Σάββατο

Η Ντόρα Μπακογιάννη από τήν..Πλατεία Κοτζιά..














Έντονα συγκινησιακό χαρακτήρα είχε η τελευταία ομιλία της υποψήφιας για την αρχηγία της Ν.Δ. κ.Ντόρας Μπακογιάννη
στήν Πλατεία Κοτζιά..

Η κ. Μπακογιάννη μίλησε στην Πλατεία Κοτζιά έχοντας δίπλα της τους βουλευτές που δήλωσαν ότι στηρίζουν την υποψηφιότητά της

«Όσοι ζημίωσαν, όσοι πλήγωσαν την παράταξη, με εμένα στην ηγεσία, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία του Αύριο. Ας ψηφίσουν άλλον Αρχηγό».

Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε φραστικά και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και αμέσως μετά έκανε αυτοκριτική για λογαριασμό της ΝΔ .-

«Οι 100 ημέρες, μέσα στις οποίες το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε ότι θ’ αλλάξει τα πάντα, όπου να’ ναι τελειώνουν. Αποδείχτηκε πόσο κούφια ήταν «τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα». Και τι είδαμε; Κυβερνητική ανοργανωσιά, παλινωδίες και τις τρεις από τις τέσσερις κυβερνητικές θέσεις να είναι ακόμα κενές. Έλεγαν «λεφτά υπάρχουν». Και σήμερα έρχεται πραγματική καταιγίδα άμεσων και έμμεσων φόρων, με νέες έκτακτες εισφορές. Έχουν χάσει τον έλεγχο παντού. Από τις Βρυξέλλες έως το λιμάνι του Πειραιά. Από το ασφαλιστικό έως την Παιδεία.
Οι πολίτες τους βλέπουν και ήδη απογοητεύονται. Η μέρα που το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να πληρώσει τον προεκλογικό του λαϊκισμό είναι κοντά. Το πάρτι τελειώνει κύριοι του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς θα είμαστε εκεί. Θα είμαστε έτοιμοι. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Θα είμαστε δίπλα σε όσους πληρώνουν το ρεβανσισμό και την μισαλλοδοξία του ΠΑΣΟΚ. Τα παιδία των stage, στους συμβασιούχους, τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα».

Η υπόλοιπη ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη εχει ως εξης :


«Αυτή την κρίσιμη ώρα για την παράταξη, δύο λέξεις πρέπει να συμβολίζουν την πολιτική μας: η αλήθεια και η προοπτική. Η αλήθεια γι’ αυτά που μας πλήγωσαν και μας έφεραν στο 33% και η προοπτική για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία και μια δυνατή Ελλάδα. Η αλήθεια για τα λάθη που κάναμε και δεν πρέπει να επαναλάβουμε. Η προοπτική ότι το κόμμα μας θα παραμείνει μεγάλο, πολυσυλλεκτικό, δυνατό. Ανοιχτό στα νέα ρεύματα σκέψης και στις ανάγκες της κοινωνίας. Ένα κόμμα μακριά από τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό που έχουν ταλαιπωρήσει τη χώρα. Ένα κόμμα με σύγχρονες ιδέες, μακριά από συνθήματα και κορώνες που μυρίζουν ναφθαλίνη. Ένα κόμμα που θα κοιτάζει μπροστά.
Φίλες και φίλοι. Η παράταξή μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας της. Πέσαμε στο 33% και πρέπει να δούμε το γιατί. Κάναμε λάθη τακτικής, αλλά και λάθη στο έργο μας. Ενώ ξεκινήσαμε πολλές μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ολοκληρώσαμε λίγες απ’ αυτές. Γυρίσαμε την πλάτη σε οπαδούς και τα στελέχη μας. Δεν υποστηρίξαμε τις ιδέες μας, ακόμα και σε περιπτώσεις που η πλειοψηφία της κοινωνίας ήταν μαζί μας.

Και το βασικότερο απ’ όλα: Ζήσαμε απαράδεκτες συμπεριφορές συγκεκριμένων στελεχών, που πλήγωσαν την παράταξη».

Αναφερόμενη στον Αντώνη Σαμαρά είπε :

«Νέος Αρχηγός, με παλιές ιδέες θα είναι συνταγή αποτυχίας για τη Νέα Δημοκρατία. Νέο ξεκίνημα με ιδέες που μυρίζουν ναφθαλίνη είναι καταδικασμένo…. Η μεθαυριανή εκλογή θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Μπορεί να έχουμε από πάνω μας τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε τους ίδιους ορίζοντες. Και οι δικοί μου ορίζοντες είναι ανοιχτοί για τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύομαι ακούει την κοινωνία. Είναι ανοιχτή σε νέα ρεύματα σκέψης. Προχωρά μπροστά. Με νέα στελέχη, που μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνία και ειδικά στους νέους. Χάσαμε μια εκλογή, δεν πρέπει να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά».

«Ακούσαμε ότι είναι ντροπή να στηρίζεις την παράταξη στην οποία ανήκεις, στις δύσκολες στιγμές, ακόμα και όταν δεν συμφωνείς σε όλα. Ακούσαμε ότι είναι ντροπή την ώρα του αγώνα να μην καλλιεργείς την ηττοπάθεια, αλλά να αγωνίζεσαι με όλες σου τις δυνάμεις.

Ακούσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος να υπηρετείς την παράταξή σου δεν είναι να είσαι πάντα παρών, αλλά να μπαίνεις και να βγαίνεις από το κόμμα ανάλογα με τους προσωπικούς σου σχεδιασμούς. Ακούσαμε ότι αποφάσεις και επιλογές που ζημίωσαν την παράταξη και τη χώρα δεν έχουν σημασία και δεν πρέπει να συζητάμε γι’ αυτές. Μας ζητούν να ξεχάσουμε όλα όσα έγιναν και όσα συμβαίνουν. Να ξεχάσουμε τις ζωές μας, τα όνειρά μας, τις προσδοκίες μας. Ποιοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία και ποιοι βρέθηκαν απέναντί της. Ποιοι μπήκαν μπροστά στις μάχες και ποιοι καιροφυλακτούσαν στα μετόπισθεν. Να ξεχάσουμε τους αγώνες μας, ποιοι είμαστε και που πηγαίνουμε.

Φίλες και φίλοι. Αρκετά ακούσαμε. Τώρα μιλάτε εσείς. Τώρα μιλάμε εμείς. Τώρα θα μιλήσει η ψυχή, η καρδιά το φιλότιμο, η περηφάνια του Νεοδημοκράτη», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: