφής βία αφορά ''το τράβηγμα από τα μαλλιά του συγκεκριμένου μοναχού που συνελήφθη''.

Προηγουμένως στο εκκλησάκι είχε μεταβεί ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος συνοδευόμενος από αστυνομική δύναμη.

Φοιτητής Θεολογίας είπε ότι ο Μητροπολίτης Πάφου πήρε από τα χέρια του τη φωτογραφική του μηχανή και ισχυρίστηκε ότι τον κτύπησε.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πάφου παραδέχθηκε ότι πήρε τη φωτογραφική μηχανή, την οποία θα παραδώσει στην Αστυνομία, αλλά διέψευσε ότι κτύπησε το φοιτητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: