Πέμπτη

Tα γυρίζει σιγά σιγά

Βέβαια εμείς θυμόμαστε το αλβανόφιλο παρελθόν του και το περιμέναμε.


Για να δούμε... τι μας είπε ο Α.Σαμαράς για το μεταναστευτικό,

διαβάζουμε από την ομιλία του

"Και μια που μιλάμε για ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών, προσέξτε το θέμα της μετανάστευσης.
Κατ’ αρχήν οφείλουμε να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα στους νόμιμους και τους λαθρομετανάστες. Δεν πρέπει να τους ταυτίζουμε. Οι νόμιμοι βγάζουν άξια το ψωμί τους και προσφέρουν στην Ελληνική Κοινωνία. Οι παράνομοι αποτελούν πρόβλημα. Όχι μόνο σε μας. Όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες θεωρούν τη λαθρομετανάστευση πρόβλημα

Ύστερα το πρόβλημα των νομίμων μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία, δεν είναι απλά ζήτημα πολιτογράφησης τους. Είναι και θέμα αφομοίωσης τους στο σώμα και τον πολιτισμό της χώρας. Των ίδιων και, κυρίως, των παιδιών τους που γεννήθηκαν εδώ.
Μην παίρνετε νομοθεσίες άλλων χωρών και τις μεταφέρετε αποσπασματικά στην Ελλάδα. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, η πολιτογράφηση των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται εκεί είναι αυτόματη, αλλά μόνον αν οι γονείς τους είναι νόμιμοι. Αλλά για να πολιτογραφηθούν οι γονείς τους πρέπει να περιμένουν χρόνια και να δώσουν κι εξετάσεις γλώσσας, γνώσης της ιστορίας της χώρας και στάθμισης της ψυχολογικής τους ένταξης. Στη Γερμανία, τα παιδιά των μεταναστών μπορούν να γίνουν Γερμανοί πολίτες αφού ταυτόχρονα απορρίψουν την ιθαγένεια από τη χώρα καταγωγής των γονιών τους.

Έτσι κι αλλιώς, παντού φροντίζουν στα παιδιά που γεννιούνται να παίρνουν την εθνική συνείδηση της χώρας, κυρίως μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα. Στη Γαλλία ιδρύουν σήμερα υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας και Μετανάστευσης, ακριβώς γι’ αυτό. Στη Βρετανία το Κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα που βρίσκεται στην Κυβέρνηση ανακάλυψε τελευταία την ανάγκη ενσωμάτωσης των μεταναστών και των παιδιών τους στη έννοια της «βρετανικότητας».
Μην μετατρέψετε ένα δύσκολο ζήτημα σε μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία. Το λάθος αυτό το έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το μετανιώνουν σήμερα και το αλλάζουν…

Μην προχωρήσετε σε άκριτη μαζική νομιμοποίηση χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελάτε πρώτα να συζητήσουμε χωρίς βιασύνη τα κριτήρια, ώστε να προστατέψουμε και τους έντιμους μετανάστες και την αφομοίωσή τους με κοινωνική συνοχή."

Η κυβίστησις μόλις ξεκίνησε για όσους ξέρουν να διαβάζουν..

θα δεχτούμε νομιμοποίηση των μεταναστών και αρχίζουν να μας εξηγούν και τις εναλλακτικές με βάση όσα γίνονται στην Ευρώπη..

Συμπέρασμα:

O Γ.Παπανδρέου και το σύστημα των ΜΜΕ βρήκαν ένα σύμμαχο στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και αυτός λέγεται Αντώνης Σαμαράς..

Θα την κατευθύνουν όλοι μαζί σε οτιδήποτε τους εξυπηρετεί και ο Σαμαράς θα λέει: "μάλλον, ίσως, μπορεί, ελάτε να το δούμε και να το συζητήσουμε"

Το μεταναστευτικό είναι η αρχή έχουμε ακόμα Κυπριακό και Σκοπιανό για να δούμε και εκεί τη σταδιακή μεταστροφή του Σαμαρά.


http://dexihalf.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: