Πέμπτη

Ο "ΣΥΡΙΖΑ",ΤΟ "HELSINKI WATCH" ΚΑΙ ΟΙ ...ΑΛΛΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" ΣΕ ΡΟΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ "ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΩΝ"




«- Είναι στις προθέσεις τις κυβέρνησης και του υπουργείου, να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες;
- Είναι στις προθέσεις του υπουργείου η προσευχή και ο εκκλησιασμός να γίνουν προαιρετικές δραστηριότητες, που δε θα πραγματοποιούνται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου;
- Ποια θα είναι η ατζέντα των συζητήσεων της επιτροπής μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Εκκλησίας;».



Έτσι διατύπωσε την ερώτηση προς την υπουργό παιδείας ο βουλευτής του "ΣΥΡΙΖΑ" Γρηγόρης Ψαριανός λίγες ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία υποχρεώνει το Ιταλικό κράτος να "αποκαθηλώσει" τον Σταυρό και κάθε χριστιανικό σύμβολο απο τις αίθουσες των σχολείων.
Η τοποθέτησή του επι της ερωτήσεως περιείχε και μια "πρόβλεψη- υπενθύμιση" στην κ. Διαμαντοπούλου:

«...Σε περίπτωση που το Δικαστήριο δεν αναγνωρίσει το δικαίωμα της Ιταλικής κυβέρνησης να ασκήσει έφεση, η απόφαση θα καταστεί τελεσίδικη και θα ισχύει πλέον για όλες τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης Θα αποτελέσει νομικό προηγούμενο στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν πολίτες, ζητώντας την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων».
Ο Γκαίμπελς και η τεχνική της προπαγάνδας του είναι απο παλιά γνωστή όπως είναι γνωστή και η ιδεολογία της "Νέας Τάξης" του Γ' Ράϊχ πάνω στα αποσιωπητικά της οποίας στηρίχθηκε η σημερινή ρητορική και ιδεολογία των μεταλλαγμένων αριστερών ,δεξιών και σοσιαλιστών.
Σύμφωνα με αυτή την τεχνική ,για να κρύψεις μια μεγάλη αλήθεια πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιες μικρά αυτονόητα και αντικειμενικά στοιχεία.Είναι δυνατόν να διαφωνήσει κάποιος στο επιχείρημα ότι υπάρχουν μεταξύ των μαθητών αλλόθρησκοι και άθεοι;Απο την άλλη δεν μπορεί ο Ψαριανός και όσοι συμμετέχουν συνειδητά ή ασυνείδητα στον αυτοματισμό της διαπλοκής του νεο-εποχιτισμού,να διαγράφουν με μια μονοκοντυλιά την Ορθόδοξη πίστη απο την λαϊκή συνείδηση εν ονόματι μια δήθεν φιλελευθεροποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
Ακόμα και ο πιο αδιάφορος στην παρακολούθηση των τεκταινομένων έχει αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αυτό που βάλλεται περισσότερο απο όλα είναι η Ορθόδοξη πίστη και ότι αυτή στηρίζει.
Είδαμε τις παραφυάδες του ΣΥΡΙΖΑ να διαδηλώνουν μαζί με μουσουλμάνους μετανάστες όταν κάποιος αστυνομικός έσκισε και πέταξε κάτω το κοράνι ενός μετανάστη (το οποίο όπως αποδείχτηκε ήταν απλώς χειρόγραφα τυλιγμένα σε μια χαρτοπετσέτα).
Φυσικά δεν είδαμε κανέναν Ψαριανό η κάποιον απο αυτούς που σκίζουν τα ρούχα τους για τις ατομικές και θρησκευτικές ελευθερίες των μειονοτήτων, να πουν έστω και το παραμικρό για τις βόμβες που βρέθηκαν πέρυσι την Μ.Εβδομάδα σε μεγάλες εκκλησίες,ούτε για τα όσα ιερόσυλα έπραξαν σε εικόνες παρεκκλησίων οι "φίλοι" τους ...αντιεξουσιαστές.
Δεν ακούσαμε απο ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ έστω και μια κουβέντα για το γιγάντιο ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων πολιτών μέσω του ΑΜΚΑ και της νέας "τσιπαρισμένης" υπερκάρτας.
Αν σε αυτό το μείζον θέμα της νεώτερης και σύγχρονης ελληνικής ιστορίας δεν βλέπει ο κ. Ψαριανός και το συνάφι του σε όλα τα κόμματα, τον στραγγαλισμό των ατομικών ελευθεριών και της προσβολής της θρησκευτικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη,τότε δεν είναι απλώς στραβός, είναι συναυτουργός στο έγκλημα που διαπράτετται εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι άραγε "σύμπτωση" ότι πριν λίγες ημέρες , ο εκπρόσωπος του "ελληνικού παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι"(helsinki watch*) ,γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις (βλέπε οργάνωση "Ουράνιο Τόξο") και τη φιλία του με τους "ΙΟΥΣ" της Ελευθεροτυπίας,κ. Δημητράς παρέστη σε δίκη στην οποία καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας για άσχετη υπόθεση ,ζήτησε απο τους δικαστές να απομακρυνθεί η εικόνα του Χριστού και κάθε θρησκευτικό σύμβολο γιατί ...προσέβαλλε την κατηγορουμένη (η οποία σημειωτέον απουσίαζε);¨Ηταν μάλιστα αρκούντως προετοιμασμένος ο κ. Δημητράς αφού κατέθεσε στην έδρα και ολόκληρο "υπόμνημα" του παρατηρητηρίου το οποίο βασιζόταν στην προαναφερθείσα απόφαση του δικαστηρίου ανθρ. δικαιωμάτων.
Για την "ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ" όλες αυτές οι κινήσεις των σύγχρονων "εικονομάχων" δεν αποτελούν έκπληξη ούτε κάτι το καινούργιο,είναι απλά οι εκφάνσεις ενός πολέμου που έχει ξεκινήσει εδω και κάμποσα χρόνια και ο οποίος όπως όλα δείχνουν φτάνει στο τέλος του.Σαφώς ο πόλεμος αυτός έχει ως κύριο στόχο του Χριστιανούς και την την πλήρη εξουθένωσή τους ,όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς.Η "Νέα Τάξη" ως πολιτική μορφοποίηση της "Νέας Εποχής" έχει στόχο όλους όσους δεν υπακούν στο "νέο ευαγγέλιο".Αυτοί θα αποτελέσουν και τις "παράπλευρες απώλειες" σε έναν πόλεμο που θα κάνει η "παγκόσμια κοινότητα" για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία σε έναν τόπο,ή να φέρει την ...ειρήνη σε έναν άλλο.Κάπως έτσι βλέπουν και τους κατοίκους της Παλαιστίνης,τους οποίους για να τους ...συμμορφώσουν όταν δεν τους καίνε με βόμβες λευκού φωσφόρου απλώς τους αφήνουν να πεθάνουν απο πείνα,δίψα και αρρώστιες.
Αυτήν λοιπόν τη δαιμονοποίηση της κοινωνίας διαμορφώνουν όλοι εκείνοι που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο με τη συμμετοχή τους σε λέσχες Μπίλντενμπεργκ, μασωνικές στοές, σαϊεντολογικές "εκκλησίες", παρατηρητήρια του Ελσίνκι, κόμματα και οργανώσεις ,συνέδρια και παγκόσμιους οργανισμούς .
Δείτε για παράδειγμα πως μεθόδευσε ο ΟΗΕ την απαλλαγή του Ισραήλ απο τις κατηγορίες για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε πρόσφατα εναντίον του λαού της Γάζας.Θαυμάστε την υποκρισία όλων των ηγετών που βρέθηκαν χθές στο Βερολίνο για να δηλώσουν τη χαρά τους επειδή έπεσε πριν 20 χρόνια το "τείχος του αίσχους" και δεν είπαν κουβέντα για τα "αίσχη" που διέπραξαν και διαπράττουν οι ίδιοι εναντίον των λαών (Σερβία,Κόσσοβο,Αφγανιστάν,Ιράκ,Αφρική κ.α).
Ας αφήσουν ο Ψαριανοί και όλοι οι μισθοφόροι της "Νέας Τάξης" τις υποκρισίες και τις φαρισαϊκές κραυγές και ας σκύψουν όπως οφείλουν στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και του λαού.Ο άνεργος και ο φτωχός δεν είναι δυστυχισμένοι διότι τα παιδιά τους αντικρύζουν την εικόνα του Χριστού ή τον Σταυρό στα σχολεία ,ούτε ο μετανάστης βασανίζεται και πεινάει γιατί προσπαθούμε να τον ...προσηλυτίσουμε στην θρησκεία του 99% των Ελλήνων πολιτών.
Ο λαός έχει καταλάβει τι ρόλο παίζει ο καθε ένας σε αυτόν το τόπο και δεν "μασάει" πιά απο το δήθεν ατημέλητο ντύσιμο ή τα μοδάτα τακούνια και τους σοβαροφανείς "πιγκουίνους" της κόκκκινης, της ρόζ, της μπλέ ή της πράσινης γραβάτας.Αυτό που σας λέει ο απλός 'Ελληνας αγωνισττής του μεροκάματου και της αληθινής ζωής, είναι ότι δεν αντέχει άλλο αυτή τη μπόχα όσα φρου-φρού κι αρώματα να της βάλετε.


--------------------------------------------------------

* Γράψαμε παλιότερα στην "ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ" για το "ΗΕLSINKI WATCH":


Ποιό ρόλο έπαιζε και παίζει αυτό το "παρατηρητήριο" και ποιές είναι οι εμφανείς και αφανείς διαπλοκές του με "κεντρα" ή "παράκεντρα" λήψης αποφάσεων και "δεξαμενές σκέψης";

Πώς διαμορφώνεται η πάγια ανθελληνική του δράση τα τελευταία χρόνια με συνέπειες ορατές πιά στην άσκηση εθνικής εξωτερικής πολιτικής ;
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την εξερεύνηση για το "who is who" του "Helsinki watch".Και για να μήν προλάβουν κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι ταυτιζόμαστε με τις απόψεις κάποιων "περίεργων" όψιμων πατριδοκάπηλων ΄ας δούμε πρώτα κάποια αποσπάσματα απο τον "Ριζοσπάστη" της 8 Αυγούστου 1999:


Κυριακή 8 Αυγούστου 1999


Κάποιοι το προετοίμαζαν για χρόνια


Αν το θέμα των μειονοτήτων και του εθνοτικού προσδιορισμού τους, στην Ελλάδα, ενέσκηψε σαν "κεραυνός εν αιθρία" για ορισμένους, για άλλους, και πιο συγκεκριμένα για εκείνους που έχουν την ισχύ και τη δύναμη να γεμίζουν τους ουρανούς των Βαλκανίων με τα... σύννεφα των επιδιώξεών τους, (αξιοποιώντας τις μειονότητες ως εργαλείο προώθησης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του "διαίρει και βασίλευε" στην περιοχή), ήταν μια από μακρού χρόνου προετοιμαζόμενη εξέλιξη...


Τι Κόσσοβο, τι... Θράκη!

Δεν είχε αρχίσει καλά - καλά ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και στα τέλη του προηγούμενου Μάρτη, στους "Τάιμς" του Λονδίνου,κάνει την εμφάνισή της μια πληρωμένη καταχώριση. Η καταχώριση, που υπογραφόταν από την αποκαλούμενη ως "Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη",στόχευε σε κάτι πολύ απλό. Να εμφανίσει την Ελλάδα ως χώρα στην οποία παραβιάζονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των μειονοτήτων, πρωτίστως της "τουρκικής"...Αλλωστε, λίγες μέρες μετά ακούσαμε από τους Τούρκους αξιωματούχους - προεξάρχοντος του Ετσεβίτ - ότι και η Τουρκία, το '74, έδρασε στην Κύπρο, όπως έδρασε το ΝΑΤΟ, το '99, στο Κόσσοβο. Για το "καλό", δηλαδή, των μειονοτήτων και την αποτροπή "εθνοκαθάρσεων"...Η ιστορία έγερσης θέματος καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, καθώς και του εθνοτικού προσδιορισμού τους στην Ελλάδα, είναι μια ιστορία διαρκούς επανάληψης. Μια ιστορία στην οποία πρωτοστατούν, γνωστής χρηματοδότησης, πολιτικής επιρροής και ευρωατλαντικής... ιθαγένειας, "ιδρύματα" και "οργανισμοί"...
Το Νοέμβρη του 1996 στην έκθεση με τίτλο "Ημιτελής Ειρήνη" (!), που συντάχτηκε από τη "Διεθνή Επιτροπή για τα Βαλκάνια" - που με τη σειρά δημιουργήθηκε από το αμερικανικό ίδρυμα Κάρνεγκι και το Ινστιτούτο Ασπεν - η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν αναγνωρίζει μακεδονική μειονότητα και αρνείται το δικαίωμα των μουσουλμάνων να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.
Η αντίδραση της κυβέρνησης - τότε, πριν ο νυν υπουργός Εξωτερικών ανακαλύψει την "πυρίτιδα" - ήταν έντονη...Τα "μειονοτικά" ζητήματα προσφέρονται ωραιότατα στους σχεδιαστές της "νέας τάξης", στην πρόθεσή τους να χειριστούν τα Βαλκάνια ως μια "μπανάλ" πάσχουσα περιοχή, που δε θα πρέπει να θεωρηθεί ακριβώς "Ευρώπη"...".
Οχι το σχόλιο δε γράφτηκε στο "Ρ". Γράφτηκε στην "Καθημερινή" στις 8/11. Αναγκαία επισήμανση: Η παρουσίαση της έκθεσης από τους συντάκτες της έγινε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με προεδρεύοντα τον επίτροπο Βαν ντε Μπρουκ...
Το Δεκέμβρη του 1996, το θέμα επανέρχεται. Η ετήσια έκθεση της ("αμφιλεγόμενης" κατά σχολιασμούς του αστικού ελληνικού Τύπου) αμερικανικής οργάνωσης "Human Rights Watch" κάνει λόγο για καταπίεση μειονοτήτων στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων της "τουρκικής" και της "μακεδονικής"...Το Γενάρη του 1997 οι εκπρόσωποι της οργάνωσης "Ουράνιο Τόξο" , με συνέντευξή τους, σε εφημερίδα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη, κάνουν λόγο για την ύπαρξη και την καταπίεση της "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα...
Το Φλεβάρη του 1997 η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,κατά τον συνήθη τρόπο των συντακτών της, παίζει με τις μειονότητες των Βαλκανίων και κάνει λόγο για "μακεδονική μειονότητα" που καταπιέζεται στην Ελλάδα. Λίγες μέρες αργότερα Αμερικανοί αξιωματούχοι καταφθάνουν στη χώρα για να ελέγξουν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχουν επαφές με μέλη του "Ουράνιου Τόξου" και της μουσουλμανικής μειονότητας
Τον Απρίλη του 1997 τα βέλη προέρχονται απευθείας από το Λευκό Οίκο όσο ακριβώς ευθεία είναι η διασύνδεση της αμερικανικής διπλωματίας με την εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς".Η εν λόγω εφημερίδα ανακαλύπτει "καχυποψία" της Ελλάδας απέναντι στις "θρησκευτικές" και "εθνοτικές μειονότητες" και "απροθυμία" να αναγνωρίσει τη θέση τους στην ιστορία.
Το Σεπτέμβρη του 1997, τα "σούρτα - φέρτα" των Αμερικανών στη Θράκη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η Αμερικανική Επιτροπή (Helsinki Watch) του Παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι επισκέπτεται τη Θράκη και τα μέλη της συλλέγουν... πληροφορίες για τη ζωή της μειονότητας, επισκεπτόμενοι τους ηγέτες της προπαγάνδας για την τουρκική εθνοτική συνείδηση της μειονότητας...
Εκείνες τις μέρες έχουμε δυο ακόμα συμβάντα:
Πρώτον, ο υφυπουργός - τότε - Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτης συναντάται - χωρίς να συνηθίζεται από το διπλωματικό πρωτόκολλο - με τον εκπρόσωπο της γνωστής για τη δράση της "οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων" "Human Rights Watch".
Δεύτερον, δημοσιοποιούνται και τα
πορίσματα της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Η επιτροπή καταλογίζει στους Ελληνες "διολίσθηση προς υπερβολικό εθνικισμό ή εθνοκεντρισμό", που μάλιστα τα αποδίδει στην "ισχυρή έννοια της εθνικής ταυτότητας" που έχουν οι Ελληνες...


Τον Αύγουστο του 1998 κατατίθεται στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας αίτημα από εκπροσώπους των λεγόμενων Βουλγάρων Μακεδόνων (πρόκειται για την οργάνωση "Ιλίνδεν" που έχει κηρυχτεί παράνομη γιατί η Βουλγαρία τη θεωρεί υπεύθυνη προπαγάνδας για την αυτονόμηση και απόσχιση της νοτιοανατολικής επικράτειάς της),με το οποίο ζητούν να ανακηρυχτεί άκυρη η Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου, με την οποία το 1913 προσδιορίστηκαν τα σύνορα στα Βαλκάνια, μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Τον ίδιο μήνα, όλως τυχαίως, στο Παγκόσμιο Παμμακεδονικό Συνέδριο η 10η Αυγούστου κηρύχτηκε ως "ημέρα ένωσης των Μακεδόνων από όλα τα τμήματα της Μακεδονίας" και ζητήθηκε "να γίνει σεβαστό το δικαίωμα των Μακεδόνων από όλα τα τμήματα της Μακεδονίας να αποκτήσουν μακεδονική υπηκοότητα, όπου κι αν ζουν"
("Ελευθεροτυπία" 11/8)...Μάλιστα, ο τέως υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στις 13/4, δήλωνε:
"Δε θέλω βεβαίως να δώσω μαθήματα σε κανέναν, αλλά νομίζω ότι όλοι αυτοί που επινοούν μειονότητα, είναι άρρωστοι άνθρωποι, άρρωστοι στο μυαλό"...
-------------------------------------




Τι είναι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι.


Το 1975, στο Ελσίνκι, με πρωτοβουλία της Σοβιετικής Ένωσης υπογράφεται με τις ΗΠΑ συμφωνία με σκοπό τις εγγυήσεις για μία όσο το δυνατόν ειρηνική συνύπαρξη Ανατολής -Δύσης. Οι Αμερικανοί ως αντάλλαγμα απαίτησαν από την ΕΣΣΔ να αποδεχθεί ορισμένες δεσμεύσεις, σε ζητήματα όπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Για να ελέγχονται οι δεσμεύσεις της ΕΣΣΔ, ο πυρηνικός φυσικός Αντρέι Ζαχάρωφ και Σοβιετικοί αντικαθεστωτικοί ιδρύουν το «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Σύντομα όμως η Σοβιετική πλευρά άρχισε να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι η συμφωνία για τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν στην πραγματικότητα πρόσχημα για την ανάμειξη της Δύσης σε εσωτερικές υποθέσεις της και κατήγγειλε ότι η οργάνωση ελέγχεται άμεσα από τις ΗΠΑ. Το 1982 ιδρύεται στη Δύση η διεθνής οργάνωση International Helsinki Federation for human rights (IHF) με σκοπό να ελέγχει αν παραβιάζονται οι Συμφωνίες του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις κομμουνιστικές χώρες. Βασικό ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης ήταν ο αντικομουνιστής πολυεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος.
Μετά την κατάρρευση των κομουνιστικών καθεστώτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα εξακολουθούν να παραμένουν το αντικείμενο της οργάνωσης, όμως αυτή τη φορά το πεδίο δράσης της είναι οι διάφορες μειονότητες ανά την υφήλιο και ο «αγώνας εναντίον του εθνικισμού και του ρατσισμού».
Όμως, σε πολλές χώρες συνεχίστηκαν οι επίμονες καταγγελίες ότι η δράση της οργάνωσης είναι προσχηματική και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν απλώς πρόφαση για την παρεμβατικότητα του Παρατηρητηρίου, η οποία έχει κίνητρα πολιτικά και κατευθύνεται –όπως καταγγέλλουν– από κέντρα εξουσίας πέραν του Ατλαντικού...



Η ηγεσία του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι


Karl Johannes von Schwarzenberg, κόμης. Αυστριακός γαλαζοαίματος, φανατικός αντικομουνιστής και ηγετικό μέλος του Παρατηρητηρίου από το 1985. Το όνομά του φιγουράρει στη λίστα προσκεκλημένων της λέσχης προσωπικοτήτων Μπίλντερμπεργκ καθώς και στο προεδρείο του «Ατλαντικού Ινστιτούτου» ενός οργανισμού που ιδρύθηκε το 1961 με σκοπό, όπως αναφέρει το καταστατικό "a sort of public support arm of NATO." Η λίστα του Προεδρείου του Ινστιτούτου περιλαμβάνει περί τα 100 ονόματα μεταξύ των οποίων ο μακαρίτης Ανιέλλι της Φίατ, ο αμερικανός υπουργός άμυνας Ν. Ράμσφελντ, ο πολυεκατομμυριούχος Ρότσιλντ κ.α.
Ralf Dahrendorf, λόρδος. Βρετανός καθηγητής κοινωνιολογίας γερμανικής καταγωγής, μέλος της βρετανικής Βουλής των Λόρδων, θεωρητικός της νατοϊκής ιδέας, φανατικός αντικομουνιστής, και οπαδός του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Υποστήριξε (!) με πάθος την πρόσφατη αμερικανική εισβολή στο Ιράκ: «Οι αξίες της ελευθερίας και της κοινωνίας μας πρέπει να υπερασπιστούν, αν χρειαστεί και με τη χρήση βίας». (Εφημερίδα των Ευαγγελιστών, Φραγκφούρτη, 20-4-2003). Θαυμαστής και φίλος του Τζωρτζ Σόρος τον οποίο παρομοιάζει με τον Ρομπέν των Δασών. Ως οπαδός της «πλανητικής κοινωνίας» έχει εκφράσει τη μουσολινικής έμπνευσης άποψη ότι στη «μετα-εθνική κοινωνία η δημοκρατία έχει φάει τα ψωμιά της».
Timothy Garton Ash
, καθηγητής της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας, στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Στάντφορτ –ιδεολογικό λίκνο της «ιντελιγκέντσιας» που γέννησε τα «γεράκια» του Μπους- ειδικευμένος σοβιετολόγος και μέλος του ιδρύματος Χούβερ , στη λίστα των «οικουμενικών πολιτών» της κλειστής λέσχης προσωπικοτήτων Μπίλντερμπεργκ.
Anton Pelinka
. Αυστριακός, καθηγητής στο Χάρβαντ, το Στάνφορντ κ.ά. Ειδικευμένος αναλυτής των διαδικασιών αποσταθεροποίησης των καθεστώτων της Πολωνίας, Τσεχοσλοβακίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Γιουγκοσλαβίας!
Jacques Rupnik, Γάλλος πολιτειολόγος και σοβιετολόγος. Ειδικός του BBC στα θέματα της Ανατολικής Ευρώπης το 1977-1982. Μετά την πτώση του τείχους ασχολήθηκε με βαλκανικά θέματα.
George Soros. Πασίγνωστος πολυεκατομμυριούχος και οπαδός της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας έχει ταυτίσει το όνομά του με την έννοια του «αμοραλισμού» στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Από τα ιδρυτικά στελέχη του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, θεωρείται από τους σημαντικότερους χρηματοδότες του. Ιδρυτής μίας σειράς ιδρυμάτων σε χώρες της Βαλκανικής.
Τα σύντομα βιογραφικά των μελών του ΔΣ του Παρατηρητηρίου έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον ελληνικό και ξένο Τύπο και επιβεβαιώνονται εύκολα με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο



Το ελληνικό Παράρτημα


Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι ιδρύθηκε το 1992 και φυσικά δεν αποτελεί μία άσχετη οργάνωση, όπως κάποιοι έσπευσαν να ισχυριστούν μετά το σκάνδαλο με τους Βρετανούς κατασκόπους. Ιδρύθηκε «με παρότρυνση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι-IHF» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του και συνεργάζεται στενά με την κεντρική οργάνωση. Η παρεμβατική διάθεση του Παρατηρητηρίου στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας μας έγινε συχνά αφορμή για έντονη κριτική και έχουν εκφραστεί κατηγορίες ότι η δράση του ουσιαστικά εξυπηρετεί την πολιτική των ΗΠΑ ...


Το ΔΣ αποτελείται από τους:


Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Πρόεδρος


Kevin Boyle, Μέλος


Ορέστης Γεωργιάδης, Μέλος


Παναγιώτης Δημητράς,


Μέλος Dimitrina Petrova, Μέλος




Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στηρίζεται και από ορισμένους Έλληνες δημοσιογράφους. Συνεργάζεται με τον «Ιό της Ελευθεροτυπίας» (τον οποίο χαρακτηρίζει ως την «καλύτερη δημοσιογραφική ερευνητική ομάδα του ελληνικού Τύπου» http://www.greekhelsinki.gr/bhr/greek/index.html ), με το συγγραφέα Νίκο Δήμου, τον οποίο συγκαταλέγει στους χορηγούς, μαζί με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, την αυστριακή κυβέρνηση, το ελληνικό ΥΠΕΞ κλπ, ενώ στις ιστοσελίδες του προβάλλονται άρθρα του Τάκη Μίχα, του Θ. Τριαρίδη, του Πάσχου Μανδραβέλη, του Ριχάρδου Σωμερίτη κλπ.


(«Ρεσάλτο» "Περιοδικό Πολιτικής και Πολιτισμικής Παρέμβασης" Μάρτιος 2006)


.......................................


ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ HELSINKI WATCH KAI ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ


.......................................


29/8/2004


«Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καταδικάζει τη σημερινή βράβευση του Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή σε "ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς του μέσω του έργου του στην προαγωγή του αθλητισμού, των νέων ανθρώπων και της ειρήνης".Το ΕΠΣΕ υπενθυμίζει πως, μόλις πριν από δύο μέρες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Haaretz, ο Μίκης Θεοδωράκης επανέλαβε την άποψη του ότι "οι Εβραίοι είναι στη ρίζα του κακού" και έκανε και πολλά άλλα αντισημιτικά σχόλια»


......................................


ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ


Από το εξώφυλλό της η μελέτη όμως δεν αφήνει στον Ελληνα αναγνώστη καμμία αμφιβολία γιά το πόρισμά της. "ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" λέει, και οτι "ΤΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ".


(DENYING ETHNIC IDENTITY, the Macedonians of Greece).


Το καλοκαίρι του 1993, μία ομάδα αποτελούμενη από τον πρόεδρο της "τοπικής HELSINKI" στην Αθήνα καθηγητή Παναγιώτη Δημητρά (λέει οτι είναι Έλληνας), τον πρόεδρο του HELSINKI Δανίας και τήν περίφημη Λόις Γουίτμαν, διευθύντρια του ευρωπαϊκού HELSINKI που μένει στο Ελσίνκι αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Ιερσέη των ΗΠΑ, δημιουργούν επιτροπή επιτόπιας έρευνας γιά αποκάλυψη στοιχείων, (fact finding) στην Μακεδονία. Την εκστρατεία " ωγάνωσε και συντόνισε η ομάδα δικαιωμάτων μειονοτήτων Ελλάδος" όπως αναφέρεται στην αρχή του βιβλίου στο ευχαριστήριο.Επίσης ευχαριστούν το ΥΠΕΞ και ιδιαίτερα τους "ακτιβιστές Μακεδόνες" που ήταν "ιδιαίτερα πρόθυμοι να δώσουν στοιχεία και μερικές φορές κάτω από σημαντικό κίνδυνο"!!!


Η εισαγωγή της μελέτης, που μάλιστα καταργεί την συνθήκη της Λωζάνης ονομάζοντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης Τουρκική, αποφασίζει να ονομάζη Μακεδόνες τους εντός Ελλάδος σλαβόφωνους και όχι μόνο τους υπηκόους του κρατιδίου των Σκοπίων. (Καμμία περίπτωση ελληνομακεδόνων δηλαδή)...όπως αναφέρεται στο ευχαριστήριο, την μελέτη "επεξεργάστηκε" ο εκτελεστικός διευθυντής του HELSINKI στο Ελσίνκι, ο Jeri Laber, ο οποίος όμως δεν συμμετείχε στην αποστολή. Με άλλα λόγια, ο σοφός αυτός, πήρε τις αναφορές των υποτακτικών του και τα ξανάγραψε όπως αυτός έκρινε. Αυτή η μεθόδευση, κατά την γνώμη μας, κρίνει την μελέτη σαν αναξιόπιστη.
Η σοβαροφανής επιτροπή λοιπόν απεφάνθη ότι:



1....υπάρχει μακεδονική μειονότητα με δική της γλώσσα και κουλτούρα, στην Βόρειο Ελλάδα


2....η Ελληνική κυβέρνηση αρνείται την μειονότητα ενάντια στους διεθνείς νόμους και συμφωνίες. Αυτό τεκμηριώνεται από λόγια πολιτικών, την άρνηση ύπαρξης της γλώσσας, την άρνηση δημιουργίας "κέντρου Μακεδονικής κουλτούρας" και την άρνηση τέλεσης χορών κατά το παρελθόν!!!!


3.....περιορίστηκε η ελευθερία έκφρασης ενάντια στους διεθνείς νόμους. Μερικοί καταδικάστηκαν γιατίεξέφρασαν τιν απόψεις τους.


4....η ελληνική κυβέρνηση, ενάντια στους διεθνείς νόμους και συμφωνίες που υπέγραψε, φέρεται διαφορετικά στους μακεδόνες.


5....οι μακεδόνες πρόσφυγες του εμφυλίου που πήγαν βόρεια και αυτοαποκαλούνται μακεδόνες, δεν έχουν άδεια εισόδου στην Ελλάδα, ούτε υπηκοότητα ελληνική, ενώ οι πρόσφυγες που αυτοαποκαλούνται Έλληνες έχουν.


6.....απαγορεύεται διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας.


7.....οι μακεδόνες δεν προσελαμβάνοντο στο δημόσιο στο παρελθόν και ίσως και σήμερα.


8....οι μακεδόνες και ιδιαίτερα οι ακτιβιστές παρακολουθούνται και απειλούνται από την ασφάλεια και υπόκεινται σε οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις από την κυβέρνηση της Ελλάδος. Αυτό οδηγεί σε κλίμα φόβου που απαγορεύει σε πολλούς να δηλώσουν την μακεδονική τους ταυτότητα ή να εκφράσουν ανοικτά τις απόψεις τους.


Η Human Rights Watch/Helsinki συστήνει στην Ελληνική κυβέρνηση να:


** αναγνωρίση την ύπαρξη στην Ελλάδα "Μακεδονικής" εθνικής μειονότητος, την γλώσσα αυτής και πολιτιστική τηςπαράδοση.


** σταματήση ο περιορισμός ελεύθερης έκφρασης των "Μακεδόνων".


** επιτραπή να επιστρέψουν οι ":Μακεδόνες" πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα γιά να ξαναπάρουν υπηκοότητα και να εγκαθίστανται ή επισκέπτονται την χώρα όπως οι Έλληνες πρόσφυγες.


** σταματήση η απαγόρευση διδασκαλίας της "Μακεδονικής" γλώσσας


** επιτραπή στους "Μακεδόνες" να ιδρύουν πολιτιστικά κέντρα και συλλόγους


** ερευνηθή κατά πόσον γίνεται διάκριση εις βάρος των "μακεδόνων" σε διορισμούς στο δημόσιο. Αν γίνεται διάκριση να σταματήση.


** σταματήσουν γενικά οι παρενοχλήσεις εις βάρος των "μακεδόνων" και ειδικά των "πρακτόρων" που παρακολουθούν τα δικαιώματα των "μακεδόνων"


.** Η Human Rights Watch/Helsinki συστήνει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίση τις ελληνικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως παρουσιάζονται σε αυτήν την αναφορά και να κάνει την καλύτερη προσπάθεια να πείση την Ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήση τις συστάσεις της.


** Η Human Rights Watch/Helsinki συστήνει στην διεθνή κοινότητα να λάβη μέτρα ώστε να σταματήσουν οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελληνική κυβέρνηση. Ειδικά προτρέπουν το συμβούλιο μειονοτήτων της ΔΑΣΕ να ερευνήση την περίπτωση των "μακεδόνων" και να λάβη μέτρα προς τερματισμό των διακρίσεων εναντίον τους.


...............................................................




ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ;


ΠΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ;


ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ Vasilije Gligorijevic ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;


Δεν υπάρχουν σχόλια: