Τετάρτη

«Η προσφορά γίνεται αυτοθυσία...»

 



Πώς να χαρακτηρίσεις εκτός από καταδικαστέα την επίθεση από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό κατά του διεθνούς «Στόλου της Ελευθερίας»?
Η ισραηλινή επιδρομή χτύπησε μια προσπάθεια ανθρωπιστικής στήριξης προς τη Γάζα αλλά ταυτόχρονα κακοποιήθηκε κάθε κίνηση προς τον άνθρωπο, προς ένα λαό που υποφέρει.

Τα 6 πλοιάρια που έπλεαν σε διεθνή ύδατα μετέφεραν ανθρώπους -εθελοντές, ανθρώπους που μεταλαμπάδευαν την ελπίδα και την ανιδιοτελή προσφορά.

Δυναμικοί πολίτες, απαλλαγμένοι από καιροσκοπίες και συμφέροντα, με γνώμονα την δικαιοσύνη, την ειρήνη και την αποστολή βοήθειας σε ταλαιπωρημένους λαούς.


Από την μεριά τους προσπαθούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση μια κοινής στάσης συμμετοχής και υποστήριξης όλων των εμπλεκόμενων κρατικών και μη φορέων. Αρωγοί σε μια προσπάθεια επίλυσης ζητημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.


Οι εθνικοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί οφείλουν να αγκαλιάσουν κάθε ανάλογη δραστηριότητα και να καταδικάσουν κάθε ανάρμοστη πράξη σαν και αυτή των Ισραηλινών.


Η καταστρατήγηση των ειρηνευτικών συμφωνιών από το Ισραήλ, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας, φέρνει αντιμέτωπους τα μέλη της ειρηνευτικής αποστολής με το φόβο της απώλειας της ίδιας της ζωής τους.


Ως ενεργός πολίτης αντιλαμβάνομαι πλήρως το συναίσθημα της προσφοράς και της αυτοδιάθεσης, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη στους ανθρώπους που χαθήκαν, την αγωνία για τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν και καλώ πρώτα την ελληνική κυβέρνηση και όλους ανεξαιρέτως να πάρουν ουσιαστική θέση για τον τερματισμό ανάλογων πράξεων.



Θεκλα Παρασκευουδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: