Την στήριξή του στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την αρχηγία της ΝΔ, εξήγησε με μακροσκελέστατη δήλωση ο πρώην υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος.
Αφού ανέλυσε τις κινήσεις του και τις τοποθετήσεις του μετά τις εκλογές , και αφού εκανε και μια αναδρομή στο κομματικό παρελθον κατέληξε στο γιατί της επιλογής...
"Η τοποθέτηση μου λοιπόν σε αυτήν την πορεία προς την εκλογή νέου αρχηγού, λαμβάνει υπόψη της το πολιτικό περιεχόμενο και την προοπτική διακυβέρνησης που δίνει στη Νέα Δημοκρατία η πολιτική πρόταση που κατέθεσε την Παρασκευή η Ντόρα Μπακογιάννη.
Μια πρόταση αρχών, ένα «Συμβόλαιο Τιμής» με την ελληνική κοινωνία, το οποίο υιοθετεί σειρά προτάσεων μου που από τον Οκτώβριο είχα αποστείλει και στους τέσσερις -τότε- υποψηφίους.
Η Νέα Δημοκρατία, έχει ανάγκη από νέες ιδέες, προτάσεις και αντιλήψεις ώστε να ξαναβρεί τον βηματισμό της, να πείσει και να εμπνεύσει τους πολίτες, να συναντήσει εθελοντικά και κοινωνικά κινήματα, να απορροφήσει σύγχρονες κοινωνικές τάσεις, να ξαναφέρει τους νέους ανθρώπους κοντά στην πολιτική. Γιατί μόνο μαζί με τους νέους θα φέρουμε πνοή και ζωντάνια και, κυρίως, θα δώσουμε προοπτική στη Νέα Δημοκρατία.
Η Νέα Δημοκρατία ως η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη έχει παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει μέλλον. Ένα μέλλον με προοπτική διακυβέρνησης. Και προοπτική διακυβέρνησης έχεις όταν διατυπώνεις προτάσεις πολυσυλλεκτικές, όταν αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες, όταν εμπνέεις τους πολίτες και κυρίως όταν ξαναφέρνεις τους νέους κοντά στην πολιτική. Η πολιτική πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, πληρεί όλα τα παραπάνω πολιτικά χαρακτηριστικά και ένα ακόμα.Εγγυάται την ενότητα της παράταξής μας την επόμενη μέρα."
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε τη δήλωση σε κεντρικό χώρο συνεντεύξεων της Αθήνα, δίπλα στην κ. Μπακογιάννη που τον ευχαρίστησε για τη στήριξη.