Παρασκευή

Εκπομπή Αθέατος Κόσμος: Ίμια




Η τρίτη και τελευταία εκπομπή του δημοσιογράφου Κ. Χαρδαβέλλα για την κρίση των Ιμίων και τα αποτελέσματα της οποίας ζούμε μέχρι και σήμερα. Συμμετείχαν ο στρατηγός ε.α Δημήτριος Σπυρίδων πρώην ΑΣΔΕΝάρχης ,ταξίαρχος ε.α Σπύρος Κίκερης, ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης,ο βουλευτής ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης,ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος και ο δημοσιογράφος Νίκος Βαφειάδης. Τα βίντεο ανέβασε στο youtube για ακόμα μία φορά ο χρήστης evonymos. Επί τροχάδην τα πιο σημαντικά σημεία της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας εκπομπής ήταν :

H δημοσιογραφική αποστολή της ομάδας του Κ.Χαρδαβέλλα στα Ίμια κατά την οποία το Ελληνικό Λιμενικό απαγόρευσε στους ρεπόρτερ να ανέβουν στο νησί..Καρέ καρέ η προσέγγιση στην βραχονησίδα και η κλήση των Λιμενικών.

Συνέντευξη του Τούρκου διοικητή των βατραχανθρώπων που ανέβηκαν στην Δυτική Ίμια που φωτίζει κατά την γνώμη μας τι ακριβώς έγινε με το ελικόπτερο ΠΝ21 και τους τρείς ήρωες Βλαχάκο-Καραθανάση-Γιαλοψό. Τι διαταγές είχαν οι Τούρκοι βατραχάνθρωποι?

Στρατηγός Σπυρίδων : Προετοιμασία και ετοιμότητα 2 ομάδων αμφίβιων καταδρομών για να ανεβούν στις βραχονησίδες , το 4σέλιδο σχέδιο δράσης και πως τελικά κατέληξαν στις κοντινές νησίδες Πίτα και Καλόλιμνο. Οι εντολές για άμεσο πύρ σε περίπτωση που ανέβαιναν Τούρκοι στο νησί, οι πληροφορίες για επικείμενη ενέργεια των Τούρκων και η στοχοποίηση του λιμένα Αλικαρνασσού και Ιμίων από το Ελληνικό
πυροβολικό.Κατα την επιστράτευση στα νησιά προσήλθαν στις μονάδες περισσότεροι ακρίτες απ'οσοι εκλήθησαν!

Συνέντευξη πρώην διοικητή ΜΥΑ(βατραχάνθρωποι του Λιμενικού) της μονάδας δηλαδή που ανέλαβε την εποπτεία της περιοχής των Ιμίων μετά την κρίση. Αναφορά στο επεισόδιο του Απριλίου 1996 όταν ομάδα Ελληνοαμερικανών έκανε ανέβηκε για τρισάγιο στην Δυτική Ίμια και άφησε στο τόπο Ελληνική σημαία. Δ/κτης Κολιτσόπουλος : "Μας διέταξαν να κάψουμε την ελληνική σημαία"!!!!!

Μαρτυρία του Καλύμνιου ψαρά Μιχάλη Αρβίθη ο οποίος μετέφερε τον τότε δήμαρχο Καλύμνου στα Ίμια για να στήσει την σημαία. Ο κύριος (με κάππα κεφαλαίο,να είναι καλά ο άνθρωπος) Αρβίθης όλως τυχαίως ανέσυρε και μέρος του ελικοπτέρου ΠΝ21 μετά την πτώση του. Αναφορά του ψαρά στις τρύπες που είχε το εν λόγω κομμάτι του ε/π και οι απειλές που δέχτηκε "για να ξεχάσει αυτή την λεπτομέρεια". Πρόθεση κατάθεσης επερώτησης στο κοινοβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα από τον παρευρισκόμενο βουλευτή ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη.

Παρέμβαση του νύν Δημάρχου Καλύμνου Ρούσσου ο οποίος έκοψε το επίδομα 3.000 ευρώ στον βοσκό Βεζυρόπουλου που σταμάτησε κατόπιν να πηγαίνει στα Ίμια. Ως αποτέλεσμα η ελληνική οικονομική δραστηριότητα, η οποία εδραίωνε την ελληνική κυριαρχία στο βραχονήσι, έπαψε και από μπλέ έγινε πλέον γκρίζο.

Εκπομπή Αθέατος Κόσμος 20/10 : Ίμια - Αποκαλύψεις

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Η συνέχεια της εκπομπής του δημοσιογράφου Κ.Χαρδαβέλλα για την κρίση των Ιμίων προβλήθηκε προχθές 20/10 ,σημειώνοντας μάλιστα πολύ μεγάλη τηλεθέαση.Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνει το τηλεοπτικό κοινό για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας, ακόμα και μετά απο 13 ολόκληρα χρόνια .

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος (βίντεο στο τέλος της ανάρτησης απο το κανάλι evonymos) συνεχίστηκαν οι αποκαλύψεις για τις άγνωστες πτυχές της κρίσης,ορισμένα απο τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της εκπομπής ήταν:

  • H συνέντευξη μέλους της ομάδας των Ελλήνων βατραχανθρώπων που ήταν επάνω στην βραχονησίδα το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1996,η οποία πραγματικά συγκλονίζει.
  • Η παρέμβαση ενός κελευστή του ΠΝ-διασώστη της φρεγάτας Ναυαρίνο ,ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να περισυλλέξει τα συντρίμμια του ε/π ΠΝ21 και την σωρό ενός εκ των 3 πεσόντων ηρώων εκείνης της νύχτας.
  • Οι απίστευτες ...θεωρίες -για να παραμείνουμε κόσμιοι- που ξεστόμισε ο επίτιμος Α/ΓΕΝ Αντωνιάδης, παρουσία του αδελφού του ήρωα Βλαχάκου, στις οποίες αναφερθήκαμε νωρίτερα εδώ.
  • Η βαρυσήμαντη δήλωση του πολύπειρου πρέσβη Ζαχαράκη για την Θράκη,η οποία έχουμε την εντύπωση πώς "τρομοκράτησε" το πανελλήνιο.
  • Η συγκινητική η παρουσία, φυσική και τηλεφωνική, των συγγενών των αδικοχαμένων αξιωματικών του ναυτικού.Ορισμένοι εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της νύχτας δεν αξίζουν την αξιοπρεπέστατη στάση των οικογενειών Καραθανάση,Βλαχάκου,Γιαλοψού.
Ακουλουθεί το βίντεο της εκπομπής:





Εκπομπή Αθέατος Κόσμος 13/10 : Τα απόρρητα έγγραφα για τα Ίμια

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Όσοι απο τους φίλους του "Εν κρυπτώ" έχασαν την τελευταία εκπομπή του δημοσιογράφου Κ.Χαρδαβέλα για το θέμα των Ιμίων μπορούν να την παρακολουθήσουν όλόκληρη στο βίντεο της παρούσας ανάρτησης. Στην εκπομπή αποκαλύφθηκαν αρκετές λεπτομέρειες για πρώτη φορά αλλά και έγιναν παρεμβασεις απο τις οποίες μπορούμε να εξάγουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.. Για αυτό το λόγο θεωρήσαμε σκόπιμο να σας την μεταφέρουμε ολόκληρη εδώ παρά την μεγάλη της διάρκεια -περίπου 2 ώρες- (τα βίντεο προέρχονται απο το κανάλι του χρήστη evonymos)

Στο πάνελ της εκπομπής συμμετείχαν ο βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ Άδωνις Γεωργιάδης,ο αντιστράτηγος ε.α και πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων Θεώδωρος Νικολαίδης ,ο ναύαρχος ε.α Αντώνης Αντωνιάδης επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ,ο Γεώργιος Νταβρής πρώην υπαρχηγός ΑΤΑ,ο αντιπλοίαρχος ε.α Κωνσταντίνος Ματάλας πρώην υποδιοικήτης της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ),ο κ.Μιχάλης Ρέλλος διεθνολόγος και ο κ.Τάσος Γκουριώτης στρατιωτικός συντάκτης του περιοδικού Στρατηγική.Κατα την διάρκεια της εκπομπής παρενέβησαν ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχος Λυμπέρης (6ο και 11ο βίντεο), ο πρώην πρώην υπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσων Παυλίδης (7ο βίντεο), ο πρώην διοικητής ΑΣΔΕΝ Δ.Σπυρίδων καθώς και ένας εκ των βατραχανθρώπων μας που ανέβηκαν στην ανατολική Ίμια.



Ένα κρισιμότατο θέμα που φερνει στην επιφάνεια η εκομπή είναι η πρόταση για την αποστρατικοποίηση της Δωδεκανήσου !!! που κατέθεσε επισήμως ο τότε ΥΠΕΞ και σημερινός αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Θ.Πάγκαλος αμέσως μετά την κρίση.Την ανεκδιήγητη αυτή θέση είχε παρουσιάσει ο τότε ΥΠΕΞ και ως "ιδέα" σε συνέντευξή του στον τούρκο δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ όπως αναφέρθηκε σε ΜΜΕ της εποχής(1,2).Προφανώς είχε παραλήψει να αναφέρει πως εκτός απο "ιδέα" είχε κατατεθεί και ως επίσημη πρόταση της Ελληνικής κυβερνήσεως λίγο μετά την κρίση των Ιμίων!!

Tα αμερικανικά αρχεία εκτός των άλλων δικαιώνουν και τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Λυμπέρη ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως ψεύτης και συκοφάντης απο τον νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο όταν απεκάλυψε δημοσίως πρόταση του ιδίου να ισχυριστούν ότι την σημαία την πήρε δήθεν ο αέρας..Την ίδια ακριβώς σκέψη φάινεται ότι μετέφερε ο αξιότιμος κ.αντιπρόεδρος και στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ουόρεν Κρίστοφερ όπως αποκαλύπτουν τα αμερικανικά αρχεία..Scripta manent κύριε Πάγκαλε..

το ντοκουμέντο της ντροπής...


H παρουσίαση του βιβλίου για τα Ίμια

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Η παρουσίαση του βιβλίου των Μ.Ιγνατίου και Α.Έλλις για τα Ίμια..Τα μεγάλα κανάλια έθαψαν το θέμα,οπότε είναι αυτονόητη υποχρέωση μας να το ανεβάσουμε..

Διαβάστε ακόμα:

Πάγκαλος :"Να πούμε οτι την σημαία την πήρε ο αέρας και να κλείσουμε την υπόθεση"

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνουν στην δημοσιότητα οι δημοσιογράφοι Αθ.Έλλις και Μ.Ιγνατίου με το νέο τους βιβλίο "Ίμια : Τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών".Το συγκεκριμένο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις 12 του μήνα περιέχει δεκάδες επίσημα αμερικανικά έγγραφα που έφτασαν στην κατοχή των δημοσιογράφων μέσω του Freedom for information act και τα οποία αποκαλύπτουν ανατριχιαστικούς διαλόγους της τότε Ελληνικής ηγεσίας (πχ του τωρινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Παγκαλου ο οποίος έλεγε οτι η σημαία δεν έχει "επίσημη ιδιότητα"..) με τους Αμερικανους ομολόγους τους.Σε πολλά σημεία το βιβλίο δικαιώνει τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Λυμπέρη ο οποίος αρνήθηκε να παρει την σημαία απο το νησί για να εισπράξει το αμίμητο "είστε συναισθηματικός και υπερβολικός"!! απο τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη.Δημοσιεύουμε το σημερινό άρθρο της εφημερίδας "Το Παρόν" και υποσχόμεθα να επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

(κλικ στην εικόνα)




Δεν υπάρχουν σχόλια: