Παρασκευή

Πλαίσιο αρχών για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία - Για μια δυνατή Ελλάδα



H Ντόρα Μπακογιάννη δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα πλαίσιο αρχών για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα του αύριο, έκανε την εξής δήλωση:

«Δημοσιοποιώ σήμερα ένα πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο αρχών για μια δυνατή ΝΔ, μια δυνατή Ελλάδα. Είναι ένα πλαίσιο αρχών συνεπές με την ιδεολογία μας τον κοινωνικό φιλελευθερισμού. Καλώ όλους να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις και να συζητήσουμε το πως θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η μάχη για τη ηγεσία είναι καθαρά πολιτική και η βάση της ΝΔ θα πρέπει να ξέρει ποιος εγγυάται την προοπτική του κόμματος και ποιος την περιχαράκωση του.»


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μια διαχρονική αποστολή: να ανοίγει δρόμους, να οδηγεί την Ελλάδα μπροστά. Να καθοδηγεί την κοινωνία, να εκσυγχρονίζει την οικονομία, να προωθεί την αλληλεγγύη και την αξιοσύνη, να δίνει όραμα και έμπνευση στον Έλληνα. Αυτό έκανε πάντα. Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας να το κάνουμε και σήμερα.

Στις κρίσιμες περιστάσεις της πατρίδας μας, ο ελληνικός λαός προχώρησε μπροστά ακολουθώντας τις μεγάλες επιλογές της Νέας Δημοκρατίας: Δημοκρατία, εθνική ενότητα, ατομικά δικαιώματα, Ευρώπη, ιδιωτική πρωτοβουλία, ανταγωνιστικότητα, διαφάνεια, εκσυγχρονισμός, τεχνολογία, καινοτομία.

Οι ιδέες μας, σταθερά αλλά αποφασιστικά, φέρνουν ρήξεις. Ανατρέπουν τα πιο αναχρονιστικά στερεότυπα. Γκρεμίζουν τους μύθους που χτίζουν, δεκαετίες τώρα, στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ και η αριστερά.

Σήμερα, ξανανοίγουμε δρόμους. Σήμερα, καταθέτουμε τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τις πολιτικές μας. Καταθέτουμε ένα σύγχρονο πατριωτικό όραμα για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία, για μια δυνατή Ελλάδα:

1. Πρωταρχική μας αξία είναι η ελευθερία και ευημερία της πατρίδας μας. Θέλουμε μια Ελλάδα δυνατή στην Ευρώπη και στον κόσμο που προκαλεί υπερηφάνεια στους Έλληνες και σεβασμό στους ξένους. Με εξωτερική πολιτική αρχών και αξιών η οποία εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο. Με εξωτερική πολιτική αυτοπεποίθησης που βασίζετε στην αποτρεπτική δυνατότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Με εξωτερική πολιτική που υπερασπίζεται αποφασιστικά, μεθοδικά και με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό τα δίκαια της πατρίδας μας. Χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού για εσωτερική κατανάλωση και λαϊκισμούς. Με συναίνεση και ενότητα. Χωρίς φοβικά σύνδρομα και τάσεις απομονωτισμού. Το μέλλον μας είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι στο περιθώριο. Θα επιδιώξουμε την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας, ως δύναμης ειρήνης και σταθερότητας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ενεργειακή και την οικονομική διπλωματία. Θα ορθώσουμε το ανάστημα της Ελλάδας και θα απελευθερώσουμε τις μεγάλες δυνάμεις του Ελληνισμού σε όλη την οικουμένη.

2. Θα πολεμήσουμε τη διαφθορά, την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η Νέα Δημοκρατία να ανακτήσει το ηθικό της πλεονέκτημα. Θα αγωνιστούμε να τερματιστούν τα νοσηρά φαινόμενα που υποβαθμίζουν την ποιότητα της δημοκρατίας μας και υποσκάπτουν τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Η Νέα Δημοκρατία θα μπει μπροστά στον αγώνα για την απαλλαγή του πολιτικού συστήματος από τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων και των εξωθεσμικών εξαρτήσεων. Πιστεύουμε ότι η απόλυτη διαφάνεια είναι προϋπόθεση της παραγωγικότητας, της αποτελεσματικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού. Επιδιώκουμε τη θέσπιση σύγχρονων διαδικασιών δημοσίου ελέγχου και κοινωνικής συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων. Δεσμευόμαστε να καθιερώσουμε την ονομαστικοποίηση και δημοσιοποίηση όλων των εσόδων και εξόδων των πολιτικών κομμάτων, τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών, των πολιτευτών, των στελεχών και των εκπροσώπων μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεσμευόμαστε οι υπουργοί να κρίνονται για τις ευθύνες τους όπως και όλοι οι άλλοι Έλληνες, καθώς είναι αδιανόητο να ισχύουν άλλα για τους πολιτικούς και άλλα για τους πολίτες. Δεν μπορούν οι πολιτικοί να απολαμβάνουν ατιμωρησίας και ασυλίας. Είμαστε έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε στην αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της πολιτικής και να συνεργαστούμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ώστε να προωθήσουμε βαθιές τομές και ριζικές αλλαγές, που θα αναγεννήσουν την πολιτική ζωή.

3. Πιστεύουμε στην ατομική ελευθερία που συνοδεύεται από την ατομική ευθύνη. Πιστεύουμε στην Ελλάδα που επιβραβεύει την υπευθυνότητα, την προσπάθεια, τη δουλειά. Την Ελλάδα που ενθαρρύνει τη δημιουργία και όχι τον παρασιτισμό. Προτεραιότητά μας είναι να χτίσουμε μια οικονομία υγιή, ελεύθερη, ανταγωνιστική. Μια οικονομία που θα αντλεί δύναμη από την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τη γνώση και την εξωστρέφεια. Στόχος: Περισσότερα επώνυμα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, σε περισσότερες αγορές του πλανήτη. Μπορούμε να το πετύχουμε αρκεί να δουλέψουμε επίμονα και μεθοδικά. Χωρίς ισχυρές ελληνικές επιχειρήσεις, χωρίς ικανό ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς ανταγωνιστικά ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, δεν υπάρχει αύριο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το μέλλον δεν χαρίζεται. Κερδίζεται από τους λαούς και τα έθνη που έχουν όραμα και εργάζονται μεθοδικά και συλλογικά.

4. Πιστεύουμε στην κοινωνική αλληλεγγύη και σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Η ακραία ανισότητα ευκαιριών αναιρεί τα ίδια τα θεμέλια της δίκαιης κοινωνίας και η άρση αυτής της αδικίας είναι το βασικότερο κίνητρο για εμάς τους πολιτικούς. Για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, για να δώσουμε σε όλους τους Έλληνες τη δυνατότητα να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Είναι καθήκον μας η προστασία της αξιοπρέπειας, η φροντίδα, η αρωγή σε όσους έχουν ανάγκη. Πιστεύουμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη διασφαλίζεται από τους καρπούς που παράγει μια υγιής και ανοικτή οικονομία. Διασφαλίζεται μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και από την αποτελεσματική λειτουργία του ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους. Πιστεύουμε όμως και ότι η κύρια αποστολή του κράτους είναι να ενισχύει το δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Γι αυτό θέλουμε μια Ελλάδα που θα προστατεύει τους αδύναμους και θα στηρίζει τους ικανούς. Μια Ελλάδα που θα παρέχει σε κάθε πολίτη την ελευθερία και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του.

5. Πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που αξιοποιεί όλες τις δημιουργικές δυνάμεις των Ελλήνων. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στην παραγωγή και την εξωστρέφεια και όχι στα δανεικά και στην κατανάλωση. Γι’ αυτό και πρέπει να επενδύσουμε σε νέες, σύγχρονες αναπτυξιακές υποδομές. Να διαμορφώσουμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, χωρίς τις ιδεοληψίες και τις φοβίες του παρελθόντος. Να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Να προστατέψουμε αποτελεσματικά τους καταναλωτές. Να επενδύσουμε στη δια βίου μάθηση και κατάρτιση, όχι μόνο για τους ανέργους αλλά και για τους εργαζόμενους. Να μειώσουμε την κρατική σπατάλη και να εξοικονομήσουμε πόρους. Να ξεκαθαρίσουμε τις αρμοδιότητες Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών.

6. Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά. Μια καταχρεωμένη χώρα δεν είναι πραγματικά ελεύθερη. Είμαστε υπόδουλοι στα δάνεια, τα χρέη και τα ελλείμματα. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, οι Έλληνες πρέπει να ξαναβρούμε την ελευθερία μας. Να σταματήσει το δημόσιο χρέος να απορροφά πολύτιμους πόρους από την παιδεία, την υγεία, την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη. Υποστηρίζουμε μια δραστική πολιτική μείωσης των κρατικών δαπανών σε αντίθεση με τη σοσιαλιστική εμμονή στην υψηλή φορολόγηση. Τη δραστική εξυγίανση των ζημιογόνων κρατικών επιχειρήσεων. Ένα τολμηρό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και διαθρωτικών αλλαγών στο κράτος, στην αγορά και την κοινωνία. Ένα αποφασιστικό μήνυμα κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Πιστεύουμε και θα αγωνιστούμε για ένα Νέο Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης.

7. Πιστεύουμε σε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος. Κράτος υπηρέτη του πολίτη. Κράτος που παρεμβαίνει με ρυθμιστικό ρόλο εκεί που η αγορά δεν μπορεί, αλλά δεν βάζει συνέχεια το μακρύ του χέρι στις τσέπες των πολιτών. Δεν τους καταδυναστεύει πουλώντας προστασία στα οργανωμένα συμφέροντα και τις πολιτικές πατρωνίες. Πιστεύουμε στο κράτος που καταπολεμά τα καρτέλ και τα μονοπώλια. Που εξασφαλίζει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες. Κράτος που αξιολογείται συστηματικά και λογοδοτεί για κάθε ευρώ που διαχειρίζεται. Κράτος που προσφέρει ψηφιακά τις υπηρεσίες του στους πολίτες. Με λιγότερους δήμους και θέσπιση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού. Με καθιέρωση διαδικασίας αξιολόγησης του Κράτους και από τους ίδιους τους πολίτες. Με δημόσιες υπηρεσίες που να λειτουργούν με σαφείς ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, με επιβραβεύσεις αλλά και με κυρώσεις. Με ένα νέο πλαίσιο, το οποίο θα επιτρέπει τη μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων, από εκεί που περισσεύουν σε υπηρεσίες που υπάρχει ανάγκη.


8. Έχουμε τη βούληση να προχωρήσουμε σε αλλαγές και σε ρήξεις με τα οργανωμένα συμφέροντα που κρατούν τη χώρα μας καθηλωμένη και στάσιμη. Κάναμε λάθη. Πήγαμε κόντρα στην πολιτική μας κληρονομιά. Δεν συγκρουστήκαμε όσο έπρεπε με τα κάθε λογής κατεστημένα, με τα οργανωμένα συμφέροντα και τη διαφθορά. Μηδενική ανοχή στα συμφέροντα. Μηδενική ανοχή σε κάθε είδους διαφθορά.

9. Πιστεύουμε στις αστείρευτες ικανότητες της νέας γενιάς. Των νέων που εκπαιδεύονται σωστά και παράγουν νέες ιδέες, καινοτομία, πρωτοβουλίες, και τελικά πλούτο και θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που θα παρέχει σε κάθε παιδί τα εφόδια για να πετύχει το καλύτερο που μπορεί. Υποστηρίζουμε τη διαρκή ποιοτική αξιολόγηση παντού και για όλους. Υποστηρίζουμε τον ανταγωνισμό και το δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέγει το καλύτερο για τα παιδιά του. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε αναχρονιστική ιδεοληψία, που κρατά την Παιδεία στη χώρα μας δέσμια της υποβάθμισης και των χαμηλών προσδοκιών. Θέλουμε η Ελλάδα να πάψει να «διώχνει» τα παιδιά της και να αντιμετωπίζει τη νέα γενιά με κλειστές πόρτες. Θέλουμε το μέλλον των νέων ανθρώπων να πάψει να εξαρτάται από τις πελατειακές σχέσεις. Θέλουμε να δώσουμε σε κάθε νέο άνθρωπο τις ευκαιρίες να εργαστεί, να δημιουργήσει και να προοδεύσει. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του μύθου του ασύλου. Το υποτιθέμενο άσυλο είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός που συντηρεί τον πολιτικό χουλιγκανισμό οργανωμένων μειοψηφιών. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του κρατικού μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε υπέρ της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των εκπαιδευτικών μονάδων και της ανεξαρτητοποίησής τους από τον κρατικό κεντρικό σχεδιασμό. Η αντίληψη των σοσιαλιστών περί γενικής αύξησης των δαπανών για την παιδεία, χωρίς αξιολόγηση ως προς το αποτέλεσμα, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Υποστηρίζουμε τη σύνδεση της χρηματοδότησης με το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα κάθε μονάδας.

10. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια. Χωρίς ασφάλεια της ζωής σου, της οικογένειάς σου, της περιουσίας σου είσαι δούλος του φόβου και της βίας. Των πιο ισχυρών, των πιο αδίστακτων, των πιο φανατικών. Κάθε πολίτης έχει δικαίωνα να αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του, στη γειτονιά του, στην εργασία του. Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης για την αποτελεσματικότερη πρόληψη του κοινού εγκλήματος, η αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της αστυνομίας, η ανάπτυξη μηχανισμών αντιμετώπισης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και αποφασιστική δράση για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας. Με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αλλά με καμία ανοχή σε όσους παραβαίνουν το νόμο. Σε όλη την Ελλάδα εγγυόμαστε την ελευθερία της άποψης. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να προστατεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η δημόσια περιουσία. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι.

11. Πιστεύουμε ότι η οικογένεια είναι πυρήνας ελευθερίας, ασφάλειας και δημιουργίας. Είναι η πηγή της αγωγής και της ευθύνης. Γι’ αυτό, προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε το θεσμό της οικογένειας. Όχι μόνο με οικονομικές παροχές, αλλά με ουσιαστική βοήθεια και στήριξη στον καθημερινό αγώνα κάθε πατέρα και μητέρας. Με δημόσια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, που θα βάλει τέλος στην αφαίμαξη της ελληνικής οικογένειας από την παραπαιδεία. Με ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, που θα ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των γονέων. Με συνθήκες εργασίας που θα επιτρέπουν την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

12. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί όχι μόνο να συμβαδίσει, αλλά και να ενισχύσει την ανάπτυξη. Η ελληνική φύση είναι μια πηγή ζωής και πλούτου την οποία δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί. Υπάρχουν σύγχρονοι, βιώσιμοι και φιλικοί τρόποι για να γίνει αυτό. Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα που προστατεύει το φυσικό της πλούτο και πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ως απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό το στόχο, θα επιδιώξουμε μια ευρεία και ισχυρή συμμαχία μεταξύ κράτους, αγοράς, καταναλωτών και της κοινωνίας των πολιτών. Στηρίζουμε τις «πράσινες» επενδύσεις και τα κίνητρα για την «πράσινη» συμπεριφορά και την «πράσινη» κατανάλωση. Πιστεύουμε στις «πράσινες» μεταφορές ανθρώπων και εμπορευμάτων, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο φορολογικό σύστημα και στις συμβάσεις του δημοσίου τομέα.

13. Πιστεύουμε στην απελευθέρωση των κρυμμένων δυνατοτήτων της περιφέρειας και της υπαίθρου. Το αθηνοκεντρικό μοντέλο πέθανε. Γίνονται θαύματα σε όλη την Ελλάδα, βασισμένα σε δημοτικές, κοινοτικές, ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Ας τα ενθαρρύνουμε απελευθερώνοντας τα από τη συντριπτική, κρατική γραφειοκρατία. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε στις δυνατότητες της Περιφέρειας και της υπαίθρου. Να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, με όχημα την ποιότητα, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα. Θέλουμε μια γεωργία που δεν θα εξαρτάται πλέον από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, αλλά θα αντλεί δύναμη από τον πλούτο της ελληνικής γης και τη δημιουργικότητα του Έλληνα αγρότη. Να επενδύσουμε στην ποιότητα, τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα.

14. Πιστεύουμε στην ακατάλυτη αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Του πολιτισμού μας που μας συντηρεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και μας κάνει αυτό που είμαστε. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον Πολιτισμό σε πηγή ισχύος για την Ελλάδα, πηγή απελευθέρωσης, δημιουργίας, μάθησης και έμπνευσης για κάθε πολίτη. Πιστεύουμε σε μια επιθετική πολιτική προβολής στα πέρατα της οικουμένης, της ακτινοβολίας του ελληνικού πολιτισμού. Πιστεύουμε σε μια πολιτική που στηρίζει τους ανθρώπους και τους φορείς του πολιτισμού, ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών και δημιουργεί νέα πεδία συνεργασίας, μεταξύ του κράτους, του ιδιωτικού τομέα και των σύγχρονων δημιουργών.

15. Πιστεύουμε στην ουσιαστική ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Η διαφάνεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Στόχος μας πρέπει να είναι η συνεχής αναβάθμιση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, της αποτελεσματικότητας και της ταχύτερης απονομής της, ώστε να αποτελεί πραγματικό εγγυητή της δημοκρατίας και της ελευθερίας για όλους τους πολίτες. Η στήριξη της δικαιοσύνης δεν μπορεί να είναι γράμμα κενό. Σημαίνει στήριξη των λειτουργών την και σεβασμός των αποφάσεων της ως βασικού πυλώνα λειτουργίας της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας.

16. Πιστεύουμε στην πολιτική ευθύνη και την ειλικρίνεια απέναντι σε έναν αντίπαλο με παράδοση στην κολακεία των πιο ταπεινών ενστίκτων. Αυτό μας έκανε να ξεχωρίζουμε από το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή μας. Θα αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε είδος δημαγωγίας, λαϊκισμού και κολακείας, με στόχο το πρόσκαιρο κομματικό ή άλλο όφελος. Η κοινωνία και οι πολίτες έχουν φύγει μπροστά. Προπορεύονται. Οι ανάγκες της σύγχρονης ζωής και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων δεν αντιμετωπίζονται με παραγοντισμούς και ερασιτεχνισμούς.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ανανέωση παντού. Διαρκή ανανέωση και προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής, μέσα από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας διαλόγου, τη σύναψη ενός «Συμβολαίου Τιμής» με την κοινωνία. Και η ανανέωση δεν είναι μόνο θέμα προσώπων. Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, δεν είναι ένα μωσαϊκό προσωπικοτήτων. Η ανανέωση είναι πάνω από όλα θέμα νοοτροπίας, νέων ιδεών, νέου περιεχομένου. Μια Νέα Δημοκρατία με νέο Πρόεδρο και παλιά νοοτροπία, δεν έχει μέλλον.
Μπροστά στην επόμενη ημέρα, αυτές είναι οι αξίες, οι ιδέες και οι πολιτικές κατευθύνσεις για τις οποίες θα αγωνιστούμε. Γιατί μπορούν να οδηγήσουν την πατρίδα μας σε έναν δρόμο σταθερότητας, ασφάλειας, αισιοδοξίας και ευημερίας για τις νέες γενιές.

Στην ψυχή όλων στη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται η αγάπη για την Ελλάδα.

Την Ελλάδα που δίνει μάχες, προχωρά, προοδεύει. Την Ελλάδα που μας κάνει υπερήφανους.

Σε αυτή την Ελλάδα πιστεύουμε, γι’ αυτήν τη Νέα Δημοκρατία αγωνιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: