Κυριακή

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ : ΟΥΚ ἐᾷ με καθεύδειν τό τῶν Ο.Υ.Κ. τρόπαιον....( μέρος τρίτο και τελευταίο...γιατί τον βαρέθηκα)


 












68.- Ὀλιγόστευαν οἱ σκύλοι,
καὶ «Ἀλλά(χ)», ἐφώναζαν, «Ἀλλά(χ)»,
καὶ τῶν Χριστιανῶν τὰ χείλη
«φωτιά», ἐφώναζαν, «φωτιά».
69.- Λιονταρόψυχα ἐκτυπιοῦντο,
πάντα ἐφώναζαν «φωτιά»,
καὶ οἱ μιαροὶ κατασκορπιοῦντο,
πάντα σκούζοντας «Ἀλλά(χ)».
112.- Ἔτσι ν' ἄκουα νὰ βουΐξει
τὸ βαθὺν Ὠκεανό,
καὶ στὸ κύμα του νὰ πνίξει
 κάθε σπέρμα ἀγαρηνό!
                                     
Για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται πριν σπεύσουν να διακρίνουν ρατσισμό, ξενοφοβία κλπ, τους ενημερώνω ότι είναι τρείς στροφές από τον Εθνικό μας Ύμνο. Υποθέτω πως αν τα Ο.Υ.Κ. παρελαύνοντας έψαλλαν τα ανωτέρω, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα τους φυλάκιζε με συνοπτικές διαδικασίες, αφού κατά τεκμήριο, το περιεχόμενο τους είναι πολύ πιο «σκληρό» από το «γλυκανάλατο» : Έλληνας γεννιέσαι….
Ξεσηκώθηκαν λοιπόν οι «αγανακτισμένοι» πολίτες με τα τραγούδια των Ο.Υ.Κ. και έπιασαν στασίδι στα τηλεπαράθυρα των πασοκολειχόντων Μ.Μ.Ε. για να διαμαρτυρηθούν, ενώνοντας τις φωνές τους με εκείνες των αδελφών των διαφόρων παρατηρητηρίων κατά του ρατσισμού και των κατατρεγμένων γενικώς. Εφρύαξαν οι Χασαπόπουλοι, οι Καψήδες, οι Μακρήδες και οι μισθοφόροι της «έγκυρης» και «προοδευτικής» δημοσιογραφίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης απεφάνθη ότι είναι ρατσισμός και ξενοφοβία να φωνάζεις συνθήματα όπως : Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ κλπ. Ίσως αυτός να έχει ιδίαν αντίληψιν των πραγμάτων και γι’ αυτό του κακοφαίνεται. Όμως το θέμα δεν είναι προσωπικό. Αφορά στην συμπλεγματική ιδεοληψία και στην ακρωτηριασμένη λογική ορισμένων πολιτικών και των υπηρετών τους. Επί του προκειμένου περιστατικού των ανδρών των Ο.Υ.Κ. στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν πρόκειται για προβοκάτσια ή όχι. Λυπάμαι όμως που οι άνδρες των Ο.Υ.Κ. δεν επανέλαβαν το σύνθημά τους, την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Πριν σπεύσουν ορισμένοι να χαρακτηρίσουν τα γραφόμενά μου ως ρατσιστικά, φασιστικά, ξενοφοβικά και ότι άλλο θα βρούν πρόχειρο να πουν, χρήσιμο είναι να διαβάσουν και την συνέχεια.

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar.
"Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?

Οι χώρες της Δύσης μπορεί να είναι οπλισμένες με ατσάλινα τείχη,
αλλά εγώ έχω σύνορα που φυλάσσονται από τα γενναία στήθη των πιστών.
Αναγνώρισε το εσωτερικό σου σθένος, φίλε μου! Και σκέψου πώς μπορεί να αφανιστεί αυτή η φλογερή πίστη
από αυτό το ρημαγμένο και ξεδοντιασμένο τέρας που λέγεται "πολιτισμός";

Εθνικός Ύμνος της Τουρκίας, τέταρτη στροφή. Σχόλιον ουδέν.

Κατανοώ πως κάθε αιχμηρό σύνθημα προκαλεί αντιδράσεις από τους θιγομένους. Εδώ όμως στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, το αξίωμα in claris cessat interpretatio δεν φαίνεται να έχει εφαρμογή. Ορισμένοι «Έλληνες» υπερασπίζονται την τιμή και υπόληψη των υβριστών και εν δυνάμει εισβολέων στην χώρα μας.
Ίσως κάποιοι να ψελλίσουν ότι αυτά όλα συντηρούν το μίσος και τις έριδες , μεταξύ των λαών. Θα ήμουν πρόθυμος να συμφωνήσω, αν η αποχή όχι μόνο από λόγια αλλά και από πράξεις που συντηρούν έριδες, αμφισβητήσεις, διεκδικήσεις κλπ ήταν αμφίπλευρη. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, πως μπορώ να δεχθώ αδιαμαρτύρητα, περιστατικά που θίγουν την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία και τελικώς την υπόληψή μας, όταν τουρκικά πολεμικά πλωτά μέσα αλωνίζουν «αβλαβώς» το Αιγαίο, πραγματοποιούν νηοψίες εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων και σχεδιάζουν άκρως επιβλαβή απόβαση στο Σούνιο ή στην Ραφήνα με το πρόσχημα να ξαποστάσουν τα πληρώματά τους πίνοντας ένα «τούρκικο» καφέ στις παραλιακές καφετερίες. Όταν τουρκικά πολεμικά εναέρια μέσα παρεμποδίζουν ή και παρενοχλούν ελληνικά πολιτικά ή στρατιωτικά αεροσκάφη στον ελληνικό εναέριο χώρο. Με δεδομένη την κατάσταση αυτή θεωρώ ότι είναι πράξη εθνικής μειοδοσίας η τιμωρία αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού με την κατηγορία του ρατσισμού, επειδή οι οπλίτες τους επανέλαβαν στην παρέλαση τα όσα καθημερινώς διδάσκονται στην εκπαίδευσή τους, με σκοπό να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους καλούς και πολιτισμένους γείτονές μας. Θα μου πείτε ότι για να τα γνωρίζει κάποιος όλα αυτά πρέπει να έχει υπηρετήσει την θητεία του στον στρατό. Εν προκειμένω για τους περισσότερους από τους "υπερασπιστές" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολέμιους του ρατσισμού και της ξενοφοβίας κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Συμπέρασμα:
Ο σκοπός του κ. Χρυσοχοΐδη και των πέριξ αυτόν, αν και αδιαφανής, με τον καιρό κατέστη προφανής. Επειδή δεν έχει να επιδείξει έργο στην καταστολή της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας κλπ, αποφάσισε να συλλαμβάνει Έλληνες αξιωματικούς και αστυνομικούς που εκτελούν τα καθήκοντά τους, ώστε να του δίνεται η ευκαιρία να απολαμβάνει και αυτός την κατά Warhol δημοσιότητα.
Τάσος Καρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: